Bildirim
Uyuyan lityum pillerini canlandırma
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Paralel bağlı olanları ayırıp denediniz değil mi?
Bildiğim kadarıyla lityumlara şoklama vb yöntemler uygulanamıyor...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Tabii, hepsini ayırdım zaten. Sadece paralel grupların birindeki iki pil sağlam çıktı, diğerleri normalde sıfır volt, şarj edince 0.80 V a kadar çıkıp sonra dramatik şekilde aşağı iniyor, şarjdan çekince da hızla sıfırlıyor.quote:
Orijinalden alıntı: mustyyyyy
Paralel bağlı olanları ayırıp denediniz değil mi?
Bildiğim kadarıyla lityumlara şoklama vb yöntemler uygulanamıyor... -
Tp4056 çözüm. Modüle elektrik bağlayın. Pile bağlantı yapınca kırmızı yanıyorsa pil kurtuldu sayılır. Mavi yanıyor ise maalesef umut yok.
Ben birçok 0 volta düşmüş pili böyle şarj ettim. İlk başlarda modül ısınmıyor. Taa ki pil voltajı 2.5 lara gelene kadar. 2.5 ten sonra ateş gibi ısınıyor çünkü tam yük çekiliyor modülden . Deneyip sonucu yazarsanız sevinirim
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Zaten şarjı powerbank modülüyle yapıyorum, onlarda da buna benzer devreler var, korumalı. Ancak sorun şarj almaması, alır gibi yapıyor, 0.80 voltu geçemiyor. Birini risk alıp yarım saat buzlukta beklettim, sonra şarj ettim, 1.80 e kadar şarj etti, o da ondan sonra su koyverdi, düşmeye başladı. Galiba en doğrusu bir kere bir iki saat şarja bırakmak, eğer tık yoksa çöp. Riske değmez.quote:
Orijinalden alıntı: dfk24
Tp4056 çözüm. Modüle elektrik bağlayın. Pile bağlantı yapınca kırmızı yanıyorsa pil kurtuldu sayılır. Mavi yanıyor ise maalesef umut yok.
Ben birçok 0 volta düşmüş pili böyle şarj ettim. İlk başlarda modül ısınmıyor. Taa ki pil voltajı 2.5 lara gelene kadar. 2.5 ten sonra ateş gibi ısınıyor çünkü tam yük çekiliyor modülden . Deneyip sonucu yazarsanız sevinirim
-
Ulaşma imkanınız varsa tp4056 ile deneyin. Her powerbank devrersi 4056 kullanmaz.quote:
Orijinalden alıntı: attillam
Zaten şarjı powerbank modülüyle yapıyorum, onlarda da buna benzer devreler var, korumalı. Ancak sorun şarj almaması, alır gibi yapıyor, 0.80 voltu geçemiyor. Birini risk alıp yarım saat buzlukta beklettim, sonra şarj ettim, 1.80 e kadar şarj etti, o da ondan sonra su koyverdi, düşmeye başladı. Galiba en doğrusu bir kere bir iki saat şarja bırakmak, eğer tık yoksa çöp. Riske değmez.
Alıntıları Göster
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu piller belirli bir voltajın altına düşünce standart şarj devreleri şarj edemiyor. Bu voltajlara düşünce de çok da umut bağlamamak gerekir ama akımı ve gerilimi ayarlayabilen bir güç kaynağı ile 4.2 volt 500 ma veya en fazla 1 A vererek şarja takıp takip edebilirsiniz. Kesinlikle güvenli bir ortamda şarj olurken de sık sık kontrol edin. Aşırı ısınma vs olursa şarjı keser atarsınız pili.
Şarj olurken kendi kaplamasını ateş gibi eritip kabartan 18650 bile gördüm. Bırakın elime almayı dokunamadım bile. Hem de böyle düşük voltajda dahi değildi. Yüzlercesi geçti elimden ama yine de çekinirim bu pillerden. Hiç güven olmuyor. -
Teşekkürler.ben de yararlandım konudan. -
Merhaba,
Kaliteli pilleri ucuza sadece bir pazarlarından bulabilirsiniz. Ben bütün pillerimi oradan aldım. Eski laptop bataryaları alıp parçaladım fakat satın alırken amacınızı belli etmeyin ve sadece orijinal olan bataryaları alın. Aksi taktirde 10TL'ye alacağınız ürüne yüksek fiyat çekerler. Ürünün dışı içi hakkında fikir vermektedir.
Bozuk olan bataryaların içerisinde 6-8 adet olan pillerden genelde 1 veya 2 tanesi bozuk diğerleri sağlam oluyor. 10-15TL ye 4-5 tane orijinal sağlam piliniz olur ki bedava arkadaşlar.
Şu iş yerindeyim ayrıntıya giremiyorum ama eve gidince size fotoğraflarla beraber nasıl sağlamlık kontrolü yaptığımı nasıl kapasite ölçtüğümü anlatırım.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Katılıyorum. Ben de çok aldim bit pazarindan ama artik alamıyorum. Bulundugum yerde bit pazari yok. Internette. Makul fiyatlara bulsam alirim yine.quote:
Orijinalden alıntı: Doggann
Merhaba,
Kaliteli pilleri ucuza sadece bir pazarlarından bulabilirsiniz. Ben bütün pillerimi oradan aldım. Eski laptop bataryaları alıp parçaladım fakat satın alırken amacınızı belli etmeyin ve sadece orijinal olan bataryaları alın. Aksi taktirde 10TL'ye alacağınız ürüne yüksek fiyat çekerler. Ürünün dışı içi hakkında fikir vermektedir.
Bozuk olan bataryaların içerisinde 6-8 adet olan pillerden genelde 1 veya 2 tanesi bozuk diğerleri sağlam oluyor. 10-15TL ye 4-5 tane orijinal sağlam piliniz olur ki bedava arkadaşlar.
Şu iş yerindeyim ayrıntıya giremiyorum ama eve gidince size fotoğraflarla beraber nasıl sağlamlık kontrolü yaptığımı nasıl kapasite ölçtüğümü anlatırım.
Lenovo ve asuslarin bataryaları diğerlerinden daha iyi çıkıyor. Sonra da bence hp ve toshiba gelir. Çin malı muadil olarak satilanlari kesinlikle almamak lazım.
İşin ilginç yanıdır ki kac tane samsung laptop bataryasi söktüm. Pil üreticisi olmasina ragmen samsung bazılarında baska markalarin pillerini de kullanmış.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karadvt -- 10 Ağustos 2019; 23:17:12 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Merhaba,
Samsung bataryaların sahte olma ihtimali var mı? Ben genelde samsung ve noname markalar gördüm. Orjinal olduğuna eminseniz üzerinde yazan seri numarasına göre arama yaparak dökümantasyonuna ulaşmanız en sağlıklısı. Çünki orada bir çok değeri bulabilirsiniz. Anlık akım vs değerler kullanacağınız projeler için önemli. -
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X