Şimdi Ara

VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU] (165. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.356
Cevap
47
Favori
189.724
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bLind kullanıcısına yanıt
    Merhaba, belirttiğiniz gibi 60 - 65 Mbps gibi tanımlama yapamıyoruz ama 75 Mbps' te kadar olan paket tanımlandığı zaman altyapınızın desteklediği 60 -65 Mbps' te kadar olan hızı alabilirsiniz.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Dostum o şekilde olmuyor maalesef benim hattımda. 75 mbite tanımlıydı hattım bağlantı kopmasada çok fazla milyonlarca crchatası alıyordum bir zaman sonra internet acayip yavaşlıyor. Modemden snr ayarını oynayarak hızı 50mbite düşürsem bile hatta deli gibi crc hataları oluşmaya devam ediyor yani modemden hızı kısmak işe yaramıyor. Turknet yetkilisi sistemden 50mbite çekelim belki o zaman hatta çok yüklenilmez dedi denedik 1.5 günde 500 crc olmuş normalde 1.5 günde 7 8 milyon crc birikiyordu. Sistemden 60mbite filan sabitlense belki crc coşmadan kullanabileceğim ama yapmıyorlar.

    VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bLind -- 14 Kasım 2021; 13:11:22 >




  • bLind kullanıcısına yanıt

    değerlerde sıkıntı var bence

    download ulaşılabilir hız 115bin.

    uploadta 20bin.


    normalde upload ile download arası 2-2.5kat fark olmalı.

    125e50 veya 100e40gibin yani.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 14 Kasım 2021; 13:39:46 >
  • bLind kullanıcısına yanıt

    Crc hataları genelde temazsızlık sonucunda oluşuyor, modemin arkasına internetin cat cablo ile geliyorsa rj11 soketine düzgün çakılmamış olabilir, yada raglette oksitlenme olabilir veya yine düzgün çakılmamış olabilir gibi durumları kontrol edersin.


    Misal bnm de modemime, cat 6 kablo ile interneti ilk çektiğim gün, rj11 e giren uçları düzgün çakamamışım, modemin arkasına giren kabloyu küçücük kıpırdattığımda 500-1000 crc yi o saniyede yapıştırıyordu, soketi düzgün çakamadığımı öyle farketmiştim.

  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt

    Peki sistemden hızı düşürdüler 50mbit de crc hataları çok azaldı ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir temassızlık olmalı ki hızı biraz aşağıya çekince azalmış ancak yine de yok olmamış, sonuçta bahsettiğimiz temassızlık kopuk anlamına gelmiyo sadece tam temasın olmadığı anlamına geliyo, sinyalin şiddeti düştükçe de kaçan sinyalde azalabilir, kısaca dediğim gibi bir yerde bir temassızlık var yada belki bir izolasyon sıkıntısı da olabilir.

  • VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

    Hat değerlerim nasıl , max kaç hız alırım ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Crc hataları derken 50 mbps geçiş yapamaz mıyım yani


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theoguzhaan kullanıcısına yanıt

    75mbit paketi kullanabilirsin.

  • theoguzhaan kullanıcısına yanıt

    Sana crc hatası alırsın diyen arkadaş, önceki mesajlarda ki snn ile hiç alakası olmayan crc mevsuzuna takılarak, sanmış ki hız artarsa crc hataları başgösteriyor fakat öyle birşey sözkonusu değil, crc hataları hat ile alakalı (mesafe, ekler ve yalıtım gibi) sorunlar varsa gerçekleşir, senin hat değerlerine göre de 75mbit hızda internet kullanabileceğin görülüyor.

  • Hız yükselince snr margin değeri düşer ayrıca snr margin belirli değerlerin altına düşerse crc hataları olabilir ve internet gün içinde kopabilir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • theoguzhaan kullanıcısına yanıt
    50 mbit çok rahat kullanırsınız

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 15 Kasım tarihinde evde fiberin gücü kampanyasına basvurdum 24 Mbps limitsiz paket kullanmaktayım . Online işlemlerden 35 mbps yada 50 mbps paket değişikliği yapmak istediğimde ise 24 ay taahhütlü indirimli ceza deniliyor bu ne anlama geliyor? Ceza derken neyi kasdetti anlamadım bilen biri var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ZYXEL ALMA ALDIRMA.Çünku arayuz de modem xdsl istatıstıklerini hat zayıflama ve diğer bilgileri göstermiyor..

  • Firmaya ait farklı paketlere geçişte tahhüt cezası olmuyor çünkü firmaya ben bu paketi kullanacağım diye değil ben sizin firmanızı kullanacağım diye söz veriyoruz tabi bu firmadan firmaya kampanyadan kampanyaya değişiyor ama turktelekom'da bi akrabamın hızını yükselttik sorunsuz.

    İsterseniz arayarak talepte bulunun aklınızda soru işareti kalmaz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • theoguzhaan kullanıcısına yanıt

    bu durumda ceza olamaz. zaten hız arttırırak firmaya fazla para öduyorsunuz. ISS telekomsa web sitesinde bu konu anlatılıyor. kaldı siz herhangi bir paket değitirmiyorsunuz sadece hız artışında bulunuyorsunuz.

  • arcooty A kullanıcısına yanıt

    Snr margin düşmesiyle herkes crc alacak diye bişey yok, hat sorunsuz ise crc hatası almazsın ve sorunlu hatlarla dahi belli snr değerinn altında crc hatası alınmaz, bunn için orta ayar bir hat ile 8snr değeri altyapı sahibi tarafından bile belirlenmiş vaziyette.


    Konudaki arkadaşın değerlerine bakarak, diğer değerlerini es geçerek, sadece snr ye göre crc hatası alırsın demen, üstelik o arkadaşın görülen snr değerine göre hız hesaplaması bile yapamıyorken bunu söylemen çok yanlış, yani söylediğin sallamaktan ibaret olur.


    Arkadaş 24snr değeriyle 24mbit hıza ulaşıyor, 1 snr kaybı 3mbit hız getirr, bu durumda 14snr değerine düşerek 54mbit ile bağlantı kurabilir ama sen 50mbit bağlantıda crc hataları alabilirsin demişsin, dediğim gibi orta ayar hat için 8snr değeri sorunsuz (crc hatasız) çalışırken, 50mbit ile crc sorunu yaşayabilirsin demen, fal bakıyormuşsun gibi görünüyor ve snn gibi sadece snr değerine bakarak yapılacak hesaba göre bu arkadaş, 8snr ile 75mbit hızla bağlantı kurabilir görünüyor.





  • VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]

    Yeni hat değerlerim , bu şekilde max 100 mbit alabilir miyim beyler?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoguzhaan -- 19 Kasım 2021; 4:48:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • theoguzhaan kullanıcısına yanıt

    Bu değerlere göre 8snr ile 94mbite ulaşılabilir ancak modemde ulaşılabilir hız olrk 84mbit görülüyor haliyle bu modemi kullanacaksan, modemde görülen max değerle bağlantı kurabilir ancak kayıplar nedeniyle de nette gezinti olrk 79-80mbit hızı kullabileceğini düşünüyorum.

  • VDSL Hat Zayıflaması (dB) Değerleri [ANA KONU]
  • 
Sayfa: önceki 163164165166167
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.