Şimdi Ara

Uzaktan Kumanda Test Cihazı YARDIM :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.264
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Devreyi bu şemaya bakar breadboard üzerine yaptım ama çalışmıyor:) nerede hata yapmış olabilirim?Yardımlarınızı bekliyorum.
    Devre şeması :
    breadboard çalışmam:

• Sanıyorum sorun tamamen tk19 un bağlantısında. Benzeri bir başlıkta bunu farketmişti bir arkadaşımız. En baştaki bacak şase olmalı. Yakınındaki bacak ise +. Ve uzak olan bacak da data çıkışı.

NOT : aynı anda yazmışız , tamamen haklısınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi untayk -- 24 Aralık 2012; 22:05:03 >
  • tk19un output bacağı neden boş? oraya ledin katot ucu ve buzzerın 2 nolu ucu gelmiyecek mi?(yanlışım olabilir)
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

Şuna bak anlarsın neden çalışmadığını.

anlayamadım?

• certy'nin yolladığı resmi incelersen TK19'un 3 bacağının da birbirine bağlı olduğunu göreceksin. Bu durumda çalışmaması normal. Bir de amaç uzaktan kumandayı test etmek ise cep telefonunun kamerası ile gayet kolay bir şekilde gözle göremediğin kızılötesi LED'in yanıp sönmesinin, kamera tarafından görünür hale getirildiğini görebilirsin.

• Breadboard kullanımınız hatalı. Gördüğüm kadarıyla direnç ve led in ayakları boşta.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

• Devreyi kurdum, hiç bir kumandanın sinyalini algılamıyor.TK19 'un + bacağındaki kabloyu çıkarınca led yanıyor çıkarmayınca sönüyor.yardımlarınıza ihtiyacım var nasıl yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdy00 -- 25 Aralık 2012; 21:18:34 >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu kadar uğraşmaya ne gerek var? Uzaktan kumandayı herhangi bir dijital fotoğraf makinasına (telefonunki de olur) tutup kumandada herhangi bir tuşa basın, dijital fotoğraf makinasının ekranında uzaktan kumandanın LED'inin yanıp yanmadığı belli olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teknomani.com -- 26 Aralık 2012; 8:47:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: certy

quote:

Orijinalden alıntı: Teknomani.com

Bu kadar uğraşmaya ne gerek var? Uzaktan kumandayı herhangi bir dijital fotoğraf makinasına (telefonunki de olur) tutup kumandada herhangi bir tuşa basın, dijital fotoğraf makinasının ekranında uzaktan kumandanın LED'inin yanıp yanmadığı belli olur

Bende bir kumanda vardı. Çalışmıyordu. Ancak kamerada IR led yanıyordu. Kumandanın kristalini değiştirince çalışmaya başladı. Yani kameraya güvenmemek lazım.

Elbette. Ama %90 arızada işe yarar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.