Şimdi Ara

VAIO FW Serisi Fan Club-'Seri sahipleri kulübü' (116. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.748
Cevap
11
Favori
320.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • wallaha ben teknosada bir HP gördüm.süper özellikliydi.HP kullanan bir arkadaşımı arayıp sordum memnumusun diye, ısınma sorunu olmasa çok iyi ama o sorundan dolayı tavsiye etmiyorum dedi.yoksa süperdi özellikleri bilgisayarın.bende bunun üzerine üzerine sony aldım.hakkaten karşılaştırıyoruz şimdi makineleri Sony gerçekten ısınmıyor gibi.
    iyiki Sony almışım dedim sonrasında.

bu arada ekran çözünürlüğü hakkında çözüm bulan oldu mu?ben hala araştırıyorum ama kayda değer bir bilgi edinemedim maalesef.

bide pil hakkında bir link buldum onu vereyim.pil çok pahalı

http://www.gezveal.com/sonycenter/sony-vaio-notebooklar/sony-vaio-pil-vgp-bpl13cssrfwns/Computers/1/tr-TR/94/Details.aspx

quote:

Orjinalden alıntı: TeknoKardeslik

Sevgili VAIO kullanıcıları,

Bir HP DV5-1041 kullanıcısı olarak sizleri kıskandığımı itiraf ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carman1tr -- 26 Aralık 2008; 18:28:03 >

• arkadaş ben fw21e ye macos yüklemek istiyorum izin görüşleriniz nelerdir? vistayı pek sevmiyorum çünkü vista çok yavaş
  • merhaba arkadaşlar bende artık fw21e sahibiyim :) morfareden çarşamba akşamı aldım bugün akşamüstü geldi :) ilk neler yapmam gerekir neler yüklemem gerekir kısa kısa bilgilendirirseniz sevinirm şiimdiden tşkrler :)
  • tananer eğer mouse istiosan kablosuz ilk önce nano olmasına dikkat et bide önerim logitech ben v450 nanoyu kullanıyorum ve cok memnunum optik de değil lazer teknolojisi var her yüzeyde kulanabilirsin ve ben 5 6 metreden denedim banamısın demeden calısıo
  • valla arkadaşlar ben artık bu vistaya katlanamıyorum gözümü kararttım xp yuklıyecem...eskı vaiom fs415m de 1.73 centrıno işlemcı var ama fw21e den daha hızlı arada kolayca hissedılebılecek bır fark var...media player bıle hemen acılmıyor cok sıkıldım bu işten...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lp_640 -- 17 Aralık 2023; 21:41:2 >
  • Valla arkadaşlar alalı daha 1 haftadan biraz fazla oldu fw21z aldım ama forumda birilerinin şarj cihazı bağlantı noktaları , sol taraftaki menteşe vari olan yer kırılmış elimle az bir kuvvetle oynadığını da farkettim yemin ederim laptoptan soğudum... Asus falan mı alsaydım demeye başladım sonuçta 3.500,00 YTL verdim bu kadar hassas olması kötü hissettirdi...O kısımdan sorun yaşayan var mı aranızda?

Orjinalden alıntı: haciabbasoglu

arkadaş ben fw21e ye macos yüklemek istiyorum izin görüşleriniz nelerdir? vistayı pek sevmiyorum çünkü vista çok yavaş

Bende MacOSX Leopard 10.5.2 yüklemek niyetindeyim. Uygun bir yabancı kaynak da deneyen birini bulursam, ben de deneyeceğim.
    Farklı güncel modeller için yapılan tespitler klasik olarak tuşların desteklenmemesi, ekran kartı sorunları, v.b.

Ben FS-215S'e yüklemeye çalıştığımda eski olduğu için bir türlü HDD'yi gösterememiştim... Şimdi de FW-21E yeni kalıyor. Ortasını bulamadım.

quote:

FW21E için mouse tavsiyesi rica etsem lütfen......

kablosuz tabiii

Bluetooth mouse

Ben söylediğim gibi Microsoft Wireless Presenter Mouse 8000 kullanıyorum. İşim gereği kullanmak zorunda olsam da almadan önce tüm Logitech modellerini denediğimi belirteyim. Nano dahil hepsinde beni deli eden bir sorun vardı. Tıklama sesi... Ben Microsoft'ların tıklama sesi dışında ne duysam, deli oluyorum. Abartmıyorum çok ciddi gürültülü bazı modellerin... Deneme şansı varsa mutlaka deneyin. Ben denedim, bunu aldım, memnunum... Bu mouse'un tek sorunu da bazı kumaş yüzeylerde çalışırken zorlanıyor. Tabii ben artık olmayacak koltuk kumaşlarında kullanmaya çalışıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aharici -- 26 Aralık 2008; 22:16:29 >

• quote:

Orjinalden alıntı: Kay1PRuH

Valla arkadaşlar alalı daha 1 haftadan biraz fazla oldu fw21z aldım ama forumda birilerinin şarj cihazı bağlantı noktaları , sol taraftaki menteşe vari olan yer kırılmış elimle az bir kuvvetle oynadığını da farkettim yemin ederim laptoptan soğudum... Asus falan mı alsaydım demeye başladım sonuçta 3.500,00 YTL verdim bu kadar hassas olması kötü hissettirdi...O kısımdan sorun yaşayan var mı aranızda?

walla o nokta cok hassas.bende elımle dokundugum zaman oynadıgını goruyorum.cok fazla deıl ama ılerıde sorun cıkaracaga benzıyor.ıns.cıkarmaz dıyelım.keske bıraz daha saglam bısı yapsalardı.yapıstırma gıbı duruyor.ama bılgısayarımdan sogumadım.oda nazar boncugu olsun.gule gule kullan laptopunu...
  • slm arkadaşlar.size bişiy soracaktım..bnm hoparlorlerden ses gelmiyo idi.sonra denetim masasını kaırştırırken bişi gördüm.denetim masası ses orada kayıttan yürüt option u var.speakers bluetooth hands free audio die bişiy var.bi baktım onda imiş.hatta simge olarak da kulaklık var.ondan sonra en altta realtek highdefinition audio yazıyo ona tıkladım varsayılan yaptım birden ses gelmeye başladı..acaba o seçenecek kulaklık taktıgımızda mı devreye giriyo..peki ben onu değiştirdiğimi sanmıyorum bu nası olmuş olabilir ki anlamadım gitti..yardımlarınız için tşkler şimdiden

Orjinalden alıntı: suleyman88

merhaba arkadaşlar bende artık fw21e sahibiyim :) morfareden çarşamba akşamı aldım bugün akşamüstü geldi :) ilk neler yapmam gerekir neler yüklemem gerekir kısa kısa bilgilendirirseniz sevinirm şiimdiden tşkrler :)

yokmu yardım edecek biri :(
  • arkadaşlar çok selam hepinize bende vaio Fw serisi fan club a fw21e alarak katılmış bulunmaktayım canım tezdir hemen kurcalamaya başladım öncelikle soruyorum tavsiye edebileceğiniz(herhangi bir konuda)bir şey varmı
    birkaç tane de soru var bu makinayı blu-ray için aldım film de aldım fakat bugun tv me hdmı çıkışından bağlayınca Tv nin koruması yuzunden göstermediği gibi bir uyarı aldım yani blu-ray dısında tum goruntuleri aldım fakat bunu alamadım??bunula karşılaşan varmı??
    Bir sorum daha olacak;vista surekli birşeyler sorup duruyor bu doğalmı nasıl kapatabilirm,yüklediğim programların masaustu ikonlarının sağ al koşesinde guvenlik duvarı ikonu çıkıyor bunu nasıl giderebilirim bu programların guvenlik duvarından geçmesine izin verdim fakat o ikon gitmedi??

Gerçekten harika bi alet Vistaya alışamadım nerede newar bulamıorum

Yüklemem gereken herhangi bir driver var mı? Ayrıca recovery disk baya uzun sürüyor ve cpu kullanımı zaman zaman %70 lere çıkarak baya ses çıkıyor. Normal midir?

Yardımcı olursanız sewinirim
  • Arkadaşlar laptop'larda surround olmadığını herkes bilir stereo 5.1 olayını hallettim ama aşağıda link veriyorum,bunu kulaklık çıkışına takıp 5.1 bağlayabilirsiniz hem de belkin ömür boyu garantisi var,altın uç kaplama vs
    Ben aldım akşam , taktım , gayet sorunsuz çalıştırdı arkadaşımın Logitech 5.1 sistemi
    http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=110360466&CS_Category=_SBA_811_1662_950_5345&CS_Catalog=_MP3&T_Category=_AKSESUARLAR811

carman1tr ; umarım bu çözünürlük işine bi çare bulursun
    evet pillerin fiyatı pahalı,ama normal 6cell olan pillerimizin fiyatına hiç bakma derim ozaman benimkiyle arkadaşın HP pillerinin fiyatlarına baktım,uçurum var,valla güveniyoruz artık

neokss ; yer yokki derken o çıkıntısı aşağı doğru oluyor,FZ'lerde öyle oluyordu,arkası biraz kalkık oluyor yani mantıken ekran açılır rahat ol,zaten 130 derece fazlası normalde de açılmıyo,ama o çıkıntı ekrana doğru yani yukarı doğru mu gelcek dersen,hayır. aşağı doğru geliyor o çıkıntı

MaxPAYNE82 ; bahsettiğim yerdeki diğer ayarlar belki bi işinizi görebilri diye ümit ediyorum,öyle bi sorunum olmadığı içinşimdiye kadar hiç ilgilenmedim,ama pazar günkü buluşmada dile getiricem bunu

pervaz2 ; hayırlı olsun,evet usb girişleri konusunda çok kişi gibi ben de rahatsızım,çok sıkıntı yaratıyor,baktım olcak gibi değil,nano alıcılı fare aldım son çözüm ben de dar alandan müzdarip'im
    aynı anda evet birden fazla bluetooth aygıtına bağlanabilirsin,sorun olmaz

aharici ; ekran çözünürlüğü yorumun güzel de bluetooth mouse alırsak sefanın cefası gibi pil yer onlar,belirtmek gerekir diye düşündüm

tanerer ; bluetooth alcaksan microsoft'un altında multimedya tuşları olan modelini öneririrm pil yese de işe yara bi özelliği var

haciabbasoglu ; vista ağır,bunun bilincindeyim ben de ama bunların hepsini kullandığını düşünen Windows'un açık olarak sunduğu hizmetlerden dolayı,bunları kapatırsan çok rahat çalışıyor onun haricinde macos yüklicek biri olarak macbook haricinde verim alamicağını biliyorsundur

suleyman88 ; hayırlı olsun,formaliteler pilini 10 saat doldur,3 defa doldur boşalt sonrası tam verime ulaşır bunu bilincinde ol,onun haricinden çalıştır-msconfig'ten sony'nin hizmetleri haricinde ismi sana yabancı gelen,bu ne ya bunla işim olmaz dediğin bütün hizmetleri kapat , keyfini çıkar

hidrojenperoksit ; doğru söze ne denir,ağır gerçekten ama napalım,ben riske girmeyi sevmediğimden kolaylıklar diliyorum

lp_640; sistem geri yüklemeyi dene bi kaç gün önceye , belki işe yarayabilir...

Kay1PRuH ; bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyoruz sorun yok ama o kısmı zorlamamak gerek

cwebb ; vista dengesiz he de geç,her dediğini onaylarsan sorun çıkarmıyor,nazlı yâr gibi bi şey bu
    hayırlı olsun ekledim listeyevalla daha blu-ray nasip olmadı,yakında inş. tv olmadığı için o konuda yardımcı olamicam...

knary ; ilk başlarda sistem kaynakları baya bi zorlanıyo,bu doğrudur,hdd işlem sesi gelir,fan sürekli çalışır gibi gelir,ama yakında düzelir bunlar dert edilcek şeyler değil şimdilik
    valla ben vistayla iyi geçiniyorum bu aralar cpu %4 işlemi aşmıyor,ram kullanımı 700-800 arasında
    alışırsın zamanla,kaynak sömürmesi haricinde xp'den iyi bi sistem ama yavaşlığı var işte

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ectilase -- 27 Aralık 2008; 2:19:06 >

İntel i5 2500k - MSI P67A-GD65 - G.Skill RipjawsX 2x4gb - Asus GTX970 STRIX - SAMSUNG HD1002SJ - Cooler Master HAF 932 Advanced - Seasonic X-750 PSU
    Thermalright Cogage True Spirit - Acer S232HLABID monitor - Razer DeathAdder 3500Dpi - Razer Goliathus Speed edition

Steam id : serhat_katliam
    Origin id : Ectilase

• yinede ne bileyim mac kadar olmasa da baya bi baktım da yinehttp://forum.donanimhaber.com/m_3718800/mpage_99/key_/tm.htm sayfadan okudum ama sorunsuz kullanana daha rastlamadım bide vaio'lar da pek sıkıntı olmadığını söleyenler var yabancı sitelerde daha araştıracam ama

Orjinalden alıntı: Lp_640

ikonlar büyük olarak gözükmüyor ya da bozuk gözüküyor!
    neden olabilir?

VAIO FW Serisi Fan Club-'Seri sahipleri kulübü'

şu yukarıdaki fotoda ikonun birinin sağ altında güvenlik duvarı işareti var bunu nasıl yok edebilirim??

çok soru sordum ama yeni bir olay benim için laptop ve vista format atma olayı nasıl oluyor,satıcı f12 ye basılı tut gibi laflar etti ama anlamadım kutudan cd de çıkmadı yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwebb -- 27 Aralık 2008; 9:45:57 >

• bildiğiniz gibi fw11e divx filmleri izlemek için kaliteli bir monitör araştırıyordum.

En son şu modelde karar kıldım:

BENQ X2200W 22" 8ms(MPRT) / 2ms(GTG) DVI HDMI WIDE SCREEN LCD MONİTÖR
    KDV Dahil 397,41 YTL
    Havale ile 377,54 YTL (%5 Havale İndirimi)

http://www.hepsiburada.com/benq-x2200w-22-8msmprt-2msgtg-dvi-hdmi-wide-screen-lcd-monitor/productdetails.aspx?categoryid=986&productid=bd50508

Bu monitörü kullananınız var mı?
    Sizce başarılı bir ürün mü, alternatif önerirmisin fw11e için?

1600-900 çözünürlükten hakkıyla faydalanmak için 22 inch almak daha mantıklı diye düşündüm.
    Aslında 400 lira monitöre vermek yerine 700-700 liraya philips ya da samsung lcd tvleri var, onları almak da var ama kararsızım..

• srhat_katliam; çok saol, hangi gereksiz işlemleri kapattığını da söylersen tam süper olur

ekran çözünürlüğü yorumun güzel de bluetooth mouse alırsak sefanın cefası gibi pil yer onlar,belirtmek gerekir diye düşündüm

Şarjlı pil ile oldukça uzun süre kullanıyorum ben... Yedek 2 pilde şarjda bekliyor. Bitti mi değiştir, bitsin gitsin...
    Hiç sorun yaşamadım bu konuda... DÜşünün ne sıklıkta değiştirdiğimi bile hatırlamıyorum. O kadar az!

Hiç Microsoft'un pahalı serilerindeki wireless mouse'larından kullandınız mı? Ben bundan önceki iki modelde de sorun yaşamadım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aharici -- 27 Aralık 2008; 13:08:24 >

• bende microsoft wireless laser mouse 8000 kullaanıyorum.bluetooh özelliği çok güzel ve kullanılışlı.vaioyu lcd.baglayıp kullanırken çok iyi işe yarıyor.pilinide kendi şarz ediyor.hergün kullanıyorum ve çok memnunum.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.