Şimdi Ara

Vdsl e geçiş sorunlarım/yaşadığım süreç ve gelişmeler (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
1
Favori
2.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim.eğer altyapıda sorun varsa boşuna modem almak istemiyorum o yüzden Sordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İşletmeciniz size "100 vereceğim, hat kaldırır"dediyse endişe etmeniz gereken bir durum yok. Eğer ilgili hız size ulaşmazsa sözünü verdiği hizmeti sağlayamamış olur ve cezasız iptal hakkı doğar. Sözleşmenizde "e kadar" ifadesi yoksa tabi.

    VDSL2 modem alın zaten, boşuna almış olmazsınız. 100 değilse bile 30,40,50 bu gibi hızları kullanırsınız ve VDSL2, ADSL2 den daha performanslı.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Millenicom bağlattım. sözleşmemde 100Mbps Prestij paket ibaresi vardı imzaladım. Kendileri telefonda verdikleri bilgilere göre de sorunsuz 85 mbps alabileceğimi söyledi. Ama aynı durum Turknette de olmuştu fakat santral mesafesi yüzünden bağlayamıyoruz demişlerdi o nedenle bağlanana kadar kesin denilen hiçbir şeye güvenmiyorum. Ama geçti artık birazdan Vodafone H300S modemi almaya gideceğim. Hattım sizin verdiğiniz bilgilere göre adsl modem takılı olduğu için sorun yaşamamam adına şu anda adsl bağlamışlar. ama yine sizin dediğinize göre ben birşey yapmama gerek kalmadan Vdsl modemi taktığım zaman beni vdsl porta geçirecekler. Güveniyorum size.
  • Hocam merhaba. Bana güvenin elbette bu çok mutlu edici ama firmanın size ne bilgi verdiğini bilmiyorum haliyle farazi konuşmuş oluyorum. VDSL2 modemi taktığınızda, VDSL2 seçili olarak kurulum yaptığınızda değerlerinizin iyileşmiş ve tanımlı hızın yükselmiş olması gerekir. Eğer bu şekilde olmaz ise, işletmecinizi arayacaksınız ve VDSL2 modem aldım, VDSL2 hizmetini aktif eder misiniz diyeceksiniz. Eğer fiziksel olarak saha dolabında VDSL2 üzerindeyseniz, anında geçiş olacaktır. Eğer fiziksel olarak VDSL2 üzerinde değilseniz müdahale gerekir, bu da birkaç gün sürer.

    İşletmeciniz ile irtibat kurarak bu süreçleri öğrenirsiniz detaylı olarak. Ben oradan ne bilgi aldığınızı bilmeden farazi şekilde konuşuyorum tahmin edersiniz ki. Ancak güvenmeniz beni mutlu etti çok teşekkürler.




  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    bağlı olduğum dolap kessinlikle vdsl destekli buna eminim çünkü binadaki kutu ile saha dolabı üzerindeki kodlar aynı en üst mesajda belirttiğim üzere Tip 7 erişim kabinine bağlıyım. Ancak şimdi bu adsl ve vdsl portları aynı mı ? Yanlış bilmiyorsam adsl ve vdsl için portlar aynı değil ben şuan adsl portuna bağlıyım bu nedenle benim hattımı vdsl porta geçirmeleri gerekiyor. Ya da yanlış biliyorum bütün portlar tamamen aynı sadece sistemden hattıma vdsl profili tanımlanması gerekiyor.
  • Bahsettiğiniz her iki durum da mümkün. Siz modeminizi takıp kurulum yaptığınızda VDSL2 ile DSL ışığı yanmaz ise işletmecinize ulaşın. Onlar halledeceklerdir.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Tamamdır teşekkür ederim. Şu modemi bi alıp takalım bakalım neler olacak
  • Aynen.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam H300S modemini aldım taktım kurdum. Ama kurulumda nedense ADSL i kapatamadım , yandaki açık kapalı yerine basıp kapatıyorum ama uygulayınca tekrar kendi kendine açılıyor ne yaparsam yapayım kapanmadı. Vdsl Ve adsl aynı anda açık olduğu için vdsl aktif olmuyor bu nedenle vdsl hat değerlerini alamıyorum.

    İndirilen Yüklenen
    Mevcut Hız 16383 kbps 799 kbps
    Maksimum Hız 18676 kbps 1139 kbps
    Sinyal-Gürültü Oranı 10.4 dB 17.5 dB
    Zayıflama 18.0 dB 9.5 dB
    Güç 15.0 dBm 10.0 dBm
    xDSL Modu ADSL2+
    Vdsl e geçiş sorunlarım/yaşadığım süreç ve gelişmeler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylm.56 -- 21 Nisan 2020; 18:47:44 >




  • VDSL2 şeklinde kurulum yaptınız mı kullanıcı adı şifrenizi yazarak? Sıfırlayın modemi tekrar kurun isterseniz.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam arayüz bi garip bu modemde. Sıfırladım ama yine bu wan menüsündeki adsl ve diğer seçenekleri kapatamadım. bu yüzden kurulumu sadece vdsl olarak yapamıyorum modem kendi kendine adsl sinyali alıp adsl kullanıyor.
  • Vdsl e geçiş sorunlarım/yaşadığım süreç ve gelişmeler
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Bendeki menü bir üstte attığım görsel şeklinde.Yandaki butonlardan kapatıyorum ama uygula diyip f5 çekince kendi kendine açılmış oluyor.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    22 nisan Çarşamba Saat 14.50 : TürkTelekom ekipleri geldi ve bağlı olduğum dolapla uğraşıyorlar. Ne yaptılar bilmiyorum ama xDsl modum Adsl2+ dan G.Dmt oldu, snr margin 15 e çıktı ,maximum hızım 16 dan 10 mbps e düştü.


    Vdsl e geçiş sorunlarım/yaşadığım süreç ve gelişmeler

    Camdan gördüğüm kadarıyla elinde bir makara ethernet kablosu var kesip kesip bir yerlere yerleştiriyor. Dolabın dibini de biraz kazmış. Sanırım beni vdsl porta geçirmeye çalışıyorlar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Modem arayüzünden VDSL2 yi aktif edemiyorsanız geri verin modemi, başka model alırsınız.
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Hocam modem arayüzüne göre Adsl ve Vdsl aynı anda açık gözüküyor. Sanırım vdsl sinyalini kendi otomatik algılıyor ve Vdsl olarak kullandırtıyor.
    Bu yüzden adsl i kapatamıyorum.

    Eğer burada bir anormallik var ise modemi geri verebilirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=eH0YFCTCyoo&feature=youtu.be

    Yaşadığım problem bu şekilde. Sadece görünüm hatası değil sayfayı yenilemesem bile modemde bir tepki olmuyor adsl olarak bağlantıyı sürdürüyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben o marka modemleri bilmiyorum, bir de sizin modem standart bir modem değil Vodafone modemi anladığım kadarıyla. Öyle değilse bile, markaya ulaşmayı deneyin (modemi üreten) işlemi nasıl yapacağınızı sorun. Benim size gönderdiğim ekran görüntüsündeki gibi seçebilmeniz gerekir ilgili ayarları.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 22 Nisan 2020; 20:40:12 >
  • XpressMusic34 kullanıcısına yanıt
    Haklısınız modem diğer markalara göre biraz farklı. Sadece türkiye ve Yunanistan da kullanılıyor. Vodafone un kendi sitesinde mevcut değil. Üretici firma sercomm ama türkiye den iletişim sağlayabileceğim bir yol var mı bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Müşteri hizmetleri desteği var ise oraya ulaşmayı deneyin derim. Eğer ulaşamıyor iseniz modemi geri verin başka bir modem alırsınız. Aldığınız kişiye sorun veya, biliyordur belki müşteri hizmetlerini numarasını.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XpressMusic34 -- 22 Nisan 2020; 20:46:2 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.