Şimdi Ara

V-TRACK HOLELESS MOUSE SEÇİM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
6.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • A-tech sitesinde yeni bir mouse teknolojisi yer alıyor.

    Eskiden optik mouse lar vardı sonra lazer çıktı şimdide v-track ve holeless mouse lar çıkmış. v-track mouslar lazerlere göre daha hassas fakat holeless larla kıyaslanırsa hangisi daha iyidir.

    hangisini tercih etmeliyim.

    http://www.a4tech.com/index_wireless.asp







  • farkı ne
  • güncel
  • Güncel fakat bilgi yok!
  • merak ettiğim bir konu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KgnGksnn -- 7 Haziran 2014; 23:17:36 >
  • şuna bir cevap verin, deliksiz fare nasıl çalışıyor.. hangisi daha iyi, vtrack mı holeless mi...
  • .i. . kullanıcısına yanıt
    Benim aldığım model için şunları söyleyebilirim, önce holless(deliksiz) aldım 1000 dpi standart masaüstü faresi ebat olarak sitesinde orta ve büyük elliler kullanabilir yazıyordu fakat bana küçük geldi,bu sebeple geri iade ettim.Fakat sensör olarak on numara yüzey olarak birçok yüzeyde problemsiz çalışıyor.Altında küçücük sensör gözü var ve ince şeffaf zar/perde gibi bir plastik ile komple kapalı,yani su ve toz girme ihtimali yok.Sanırım v-track ile aynı prensipte çalışıyor fakat delik ince bir plastik zar ile kapalı olduğu için içindeki sensörün ışık algısının normalden 54 kat daha yüksek olduğu reklamlarında belirtiliyor ve yaptığım testlerde mouse ikonı yağ gibi kayıyordu bu optik olanlardaki hatalı durumları bu üründe görmedim bu sebeple tavsiye edebileceğim bir mouse.

    Daha sonra a4tech x7 f4 osacr ed. aldım bu model v-track kullanıyor ve dpi ve tazeleme hızı ayarlanabiliyor,oyunlar için makrolar eklenebiliyor içinde hafızası faln var.Herneyse bu modelde v-track kullanılmış ve altında küçük bir göz var belli belirsiz kırmızı bir ışık var fakat zor seçilebiliyor.Sensör olarak fena değil güzel kayıyor,birçok yüzeyde çalışıyor.Yanlız toz ve sudan etkilenebilir bu sebeple kirli ıslak yerlerde kullanıma uygun değil.Ergonomi ve ebat olarak eski mouse'um olan microsoft intelli explorer 3.0 kadar iyi değil ama iş görüyor.Sensör olarak oldukça başarılı!

    DNOT:Bu arada mouse sensörünün bir açığını yakaladım.Karton üzerinde kullanıyordum,kartonun kenarında kullanıma bağlı olarak lekeli/yağlı bir tabaka oluşmuş sensör bu tabakaya gelince afallıyor!İlginç!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 23 Haziran 2014; 15:32:54 >




  • tenkss
  • ben de bu konuyu araştırıyordum. a4tech g7 400d holeless model, g7 400n vtrack model. hangisi daha iyidir.
  • Hadi konuyu hortlatalım v-track holeless vs aslında bi teknoloji felan değil.. yani bi lazer optic mouse farkı yaratmaz. V-Track ''vertical track'' yani dikey tarama yaptıgı için daha hassas ince yüzeyde biraz daha avantajlıdır bir diğer farkı güç tüketimi daha düşük olur buda pil veya batarya kullanan farelerde avantaj sağlar normal optic fareler 5v 100miliamper dir hatta oyuncu fareleri 5v 500 miliamper e kadar çıkar v-track bir fare ise 5v 30miliamperdir...V-track dezavantajı ise oyunlarda ortaya cıkıyor normal bir mouseyi birazcık yukarı kaldırdığınızda optic yerle teması keser ve ani dönüşlerde farenin sağa sola kaymasını ebgeller ancak v track ta lazer dikey oldugundan kolay kolay yerle teması kesmiyor oyunda anlık dönüşler yaparken malesef mouse havada olsa bile sağa sola saplamalar yapabiliyor sabit tutmak ve kontrol yüksek oranda zorlasıyor.İşin aslı v-tack oyun için değil ama yattıgı yerden kablosuz mouse la internette gezinenmek isteyenler için güzel battaniyenin üzerinde bile çalışır pilide kolay kolay bitirmez ama iş oyuna geldiğinde ani dönüş yapıp ta aim i hedefe tutturmak tam bir zulüm.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: megaoyun

    Hadi konuyu hortlatalım v-track holeless vs aslında bi teknoloji felan değil.. yani bi lazer optic mouse farkı yaratmaz. V-Track ''vertical track'' yani dikey tarama yaptıgı için daha hassas ince yüzeyde biraz daha avantajlıdır bir diğer farkı güç tüketimi daha düşük olur buda pil veya batarya kullanan farelerde avantaj sağlar normal optic fareler 5v 100miliamper dir hatta oyuncu fareleri 5v 500 miliamper e kadar çıkar v-track bir fare ise 5v 30miliamperdir...V-track dezavantajı ise oyunlarda ortaya cıkıyor normal bir mouseyi birazcık yukarı kaldırdığınızda optic yerle teması keser ve ani dönüşlerde farenin sağa sola kaymasını ebgeller ancak v track ta lazer dikey oldugundan kolay kolay yerle teması kesmiyor oyunda anlık dönüşler yaparken malesef mouse havada olsa bile sağa sola saplamalar yapabiliyor sabit tutmak ve kontrol yüksek oranda zorlasıyor.İşin aslı v-tack oyun için değil ama yattıgı yerden kablosuz mouse la internette gezinenmek isteyenler için güzel battaniyenin üzerinde bile çalışır pilide kolay kolay bitirmez ama iş oyuna geldiğinde ani dönüş yapıp ta aim i hedefe tutturmak tam bir zulüm.

    Oyun faresi olarak kullanıyorum hiçbir şekilde dediğiniz aksilikler olmuyor.




  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    iyi gözün aydın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: megaoyun

    iyi gözün aydın

    saçma cevaplar vermek yerine hiç cevap vermemeyi tercih ediniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: The Time Lord


    quote:

    Orijinalden alıntı: megaoyun

    iyi gözün aydın

    saçma cevaplar vermek yerine hiç cevap vermemeyi tercih ediniz.

    Kamu spotu gibi cevap yazmayı bırakınız...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: megaoyun


    quote:

    Orijinalden alıntı: The Time Lord


    quote:

    Orijinalden alıntı: megaoyun

    iyi gözün aydın

    saçma cevaplar vermek yerine hiç cevap vermemeyi tercih ediniz.

    Kamu spotu gibi cevap yazmayı bırakınız...

    Kamu spotu olma sen de.
  • The Time Lord kullanıcısına yanıt
    twitter linkin kapanmış bi ara güncelle lazım oldu bak şu anda bana...Burdan tek tek mesajla uğraşamam senle ordan konuşalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.