Şimdi Ara

V vs Disk Fren

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • V fren ve disk fren arasında çok fark var.internetteki tartışmalar ve çevremdekilerin dedikleri kafamı şarıştırdı.Size danışmak istedim.Sizce diskmi yada v frenmi nedeniyle birlikte yazarsanz sevinirim.



  • v fren derim cunku gurkan genc bile v tercih ediyor



    v frenin en buyuk dezavantajı yağmurlu havalarda fren mesafesi artıyor



    avantajlari

    bakim masrafin yok,v fren sostemi basit ve masrafsizdir

    dunyanin herhangi bir yerinde yedek parca sıkıntısı cekmezsin

    tamiri,bakimi cok kolay



    Bence en avantajlı fren v frendir sadece dezavamtaji yağmurlu havalarda yasarsin ancak amazonlarda yasamiyoruz neticede sıkıntı cekmezsin.En buyuk onemli mevzu ise hem on hem arka freni beraber kullanarak etkili fren yapabilmek bunu yapamiyorsan ya v ya disk hic farketmez

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • türüne göre değişen bir cevaplı soru bu. biliyorsun disk fren olarak iki çeşit var ve bunlar meaknık ve hidrolık. mekanığı bugune kadar kımseye tavsıye etmedım ve etmemde...! alacağın bisiklete göre fren türün değişir. normal gezmelik tur atmalık bir şehir bisikleti bakıyorsan tabikide v-fren kullanmalısın çunku gun ıcerısınde kullanırken herhangı bır sıkıntı cıkardıgında ugrasıp masraf cıkarmak ıstemezsın. sert kullanacak ve arazilerde tozunu attıracaksan yani kısaca MTB(XC) - ENDURO - DOWNHILL gibi sert kullanımlara uygun olan bisiklet tercih edeceksen tabıkıde hıdrolık secmen gerekır. cunku okadar agır sartlarda ultra performans gosteren bır HD frene ıhtıyacın olacaktır. v-fren buralarda hıcbır ıse yaramaz.


    mekanığı ılla merak edıyor isen söyleyeyim, mekanık fren v-frenın aynısıdır. sadece dısk görünümlü ve hiçbir şekilde bir + sı olmayan modeldir. v-fren mekanıkten her zaman daha ıyıdır.
  • V fren ile 5000km civarında yol yaptım, kalitesiz olanlar çabuk sertleşiyor ve fren kullandığınızda cayır cayır ötüyor. Ekonomik ve kaliteli pabuç kullanabilmek için kartuşu değiştirilebilen pabuç aldım, ötme kesildi yağmurda fren mesafesi kısaldı, pabuçlar bittiği zaman kartuşları internetten sipariş ediyorum kendim takıyorum 20 + 20 toplam 40 tl yaklaşık 3 ay gidiyor başka hiç bir masrafı yok.
    Zaten yağmurda bisiklet ile fazla sürat yapamazsınız, virajlarda kayıp düşme riski var fazla ıslanmak cabası o yüzden fren mesafesinin artması durumu hızınız da orantılı olarak azaldığı için çok problem olmuyor ama ani fren yapmanız gerektiği zaman tabiyiki sıkıntılı duruma sokabiliyor.
    Eğer benim gibi yaz kış demeden bisiklete binmiyorsanız kesinlikle V fren işinizi fazlasıyla görür, yapıyorsanızda ben 5000 km nin %2-3 ünü yağmurda gittiysem de fren mesafesi uzadığı için başıma hiçbir şey gelmedi, bu durumda bile ağırlığı ve bakım masrafı düşünüldüğünde kullanmamak için hiç bir sebep yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Serdar3121 kullanıcısına yanıt
    Ben de hocam v frenle 3 tl lik pabuclarla yeni bisikletimle 1468 km yaptim.Karli gunler haric her gun kullandim neredeyse 0 derecede de kullandim 25 derecede de de.

    ses cikarma sorununu pabuclarin konum ayarlarini degistirerek cozdum

    Yagmurlu. havalarda day kullaniyorum. tabi daha dikkatli, biraz daha yavas ve ani fren yapmamaya calisarak kullaniyorum.

    Ozellikle on very arkayi beraber kullanmak fren mesafesini ciddi azaltiyor tavsiye

    gunluk kullanim icin v fren bicilmis kaptan hence,disk fren gereksiz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crazy Goat -- 19 Haziran 2018; 23:20:5 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana göre şaşırtıcı bir şekilde çoğunluk v fren önermiş. Benim tercihim kesinlikle disk fren. 20 yaşıma kadar Karadeniz'in yaylalarında hep v frenli bisiklet kullandım, ha o zamanlar öyle disk fren falan bulmak zordu, yaygın değildi. Bulsaydım yine disk fren kullanırdım.



    İlk disk frenle 20 yaşımda tanıştım, sadece ön fren, mekanik disk. Çok hoşuma gitmişti. 4-5 yıldır da hidrolik disk fren kullanıyorum. Bana göre kesinlikle önde. Artık uygun modellerde bile kullanılıyor.



    Yukarıdaki mesajlarda avantajlarından bahşedilmiş ancak önemli bir tanesinin atlandığını düşünüyorum. Disk frenler jantlardaki yamukluğu çok daha iyi tolere ederler, bu da daha az sürtünme ve aynı eforla daha fazla yol demektir.



    Gürkan Genç'in v fren kullanmasının sebebi bence kolay bakım yapılabilir olmasıdır. Yine yukarıda belirtilmiş, mekanizma çok basit. Yolda birşey olursa tamiri kolay olur. Zaten uzun yol bisikletçilerinin bisikletlerini inceleyin çok sadedirler. Burada önemli olan dayanıklılık ve bakım kolaylığı.



    Sonuç olarak ben hidrolik disk freni öneririm. Kullanım çok rahat, mineral değişimi biraz daha karışık ancak fren balata değişimi ve ayarı çok basit. En fazla 2 parmakla kullanıyorsunuz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • wolfson61 kullanıcısına yanıt
    gürkan gençin tercih etme sebebi uzun inişlerde disk frenin ısınıp kullanılmaz hale gelmesinden dolayı hocam o yüzden v ye döndü.

    jant yamuk şekilde dolaşmak ne kadar mantıklı bilemedim bari yağmurlu havada daha iyi tutuyor deyin,daha kısa fren mesafesi deyin bir şey deyin ki ben de aydınlanayım

    ne yazıkki uygun modellerde kullanılan disk frenlerin sağlıklı olacağını düşünmüyorum bence disk fren konusu bisiklet camiyasında biraz abartıldı dış görünüşünden dolayı her dağ bisikletinde var diye düşünüyorum
  • Crazy Goat kullanıcısına yanıt
    Gürkan Genç'i en başından beri takip etmediğim için disk fren kullanmama sebebini bilmiyorum. Ama downhill sürücülerinde çoğunlukla disk var. Ben de en fazla devamlı iniş 10km kadar indim birkaç kez, frenlemede bir sıkıntı olmadı, belki daha uzun inişlerde sorun olabilir, bilemiyorum.

    Yamukluk dediysem de bariz bir yamukluk demek istemedim. Hani olur ya jantta biraz ayar kaçması olur ve her papuca geldiğinde zırt diye öter, ondan bahsediyorum. Böyle bir yamukluk da çoğu bisiklette olur, özellikle gerçek arazide binilen dağ bisikletinde. Yazdığınız şeylere de yukarıda değinilmi?, ben benim tecrübe ettiğim bir konuyu ekledim.

    Abartılma konusunda size kısmen katılıyorum. Ama şu da bir gerçek, birçoğumuz bisikletimizin dış görünüşüne dikkat etmiyor muyuz? Markalar da bunu eminim dikkate alıyordur. Ancak sırf bu yüzden dolayı disk frenin yaygınlaştığı kanısına varmak doğru değil.

    Eminim kısa veya uzun süreli hidrolik disk frenli bir bisiklet kullanmışsınızdır. Ondaki rahatlık v frende var mı?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • wolfson61 kullanıcısına yanıt
    hocam daha o rahatlığı görecek paraya ulaşamadım ne yazıkkı üniversite öğrencisi olarak şimdilik v frenle mutluyuz :) ama denemek isterim hidrolik freni tam anlamıyla karşılaştırmak için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.