Şimdi Ara

Uzaylıların Kaçırdığı Adam CNN Türk'te

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
11.946
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 13 Ekim Salı günü saat 23.05’te, Sirius UFO Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan ile İstanbul’daki UFO kongresi için Türkiye’ye gelen ve 1975’te 6 arkadaşının gözü önünde uzaylılar tarafından kaçırılarak 5 gün alıkoyulan işçi Travis Walton ilk kez ve sadece Saba Tümer’in konuğu oluyor.

Merak Edenler İçin;

Nasıl Kaçırıldı?

Uzaylılar tarafından kaçırılma hikayelerini çevreleyen şüpheleri ve tartışmaları Travis Walton olayı kadar açık bir biçimde ortaya koyan çok az örnek vardır.

Arizona'da Sitgraves Ulusal Ormanı'nın düzenleme çalışmalarını yürüten yedi işçiden biri olan Walton, 5 Kasım 1975 günü saat akşam 6.00 civarında, diğer işçilerle birlikte, grubun ustabaşısı Mike Rogers'a ait kamyonetle eve dönmek üzere yola çıkmıştı. Kısa bir süre sonra, yoldaki ağaçların arasında esrarengiz bir parlaklık farkettiler ve ardından da yakındaki bir açıklıkta disk biçiminde bir UFO'nun havada durduğunu gördüler. Ani bir frenle duran kamyonetin içindekiler gördükleri karşısında şaşkınlıkla donakalırken, Walton birdenbire kamyonetten aşağı atladı ve cisme doğru koşmaya başladı. Walton'un bu hareketi üzerine dönmeye ve elektronik sesler çıkarmaya başlayan UFO'nun gönderdiği bir ışık demeti Walton'un kendinden geçmiş bir şekilde yere yıkılmasına sebep oldu.. Olanlar üzerine şok geçiren kamyonettekiler panik halinde hızla oradan uzaklaştılar. İlk şoku atlattıktan sonra olay yerine geri dönen işçilerin görebildiği sadece gökyüzüne doğru yükselen parlak bir ışık oldu; Walton'dan eser yoktu! Arkadaşları şerife giderek Walton'un gördükleri bir UFO gözleminden sonra kaybolduğunu bildirdiler fakat Walton'un kayboluşunu izleyen iki gün süresince yüzlerce görevlinin ve helikopterle yapılan detaylı araştırma hiçbir sonuç vermedi. Şerif ve resmi yetkililer bunun üzerine Walton'nun arkadaşlarının onu öldürdüklerini ve UFO yalanını bunu örtbas etmek için uydurduklarını düşünmeye başladılar.. Fakat Walton'nun 6 arkadaşıda yapılan yalan makinesi testinden başarıyla geçtiklerinde herkes onlara inanmaya başladı çünkü, yalan makinesini bir kişinin bile kandırması milyonda bir ihtimalken 6 'sının birden kandırması imkansızdı!

Travis 5 Gün Neredeydi?

11 Kasım günü, yani Walton'un esrarengiz bir biçimde kayboluşundan 5 gün sonra, Walton telefonla kızkardeşini aradı ve kaybolduğu yerden 12 mil uzaklıkta bir kasabada olduğunu söyleyerek gelip onu almalarını istedi. Walton'u bulduklarında bir telefon klubesinin içinde, yerdeydi ve kafası son derece karışıktı. Yeterince kendine geldiğinde ise başına gelenleri anlatmaya başladı.

Walton, ışık demetinin kendine çarpmasıyla bir baygınlık geçirmiş ve uyandığında kendini sıcak, nemli, alçak tavanlı bir odada bulmuştu. Gözlerini açtığında üç tane uzaylı ona bakmaktaydı. Boyları 1.50 cm'den daha kısaydı; saçsız ve büyük başları vardı ve tebeşir beyazı, yarısaydam bir tene sahiptiler. Kulakları, burunları ve ağızları çok ufaktı.

Bu esnada Walton'la uzaylılar arasında hiçbir iletişim olmadı. Walton, kaçmanın bir yolunu aramaktaydı, bir uzaylıya vurdu, en sonunda da üzerlerine doğru atlayacak gibi bir hareket yaparak uzaylıların odayı aceleyle terk etmelerini sağladı.
    Aracın çevresinde yürüyen Walton'un karşısına alışılmadık bir sandalye çıktı. Bu sandalyenin kollarında birer ekran vardı. Sandalyeye yaklaştıkça oda karardı; yarısaydam duvarlardan karanlık uzay görülüyordu. Walton sandalyenin koluyla oynamaya başlayınca araç sağa sola hareket etmeye başladı, bunun üzerine insan benzeri bir varlık onu durdurarak dışarı çıkardı. Bu, yaklaşık 1.80 boylarında, kaslı biriydi; üzerinde parlak mavi, dar bir takım, başında ise yarısaydam bir kask vardı.

Bu insan benzeri yaratık Walton'u aracın çevresinde bir tura çıkardı; Walton'un sorularına sadece gülümseyerek cevap veriyordu. Hangara benzeyen geniş bir alana geldiler; burada Walton'un geldiği araca benzeyen fakat daha ufak araçlar park etmişti.

Hangarın yanındaki bir odaya girdiler. Burada iki erkek, bir kadın durmaktaydı, ilk adamla aynı şekilde giyinmişlerdi ama kaskları yoktu.Odaya giren Walton bir masaya yatırıldı. Kadın elinde oksijen maskesine benzer bir cisimle Walton'a doğru geldi; Walton tekrar kendinden geçmişti. Uyandığında Arizona'nın Heber kasabasının batısında, bir kaldırımda yatıyor ve sessizce yükselerek giden UFO'ya bakıyordu. Walton yeniden ortaya çıktığında, kayboluşunun üzerinden beş gün geçmişti.

Walton'un başından geçen olay büyük tartışmalara yol açmıştı, fakat onunla görüşen ve olayı inceleyen psikyatristler ve onu yalan makinesinden geçiren poligraf uzmanları Walton'un doğruyu söylediğini savunuyorlardı. Walton'ı muayene eden üç psikyatristten biri olan Dr. Rosenbaum şu açıklamayı yaptı:

Sonuç olarak bizim düşüncemiz bu genç adamın kesinlikle yalan söylemediği ve olayda herhangi bir aldatmacanın bulunmadığı yolundadır.
    Walton, araçta neler yaşadığını tam olarak hatırladığını söylüyor ve anlattıklarının gerçek olduğunda ısrar ediyordu. Walton, 1978 yılında yayınlanan kaçırılma deneyimini anlattığı kitabı ve daha sonra filmi çevrilen Fire in the Sky (Gökteki Ateş)'de şöyle demektedir: Benim tek istediğim, kanıtların tarafsız olarak değerlendirilmesi. Bunu yapmayan bir kişinin olayla ilgili bir yargıya varma hakkı yoktur.

UFO araştırmacılarına göre Walton'ın yaşadığı deneyimdeki en ilgi çekici yan, insan-benzeri uzaylılarla diğer tuhaf görünüşlü uzaylılar arasında bir bağlantı olup olmadığı konusuydu. 1978 yılında yaptığı bir röportajda Walton bu soruya şöyle cevap vermiştir:
    Kaçırılmamda uzaylılar ve insana benzeyen varlıklar işbirliği yapmış olabilirler. Aslına bakarsanız, uzaydaki tüm zeki yaşam formları arasında bir etkileşim ve işbirliği olabilir...

• İnanmıyorum bu tarz olaylara...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akçalı.

İnanmıyorum bu tarz olaylara...
    İzlemezsem ölürüm
  • quote:

aynen
  • quote:

Orijinalden alıntı: onur*

quote:

aynen

Alıntıları Göster
    Mavi takım üzerine kask takan kaslı bir uzaylı ha. Bundan böyle mavi ceketli, yeşil gömlekli ve kırmızı kravatlı insanlardan hep şüphe edeceğim.

• quote:

Orijinalden alıntı: onur*

quote:

aynen

Alıntıları Göster
    seyredelim bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

seyredelim bakalım

Alıntıları Göster
    Bence bu adam uzaylıları kaçırmıştır tipe bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Trex_Tr

• quote:

Orijinalden alıntı: Sen Aydınlatırsın Geceyi

quote:

Alıntıları Göster
    ben uzaklılar kaçırıp bu adamla slow dans yapmışlardır

supernatural izleyen dediğimi anlar

• quote:

Orijinalden alıntı: Gye_Baek

Alıntıları Göster
    geriden doğru kaçırmışlardır belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Volpenotte

quote:

Orijinalden alıntı: Cane®

quote:

Alıntıları Göster
    Durup dururken niye konuyu hortlattınız ?

• quote:

Orijinalden alıntı: .Runaway.

bende söyleyince farkettim bencede geçen sene olan birşey amaç ne
  • quote:

Harbi, noldu, sizi de kaçırdılar da gündeme mi getirmek istediniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Swamplord

quote:

Avatarını değiştirmişsin, iyi hoş olmuş.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: The Swamplord

quote:

Avatarını değiştirmişsin, iyi hoş olmuş.

Jack Nicholson'dı o avatarımdaki, The Shining filmindeki bir sahne, tabi sahneyi bilmeyenler bu ne la diyebilir, değiştirdim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kelâg -- 26 Ağustos 2010; 16:08:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Blue Fox

Off Sorma o Bölümde Koptum. Kozmik Şakası Süper Ya Asdqwdqwdqwd
  • quote:

Orijinalden alıntı: frtdzgn

quote:

Orijinalden alıntı: Blue Fox

Off Sorma o Bölümde Koptum. Kozmik Şakası Süper Ya Asdqwdqwdqwd

Alıntıları Göster
    Nedense merak ediyorum böyle şeyleri ama inanmak için kanıt lazım tabi

• quote:

Orijinalden alıntı: Kubilây

"The Fourth Kind" filmini izlemeyi dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VIKING

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilây

"The Fourth Kind" filmini izlemeyi dene.

sağlam filmse izleyelim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.