Akvaryumda 1 papağan cichled, 1 orta boy zebra cichled, bir orta boy yunus ve bir orta boy sarı prenses var. Bunlara ilaveten iki tane 10-15 cm vatoz var. Biraz önce akvaryuma bir baktım ki dehşete düştüm. Vatozlardan birinin vatoz şeklinde (kafa kısmı yuvarlak) iskeleti kalmış. Bunu bu saydığım balıklardan hangi şerefsiz yapmış olabilir? Acaba kendi kendine öldüde sonradan mı yediler. Vatozun derisi çok sert dokununca insan tuhaf oluyor, bunlar nasıl böyle kılçığı kalacak şekilde yediler? Foto çektim kötü çıktı telle ama yinede koyuyorum..
Daha önce nette benzer bir resim bulmuştum "fake" olduğunu böyle bişeyin olamayacağını yazmışlardı ama resmen hamsiyi yemiş kılçığınıda akvaryuma atmışsın gibi. Fake değil resim..
aynı olay bnimde basıma geldi ciklet türü balıklar sert balıklardır vatosun öldükten sonra veya halsiz hastalıklı falansa öldürüp yemis olabilirler...
sarı prenses ve yunus lar yapmış olamaz ama zebra ve özellikle papağan chicled çok sert balıklardır ama vatozu bu hale getirmeleri çok ilginç ancak bip etçil pirana bu hale getirebilir sanıyordum akvaryumunuzu bir kenardan belli bir süre izleyin ve balığın baskın olduğuna bakın büyük bir ihtimalle suçlu odur
ben pitbull rottweiler falan almayı düşünüyodum ama asıl aksiyon akvaryum olayındaymış
en vahşi balık ırkları nelerdir
Mesala üç piranha alsam her gün onlara hamster atsam yerler mi?
Bence en suçsuz olan papağanım, bi kere üçgen ağız olduğu için saldırsa bile ısıramıyor diye biliyorum? Akvaryumdaki en baskın balık o ama kimseyi kovalamaz, kimseye ilişmez, başka balıklar kavga ederse ve bunun yakınından geçerlerse o zaman hepsini kovalar bırakır.. Şuan yunus ve sarı prensesi verdim, akvaryumda şuanda; Papağan, caligo, macracantha, vatoz, zebra, astronot var. Papağan avucum kadar, koyu turuncu, toparlak kafalı, diğerlerinin boyları birbirine yakın hep. Caligo zebraya sataşıyor arada o kadar, en huzurlu balık çeşidi böyle oldu.
Şu masum surata bakın, bu öyle bişey yapmaz bence;
bu yunus balığı bildiğimiz yunus mu
sendeki balık türlerini nerde inceleyebilirim
Ama bu akvaryum olayı bildiğim kadarıyla pahalıayrıca en az köpek bakmak kadar zor bi olay galiba
Eğer napacağını biliyorsan yada bilen birine danışırsan hiçte pahalı değil. Tabi akvaryumun boyutuna ve baktığın balığın türüne göre değişir. Mesela ben akvaryumumu kendim yaptım, dışardan alacağım paranın onda birine maloldu.
Calico
Yunus
Macracantha
Astronot
Resimler alıntı ordan burdan..
Astronot balığını biliyorum bigün kedilere mama alırken görmüştüm ama adam bana byük akvaryum laım dedi bende vazgeçtim
Aslında piranha beslicem ama bunlar tropik hayvanlardır ısıyı falan nasıl ayarlıcam
normalde vatoz hızlı hareket eden bir balıkdır yakalaması imsansız fakat aç kaldıysa veya akvaryumda tuz varsa ölmüştür veya halsiz düşmüştür ve balıklarda yemiştir.
Gece ışığı kapatıp vatozu dip yem ile beslemelisiniz. Vatozlar gece dolaşır
quote:
Orijinalden alıntı: nickimi değiştirdim
Astronot balığını biliyorum bigün kedilere mama alırken görmüştüm ama adam bana byük akvaryum laım dedi bende vazgeçtim
Aslında piranha beslicem ama bunlar tropik hayvanlardır ısıyı falan nasıl ayarlıcam
Bahsettiğin pirana bu sanırım;
Bu balıklarda çok büyüyor, bir akvaryumcuda 30 tane falan vardı en küçüğü 20 cm di diğerleri dev gibiydi. Yani bu tür içinde büyük akvaryum lazım. Ben daha çok görselliğe önem verdiğimden, orta boy bir akvaryum, bolca gerçek yada yapma bitki, onların arasında dolaşan küçük balıklar (neon tetra, lepistes vb.) tercih ederim. Aynı güzel görüntüyü piranalar ile oluşturmak için çok çok büyük dev bir akvaryuma ihtiyacın var. Akvaryum büyüdükçe içine koyacağın malzemelerin miktarı ve kapasitesi artacağından gittikçe pahalılaşacaktır. En önemliside elektrikli ısıtıcı, büyükçene bir akvaryum için 300w lık lazım buda elektrik faturana yansır. Gerçi benim akvaryumda 100wlık var ama hiç çalıştırmıyorum çünkü yazın havadan, kışında kalöriferden dolayı su 25derece hep. O yüzden belki bir ihtimal ısıtıcıya gerek kalmayabilir. Akvaryum dünyasına seçenek çok fazla, üretmek yavru almak için çok çeşit var, bunlardan alırsan birde yavrularla uğraşırsın. Bence akvaryumu koyacağın yerin büyüklüğüne göre 100ltlik bir akvaryum uygun olur. Eğer ilerde tatmin etmezse, yerin varsa büyütürsün.
quote:
Orijinalden alıntı: krm-iks
normalde vatoz hızlı hareket eden bir balıkdır yakalaması imsansız fakat aç kaldıysa veya akvaryumda tuz varsa ölmüştür veya halsiz düşmüştür ve balıklarda yemiştir.
Gece ışığı kapatıp vatozu dip yem ile beslemelisiniz. Vatozlar gece dolaşır
Aç kalmış olması daha muhtemel. İki tane vatozum vardı, diğeri gayet sağlıklı. Dip yemi vermiyorum, akvaryumdaki yosun atık vs. az gelip baskın olan sadece yemiş olabilir.
Akvaryumcular dip yem kullanılmasını öneriyor.
Arada haşlanmış ıspanak veya salatalık verebilirsiniz
Ayrıca
Cüce vatozlar protein ve bitkisel olarak beslenen balıklardır.Genel olarak bitkisel ağırlıklı beslenirler.Bitkisel beslenmeleri cüce vatozlar için bir pozitiftir.Bitkisel beslenmeleri üremelerinde ve gelişmelerinde önemli rol oynar.Çok fazla protein ağırlıklı beslendikleri zaman sindirim sistemlerinde sorun yaşarlar.Arasıra vereceğiniz haşlanmış ıspanak,havuç ve çiğ salatayı büyük keyifle ve iştahla yerler.Bu şekilde besledikten sonra akvaryumun suyu çekilmelidir.Dipte kalan salatalık ve ıspanak parçaları daha sonra balıklar için zarar teşkil eder.Verdiğiniz yemlerin akvaryumun dibine inmesi gerekir.Yosa vatozlar kolayla akvaryumun üst kısmına çıkarak beslenmezler.Beslenseler bile ürkek bir şekilde beslenirler.
Zaten beslediğiniz türler uyumsuz olmuş balık sayınızda zaman geçtikçe azalma olucaktır hele tank ebatları daha küçükse yer kavgası v.b vatoz alırkende balıklarınızın boyuna göre alın cüce vatoz pek dayanamaz bu türlere zamanında bendee vardı ser amerikanlar ama vatozumda nerdeyse 30cmdi asaişberkemaldi yani anlıyacağınız
Hangi türlerin olduğu zaman uyumsuz olmuş?
Eski hali ile; 1 papağan cichled, 1 orta boy zebra cichled, bir orta boy yunus ve bir orta boy sarı prenses mi? Yeni hali ile 1 papağan, caligo, macracantha, vatoz, zebra, astronot mu?
Vatoz normal vatoz bu arada cüce değil, yeni hali yazdığım balıklardan hangileri uyumsuz? bildiğim kadarı ile uyumlular, ayrıca uyumlu olması gereken aynı türler (sarı prenses-sarı prenses, zebra-zebra gibi) birbirlerine saldırıyor, kovalıyorlar genelde. En son hali ile kimse kimseye saldırmıyor, kovalama yok, akvaryum çok sakin. Macracantha ve vatoz hariç diğerleri cichlid zaten. Belki astronot büyüdüğünde sorun olabilir.
valla bizim akvaryumda da zamanında böyle bir hadise gerçekleşmişti ama biz "doğal seleksiyon" deyip fazla üstelemedik balıkları. o zaman da chiklet falan vardı ama suçlu kim ben de bilmiyorum valla. Fakat daha sonra tekrarlanmadı hiç.
Bu arada akvaryum almayı düşünen arkadaşa tavsiye; akvaryumlar 2 haftada bir temizlenmelidir; bu temizlik motorundan suyuna (2/3 ü) kadar yapılır. akvaryumun büyüdükçe hem ilk yatırım maliyetin, hem içine doldurmak için alacakların, hem de bakımı için harcadığın süre artacaktır. Her evcil hayvan bakımında olduğu gibi, bu iş de sabır ister. Üstelik ne yaparsan yap, akvaryum işinde yeni olduğun için ilk zamanlar balıkların ölecek, yani bir anda akvaryumunu doldurmaya kalkma. İlerleyen zamanlarda da mümkün olduğunca büyük balık alman benden tavsiye, onlar daha dayanıklı oluyor.
Kolay gelsin...
ZEBRA CİKLET AFFETMEZ
hort olucam ama vatoz balıkları öldükleri zaman derisi yumuşar. o zaman yemiştirler
Papağan , hiçbir balığı o hale getiremez. Papağan balıklar, doğada olmayan sonradan insanlar tarafından türetilmiş bir ırk olduğu için sakat doğarlar. dudakları tam olarak kapanmaz. Şimdi sizin olayın nasıl oldugunu anlatayım. Beslediğiniz yunus, sarı prenses v.s. malavi cikletleri ve sert balıklardır. Vatoz ise, geceleri avlanmak üzere ters yatar. akvaryumda sakin bir yerde ters yatar ve av bekler. bu onun doğasında vardır. Fakat, vatozların tek hassas bölgesi alt karınlarıdır. Yani gene bir gece vatozunuz ters yatmış av beklerken , sizin sarı prenses ve yunuslar çok yumuşak olan karnına bir vuruş yapmışlar. Açılan yara diğer balıkların da dikkatini çekmiş ve tümünü yemişler. akvaryumu dikkatlice incelerseniz, derisini de bulursunuz. hatta deriyi buykun ve çıkarın , yoksa suyu bozar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme