Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (217. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.620
Cevap
53
Favori
213.563
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 215216217218219
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Snr 7.8 galiba; genel kullanımda yok film izlerken oluyorsa kaçak yayın izliyorsanız ondan kaynaklanabilir. İp tv kullanıyorsanız.

Altta ki arkadaşın dediği gibi Dns değiştirip de deneyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HesaplıBilgi -- 12 Şubat 2024; 18:5:24 >

Hocam modem arayüzüne dns adresi girmeniz lazım 1.1.1.1 / 1.0.0.1 girerseniz sorununuz çözülebilir belkide.

İç tesisat kablonuzu kontrol etmenizde yarar var hocam konuyla alakalı arıza kaydı açtırıp anskastre kutusundan ölçüm yaptılar mı türk telekom ekipleri?

cevap için teşekkür ederim modem arayüzünde hiç bir değişiklik yapmamıştım bilgim yok diye dns girip denerim birde değişiklik olacak mı bakarım, fotodaki değerler nasıl peki sizce (evet kaçak yayın sanırım dizi ve film için genel kullanılan siteler işte ) ve dns i arayüzde hangi bölüme girmem lazım ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elcin35 -- 13 Şubat 2024; 17:55:17 >
  • Şu değerlerle benim hiçbir sıkıntı çekmemem lazım ama sürekli oyunlardan atılıyorum sanırım Millenicoma geçtiğimden beri yaşadığım bu problemin tek sorumlusu iss. Ne internet kesintisi ne hız yavaşlığı hiçbir problemim yok ama gel gelilim oyunların online da duramıyorum psn kopmamasına rağmen oyunlardan atılıyor

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

• elcin35 E kullanıcısına yanıt

Genel ağ lan ayarları kısmından dns girebilirsiniz. Ardından modemi kapatıp yeniden açarsanız dnsler devreye girer.

• Değerlerim kötümü ? U1, U2, D2 ve D3 bunlar ne anlama geliyor zaman zaman paket kayıpları yaşıyorum gün içinde 1-2 defa internetimin koptuğuda oluyor ama 2 hafta öncesine kadar bir sorun yoktu mahallemize yeni saha dolabı koyuldu 4 ay önce yaklaşık 3 aydır sorunsuz kullanıyordum mesafe 450m Maximum indirme hızım bazen 62 63mbps lere kadar çıkıyor şuanda 55 görünüyor

• jagatai J kullanıcısına yanıt
    snr 7.6 iken neden sıkıntı çekmeyesiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

bi dünya para harcayip apartmanın kutusundan odaya kadar kabloyu değiştirdik. 10 alıyorduk buraya kadar yükseldi. Fena değil sanki. Santral 100 metre.

Kumburgazda bu değerleri alıyorum. Santrale uzağım ve saha dolabi yok, köy interneti olarak geçiyor diye biliyorum

İnternet şu anda 11 mbps hız alıyorum, daha yüksek hız alabilir miyim yoksa kesinti mi yaşarım?

Hat zayıflamanız fazla; teorik olarak down snr daha yüksek hız alırsınız diyor ama reelde ne olur bilemeyiz. Deneyip tecrübe etmeniz lazım.

Aşağıdaki hat değerlerini yorumlayabilecek olan var mı?

noise margin upstream: 11 db

output power downstream: 6 db

attenuation upstream: 0 db

noise margin downstream: 13 db

output power upstream: 13 db

attenuation downstream: 18 db

Bir kaç yıl önceye kadar bölgemde 120 mbs e kadar desteklediği görünür ve ben 100 mbps sorunsuz alırken,

Arada bir kaç firma ve modem değişikliği sonrası şu an 35 mbpse kadar bir tarife kullanıyorum ve sanki hattım 35i bile kaldırmıyor ve arada kopuyor gibi geliyor. Sorun nereden kaynaklanıyor emin olamadım.

"Fan of Nothing!"
  • aniceman kullanıcısına yanıt

attenuation downstream: 18 db ; zayıflamadan olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Arkadaşlar selam. Aile evinde bu şekilde şu sıralar durmadan internet kopuyormuş sıcaktan kabin mi yanıyo artık nedense :D Değerlerde bi problem yok değil mi?

• Hızı biraz düşürün mevcut hız ile mak. hız yakın. Değerler normal; belki yoğunluktan olabilir. Altta snr hafif hafif düşüyor. Modemi uzun süredir kullanıyorsanız farklı adaptörle deneyin, jaklarıda yenileyin. Upload da 8 de kalmış sizin.

• normalde DSLAM kilidi yoktu o açılsın diye uğraştım daha felaket kesiliyodu internet 102mbps de idi ulaşılabilirde 102 de idi. Limite geldiği an kopuyodu sonrasında hız 88 e düşürdük. 2-3 aydır problem yoktu son zamanlarda olmaya başladı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bomi01 -- 8 Haziran 2024; 14:30:28 >

O zaman 80 e çekmek gerekebilir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Pratik çözüm var; snr-hız ayarı yapılan Keenetic veya Asus modem almak. Faturası olur tabii. Siz yine deneyin hattımda kopma var; 80 e sabitleyin diye.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.