Şimdi Ara

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm (1155. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
23.355
Cevap
616
Favori
1.108.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
88 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
76. Sırada  bugün en iyi #16
Sayfa: önceki 11531154115511561157
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1986'dan itibaren Dolar bazlı Borsa İstanbul

dünyanın en istikrarsız borsası olsa gerek

parayı dolar bazlı ikiye de katlayabilirsin

yarısına da düşürebilirsin...

şu grafiği görüp dönem dönem satmadan devam etmek delilik olsa gerek

max 2011 yılında 510 doları görmüşüz

tekrar ne zaman o seviyeleri görebiliriz allah bilir

bu sefer AKP döneminde olmayacağı kesin

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı Günlüğüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Space-Dye Vest -- 3 Aralık 2024; 23:39:58 >

• ProStr33t P kullanıcısına yanıt

Etf.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Space-Dye Vest S kullanıcısına yanıt

Bence önümüzdeki en büyük hikaye siyasal islamdan kurtuluş ve kredi görünümün tekrar 2013 de ki seviyelere gelmesi. O vakit bistte içeride olunca ciddi kazanılır. örneğin ttrak 2013 de %70 yabancılardayken şimdi %30 laınn altında ... Düşünsenize ttrak lotlarına sahip olduğunuz vakit yabancının tekrar %70 lere kadar geldiğini...

Türk borsası endeks bazlı swing trade için çok uygun.Ucuzken dolar bazlı alıp makul bir tepede çıkacaksınız.Defalarca paranızı dolar bazlı yükseltme fırsatı veren bir borsamız var endeksde.Altın fırsat bu esasında.Bu kararsızlığı çoğu yerde göremezsiniz.Son 10 yılda bile paranızı 7 8 kere dolar bazında katlama şansı vermiş.

Ne kadar hikayesi olur siyasal islam kurtuluşundan sonra bilememekle birlikte bakın çoğu insan Türk borsasındayken yanda olan 3 4 yılda bir gelen kripto fırsatını kaçırıyor.(okadar yılda ara çok fırsat da veriyor tabi ama ben size ne alsanız kar edeceğiniz sezondan bahsediyorum) 1 1.5 ay önce aldığım 0.54 den 20.000 dolar ripple ı dün akşam 2.67 den nerdeyse 100.000 dolar alarak sattım.Ki daha gerçek anlamda boğa başlamadı bile.Ttrak güzel planlama,ama dolar kuru ne olacak kim ne zaman gelecek o kadar sabrınız olacak mı , paranızı bağlamanın zaman maliyeti ne olacak. Vs vs. Yanlış anlaşılmasın kriptoya özendirme anlamında yazmadım.Sadece güzelim boğa sezonunu es geçen insan o kadar çok ki.Son 1 ayda kriptoda %150 dolar bazlı kazanmayanı dövüyorlardı.Bunun daha yukarısı da var. Trader adam günlük haftalık aylık vs çalışabilir. Bir de bizim gibi dipte mal toplayıp bekleyen gurup var. Abd borsasında VFC firması vardı 11 dolarlara kadar düştü,yalvardım etrafımdakilere alın diye.Altı yok üstü var dayanırsın olur 40 50 60 dolar. Mayısta alınanı nerdeyse %100 e yakın dolar bazlı karla satabiliyorsunuz şu anda.Ripple a gömdüğüm paranın kaynağıydı. Fena olmayan bir portfoy yönetiminiz varsa,ucuzken alabiliyorsanız malı sabırla beklenirse çok fırsat var.Tabi sermaye de önemli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 4 Aralık 2024; 1:32:46 >

• tafesan T kullanıcısına yanıt

3 aydan beri uzun vade için beğendiğim hisseleri biriktiriyorum. Biraz da altın var portföyde. Şu an için %7 karda portföy. Bozup kriptoya girsem mi diye düşünmüyor değilim. 2 gündür öyle takılıyorum 2 işlem açtım biri %10 diğeri %15 kar ile kapandı. Az çok da teknik analiz biliyorum. Hazır piyasa böyleyken mantıklı olur mu acaba :)

• Dr James Wilson kullanıcısına yanıt

Kripto bir kumar alanı,altıda boş ve boğa sezonu bittiği zaman herşey çok çabuk düşecek.Hatta sıfırlanacak diyelim çoğu alt coin. Neresinde girdiğiniz ve çıktığınıza bağlı olarak kazanırsınız hala.Millet duyup berberinden öğrencisine oluk oluk kripto almaya başlamadı daha. Benim yakın iki arkadaşım kriptoya geçen boğanın son günü girdiler, ilk defa 1 hafta önce kar ettiler 3 4 sene sonra.Boğa da iyi bir sepet yapıp sabrederseniz para rahat kazanılıyor.Karlarınızı da almayı unutmayın.Sonra 2024 şubatta 90000 borsayaya girip 11000 leri görüp tekrar 9000 lere gelen yerinde sayan tayfadan olmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tafesan -- 4 Aralık 2024; 3:33:10 >
  • tafesan T kullanıcısına yanıt

kısaca stop loss

• Hocalar.
    döviz bazında fon tavsiyeniz varmıdır az olsun öz olsun orta karar bir fon

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • son abd verileri aralıkta faiz indirimini garantiledi o tarafta

bizde bugün mevsimsellikten arındırılmış enflasyon %3 geldiği için neredeyse "acaba?" oldu millet

ama bence bunlar faiz indirecekse böyle ufak verilere zaten bakmaz, top tamamen reisin ayağında bizde.

son abd verileri faiz indirimini haber verse de borsa için iyi değil çünkü istihdam ve pmi beklenti altı

ama şuan vadelilere bakıyorum negatif olmasını geçtim +0,5'e yakın seyrediyor yani günün sonunda faiz ineceği için borsalar da yeşil

18'de 10 yıllıkların düşüş:

eth 4000'e dayandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ry4n -- 4 Aralık 2024; 18:3:58 >

görseli görünce ışık ökte gibi değer yatımcısı, uzun vadeci yatırımcı:

İnş satmadın :(

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

25 yıllık TI2 hisse senedi fonu 25 yılda %7131 artmış.

DOLAR/TL ise 25 yılda %2370 artmış.

TI2 hisse senedi fonunun dolar bazlı getirisi, 25 yılda yaklaşık %192,75 

şimdi 25 yılda %192 dolar bazlı kazanç çok az da. idda edildiği gibi de dolar bazlı zararda olan hiç bir hisse senedi fonu yok.

bist100 endeksine bakıp kıyas yapmak hatadır

• Mehmet Şimşek, "Bir yıl sigara içmeyip 5 yıl mevduata koysanız 147 bin TL kazanırsınız" demiş.

hani faiz haramdı diyerek siyaset yapıp kıt akıllıları tetiklemeden şu soruyu soralım.

Ben şimdi bu söze güvenip sigarayı bıraksam da mevduata koysam, 5 yıl içinde faizleri düşürmeyecekleri ne malum?

Bu söz bana bu teminatı veriyor ama pek inanasım gelmiyor. O yüzden efkara devam.

• BayKukla kullanıcısına yanıt

gerçekten yazık.

ekonomi bakanımız bile doğru düzgün yatırım tavsiyesi veremiyor.

bu şahsa güvenip koca ekonomiyi teslim etmişler.

yahu madem sigarayı bırakıp o parayla bir yatırım önerisinde bulunacaksın

her ay sigaraya verdiğiniz 2250tl yi BES e yatırın de

her ay sigaraya verdiğiniz 2250tl ile gidin devlet dış borçlanma senetleri alın de.

hisse senedi ve altın alın demez ekonomi bakanı çünkü bu ekonomi bakanının işine gelmez.

• Alın çayınızı kahvenizi, keyifle izleyin.

Harika olmuş video.

Uzun Vadeli Borsa Yatırımı GünlüğümMental Yatırımyoutube
    Bu bölümde Türkiye'nin son 10 yılında en iyi performans veren fon yöneticisini ağırladık. Temel Prensipleri neler? Amerika borsasından daha yüksek getiri nasıl sağlanır? Net Aktif Değer Nedir? Ben Graham Tarzının Dezavantajı Şirket Yönetimi Ne Kadar Önemli? Kötü yönetim ama ucuz şirket iyi mi? Temettü Mevzusu Fonlar Neden Çok Büyük Değil? Bireysel Yatırımcı Olsaydı Nasıl Yatırım Yapardı? Eğitici ve bilgilendirici içeriklerle dolu bu kanalı takip etmeyi unutmayın. 🚀 İzlemek istediğiniz bilgi seviyesini seçmeyi unutmayın: Temel, Orta, İleri veya Master Class. Bildirimleri açarak yeni videolarımızı kaçırmayın! Abone olmayı ve beğenmeyi unutmayın. 🌐 Sosyal Medya Hesaplarımı Takip Edin: Facebook: https://www.facebook.com/mentalyatirim Instagram: https://www.instagram.com/mentalyatirim_/ Twitter: https://twitter.com/MentalYatirim_ Teşekkür ederiz ve kanalımıza hoş geldiniz! 🌟
    https://www.youtube.com/watch?v=BF_ipJPj5QM
  • ozbey08 kullanıcısına yanıt
    Bu hesaba 25 yıllık dolar enflasyonu da ekleyelim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dark dragon kullanıcısına yanıt

TAMAM DOLAR ENFLASYONUNA GÖRE BİLE KARDA YİNE DE KARDA

• Bankalara 2025'te enflasyon muhasebesi gelmeyecekmiş. Tüm hisselerden kaldırılmalı artık. Enflasyon muhasebesi yüzünden bilançoları tahmin etmek iyice zorlaşıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • msty85 kullanıcısına yanıt
    Mali müşavir olarak söyleyim. 2024 ün sonunda son kez uygulanacak 2025 de den itibaren tüm sektörlerde kalkıyor.

Bankalar öncülüğünde endex de kısa bir ralli başlayabilir yarın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 5 Aralık 2024; 19:21:8 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt

Bitccoinciler %40 yaptı bir ayda dünya yerinden oynadı bankalar %25 yaptı aynı ayda kimse göremedi :D

• 
Sayfa: önceki 11531154115511561157
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.