Şimdi Ara

!!! UYKU FELCİ GEÇİRİYORUM..MUTLAKA BAKIN SİZDE YAŞIYOR OLABİLİRSİNİZ !!!! (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
7
Favori
104.834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: jrem

    Biz buna karabasan diyoruz sanırım. Bana da oldu bir kaç kez.. O sırada uyanmak ve o histen kurtulmak için besmele çekin 3 kez hala uyanamadıysanız dua okuyun geçiyor. Ben bizzat denedim geçti.


    He yani dua okumasaydın kurtulmayacaktın ve ölcektin ?
  • benim sadece ellerim kıpırdamıyordu bir kaç ay önce başıma geldi su içmek için kalktım . ellerim kıpırdamadı korktum 15-20 dakka kaldım öyle sonra düzeldi. çok korkmuştum :s
  • quote:

    Orijinalden alıntı: burakkar

    hiç uykusunda yerinde duramayan dönup duran yokmu.Sırt üstü yatmıyorum olmuyor diyenler var.

    Şahsen ben uykuya dalarım ama bir sağa bir sola sırt ustu yan yatarım döner dururum.Yani annem öyle diyor tabiki ben anlayamıyorum.

    Beni çok korkutan kabuslarım olmuştu ama böyle bir şey yaşadıgımı hatırlamıyorum çok fazla terlerdim surekli döner dururdum fakat uyanmak istediğimde uyanırdım elimi kalbime dogru göturdugumde çok hızlı bir şekilde attığını anlardım bir bardak su içer gece karanlıgında dışarısını pencereden segreder yeniden uyurdum.


    peki anlamsız bir düya gördüğünde uyandıgın zaman bir anda kendini çok mutlu hissedip tekrar tekrar o rüyayı görmek istemenin bir bilimsel açıklaması varmıdır ?

    veya Ruyada görduklerinin gerçekleşmesi bir bakıma deja-vu bunun açıklaması ne olabilir.?

    ya da 4-5 senedir göremediğin çok sevdiğin fakat yuzunu bile hatırlamadıgın resimine bile sahip olamadığın birini ruyanda çok net bir şekilde hatırlaman ve onunla vakit geçirmen bunun anlamı ne olabilir ?

    yazdıklarımın hepsi bende olmuştu..


    son söylediğin lusid rüya yanılmıyorsan bazı arkadaşlarada olmuş galiba bunu karabasan sanıyorlar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: K U N

    Rüyanda bir yerden düşerken sanki yataktan düşüyormuş gibi uyanırsın ya o da garip bir duygu


    Fazla ilaç kullanınca oluyor bende bu. Soğuk algınlığı felan olursam ve hasta olmamam gereken bir zaman döneminde ise bu evde ne kadar bu tür hap varsa atıyorum. Onun gecesi bir başka oluyor. Halüsinasyon mu dersin, uyku felci mi dersin, birden uyanma mı dersin hepsi oluyor. Tavsiye etmiyorum tabi bu fazla ilaç olayını. :D
  • Bende olsun diye hep istedim enazından birkere denemelik falan ama hiç yaşamadım böyle şeyler
  • 3 kere başıma geldi 15 saniye kadar sürdü. Çok eğlenceli gelmişti bana?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: agili

    ama bildiğimiz karabasan kiiii
    gene de geçmişler olsun sana gerçekten feci hatta kötü birşey

    aynı kuzenim gibisin læ




    coasss senmisin læ
  • banada iki kez oldu biri hafif bişeydi 3-5sn hareket edememedim ama bi keresinde tam uykuya daldım gibi bişeydi uyandım ve 15-20 sn haraketsiz nefes alamadan kaldım öyle ama baya baya korkmuştum
  • beyler bu olayin aynisi banada oldu ama karabasan olayi degil bence bu... bende nasil oldugunu anlatayim hemen ...


    uyku moduna tam girecekken birden vucudum kilitleniyor kimildiyamiyorum 10sn gibi suruyor kendimi bir sekilde minik minik sallayarak vucudumu aktif etmeyi kisacasi uyandirmayi başarabiliyorum...bunuda sadece sag ayagim veya sol hatirlamiyorum bas baarmagini ornegin oynatabiliyorsam ordan basliyorum zorla zorla en sonunda kilitten kurtuluyorum...yoksa sanki nefesim durup aniden ölecekmişim gibi saniyorum kotu bir olay beyler..bana kalirsa bu felç öldürücü bile olabilir...wikipediadada okudum bilimsel olarak hala pek bilinemiyormuş sanirim..

    bana gore nedenine gelince ben genelde yan yatarim sag tarafa dogru veya yüzü koyun yatarim...

    dikkatimi ceken olay ise bu olayin beyine kan pompaliyan şah damarlarinin bulundugu bolgede damarlar yastik sert ise veya yumusakl olsa bile bazen istemeyerek aşiri basinçtan beyine kanin pompalanamamasindan kaynaklaniyor... bu bende yuzu koyun yattigim için dedigim damarlarin sıkışmasindan oluyor bana kalirsa bir ka çgundur sorun yok damarlarin kani gece uyurken akici bir sekilde beyine iletilmesine izin verirseniz sanirim bu sorun oluşmayacaktir..ben bu sekilde yapiyorum yatiş seklinize gore sizde hangi damarlarin sıkıştıgını bilerek buna gore yatarsaniz, ve sonuçlarinizi olumsuz olsa dahi buraya yazarsaniz kaynagimiz genişler ve belkide bu sorunu birlikte bile cozmuş oluruz bu yuzden beyler lütfen sonuçlari yine ayni topikten yazalim saygilar..




  • son zamanlarda otomatiğe bağladı bende.2-3 günde bir oluyor.o anda ne oluyor acaba webcamle falan kayıt yapmak lazım.beynimin arkasına inanılmaz bir ağrı giriyor ve eğer çırpınırsam daha da kötü oluyor.oluruna bırakıyorum yapcak birşey yok ama,sıkıldım artık.çözümü yokmu ki?
  • Ben alıştım artık, sakince gözümü kapatıp uykuya devam etmeye çalışıyorum. Artık hiç bağırmak için falan çabalamıyorum
  • Bu bana hep oluyor ben bunu normal rüya sanıyordum.
  • beyler herkez oluruna birakmiş ama sanki ben oluruna birakirsam olecekmişim gibi geliyor nesefim yavasliyor ve komple gidecegini saniyorum ...bu yuzden bekleme yapamiyorum geçmesi için zaten 30sn. insan nefes almazsa solunumu durur ya beyne okjijen gitmezsede sonuç kotu..buyuzden oluruna birakamiyorum gecen birakim dedim geçmedi meret..
  • Karabasan ayrı abi orda korkutucu olaylar yaşıyorsun.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hunter_one

    Birde bununla alakası pek olmayan bir biçimde bazen sarsılarak uyanıyorum (yatağa hızla yatınca yatağın yaylanması gibi) bi yerden yatağa düşmüşüm gibi oluyor pek bi kaygı duymuyorum hatta hoşuma bile gidiyor aa yine bir yerlerden düştüm diyorum kendi kendime


    O duygu harika oluyor :D
  • bi bizmi tirsiyoz yani
  • beyler dedigim gibi sanirim bu olay damarlarin sıkışmasindan kaynaklaniyor cunku yukarda yazdigim gibi beyne giden damarlariniz rahat bir bicimde akişini yapiyorsa hiç bir sorun olmuyor denenmiştir bizzat bilginize beyler..
  • Arada bir başıma gelmiştir, aslında bilmiyorum yukarıdaki nedenlerden olabilir - özellikle takip etmedim. Bir anlık konuşamamasızlık, hareketsizlik daha sonra geçiyor o anki korku ve tırsmayla, sağa sola bakıp yorganı çekip yatmaya devam ederiz
  • Çok ciddiyim bana her hafta en az 2-3 kere oluyor. Alıştım artık. Normalde ben beynimi yönetmesini bilen biri olduğum için o anda kendimi uyku felcınde olduğumu ve ayağa kalkabiliceğimi getiriyorum aklıma ve geçiyor. O kadar rahatlatıyorki beni o haftanın stressi falan kalmıyor.
  • bildiğin karabasan işte...
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.