Şimdi Ara

!!! UYKU FELCİ GEÇİRİYORUM..MUTLAKA BAKIN SİZDE YAŞIYOR OLABİLİRSİNİZ !!!! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
202
Cevap
7
Favori
104.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • korktum la
  • Gereksiz stres, kuruntu yapan biriyseniz veya son derece duzensiz bir hayatiniz varsa bu oluyor. Uykunuzdaki nefes alma trafiginizde sikinti varsa, sigara vs. kullanimi solunum engelleyici meseleler vs. hepsi bunlari yaptirir. Ben cok duzensiz yasayan biriyim mesela gece 04:30 yattim 07:15 kalktim. Tabii uyku felci esliginde. Asiri derecede gerceklesir bu durum bende. Bilincaltinizda sikinti veren hadiseleriniz varsa yasarsiniz ama iyidir en azindan rutinligi alir heyecan katar.
  • sırtüstü yatmak dengesiz beslenmek uyku düzensizliği gibi birçok sebebi olabilir dikkatli olun
  • Nerdeyse iki aydır hergün görüyorum. Defalarca uyandığımı sanıp yeniden hareket edemiyorum. İlk başlarda çok korkutucuydu uyumayı dahi istemiyordum ama o kadar alıştım ki ahh gene karabasan neyse hareket etmim geçer birazdan moduna girdim hala daha yaşıyorum sanırım stresten oluyor sırtüstü olayı bende tersi şekilde. karın üstü yatarsam oluyor. Bi örtü ağırlğının yaptığı bunaltı bile uyku felci geçirmeme sebep oluyor.
  • 1 ay önce yaşamıştım , ama benim ki farklıydı , ilk önce göğsümde çok tuhaf bir ağırlık hissettim , öküz oturmuş gibi nefes alamadım , sesim çıkmıyordu ama bağırmaya çalışıyordum. Ardından göğsümdeki ağırlık hafifledi, tam bitti sanarken yataktan havaya doğru kalktığımı hissettim , ben ranzanın üst katında yatıyorum , tavan ile benim yatağımın arası 60-70 cm civarı ben havaya kalktığımda ardından beni yavaş bir şekilde duvarlara değdirmeye başladı , kabus gibiydi ardından hızlandı , bir o duvara bir bu duvara vurdu beni , kesinlikle bilinç altında yaşadıklarımı anlatıyorum.
  • Aynı hastalık bendede var.tam 5-6 ay önce 2-3 günde 1 banada oluyordu.ve 5-6 ay aradan sonra dün gece başıma aynı olay geldi ve şuan hastalığımın ne olduğunu öğrendim.Uyku felci ni 1 daha olmasını istemiyorum.O an gerçekten çok korkuyorum.Önceden sürekli olduğu için fazla tepki vermiyordum.Yani alışmıştım.Ama yine başlıcak diye çok korkuyorum bu hastalığın.Ne yaparsam geçer bu hastalık? Lütfen yardımcı olun.Doktorada gitmek istemiyorum.Eğer bu hastalık başına gelmemiş birisi varsa inş.başınada gelmez.Gerçekten üst üste uykudan sonra felç geçirince insanın psikolojisi 0 oluyor.Ve o anda o kadar cızırtı bir ses duyuyorsun ki psikolojin bozuluyor.
  • Uyku felci hakkında yatış pozisyonu bende nasıl yatarsam yatayım oluyor.Sırt üstü, Yüz üstü,yan yatsamda oluyor.O an gözümün 3 de 1 i açık oluyor ve gözümün açık olması için ne kadar çaba göstersemde başarısız oluyorum.küçücük açık oluyor gözüm.O an olabildiğimce sakin olmaya çalışmalıyız.Bazen cızırtı bir ses duyuyorum bazen ses duymadan felç geçiriyorum.Eğer uyku felçi geçiripte benim gibi ara sıra ses duyarak felç geçiren varsa ne kadar korkutucu oldugunu o kişiler anlar.
  • Bana da 3-4 kere oldu. İlkinde çok korktum. Hepsi de öğle uykusuna yatma arefesinde gerçekleşti. Garip bir durum aslında sesiniz çıkmıyor ama son ikisinde ııııhh diye garip bi ses çıkardığımı söylüyorlar görgü tanıkları.
  • Selam tanımadığım dostlar:)

    Kendi tecrübemden bahsedeceğim. Belki sizin de duruma karşı bakışınız değişir.
    Ben aylar önce bunu yaşadım. Yaşarken çok korkmuştum. Çünkü uyanmak istiyor uyanamıyor. kendimi uyanmak için çok zorluyordum. pes ettiğim anda da kendimi bir rüyanın içinde buluyordum. Rüyalar sanki saatlerce sürüyor gibiydi. O rüya bitince başka rüyada buluyordum kendimi. kendimi uyanmak için çok zorladığımda yatakta ceset gibi uzanan bedenimi gözümü hafif açabilerek görüyor, kalkamıyor, tekrar başka rüyada buluyordum kendimi.
    veya çok zorladığımda astral seyahat gibi havada bir ruh gibi kendi bedenimi yatakta görüyordum. ama kalkamıyordum.

    Kendimi bıraktığımda rüyalarda buluyordum kendimi. Ama bu rüyalar farklıydı çünkü az önce kalkmaya çalışıp kalkamadığı ara ara hatırlıyor, rüyada olduğumun farkında olabiliyordum ve rüyalarımı yönetmeye başladım Lucid Dream kavramı hakkında hiç araştırma yapmadığım o günlerde.
    Bu çizgi arasında yaşadığım Lucid dream tecrübesinden bahsedeceğim. İlgilenmeyenler çizginin sonundan okumaya devam edebilir.

    ___________________________________

    Rüyamda Wallmart tarzı bir marketteydim. Siyah bir Amerikalı çalışana doğru gidip
    "bişey sorabilir miyim" dedim
    -yes sör" dedi. "şu an rüya görüyorum.. ve sen de benim uydurduğum birşeysin. Gerçek değilsin. Değil mi?" dedim gülümseyerek ve gözlerinin içine bakarak cevabını bekledim. Gözlerini kaçırdı beynimdeki yansıma ve "no" dedi. Rüyam kısmen ingilizce kısmet türkçe devam ediyordu. Ordaki müşterilere gülerek ve bağırarak "rüya görüyorum ve hiçbiriniz gerçek değilsiniz" dedim. Kimse karşılık vermedi ama itiraz da etmediler.
    Ben giderken arkam dönük iken aniden saldırmak için üstüme doğru koşmaya başladılar. Bunu farkedince onlara dönüp dans etmeye başladım. çünkü benim rüyamdı ve ben istediğim gibi yönetebilirdim. onların da oynamasını düşündüm ve oynamaya başladılar. Bir market dolusu her ülkeden insan ile ankara müziğiyle misket oynamaya başladıkk. oh yandan yandan :D siyah kardeş de gayet iyi oynuyordu :D

    Lucid dream ile ilgili araştırma yapınca gördüm ki
    -rüyanda birisine "şimdi rüya mı görüyorum?" diye sorduğunda büyük ihtimal "hayır" cevabını alıyormuşsun. ve çok denedim, tahrik ettim rüyamdakileri ama hep hayır dediler o gece :D
    -rüyanda gördüğün hiçbir yüzü kendin yaratamazsın. önceden gördüğün ama kim olduğunu hatırlamadığın bir insan yüzü rüyandaki sıradan bir insan oluveriyormuş. Rüyamdaki çalışan da Enriqe İglesyas ile "i am lovin you" adlı şarkıda düet yapan adamdı.

    eğlenmeye başladım. İnception filminin etkisinde de kalmıştım biraz.

    Batman'in çizgi filminde görmüştüm yıllar önce. rüyalarda kitap okunmaz, yazı okunmaz, yazı yazılamazmış.denendiğinde harfler birbirine karışırmış. nedeni rüyalarda beynin sol kısmı çalışmayıp sağ kısmı çalışmasıymış. sol beyin düzen ve mantık işlerini yapmamızı sağlar. sağ beyin yaratıcıdır. bu yüzden rüyalarda herşey birbirine girmiştir. en mantıksız durumla bile karşılaşsak mantıksızlığı göremeyiz. çünkü rüyalarda mantık devre dışıdır.

    Rüyamda hızla koşarak etraftaki tabelaların yazılarını okumaya çalışıyordum. İlk bakışta okunabilir gibi görünen tabelaya dikkatli baktıkça yazılar birbirine giriyor yazı ukraynaca gibi garip şekillere dönüşüyordu.
    Annemin köyünde koşuyordum rüyamda ve bir adam gördüm. Güneş gözlükleri, ipek beyaz kazağı ve atkısıyla çok şık olan bu adam mankenin podyumda yürüdüğü gibi yürüyerek AHIRa doğru gidiyordu. Arkasından seslendim. "şiişşşt! manken kardeş! Tamam süpersin de ahıra gidiyosun şimdi.." dedim. güneş gözlüğünü çıkarıp deliymişim gibi baktı ve ahıra girdi manken kardeş.. yazı okuma çabama devam ettim.

    ve başka rüyaya geçtim.Zıplayarak uçuyor havadan yeryüzüne bakarak yeni yerler yapıyordum. birazdan her yerde gökdelenler oluştu. her yerde kocaman gökdelenler vardı. Sonra düşündüm ki her rüyamda bu yüksekliğe çıkıyorum. Acaba daha yukarı çıksam nasıl olur? olabildiğince yukarı çıkmaya çalıştım. helyumlanmış balon gibiydim. yukarı yukarı...kendi var ettiğim çok yüksek bir gökdelenin çatısına takıldım :D gökdelende çatı olmaz ama rüyada olabiliyor :D
    çatıya takılınca aşağıya baktım. Çok korktum aşağıyı görünce. uyanmak istedim. Rüyadan uyanmak için rüyada ölmem gerektiğini hatırladım inception filminden. kendimi aşağıya attım kafa üstü aşağıya doğru düşüyordum. denize düştüm, denizin içinde çırpınmadım ve boğulup başka rüyaya geçtim.

    gerçekte üniversitem yeni bitmişti ve kendi evimde uyuyordum o gece. ve rüyamda kendi evimde buldum kendimi. içim rahatlamıştı...rüyaya aniden dalmıştım aslında. oraya nereden geldiğimi düşünebilseydim rüya olduğunu anlayabilirdim. ama rüyalarda bir anda olayın içinde buluruz kendimizi ve oraya nasıl geldiğimi düşünmeyiz. beynim nasıl o an ikna olduysa rüya görmekten kurtulup evime döndüğüme inandı. kardeşim gülümseyerek bi bardak su uzattı bana. su buz gibi görünüyordu. dışına soğuk buharlar çıkıyordu. ama bardağa odaklandım o an..."bizim böyle bir bardağımız yok. hala rüyadayım" dedim. günler sonra tesadüfen farkettim ki evet öyle bardaklarımız varmış... :D iyicene korkmaya başlamıştım. daha kaç saat rüya görecektim? rüyalara mı hapsolmuştum yoksa?

    karışık halde gördüğüm rüyaları bu şekilde özetlemeye çalıştım. gerçek sırası büyük ihtimal böyle değildi.

    ________________________________

    lucid dream yazım bitti... devam ediyorum.

    felç olmuş bedenim beni korkutuyordu. kalkamayacağımı anlayınca "sabaha kadar uyuyayım. sabah mecbur uykumu alınca kalkacağım" diye düşünüp gözümü kapatınca kendimi çok yoğun rüyalar içinde buluyordum.

    belki de karabasan veya rüya felci olarak durumunu tanımlayan kişilerle aynı durumu yaşadım ama ben korkmayıp durumu kabullenip uyumayı denedim ve bunlar oldu. siz de gelecek sefer deneyin. telaşlanmayıp lucid dream yapmaya çalışın. belki benim gibi en mükemmel zamanlarınızı yaşarsınız :)

    belki de benimki çok farklı bir durumdur.

    felç durumundayken ben de saydığınız özelliklerden şunlar mevcuttu.

    * Sırt üstü yatmak
    * Düzensiz uyuma saatleri; şekerlemeler, çok veya az uyumak
    * Fazla stres
    * Ani çevre/yaşam tarzı değişiklikleri
    * Olaydan hemen önce görülen berrak rüya. (herhalde bu da vardı)




  • O değilde beyler sayılanların çoğu var bende Allaha şükür hiç olmadı.
  • İlk defa bu sabah yaşadım olayı. Uyku felci girdiğinde sırt üstü yatıyordum. Gözlerim açık, etrafa bakabiliyorum fakat hareket edemeyip, ses çıkaramıyordum. Daha önce bir yerde okumuştum uyku felci anında kendinizi kasmazsanız çabuk geçer diye, o aklıma geldi ve başka şeyler düşündüm. Yaklaşık bir 15-20 sn sürdü olay, sonrasında da kalkıp su içip tekrar yattım.

    Geçirme sebebim ise sanırım uykusuzluk idi. Birkaç gün uykusuz kalıp dün gece de geç yatmam tetikledi büyük ihtimal.
  • Bende de oldu 1 kere. Deprem olmuş gibi sarsılıyordum ve kıpırdayamıyorudum. Uyandığımda ise sarsıntı falan yoktu.
  • bende yaşadım zaman zaman... Allah yaşatmasın... uyanık olup bedeni hareket ettirememe... yukarılara doğru ilerleme... genelde gözümü çok yorduğum zamanlarda oluyordu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2y -- 25 Aralık 2012; 22:42:20 >
  • Olayı tam anlamadım.
    Ben bunu yaşadım birkaç defa ama rüyada gibiydim . şimdi bu gerçek mi yoksa rüyada mı oluyor . cümle biraz saçma oldu ama anlayan anlamıştır
  • Güncel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fazla yemeyin.. uyurken çok şey düşünmeyin, sırtüstü yatmayın.. kafanız dolu olmasın.. başınıza gelmez merak etmeyin
  • Yıllardır cevabını aradığım sorun sadece bende mi var diye tribe de giriyordum arada, ayda bir kere kesin olan bu şey, dün gece 4-5 kere combo yaptı, 2 kere yan 3 kere sırt üstü yatarken, okuduğum Nas Felak ve Fatiha'nın haddi hesabı yok. İlk seferlerde bağırabildiğimi zannediyordum sonra anladım ki boşa uğraşıyormuşum,
    tecrübelerim öğretti ki önce duayı okuyorsun, sonra Bismillah deyip pozisyonunu değiştirmek için hareket ediyorsun. Değiştiyse uyanıyorsun zaten çok şükür diyorsun, ama değişmediyse aynı sekile geri dönüyorsun bu da aşırı bir yorgunluk veriyor ve sıkıntılı süreç devam ediyor, gücünü toplamak için yine dualar ve beklemenin ardından yine hareket edip uyanıyorum ben.

    Özellikle gece yatarken çok düşünüyorum en büyük problem bu, şekerleme severim, çalışmaya başladığım işyerinin işbaşı saati 7:00 bu da 5:30-5:50 gibi bir saatte kalkmamı gerektiriyor. Elektronik mühendisiyim kod yazıyorum, kafamda sabah akşam 1001 türlü varyasyon var.

    Kafada çok şey düşünmenin çözümü prozac diyor arkadaşlarım, ama doktor tavsiyesiz hayatta almam aman sizde almayın, takıntıyı ve kafada gereksiz kurguları bitiriyor diyorlar.

    Neyse internette bir döküman ve video buldum ingilizcesi olmayan arkadaşlarında anlayabileceği görseller mevcut bir bakın derim.

    http://www.wikihow.com/Lucid-Dream




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ensturk13


    Yıllardır cevabını aradığım sorun sadece bende mi var diye tribe de giriyordum arada, ayda bir kere kesin olan bu şey, dün gece 4-5 kere combo yaptı, 2 kere yan 3 kere sırt üstü yatarken, okuduğum Nas Felak ve Fatiha'nın haddi hesabı yok. İlk seferlerde bağırabildiğimi zannediyordum sonra anladım ki boşa uğraşıyormuşum,
    tecrübelerim öğretti ki önce duayı okuyorsun, sonra Bismillah deyip pozisyonunu değiştirmek için hareket ediyorsun. Değiştiyse uyanıyorsun zaten çok şükür diyorsun, ama değişmediyse aynı sekile geri dönüyorsun bu da aşırı bir yorgunluk veriyor ve sıkıntılı süreç devam ediyor, gücünü toplamak için yine dualar ve beklemenin ardından yine hareket edip uyanıyorum ben.

    Özellikle gece yatarken çok düşünüyorum en büyük problem bu, şekerleme severim, çalışmaya başladığım işyerinin işbaşı saati 7:00 bu da 5:30-5:50 gibi bir saatte kalkmamı gerektiriyor. Elektronik mühendisiyim kod yazıyorum, kafamda sabah akşam 1001 türlü varyasyon var.

    Kafada çok şey düşünmenin çözümü prozac diyor arkadaşlarım, ama doktor tavsiyesiz hayatta almam aman sizde almayın, takıntıyı ve kafada gereksiz kurguları bitiriyor diyorlar.

    Neyse internette bir döküman ve video buldum ingilizcesi olmayan arkadaşlarında anlayabileceği görseller mevcut bir bakın derim.

    http://www.wikihow.com/Lucid-Dream

    Bende en fazla 5 combo yaşadım çok abartılmaması gerek bence eksideki buradaki mesajlara baktımda,
    Dua da hic okumadım ben bağırırken gidiyor zaten
    !

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Neredeyse bir senedir yasamıyordum, dün basıma yine geldi.3 kere tekrarladı gece boyunca

    not:Asırı uykusuzdum- hala oyleyim
    Uyudugum yeri değiştirdim
    Bunlar arkadasın verdigi maddelerle ortusuyor.Umarım tekrar yasamam.
  • Bende uyku felci yaşıyorum ara sıra aşırı derecede yorgun ve uykum gedigi zaman oluyor .
    Kulağımda öyle bir çunlama oluyorki Allah düşmanıma vermesinbiliyorum uykudayım çok iyi biliyırum gözlerim açık ama flu görüyorum elimi yukarı kaldırınca çınlama benim ruhumu parçalıyor . Biliyorum elimi tam kaldırırsam uyanıcam. Nekadar kaldırırsam okadar acı veriyor ama gerçekte hiç elim oynamıyor hepsi rüya bunuda çok iyi biliyorum. Elim tam olarak kaldırmayı başarınca uyanıyorum.elim hiç kalkmamoş yerinde duruyor.
    Artık alıştım kendimi elimi kaldırmam gerek yok gözlerimi açmaya uyanmaya çalışıyorum şidetli o ses hep var uyanöaya çalışına şiddetkeniyor ama alıştım uyandırabiliyorum ve uyku felci bitiyor uyanınca.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.