Şimdi Ara

Uzun Yol Öncesi Sorularım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
0
Favori
837
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, Yakıt konusunda cimri olan 206 hdi aracımı satıp Hyundai Accent Admire (2004) Aldım.

Aracı alırken sıkıntılarının farkındaydım, Bir Enjektörü arızalı kaçırma yapıyor.

Aracı aldığımdan beri 3.000 km yol yaptım. Geç çalışması haricinde bir sıkıntı yaşamıyorum.

Aracımın durumu:

1. Enjektör sorunu yukarda bahsettiğim.
    2. Filtreler değişmesi lazım değiştirmedim henüz.
    3. Ön amörtisör takımı patlamış dedi usta araba biraz yaylanıyor ama hız yapmadığım ve dikkatli kullandığım için üstüne düşmedim.

yakıt durumu:

100 Km'de Şehir içi 8-9 Lt kadar yakıyorum. Bağcılar tarafında oturduğum için genelde aracı yoğun trafik ve kısa mesafe (2-3 km) aralıklarında kullanıyorum.

Son zamanlarda 20+20 km ler yapmaya başladım ve genelde orta devir sürdüm arabayı (2,5) bu haliyle yakıt durumu 100 km'de 7lt

Sormak istediğim soru şu:

İstanbul - izmir yolculuğu yapmak istiyorum. Aracımın motorundan yana bir sıkıntı hissetmiyorum. Yakıttan yana biraz korkum var. önceki konuları okuduğumda aracının sorunsuz olduğunu söyleyip şehir içi benimle aynı yakanlar ile karşılaştım aynı kişi Araçla şehirler arası 90 km de 1 depoda 1000 km yaptığını söylemiş depo 45 LT

Araca yola çıkmadan önce masraf yapmak istiyorum fakat yolculuk öncesi biraz maddi sıkışıklık olduğu için pek yanaşmıyorum. Yapacağım masrafı yolda yakıta harcarsam daha karlı olurum diye düşünüyorum. İzmir dönüşü elim rahatlayacak o zaman daha kapsamlı bir bakım yaptırabilirim.

Bu konuda kafam çok karışık. Sıkılmadan okuyan arkadaşlara teşekkür eder değerli yorumlarınızı beklerim.

Not: Konuyu markalar ve modelleri kategorisine yanlışlıkla açmıştım fakat fazla vaktim olmadığı için düzeltilmesini beklemeden buraya da açmak istiyorum. yetkililer anlayışla karşılarlarsa sevinirim.

• ben geçen sene 1994 fairway ile fethiyeye 4 kişi gittim lastikler çok yıpranmıştı onları değiştirdim mecburen birde yağına katkı koydum öylece gittim geldim :)
  • Hocam bende 3hafta öncesinde 307 1,4 dizel aracımla ist sinop yaptım 750km civarı 60lt depo ile yaklaşık 1500km gitti hiç bişeyinede baktırmadım yag su mazot sadece sizin arab kaç motordu 206 ve yeni aracınız dizelmi lpg mi
    İLK UZUN YOL DENEYİMİ
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.