Herkese merhaba, ben 3 yıldır fitness yapıyorum. Ancak yazılan hazır programlar bir türlü uyduramadım kendime.. Yeterince geliştirmiyor beni diye düşünüyorum. Genelde 2 bölge; göğüs+triceps, sırt+biceps, omuz+bacak şeklinde 3 gün yazılıyor. Ancak ben 4 gün gelebiliyorum hafta içi, iş yoğunluğu sebebiyle 5-6 gün gelmek bana uygun olmuyor. Denedim 5 gün ama geri götürüyor.. Haftada 2 kere bir kas grubunu çalıştırmak istiyorum. Bir süre Upper Lower da yaptım, ağırlık artınca yoğun oluyor. Acaba set mi düşürmem gerekiyor. 4 günlük bir program alternatifiniz var mıdır? Aşağıda örnek uyguladığım programı da yazacağım bana fikir verebilir misiniz? Birinci Gün: Göğüs+Triceps Dumbell Bench Press İncline Barbell Press Dumbell Fly Decline Cable Fly One Arm Cable Curl Triceps Pushdown Rope Pushdown İkinci Gün: Sırt+Biceps Barbell Row T Bar Row Machine Row Deadlift Barbell Curl Hammer Curl Cable Rope Curl Üçüncü Gün: Omuz+Bacak Dumbell Shoulder Press Lateral Raise Upright Row Dubell Reverse Fly Leg Press Leg Extention Leg Curl Calf Raise Dördüncü Gün: Off Beşinci Gün: Fullbody Bench Press Machine Fly Shoulder Press Lateral Raise Lat Pulldown Cable Row Dumbell Curl Skullcrusher Squat Örnek yaptığım programı bu şekilde uyguluyorum. Bunu 3 gün ard arda yapıp bir gün off sonra fullbody şeklinde toplamda 4 gün yapmak mantıklı mı? Yoksa 3 bölge olarak ikiye bölüp. Pazartesi Salı, Perşembe Cuma şeklinde mi yapsam daha iyi olur? Yada daha farklı program mı uygulamalıyım? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 26 Temmuz 2024; 0:9:0 > |