Şimdi Ara

Vdsl e geçiş sorunlarım/yaşadığım süreç ve gelişmeler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
2.609
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Netspeed kendi paketlerine göre max. hızı belirliyor, sizin hattın 100mbps alması lazım.
  • NT2L N kullanıcısına yanıt
    Evet biliyorum sordum bunu Netspeed e 35 mbps üstü tarifeleri yokmuş. Olsa hiç düşünmem anında geçerim.

Ama Zaten asıl amacım hızımı değil santrale olan uzaklığımı öğrenmekti. Sonuçta hepsi aynı altyapıyı ve santrali kullanıyor ( turkcell,kablonet vs. Hariç).

Tek eksiğim site içinde halihazırsa bulunan eski 3 kanallı 2004 yapımı telefon kabloları.

Bugün kapıcı ile görüşüp Kapımızın önüne kadar yüksek hızlı internet var ama binadaki eski tesisat yüzünden bağlayamıyorlar bi site yönetimi ile görüşebilir misiniz diye söyleyeceğim bakalım ,umarım şöyle güzel cat6-7 kablo döşerler bi de yanına fiber ooh oh değmeyin benim keyfime

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 7 Nisan 2020; 9:46:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı sorunu ben de yaşadım. Türknet'in sitesinden sorguladım altyapım 75 Mbps'i destekliyor. VDSL'e geçiş talebim oldu Türknet'ten arayan müşteri hizmetleri çalışanı hattın 87.44 Mbps'e kadar desteklediğini ancak uzak mesafe nedeniyle VDSL hattın çalıştırılamadığını söyledi. Netspeed'den sorgulattım gönderdikleri altyapı bilgi ekranında mesafe 4 metre gözüküyor. Türknet'e bunu iletiyorum ölçümü biz yaptık VDSL'e uygun değilsiniz diyorlar. Kim doğru kim yanlış bilemiyoruz tabi

• Ben burda TurkNet i kabahatli buluyorum. Herkes alırsınız alırsınız diyor ama almaya gelince sorun oldu alamazsınız. Uzak mesafe diyorlar santrale uzaklığım 30 metre.

Hadi diyelim o genel uzaklık , kablo uzunluğu daireye kadar en fazla 200 metre. Elalemin TTNet abonesi 9km öteden 100Mbps hız alıyor.

Herşeyi geçtim ben özellikle sordum boşuna modem almamak için. Bana 50 defa dediler ki “pakete geçebiliyorsanız yani OİM de görünüyorsa altyapınız uygundur sadece boş port lazım.”
    Ki ben boş port olduğuna da eminim ,saha dolabı yenileneli 2 hafta oldu daha herhangi bir bağlantı için o dolabın açıldığını bile düşünmüyorum. 1 defa açılmıştır o da eski dolabı söküp altyapıyı yeni dolaba taşımak içindir.
    Zaten netspeed de boş port olduğunu söylüyor.

Şimdi de 35Mbps e başvuru yapmıştım hiçbir bilgi ayrıntı verilmeden destek kaydım iptal edilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 7 Nisan 2020; 13:1:38 >

• Merhaba, size yardımcı olmak için VDSL başvurunuzu yaptım. Daha önceki başvurunun neden olumsuz sonuçlandığını kontrol ettiğimde "Santralde Secilen DSL Hizmeti Var,Fakat Portlar Dolu" yanıtı alınmış. Benim yaptığım başvuru sonucunda boş port varsa otomatik geçiş yapılacaktır.
  • TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim TürkNetDestek ben bu süreci nereden takip edeceğim? Ve en önemlisi kullanıcıya neden doğru bilgiler iletilmiyor ?

• Estağfurullah hiç problem yok.

VDSL2 verilebilir ama dediğim gibi hattınız 100 kaldıracak gibi durmuyor. 70 denenebilir ama kopma olursa düşürmek zorunda kalırsınız hızı.
  • Tamerdeli kullanıcısına yanıt
    Sıkıntılı mısın kardeşim sen ?

• Bugün az önce bakkala giderken şu kabine bir bakayım dedim, TürkTelekom tip 7 Erişim kabini var , üzerindeki sayı ile apartmanımdaki kutudaki sayı aynı ikisi de 602.
    ExtraNet sitesinden baktım, alabileceğim maksimum hız 85 mbps port durumu ise var. Şu koşullara göre benim vdsl2 almamak gibi bir ihtimalim neredeyse yok herşey mükemmel. Tabi TurkNet haricinde herşey mükemmel.

Ne diyorsunuz bu işe sizce başka bir bahane/sorun çıkartırlar mı karşıma ?

Vdsl e geçiş sorunlarım/yaşadığım süreç ve gelişmeler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 10 Nisan 2020; 9:13:38 >

• Merhaba, VDSL geçişi için arka planda başvuru işleminiz devam ediyor. Portun uygun olması durumunda geçişinizi yaparak bilgi vereceğiz.
  • Söz konusu dolapta yeterli port bulunuyor ise, faydalanabilirsiniz elbette, bir engel yok.
  • Az önce OİM den mesaj geldi yine santrale uzaksınız, bağlayamadık dedi.

13.99 olan hızımı 15.99 a çıkartmışlar ama SNR 14-21 den 8.5-19 değerine düşmüş.

Zayıflama değerim ise aynı Down:16 Up:7.5. Ama bu zayıflama değerlerine göre ben santrale oldukça yakınım, bu da TurkNet bana yanlış/yanıltıcı bilgi veriyor demektir.

Şimdi tek şüphem bina içindeki dandik kabloların SNR Düşürmesi. Kablolar 3 kanallı mavi-beyaz-şeffaf olarak. Üzerinde “2004 1x2x0 telefon kablosu”yazıyor.

Daire içindeki kısımda kablo çok temiz oksidasyon kirlenme hiçbirşey yok.
    Ama aynı şekilde üzerinde parazit önlemi için folyo,alüminyum tel vs. Hiçbir şey yok tamamen boş kauçuk. Bu nedenle kabloların birbirine yakınlığı ve fazlalığı parazite sebeb oluyor olabilir mi ?oldukça kalabalık bir iç tesisat olduğunu düşünüyorum.

Ama bu durumda bile gerçekten SNR 8.5 seviyelerine kadar vasat duruma gelmesinin tek sebebi olabilir mi ? Yani site içi tesisat yenilenirse SNR çok iyi diyebilecek seviyelere çıkar mı sizce ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 11 Nisan 2020; 9:55:7 >

• VDSL hizmete geçmek isteyen abonelerimizin dikkatine; Bölgenizde boş VDSL portu yoksa ya da santral mesafesi evinize uzak olduğu için VDSL hız alamayacaksanız bu menüde teklif bilgisi çıkmayacaktır. -TurkNet

İnternetimi destek kaydındaki Sultan A kişisi santrale uzaksın diyor.

Donanımhaber TurknetDestek ise port yok diyor. İkisi de aynı kapıya çıkıyor.
    Madem port yok , madem santrale uzağım NEDEN ben bu paket değişikliği sayfasında 100Mbps tarifesini görüyorum ?

Hadi hata oldu portlar aniden doldu ama güncel olmadığı için ben paket değişikliği görüyorum. Santral uzaklığı nedir ya ? 30 metre mesafede olması bir yana bu paket bana sunulduğunda santral yakındı da sonradan ayaklanıp evimden mi uzaklaştı kardeşim ?
    Kimin ne dediği belli değil ,topaç oldum hanginize inanacağıma ne yapacağıma şaşar oldum. Döne döne bir hâl oldum boşu boşuna 450 tl vdsl modem aldığımla yerime oturdum resmen.

Pes etmek yok. Beni salak yerine koymalarına bu sefer müsade etmek yok. Üzgünüm TürkNet bu sefer olması gerektiği gibi siz kullanıcı ile uğraşacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 11 Nisan 2020; 11:13:39 >

• Merhaba, paket değişikliği sayfasında altyapınızın desteklediği maksimum hız değerlerini görebilirsiniz. Siz bu paketler arasında seçim yaptığınızda arka planda geçiş başvurusu yapılıyor. Boş port varsa otomatik geçiş sağlanıyor.

Sizin hizmetiniz için ben manuel işlem yaparak başvurunuzu yaptım. Ancak port dolu bilgisi aldım. İlerleyen zamanlarda tekrar başvuru yapabiliriz.
  • Merhaba. Kablo yenileme konusunda;
    https://forum.donanimhaber.com/hat-kablosu-nasil-yenilenir-telekom-kablosu-nasil-yenilenir-kablo-yenileme-nasil-yapilir--142783067#142783067

Bu konuya bakabilirsiniz.

İkinci olarak, muhtemelen adresinizdeki portlar dolu olduğu için VDSL bağlantısı alamadınız. Oim den tekrar yazın, türknet süreci takip etsin, boş port olduğunda vdsl kullanabilirsiniz. Alternatif çözüm olarak ise başka sağlayıcılar ile görüşebilirsiniz abonelik konusunda.
  • Hocam öncelikle bütün mesajlarınız bilgilendirmeleriniz için teşekkür ederim. Cumartesi günü saat 15.00 da Millenicom 100Mpbs Vdsl için başvuru yaptım, şikayetlerin aksine saat 15.30 da imza için geliyoruz dediler 15.40 da 100Mbps Vdsl için sözleşmeyi imzaladım. Bugün paket ve abonelik için TurkNet ve Millenicom tarafından onay verildi. 2 gün içinde kullanıcı adı şifreniz iletişim numaranıza iletilecek dendi ve bu süre zarfında Eski bağlantınız kapanmayacak dendi.

Kısacası yeni firmaya geçiş işlemlerimi onayladım bitirdim.

Sorularım şu şekilde.

Ben direkt olarak 88 ile başlayan devre numaram ile geçiş yaptım. Ancak bu numara Adsl bir porta ait ama başvurduğum paket Vdsl.
    Şimdi bu durumda ben ilk olarak Millenicom Adsl ,ardından benim bir şey yapmama gerek kalmadan Millenicom kendisi Vdsl porta mı geçirecek ? Yoksa direkt olarak Millenicom Vdsl mi kullanacağım?

2. Olarak ise modem arıyorum.
    200 tl ye Vodafone h300s bir modem buldum.
    Özellikleri ve fiyatı gayet iyi gibi geldi 5Ghz ve Ac olması çok iyi.
    Ancak detaylı özellikleri ve performansı hakkında bir fikrim yok. Sizin bir bilginiz var mı sizce 200 tl vermeye değer mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 20 Nisan 2020; 11:29:23 >

• Estağfurullah rica ederim. Size aksi belirtilmedi ise;

Geçiş işlemi VDSL olarak sağlanacaktır. Bir şey yapmanıza gerek kalmayacak. VDSL2 modeminiz ile kurulumu yaparak bağlantınızı sağlayabilirsiniz. Millenicom size kullanıcı adı şifreyi gönderdiğinde modem ayarlarından vdsl2 şeklinde seçerek kurulum yapınız.

Hocam, eskiden modem tavsiyesi, iss tavsiyesi veriyordum ama uzun bir süredir vermiyorum. Yanlış anlaşılıyor, bazen firmalar alınıyor, bazen iss ler alınıyor. O yüzden bütçenize uygun olan bir modemi tercih edebilirsiniz diyorum. Veya modem bölümümüzde konu açarak modem tavsiyesi isteyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 20 Nisan 2020; 23:13:39 >
  • Teşekkür ederim ama bağlantım sanırım adsl yapılmış Şuanda adsl modemim bağlı 12-13 mbps download 0.67 upload olarak millenicom kullanıyorum. Şuan ben vdsl sahibiyim ama adsl modem takılı olduğu için sadece 100 mbps hızın 16 mbps ini mi kullanabiliyorum ? Yoksa vdsl bağlı olsaydı adsl modem hiçbir şekilde bağlanmaz mıydı ? Yani vdsl geriye uyumlu mu ?

Modemde hat değerlerine baktığım menüde “ Opmode: ITU G.992.5(ADSL2PLUS_ANNEX M)” şeklinde bir bilgi var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 21 Nisan 2020; 13:34:6 >
  • VDSL modunu kullanabilmeniz için VDSL bir modem gerekir. Eğer VDSL modeminiz yok ise VDSL kullanamazsınız. Zannediyorum modemler buluşsun diye ADSL aktif, aksi takdirde (vdsl sinyali olsa) zaten modeminiz sinyal almaz. En kısa sürede VDSL modem tedarik ederek, işletmecinizle irtibat kurun ve VDSL modunu aktif etmelerini söyleyin. Gerçi buna gerek olmayabilir, modem arayüzünden VDSL2 seçtiğinizde otomatik bağlanabilir. Denersiniz modem aldığınızda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-733E6E0F7 -- 21 Nisan 2020; 14:22:40 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.