Şimdi Ara

Uzun Süreli Laptop Kullanımının Etkileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Acer Helios 300 oyun laptopuna sahibim. Bir süredir ısınma problemleri yaşıyorum ve yapabileceklerimle alakalı detaylı araştırmalar yapıyorum. Bu süreçte termal macunu değiştirmem gerektiğini, fanların temizliğini yapmam gerektiğini, işlemci gücünü düşürebileceğimi, işlemci voltajını düşürebileceğimi ve bir takım bilgisayarı yoran uygulamaları kapatabileceğimi öğrendim.

Bilgisayarımı 2 senedir kullanıyorum ve günlük 8 saatin üstüne çıkıyorum, bilgisayarı çok yorduğumun farkındayım ve şimdiye kadar başka hangi dahili bileşenlerin ömrünü kısalttığımı ve kendim bakım yapabileceğimi öğrenmek istiyorum. Şimdiye kadar bilgisayarı kullanmak dışında bu işlerle bir alakam olmadı ve bir sorunla karşılaştığımda servislere götürmeyi tercih ettim fakat mevcut durumda zaten götüremiyorum ve bu işleri öğrenmek için de çok iyi bir fırsat.

userbenchmark.com'da test ettiğimde bir takım sonuçlar aldım açıkçası tam olarak nasıl okumam gerektiğini bilmiyorum ve termal macunu yenilemek için arka paneli açtığımda yapabileceğim başka iyileştirici dokunuşlar var mı?

Bildiğiniz rehber videoları ya da anlatımları da paylaşırsanız memnun olurum.

Teşekkür ederim.

UserBenchmarks: Game 14%, Desk 40%, Work 29%
    CPU: Intel Core i7-7700HQ - 40%
    GPU: Intel HD Graphics 630 - 6.4%
    SSD: HFS256G39TND-N210A 256GB - 66.2%
    RAM: Kingston ACR26D4S9S8MH-8 2x8GB - 74%
    MBD: Acer Predator G3-571

• Fan temizliği ve yağlama, işlemci macun yenileme, ekran kartı macun yenileme yapın. Youtube da bunlarla ilgili bir sürü video mevcut.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 8 Nisan 2020; 1:9:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önce max sıcaklık değerlerini paylaşırsanız daha doğru olur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bynoname

Fan temizliği ve yağlama, işlemci macun yenileme, ekran kartı macun yenileme yapın. Youtube da bunlarla ilgili bir sürü video mevcut.
    Videoların çoğunu izledim doğru yapabilmek için macun siparişi verdim yapabilmek için onu bekliyorum.

Sıcaklığım 1 saat oyun oynadıktan sonra 90 dereceye ulaşıyor ve geçiyor. Klavyenin olduğu panele elimle dokunamayacak kadar ısınıyor.
  • SmokeyTR S kullanıcısına yanıt
    Oldukça tehlikeli bir değer bugüne kadar çalıştığı için şükredin. Macun gelir gelmez yenileyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bynoname -- 8 Nisan 2020; 1:29:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bilgisayarın ömrü falan kısalmaz. kullanılsın diye o parçalar koyuluyor. isteyen 7/24 oynasın hiç bişey olmaz. macun yenileme-temizlik sonrası düzelir. altında sogutucu da varsa sıkıntı hıc olmaz.
  • Ben de helios 300 kullanıyorum. 1.5 yıldır 8750h 1060 6gb 144hz olanından. Bende de ısınma işlemci 90-92 gpu 85-88 i görüyor. Servise götürmeyi düşünüyodum termal macun ve temizlik için ancak kaliteli bir macun alıp kendim yaparsam daha iyi olacagini düşündüm. Araştırdığıma göre acer pek kaliteli macun kullanmamış.

Işin garip yanı bilgisayar anlık cpu da 97 gpu da 95 leri görmesine rağmen fps drop veya kapanma sorunu yaşamadım. Bu sıcaklıkları saniyelik görüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmühendisi

Ben de helios 300 kullanıyorum. 1.5 yıldır 8750h 1060 6gb 144hz olanından. Bende de ısınma işlemci 90-92 gpu 85-88 i görüyor. Servise götürmeyi düşünüyodum termal macun ve temizlik için ancak kaliteli bir macun alıp kendim yaparsam daha iyi olacagini düşündüm. Araştırdığıma göre acer pek kaliteli macun kullanmamış.

Işin garip yanı bilgisayar anlık cpu da 97 gpu da 95 leri görmesine rağmen fps drop veya kapanma sorunu yaşamadım. Bu sıcaklıkları saniyelik görüyor
    Oyun bilgisayarı olmasından dolayı işlemcinin 120 derece sıcaklığa kadar dayanıklı olduğunu okumuştum, ne kadar doğru bilemiyorum. Bende hiç kapanma yaşamadım ama FPS drop yaşıyorum bir süredir.
  • SmokeyTR S kullanıcısına yanıt
    Kaliteli termal macun değişimi ile 10 15 derece civarı azaltanlar var ancak kendim yapabilir miyim bilmiyorum daha önce hic denemedim.

Servis ile görüştünüz mü siz bizim cihazlara bakım fiyatı ne kadar?

• quote:

Orijinalden alıntı: geleceginmühendisi

Kaliteli termal macun değişimi ile 10 15 derece civarı azaltanlar var ancak kendim yapabilir miyim bilmiyorum daha önce hic denemedim.

Servis ile görüştünüz mü siz bizim cihazlara bakım fiyatı ne kadar?
    Acer servisi sadece arıza tespit için 150 lira istemişti benden daha önce, sadece termal macun değişimi için o kadar para vermem ve eğer uygun tornavidan varsa termal macun alıp yapmak daha iyi. Bende daha önce yapmadım ama Youtube'da bizim modeller için bile bir çok video var çok zor değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.