Şimdi Ara

Vahşi kapitalizm yüzünden EVLENEMİYORUZZZ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yok kaç bin liralık takı setiymiş, yok tek taş pırlantaymış yok tek gece toplamda 3-4 saat giilecek bir gelinlik için 1500 tl baymakmış, yok düğün salonu masrafı ,yok gelin başı için kuaföre normalde 30 tl bile olmayan masraf için 250 tl vermek,balayı için otele cüzdanı domaltmak vs.. derken bir evlilik için nereden baksanız 10.000 tl yi gözden çıkarmalısınız..

Gençlerin evlenebilmesi için hükümetin bunu teşvik etmesi gerekir , yoksa ülke nüfusu cidden hızla düşecek...

NOT: Bu arada bir gelinliği 200 tl ye bulma imkanımız yok mu?

• Gidin nikahınızı kıyın.
    Çağırın bir kaç arkadaşınızı hatun beyaz güzel bir elbise giysin.

Hiç anlamam düğün merakını büyük dert.
  • Valla erkekler için hava hoşta kadınlar gelinlik giymeye bayılıyorlar bilmem ne olacaksa. 200 YTL'ye gelinliğin duvağını vermezler hacı kusura bakma.
  • Nikah memuru bildiğim kadarıyla takılar, yüzükler, gelinlik, düğün mekanı hazır mı diye sormuyor. Gelinin egosu varsa durum ayrı tabii.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnotheRDie

Gidin nikahınızı kıyın.
    Çağırın bir kaç arkadaşınızı hatun beyaz güzel bir elbise giysin.

Hiç anlamam düğün merakını büyük dert.

Aynen...Gelinde mantıklı birisiyse 10.000 lira masraflara verileceğine birlikte yiyip-içerek harcanabilir...En azından gelecekte daha çok masraf olacak düğün merakı saçma bence...
  • İnşallah ileride evleneceğim kız düğün diye tutturmaz, aileside. Hiç sevmem düğünleri, yok salon tutmak nikahın haricinde bide düğün dernek yapmak falan filan.

nikah salonuna çağırırsın yakınlarını tanıdıklarnı nikahını izlerler, arkadaş ve aile arasında da ufak bir eğlence yapılır tamam işte. Bu olay niye bütülür hiç anlamam yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Machu

Yok kaç bin liralık takı setiymiş, yok tek taş pırlantaymış yok tek gece toplamda 3-4 saat giilecek bir gelinlik için 1500 tl baymakmış, yok düğün salonu masrafı ,yok gelin başı için kuaföre normalde 30 tl bile olmayan masraf için 250 tl vermek,balayı için otele cüzdanı domaltmak vs.. derken bir evlilik için nereden baksanız 10.000 tl yi gözden çıkarmalısınız..

Gençlerin evlenebilmesi için hükümetin bunu teşvik etmesi gerekir , yoksa ülke nüfusu cidden hızla düşecek...

NOT: Bu arada bir gelinliği 200 tl ye bulma imkanımız yok mu?

ohhho senin eksiklerin var
    daha damat kıyafeti,pasta börek hediyeleri,araba tutmak akrabaları eve toplayıp yemekler yapmak yedirmek
    ev ve araba satın almak(yoksa kız vermiyorlar)
    evi daya döşe bunun için 30 bin tl ye civarı para daha ilave et

geliri 1000 tl altında olanların evlenmesi zor
    sende 30 yaş üstü bekarlar arasına katıl

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sevmesenizde adettendir yapılması lazım!
  • quote:

Orijinalden alıntı: Historia Calamitatum

Nikah memuru bildiğim kadarıyla takılar, yüzükler, gelinlik, düğün mekanı hazır mı diye sormuyor. Gelinin egosu varsa durum ayrı tabii.

konu damatla gelinin arasında olmaktan çıkıyor,geli ve damat her ne kadar kendini ayarlasada,devreye ana babaları giriyor
    hele gelin anası yok 1.sınıf dolap,ev eşya,pırlanta olcak,evi arabası olcak,geliri 2000 tl altında olmucak
    benim kızın 1 kere düğünü olur der,hep kaynana olaya atlar bozar
    ayrıca düğünde takılara gelinin anası hemen kapıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ruzgar2442 -- 28 Ekim 2009; 22:56:28 >
  • Bende anlamıyorum bu kadar masrafı günlerce oyna vs. tamam kardeşim güzel bişeymiş öncedende, zaman geçtikçe alım gücümüz yükselmiyor ama bu masraflar sürekli yükseliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehmet_$

Bende anlamıyorum bu kadar masrafı günlerce oyna vs. tamam kardeşim güzel bişeymiş öncedende, zaman geçtikçe alım gücümüz yükselmiyor ama bu masraflar sürekli yükseliyor

masraflar yükselmiş,kimin umrunda
    bu ülkede asgari ücret her zaman 666 tl olupta,verilen net maaş 550 olursa,herşeye zam zam zam ona zam buna zam yapılırsa tabiki yıllar sonra bir bakmışsın elde para kalmıyor,işte böyle olur,hiç şaşırmadım
  • Herkes gibi yapmaya mecbur degilsin!En azindan ben herkes gibi yapmadim.Evlendigim kizda benim gibi ayni fikire sahip idi.Ne anne ne baba.Sadece 2 arkadas imza için kiz ve ben.Elbiselerimizde blucin,uzun atki,saç sakal.Ayni hipiler gibi.Evlendigimiz belediyede bruksel in en zengin yeri idi.Bizden sonra evlenenler ve diger onlarin konuklari sasti kaldi.Biz bayagi hatta çok eglendik.Evliligimde 30 seneyi asti simdi.1 oglum var 28 yasinda!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dark_Frr3STylE

sevmesenizde adettendir yapılması lazım!

Ha ha ha.

O düğüne verilecek parayla evin alınıyorsa üstüne konup daha güzel bir ev, eşyaya ihtiyaç varsa daha güzel bir eşya, tatile çıkılacaksa daha güzel bir tatile her şeyi geçtim güzel bir gelecek için birikim olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ruzgar2442

konu damatla gelinin arasında olmaktan çıkıyor,geli ve damat her ne kadar kendini ayarlasada,devreye ana babaları giriyor
    hele gelin anası yok 1.sınıf dolap,ev eşya,pırlanta olcak,evi arabası olcak,geliri 2000 tl altında olmucak
    benim kızın 1 kere düğünü olur der,hep kaynana olaya atlar bozar
    ayrıca düğünde takılara gelinin anası hemen kapıyor

Gelinin iradesizliğinden kaynaklanan bir durum. Evlenecek yaşa gelmiş, anasına babasına söz geçiremiyor mu? Böyle bir durumda tabii ki sülük kaynanalar musallat olurlar. Böylelerine şunu hatırlatmak gerek; kızları bir erkekle evleniyor. Arabayla, takıyla, süsle değil.
  • düğünlerden nefret ederim. daha damat olarak bulunmadık :D ama şu kalk oynalardan nefret ediyorum herşeyden önce. hele birde damadım diye bir işgüzar "kalk oyna" diye yanıma gelirse bir cinnet yeter şerefsizm onu orada vurmaya. havaya sıkıyodum buna geldi diye çıkarım araya.
  • 10.000 TL ye evlenebilsem hemen yarın evlenirdim.Beyaz Eşya , Mobilya Takımı , Halılar , Perdeler , Mutfak Malzemeleri , Ev kirası , vs.vs. vs. en az 30.000 TL
  • tum sebebi ; EŞE DOSTA HOŞ GÖZÜKMEK.

benim kuzende ole okuz gibi salon tuttu yarısından fazlası bostu. sonra yok niye dolmadı...
    yani bu yaz olayı anladım.

kızla konuscan dicenki kardesim nikah yeter. yazık sanda banada. 2 yılımız sadece havai fişeklerin parasını odemkle geccek dicen. ole anlaşcab ha. yoksa cok sakat ya. zaten dugunde takılanların cogu dugun esya masrafı için gidiyo ya.yazık ya.gevur ödücek sanki. la damatalıyonuz. sonra vay paraları yetmiyo gecinemiyolar. gecinemezler. zorla tutturursanız 2 milyarlık salon gecinemezler tabi.

bastaki arkadasta; allah sabır versin birader. (ankara kızılaydaki bazı yerlerde 700 tl civarı diye duydum)
  • ben evlenirken kayınpederim sağolsun durumumu bildiği için pırlantaymış, bilezikmiş türü şeyler istemedi. sadece tek isteği düğün oldu. onu da eşin dostun sesini kesmek için istediğini söyledi. başta inanmamıştım. ama hanımın akrabaları çok dedikoducu. ve insanı gerçekten dinden imandan çıkaracak cinsten. o yüzden düğünü yaptım. pişman değilim. hiç olmazsa kendi düğünüm diyebileceğim bir şey var. herşey yolunda gitti. evet salonun yarısı dolmadı. ama hiç olmazsa takılan takılarla düğün salonunun parası çıktı. bence herşey gelinde ve ailesinde biter. eşim sağolsun hiç bir şey istemedi. gelinliği bile kiraladık. 3 saatlik bir tören için 1500-2000 liraya ne lüzum var dedi. çok mutluyuz şimdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

İnşallah ileride evleneceğim kız düğün diye tutturmaz, aileside. Hiç sevmem düğünleri, yok salon tutmak nikahın haricinde bide düğün dernek yapmak falan filan.

nikah salonuna çağırırsın yakınlarını tanıdıklarnı nikahını izlerler, arkadaş ve aile arasında da ufak bir eğlence yapılır tamam işte. Bu olay niye bütülür hiç anlamam yani.

+957083414626

• Kesinlikle haklısınız. Çok doğru söylüyorsunuz. Daha önce bu düğün zımbırtısından dolayı ben de bi konu açmıştım hatta
    http://forum.donanimhaber.com/m_30973848/tm.htm

Ne diyor bu konudaki bir mesajında üstad prokizya

quote:

Orijinalden alıntı: Prokizya

Düğün yapıp elalemi eylendireceğime, balayına çıkar kendim eylenirim

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.