Şimdi Ara

VAIO FW Serisi Fan Club-'Seri sahipleri kulübü' (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.748
Cevap
11
Favori
320.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: determinanty

quote:

Orjinalden alıntı: MaxPAYNE82

quote:

Orjinalden alıntı: Akseaus

Merhaba arkadaşlar,

Neden 1360x768 çözünürlüğü kullanmıyorsunuz? Bu çözünürlük 16:9 çözünürlüktür. Bizim ekranlarda (FW21Z), font büyüklüğü ve ekrana görüntünün doğru proporsiyonlarla tam oturması adına en ideal sonuç bu çözünürlükte alınıyor. Eğer 1920x1080'deki netliği 1600x900'de ya da herhangi başka bir çözünürlükte bulacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü ekranın doğal çözünürlüğü 1920x1080 ve herhangi başka bir çözünürlükte görüntü scale işleminden geçeceği için asla bu netliği alamazsınız. O yüzden bence 1600x900 çözünürlük için fazla uğraşmayın. Netlikten feragat ederek 1360x768 kullanmanızı öneririm. Ben öyle yapıyorum.

Selamlar.

Ok tamam, 1920*1080 de en net görüntüyü veriyor bu makina amenna, ama gözüm çıkacak bu kadar küçüklükte de, 1360*768'de de simgeler çok büyük. Onun için bu işin ortası 1600*900 diyorum ben ve ısrar ediyorum! Yani bunu SONY'nin düşünmemesi çok enteresan bir durum. Hiç mi alıp kullanmadılar bu makinayı bu şekilde görüntü testleri yapmadılar anlamıyorum

16 inç ekrana 1600 çözünürlük bile gereksiz. 1920 çözünürlükte büyüteç lazım metinleri okurken.. 18 inç üstü ekranlarda ideal olabilir.
    Ayrıca hiç bir LCD ekranda sahip olduğu çözünürlüğün altındaki bir çözünürlükte netlik alamazsınız.Bunda değil Sony her markada böyle.

bilinçsiz saçma yorumlarına devam et

fw21z deki ekranı görmeden ezbere yorum yapıp insanı deli etme

• Merhaba arkadaşlar.2 gün önce fw21e aldım.yalnız bilgisayarın açılış kapanış ve basit işlemleri yapış süresi hayal kırıklığı yaratacak derecede uzun.sony centerda eurasia bandrolünü elimle yırtarak açmasam bi' terslik olduğunu düşünürüm.aklıma gelen tek şey standart vistayla birlikde kurulan saçma sapan yüzlerce programın kötü etkisi.bu da biraz mantıksız. fikir verebilecek olursa sevinirim. teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hgc -- 28 Aralık 2008; 4:53:54 >
  • Tüm LCD'lerde "native resolution" değeri vardır. Bu çözünürlükten farklı bir değerde kullanmak istediğinizde doğru oranda değilse deforme olur, oran tutsa dahi de keskinlik v.s. aynı derece de iyi olmayacaktır. Bu durumu düşük çözünürlükte kullanmak isteyen arkadaşların kabullendiğini varsayıyorum. Daha önce ikonların medium - large seçiminin nasıl yapılacağını farklı bir nedenle göndermiştim. Bir de yardımcı olması adına DPI ayarlarını hatırlatayım. Belki yüksek çözünürlüğe rağmen bu ayarlar sayesinde konforlu bir kullanım sağlarsanız...

VAIO FW Serisi Fan Club-'Seri sahipleri kulübü'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aharici -- 28 Aralık 2008; 6:33:39 >

• quote:

Orjinalden alıntı: huso11

quote:

Orjinalden alıntı: suleyman88

quote:

Orjinalden alıntı: suleyman88

arkadaşlar ben recovery disc oluşturmadan messenger firefoz falan yükledim, şimdi recovery disck oluştursam olurmu? nasıl oluşturulduğunuda bilmiyorum laptop konusunda yeniyim.. ne yapmalıyım yardım ederseniz sevinirim :(

yardım lütfenn :(

Recovery disk oluşturmak için,
    Start / Programs / Recovery center / Vaio recovery center / Creat recovery discs
    yolunu izleyerek yapabilisin.başlamadan boş dvd 'leri unutma! bana 3 tane yeterli olmuştu.

cevap için tşkrler saolasın.. bi kaç program yükledim şimdi onu oluştursam bişi olurmu?

• Buluşmaya gelemiyorum... Maddi durum bu ay maaşların erken verilmesi dolayısı ile bir miktar sıkışıklaştı bi de Vaioyu bu ay aldım, flashdiskti mouse du falan filan derek nbi bakmışız bütçe de kocaman bir delik...

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Neden 1360x768 çözünürlüğü kullanmıyorsunuz? Bu çözünürlük 16:9 çözünürlüktür. Bizim ekranlarda (FW21Z), font büyüklüğü ve ekrana görüntünün doğru proporsiyonlarla tam oturması adına en ideal sonuç bu çözünürlükte alınıyor. Eğer 1920x1080'deki netliği 1600x900'de ya da herhangi başka bir çözünürlükte bulacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü ekranın doğal çözünürlüğü 1920x1080 ve herhangi başka bir çözünürlükte görüntü scale işleminden geçeceği için asla bu netliği alamazsınız. O yüzden bence 1600x900 çözünürlük için fazla uğraşmayın. Netlikten feragat ederek 1360x768 kullanmanızı öneririm. Ben öyle yapıyorum.

Selamlar.

Ok tamam, 1920*1080 de en net görüntüyü veriyor bu makina amenna, ama gözüm çıkacak bu kadar küçüklükte de, 1360*768'de de simgeler çok büyük. Onun için bu işin ortası 1600*900 diyorum ben ve ısrar ediyorum! Yani bunu SONY'nin düşünmemesi çok enteresan bir durum. Hiç mi alıp kullanmadılar bu makinayı bu şekilde görüntü testleri yapmadılar anlamıyorum

16 inç ekrana 1600 çözünürlük bile gereksiz. 1920 çözünürlükte büyüteç lazım metinleri okurken.. 18 inç üstü ekranlarda ideal olabilir.
    Ayrıca hiç bir LCD ekranda sahip olduğu çözünürlüğün altındaki bir çözünürlükte netlik alamazsınız.Bunda değil Sony her markada böyle.

Yapmayın Yaww...Benim Bu Makineyi Birinci Alış Nedenim 1600*900 Çözünürlük FULL HD Ekranı...Yani Bu Fiyata Bu Kalite Yokk Zaten Başka Yerde...Yazılar Ufak Görünsün Sorun Değil...Alışılıyo...Ayrıca Çok Daha Şıkkk....

--- Sony VAIO FW Serisi FAN Club ---

--- KODAK v 1073 HD --- --- HD Foto & Video ---

• quote:

Yapmayın Yaww...Benim Bu Makineyi Birinci Alış Nedenim 1600*900 Çözünürlük FULL HD Ekranı...Yani Bu Fiyata Bu Kalite Yokk Zaten Başka Yerde...Yazılar Ufak Görünsün Sorun Değil...Alışılıyo...Ayrıca Çok Daha Şıkkk....

16 ya 9 demek istedin herhalde dostum? Yoksa 1600*900 çözünürlük zaten yok, olsa bu kadar gürültü kopmazdı burada değil mi

• quote:

Orjinalden alıntı: -Raziel-

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar,

Selamlar.

Kaldı ki zaten 1600*900 FULLHD değil...

• herkeze slm sony mp4 üm war eskiden beri kurulum cd si kayıp gecenlerdede bisiler oldu we acdıgımda müzik video resim dsoyalarını dosya yok dior kurulum cd si olan biri bana yollaya bilirmi yada format atma olayı nsl bisi anlatırsanız sefinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suleyman88 -- 28 Aralık 2008; 20:23:15 >
  • bizde çok sony & toshiba tartışması yaptık ama tartıştığımız kişiler bilinçli olunca kendi sorularını cvplıyolar ben çaba göstermiyorum gerçek ortada fw21E kullanıyorum tek lambalı olmasına ramen tek rakibi gine vaio konu ekran çözünürlüğüyse full hd olan 21z modelini alın blu-ray yada hd film açın farkı farkedersiniz masaüstü simgelerini kim takarki emre kardeşim haklısın sakin ol...

quote:

16 ya 9 demek istedin herhalde dostum? Yoksa 1600*900 çözünürlük zaten yok, olsa bu kadar gürültü kopmazdı burada değil mi

-Raziel- 'de FW21E var

İntel i5 2500k - MSI P67A-GD65 - G.Skill RipjawsX 2x4gb - Asus GTX970 STRIX - SAMSUNG HD1002SJ - Cooler Master HAF 932 Advanced - Seasonic X-750 PSU
    Thermalright Cogage True Spirit - Acer S232HLABID monitor - Razer DeathAdder 3500Dpi - Razer Goliathus Speed edition

Steam id : serhat_katliam
    Origin id : Ectilase

• bence olayı büyütmenin alemi yok arkadaşlar. herkes sakin olsun

full Hd ekran zaten 1920x1080 dir bunda herkes mutabık:D

aharici kardeş, dediğin DPI olayı istenen performansı vermiyor maalesef.tek yol ya netlikten feragat yada boyuttan feragat.ayrıca yeni driverda 1600x900 çözünürlük seçeneği çıksa bile(FW21Z için) istenen netlik elde edilemeyecektir.bunu @akseaus arkadaşımız açıkladı. bu lcd monitörlerin yapısından kaynaklanıyor.

ayrıca ekanın bütün özellikleri diğer bütün markaların ekranlarından iyi.bu tartışmasız

herkese iyi forumlar.
  • sony mp4 üm war eskiden beri kurulum cd si kayıp gecenlerdede bisiler oldu we acdıgımda müzik video resim dsoyalarını dosya yok dior kurulum cd si olan biri bana yollaya bilirmi yada format atma olayı nsl bisi anlatırsanız sefinirim
  • Bu arada arkadaşlar ben laptopu biraz ucuza kapattım diye seviniyorum net 3.070 YTL 'ye aldım peşin paraya "Eurasia" garantili olarak yanında targus çanta verildi. Eurasia yapıştırmalı bir kutuyla geldi ve içinden çıkan garanti belgesinde de eurasia bandrolü yapıştırılmıştı.. Ama sorun şu ki ben bilgisayarımın açıldığı sırada malesef iş yerindeydim ve adamlardan rica ettim recovery dvd sini yapıverdiler... Günahlarını almak istemiyorum ancak içinden Turkcell 1 Gb lık paket çıkmadı ve benim gerçekten çok işime yarayacak birşeydi... Keisn çıkmışmıdır paketten? Yoksa bu konuda danışabileceğim bir yer var mı?

Orjinalden alıntı: Kay1PRuH

Bu arada arkadaşlar ben laptopu biraz ucuza kapattım diye seviniyorum net 3.070 YTL 'ye aldım peşin paraya "Eurasia" garantili olarak yanında targus çanta verildi. Eurasia yapıştırmalı bir kutuyla geldi ve içinden çıkan garanti belgesinde de eurasia bandrolü yapıştırılmıştı.. Ama sorun şu ki ben bilgisayarımın açıldığı sırada malesef iş yerindeydim ve adamlardan rica ettim recovery dvd sini yapıverdiler... Günahlarını almak istemiyorum ancak içinden Turkcell 1 Gb lık paket çıkmadı ve benim gerçekten çok işime yarayacak birşeydi... Keisn çıkmışmıdır paketten? Yoksa bu konuda danışabileceğim bir yer var mı?

her yer 1gb bedava internet paketi vermiyor. yerine göre değişir. Mesela bende almadım öyle bişey. sen o fiyata 21z aldığına dua et gerisini takma kafana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByCaRizMa -- 28 Aralık 2008; 23:28:46 >

• http://vaio.sony.com.tr/view/ShowArticle.action?article=1221328136463&site=voe_tr_TR_cons

linkdede gördüğün gibi kampanya hala devam etmekte uygun bir dil ile sorabilirsin kutudan çıkmış olması lazım o paketlerin kullanım süresi 2008 sonuna kadardı 2009 da nolur bilmem yıl sonu olduğu için kampanyayı bitirmiş olabilir eğer öyle bişey yoksa kesin çıkması lazım bi araştır

• bencede:D

quote:

Orjinalden alıntı: ByCaRizMa

quote:

Orjinalden alıntı: Kay1PRuH

Bu arada arkadaşlar ben laptopu biraz ucuza kapattım diye seviniyorum net 3.070 YTL 'ye aldım peşin paraya "Eurasia" garantili olarak yanında targus çanta verildi. Eurasia yapıştırmalı bir kutuyla geldi ve içinden çıkan garanti belgesinde de eurasia bandrolü yapıştırılmıştı.. Ama sorun şu ki ben bilgisayarımın açıldığı sırada malesef iş yerindeydim ve adamlardan rica ettim recovery dvd sini yapıverdiler... Günahlarını almak istemiyorum ancak içinden Turkcell 1 Gb lık paket çıkmadı ve benim gerçekten çok işime yarayacak birşeydi... Keisn çıkmışmıdır paketten? Yoksa bu konuda danışabileceğim bir yer var mı?

her yer 1gb bedava internet paketi vermiyor. yerine göre değişir. Mesela bende almadım öyle bişey. sen o faşyada 21z aldığına dua et gerisini takma kafana

• Valla arkadaşlar bu fiyat gerçekten uygun mu onu bilemiyorum sonuçta çok da az para değil... :) Şaka bir yana sanırım piyasa dan nir miktar ucuza aldım ama ben adamdan indirim falan beklemedim. FW-21E istedim kjesin getiririm dedi bende getiremezsin diye iddialaştım sen getir sana 2.300,00 YTL hemen sayıcam dedim... İddialaştık ve getiremedi dedi bir üst modeli var biliyorum dedim ama kaça vericen madem dedi ben sözümü tutamadım alı fiyatımdan vericem dedi 3.070,00 YTL'ye aldım ama ben FW-21E ye razıydım gerçekten özellik olarak bir hayli beklentilerimin üstünde bir laptop oldu... İki şey canımı çok sıkıyor... Harrdisk'in yavaş oluşu nedeniyle inanılmaz yavaş açılış ve kapanışlar , laptopun kiriş noktalarındaki özellikle sol taraftaki o tekerlekçik inanılmaz sakat duruyor aklım hep ona takılıyor... Ama oyun performansı olsun film görselliği olsun ses kalitesi olsun yeterince tatminkar... Birde kopya da olsa bir blu-ray film bulsam denesem inanılmaz mesut olacağım ama bulunduğum ilçede malesef yok... İnternetten sipariş versem diyorum Batman'in orjinal Blu-Ray'i 69 YTL ye geliyor... Diyeceksiniz ki laptopa o kadar para verdin bu kadar parayı mı veremiyorsun evet veremiyorum arkadaşlar çünkü ciddi manada imkanlarımı son noktasına kadar zorlayıp laptopu aldım...

• hayırlı olsun iyi fiyata almşsınız sesinizi çıkarmayın:D
    ben hemen denedim bluray olayını Will smith in Hancock filmini aldım.görüntüye bayıldım.istikbal blurayde

arkadaşlar bu pil olayı hala beni düşündürüyor. bilgisayarın şarjını fulleiyp kapattım 1 gün açmadım makineyi.şimdi açtığımda pil seviyesi % 35 idi.daha önce yazdıklarınızdan %20 civarı bir düşüş sorun değil demişsiniz ama bendeki oran oldukça yüksek.bide Battery care kapalı bende.acaba servisle görüşsem mi ne dersiniz?
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.