Şimdi Ara

Vatan’da satılan 6250₺’lik sistem alınır mı? (49. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.125
Cevap
6
Favori
57.427
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 2 günde bir arıyorum hep bir bahane sunuyorlar bugün baktım onaylanmış sipariş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sistemi 7000 lira yapmışlar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BekirTemel

    Resmen ülkenin özeti, bu sistem satıldıkça fiyatı artar, bbaşka ülkede üstüne koyarak ilerler bizde kan emiliyor
    Geçen hafta başladı olaylar, dalga dalga dalga dalga dalgalanarak devam edecek gibi.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki bu sisteme karşılık
    İncehesaptaki el capitan adlı hazır sisteme ne dersiniz?

    https://www.incehesap.com/el-capitan-donanim-arsivi-gaming-pc-fiyati-45726/

    Eksileri nelerdir?
    Neler eklenebilir veya bu parçası kötü dediğiniz parçaları nelerdir?
    Teşekkür ederim şimdiden.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KAEC kullanıcısına yanıt
    Sistem o fiyattan hiç satılmadı. Stoktan kalktı o fiyat gözüküyor. Maksimum 6600 küsürleri gördü. Fiyat artmıyor yani.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scuderia.

    Peki bu sisteme karşılık
    İncehesaptaki el capitan adlı hazır sisteme ne dersiniz?

    https://www.incehesap.com/el-capitan-donanim-arsivi-gaming-pc-fiyati-45726/

    Eksileri nelerdir?
    Neler eklenebilir veya bu parçası kötü dediğiniz parçaları nelerdir?
    Teşekkür ederim şimdiden.
    1 tane 16 gb ram stick koymuşlar, o çok ciddi performans kaybına yol açabilir, daha yüksek işlemci kullanımı ve daha düşük fps'e neden olur. 2x8 gb olmalı.

    Fazla incelemedim ama nvidia yerine AMD ekran kartı bulunuyor içinde, bu seçim de biraz alıcıya kalmış. Sürücüleriyle çok fazla problem yaşadı insanlar AMD'nin, son zamanlarda çözmüş gibiler ama kesin bilgim yok, araştırmak lazım. Onun dışında Nvidia'da bulunan ray tracing ve dlss 2.0 özellikleri AMD'de bulunmuyor, fakat onun dışında fiyat performans bazında daha iyi ucuz oldukları için.

    edit: Pardon bir yerde saçmalamışım, 1x16 gb ram içeren Vatan'dakiymiş Single channel ram içeren sistem niye aldınız abi bu kadar kişi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 6 Haziran 2020; 22:22:12 >




  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Satıp 2x8 alabiliyorsun ya da yanına bir 16 daha eklenebiliyor. Fiyatı piyasadaki alternatiflerine göre taksidi de düşününce mantıklı oluyordu çünkü. Vatandaki sistemdeki PSU kötülendi ama incehesaptakindeki PSU'da herhangi bir sertifika bulunmuyor. m2 ssd'ye karşı sata ssd farkı var. Ekran kartı olarak benzer performansları var ama RTX2060 bi tık daha pahalı diye biliyorum (fiyat ve tercih olarak kıyaslamak için) o yüzden bu sistem gayet mantıklıydı. Bir de yanlış hatırlamıyorsam El Capitan'ın fiyatı yenilerde düştü 6400 ya da 6300 falandı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IsmailAkdag I kullanıcısına yanıt
    Anakartı daha iyi. Ramler çift kanal olması daha iyi. Fiyatı daha uygun. Ayrıca full ayarda adam akıllı oyunlarda rtx açınca çok bişey beklememek lazım.
    Vatanda ki sistemin artısı ekran kartının yazılım olarak daha sorunsuz olması ve m2 olması. Bunun dışında başka artısı yok eldeki 16 rami ha diyince satılabileceğini sanmıyorum. Artı ram alınca da +500 600 lira masraf demek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Nasıl okuyorsunuz anlamıyorum ya. Bu sistem satılıyorken El Capitan'ın fiyatı bu değildi. Taksitle çok daha pahalıya geliyordu. 7000 lira olarak değerlendirmekten vazgeçin zaten 7000'e mantıksız. 6250 liraya 6 taksitle alanlar var ben biraz daha pahalıya aldım. Gel gelelim yine 6500 civarlarında olsa bu sistem incehesaptakinden daha mantıklı. Anakartlar arasında overclock yapılmayacaksa pek de fark yok. Kasası daha iyi incehesaptakinde mesh bir yapı göremedim emin olmamakla birlikte. Tekrar söylüyorum ekran kartı tercihe bağlı ben şahsen AMD alıp sürücü sıkıntısı çekmek istemedim. Tek eksisi tek kanal ram olmasıydı bir 16 daha aldım memnunum. Ancak şu an bu fiyattan satılsa tabi ki satın alınmaz 2 ay sonra konuyu görüp yorum yapıyorsunuz. Sen tercihini diğerinden yana yapabilirsin. Ben sadece niye bu kadar kişi bunu aldı yavv yorumuna cevap verdim. Bir tek siz araştırmıyorsunuz.

    Özet: Bu sistem artık satılmıyor. Kıyaslanacak bir nokta yok.İncehesaptan satın alıp bekleme işlerini göze alacak varsa 6 binlik sistem mantıklı ama birkaç değişiklik gerekebilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • IsmailAkdag I kullanıcısına yanıt
    Hocam anladığım kadarıyla vatandaki sistemi kullanıyorsunuz. Peki bu fiyatlarda başka önerebileceğiniz hazır sistem varmıdır?
    Birde nedense hazır sistemler daha uygun oluyor kendim toplamaya kalkınca benmi yanlış yapıyorum anlamadım.
    Birde mesela el capitanda değiştirilmesi dediğiniz alanlar hangisi?
    Ben detaylardan çok anlayan birisi değilim affıma sığının
    İlk gözüme çarpan daha iyi sirkülasyonlu ön tarafı mesh olan bir kasa seçmek.

    İkinciside ekran kartı konusunda AMD tarafında 5600 ve 5700 serisine performans olarak RTX 2070 ve 2080 mi denk geliyor.
    Teşekkür ederim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Scuderia. kullanıcısına yanıt
    Normalde AMD tarafında 5600 2060'a denk geliyor gibi düşünebilirsin ancak AMD ekran kartları bir miktar daha performanslı. Fakat sürücülerle ilgili problem yaşayan arkadaşlar var bu konuda çok yorum okudum ben tercihimi Nvidia tarafından kullandım bu seçim meselesi. Ancak spesifik kartlarda farklı durumlar olabiliyor yani X markasının 2060'ı ya da 5600'ü çok iyiyken Y markasının berbat olabiliyor bu yüzden direk ona yönelik bir araştırma yapmanı öneririm. Vatandaki sistemdeki anakartta VRM soğutması çok yeterli olmadığı için overclock'a yatkın değil keza incehesaptaki yalnızca bir tık daha iyi diyeyim. Hazır sistemler bir tık daha uygun olabiliyor bu tarz eksilerinden dolayı, tek kanal ram kullanılması ya da çok performanslı bir anakart olmaması gibi. Bana özelden ulaşırsan teker teker neler yaşayabileceğini detaylıca anlatayım sana şu an pek müsait değilim ama en kısa zamanda detaylıca anlatırım. Bu arada hangi hazır sistem olursa olsun Ryzen 5 3600 alacaksan tam performans alabilmek için stok soğutucu biraz yetersiz kalacak. Onların da detayından bahsederim.




  • WarnGamer W kullanıcısına yanıt
    Ben 27 mayısta sipariş verdim kargo takip numarası var ama kargoyu ups almadı 2 gündür

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • IsmailAkdag I kullanıcısına yanıt
    Ben 6250den değerlendirdim dostum zaten yine daha pahalı oluyor bişey farketmiyor :) 2. El capitan ilk satışa çıktığında üzerinde 400 liralık soğutucu, daha kaliteli kasa ve psu ve yaklaşık 400 lira daha ucuzdu. Aldığın ram masrafını da cabası.

    Aynı sistemin benzerini ben kendim topladım zaten merak etme ne driver sorunu yaşıyorum ne de başka bişey.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt
    1) Hocam El Capitan, Vatandaki bu sistemden bir süre sonra dediğiniz şekilde satışa çıktı.

    2)Bana göre de Toshiba-Ocz m2 ssd ve Asus'un yanında El Capitandaki Team marka Sata Ssd ve Xfx marka ekran kartı kalitesiz.

    3) El Capitandaki GamePower kasada egzoz fanı hariç fan yok. Vatandaki soğutmanın yanında El Capitan'ın soğutması yetersizdir diyorum.

    4) Vatandaki sistem 650W psu, El Capitan 600w. Ha diyebilirsiniz "600w yetmiyor mu kardeşim iki psuda birbirine yakın" diye ama O.C yapmayan biri içinde S2h veya prime b450m-k arasında fark yok hocam.

    5) Vatan fark almadan taksit yapabiliyor.

    Onun haricinde Vatandaki sisteme ram konusundaki eleştirinizde haklısınız. Dual Chanel ram yaptığımda ortalama 20-25 fps artış sağladı oynadığım oyunlarda.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Scuderia. kullanıcısına yanıt
    6000 e bu sıstem cok daha mantıklı.

    hatta 400 lira fark verıp gaming plus max alıp cok daha uzun ömürlü ve kaliteli bir pc toplamıs olursunuz.
  • S.Soylu kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğin zaman çok çok önce muhtemelen çünkü bu sistem satıştan kalkana kadar aralarındaki fark hep 100-150 lira kaldı. İlk 100 siparişe yolladıkları ekipmanlar o zaman avantajlıymış kesinlikle ancak dediğim gibi arada 500 lira fark olsa yine tercih etmezdim (kötü olduğu için değil bu sistem benim için daha mantıklı olduğu için) diğer arkadaş da az çok sebeplerden bahsetmiş. Şu an 6bin liraya alınabilir ama dediğim gibi bizdeki kasanın soğutması bir nebze daha iyi olmasına rağmen r5 3600ün durumu malum orada kesinlikle değişikliğe gitmek gerekiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar Assasins creed odysse da ekran kartı 80 derecelere çıkıyor, acaba kullanmadan yazılımsal bişi mi yapmak lazım yoksa havalar çok sıcak normal midir?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Stok eritme çalışmaları son hızla devam ediyor sanırım.

    5000 liraya Ryzen 5 2600 + Msi 1660Ti Ventus + 8 GB ramli hazır sistem koymuşlar ve anında tükenmiş.

    Umarım tekrardan koyarlar stoklara. Güzel bi fırsat. Sonrasında kademeli olarak 1 8Gb ram ve SSD takılabilinir.
  • Monitör bakan arkadaşlar için fiyat uygun gibi. Gamepower GPR24C144 23.6" 1ms (Display+HDMI+DVI) FreeSync Full HD Curved Monitör 1.689,90 TL yerine 1.249,99 TL
    https://m.n11.com/urun/gamepower-gpr24c144-236-1ms-displayhdmidvi-freesync-full-hd-curved-monitor-682277?magaza=rsateknoloji

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sistem 6552 liradan tekrar satışta. 6900'e çıkmayacağı belliydi zaten. Düşünenler bakabilir.https://www.vatanbilgisayar.com/amd-r5-3600-dual-rtx2060-evo6gb-prime-b450m-k-toshiba-500gb-m-2-ssd-crucial-16gb.html
  • 
Sayfa: önceki 4748495051
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.