Şimdi Ara

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) (145. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.803
Cevap
96
Favori
308.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Orada Olmayan Adam O kullanıcısına yanıt
    Aynen bende beyaz rengi özellikle de lake beyaz hadi o olmadı akrilik beyaz mobilya isterim tv sehpasında zaten hali hazırda kullandığım tv sehpası da Ultimate in akrilik beyaz bir sehpası ilerde belki biraz daha geniş ve yüksek bir sehpa yaptırabilirim şimdilik bununla idare ediyoruz.
  • maDVR codec i yaklasık 5-6 aydır dooms ve avs forumda okuyarak setup ettim, kendimce ince ayar cektim, bu işte biraz bilgi sahibi olduğumu düşünüyorum...

ilk önce gereken iyi bir pc, artık eskisi gibi ortalama pc ile güzel görüntü almak biraz zor...amd bu işte biraz daha iyi zira opencl performansı nvidia ya göre baya üstün, kendimden örnek verirsem su an bende 7870xt ekran kartı ve gtx680den daha iyi bir performansı var opencl de madvr ile...

ilk olarak gereken programları yazalım;
    mpc-hc( lav filter kendiliğinden geliyor zaten)
    madvr
    reclock

yukardaki programların 32bit versiyonu tercih edin herzaman...

bütün programları acıklamaları dikkate alarak kurun...

mpc option kısmına girip auto load subtitle untick yapın...
    internal filter kısmına girip bütün hepsini untick yapın...
    daha sonra external filter kısmına girip sırasıyla "lav video decoder, lav audio decoder ve lav splitter" preferred yapın...
    output kısmında video renderer madvr, audio renderer reclock secin...

reclock refresh rate ile video frame arasında baglantı kurmaya yarıyor, örnek verirsem tv yi veya pj yi 24 fps olarak ayarladınız, film de 24fps olsun, tv veya pj 23.997 gibi bir refresh rate de calısabiliyor, işte reclock burada devreye girip 24fps film cok az yavaslatarak ikisinin esitlenmesini, böylece frame kaybı yasamanızı engelliyor...

lav video ayarlarında iyi bir işlemciniz varsa size tavsiyem software decoder seceneğini kullanın, hardware acceleration herzaman görüntüde kayba ve gpu üzerinde gereksiz yüke sebep verebiliyor...

lav audio kısmını ister bitstream yapın ister software pcm decode yapıp amfiye öyle yollayın( ben decode yapıp yollamayı tercih ediyorum, reclock ile wasapi renderer kullanıyorum, amfide dts-hd vs yazmasını istiyorsanız bitstream yapın tercih sizin, ancak araya windows mixer sokarsanız 16bit ile yasamak zorunda kalırsınız( gerci filmler 16bit oluyor genellikle)

işin en önemli kısmı film htpc de oldugundan, filmler yuv formatında, yuv:rgb dönüşümü yapılıyor...onun için ekran kartınız masaüstü ayarlarının rgb full( 4:4:4) olarak ayarlı olması gerekiyor ki gpu herhangi bir dönüştürme işine karışmasın, bütün dönüştürme işlemleri madvr üzerinden yapılsın, eski nvidia kartlarında (gtx580 dahil) bu hack ile yapılıyordu ancak su anki durumu bilmiyorum...kartınız amd ise direk secebiliyorsunuz...

bundan sonra tv ve madvr ayarlarını yapacaksınız burda iki alternatifiniz var;bir film acıp ekrana sag tıklayın, filter kısmından madvr ayarlarına girin...
    1-madvr ve tv/pj yi 16-235 olarak ayarlayın, böylece ilk basta yuv olan film rgb full e madvr tarafından cevrilecek, full rgb den limited rgb ye madvr tarafından bir cevirme işlemi daha uygulanacak ve tv ye aktarılacak( filmler 16-235 cekildigi için ben bunu tercih ediyor, araya ekstra bir cevirme işlemi daha giriyor, mutlaka bir miktar kayıp olusacak ancak bu işte en iyisi madvr oldugundan bu kaybı görmeniz cok zor)
    2-madvr ve tv yi 0-255 olarak ayarlayın, burada yuv olan film full rgb ye madvr tarafından dönüştürülecek ve tv ye aktarılcak, baska bir dönüştürme işlemi yok, ancak burdada btb-wtw oluyor, söyleki 16 olan siyah değeri 0 a indirgeniyor, siyahlar biraz daha washed out dediğimiz bir görüntüye bürünüyor..

madvr articifial removing ayarlarında debanding low/high olarak ayarlayın..
    chrome upscaling bicubic 75 ar cogu kişi için yeterli, bunun bir üstü jinc3 ar, su an için en iyisi nnedi3 32 olarak ayarlamak...( yuv 4:2:0 olan görüntünün rgb 4:4:4 dönüştürülmesinde kullanılıyor, eger tvniz chroma 4:4:4 destekliyorsa film modunda etkisini görürsünüz, aksi halde ki benim pioneer 428xd 4:2:0, optoma hd25e 4:2:2 chroma destekli film modunda, 4:4:4 olan görüntü daha sonra tv/pj nin işlemcisi ile desteklenen chroma ya dönüştürülüyor)
    luma upscaling jinc3 ar olmalı ( 1080p olmayan görüntü upscale yapılırken devreye giriyor, 1280x720 film örneğin bu upscaler ile 1920x1080 dönüştürülüyor, nnedi luma double kadar basarılı değil)
    luma doubling nnedi3 32 olmalı ( 1080p dısında izliyorsanız etkinleşir, örneğin 1280x720 film doubling yaparsanız luma ilk önce 2560x1440 upscale yapılacak, tv 1080p ise luma downscaling ile 1920x1080 yapılacak, luma doublinging upscale konusunda oppo dan daha iyi oldugu söyleniyor, ama sony wv1000 4k kadar iyi değilmiş upscale konusunda, okadar da olur)
    luma downscaling ct ar ll olmalı ( örneğin tv niz benimki gibi 1024x768 ise, 1080p film bu downscaler ile görüntüye dönüştürülüyor)...
    dithering error diffusion option 1 vey 2 olabilir..
    trade for quality seceneginde hepsi untick olacak...

bu ayarlar dedigim gibi iyi sistem ile mümkün, bunlardan biraz feragat etmek gerekirse ilk öncelik chrome upscaling, sonra luma doubling, dithering, debanding seklinde olmalı...

aklınıza takılıp sormak istedikleriniz varsa fırsat buldukca cevaplamaya calısırım, avsforumdaki ve dooms forumdaki baslıklarada bakabilirsiniz daha fazla detay için, özellikle madvr için dooms forums daki baslık cok bilgilendirici, 1000 küsür sayfa, ben çoğunu okuyup yukardaki bilgilere ulastım, ama muhakkak ki atladığım yerlerde var...

• Detaylı açıklama için teşekkürler, sizde dune 303 ya da hd base 3d var mı, bu kadar zahmetli işlemin dune ya göre ne artısı var merak ettiğim için soruyorum selamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eskiden dune kullanmıstım, sonra sadece pc ile devam etme kararı verdim ve elimden cıkardım...bir ara pioneer bdp-140 da sdece 3d bluray için kullanıyordum, su an tmt kullanıyorum onuda elden cıakrdım..ancak pioneerın bir artısı vardı, oda external altyazı desteklemesi, su an tmt olsun, powerdvd olsun, 3d bluraylerde harici altyazı destegi yok..
  • quote:

Orijinalden alıntı: hozes

eskiden dune kullanmıstım, sonra sadece pc ile devam etme kararı verdim ve elimden cıkardım...bir ara pioneer bdp-140 da sdece 3d bluray için kullanıyordum, su an tmt kullanıyorum onuda elden cıakrdım..ancak pioneerın bir artısı vardı, oda external altyazı desteklemesi, su an tmt olsun, powerdvd olsun, 3d bluraylerde harici altyazı destegi yok..

Kastettiğim yukarıda yaptıgınız işlemlerin dune ya göre görüntü kalitesi anlamındaki farkı nedir teşekkür ederim

• fark olarak pioneer da biraz fark göreibliyorum ancak optoma hd25e cokta fark eden bir durum yok...tv/pj nekadar iyi performans verirse okadar fark edersiniz...

örnegin cihazlar arasında 26inç bir tv de fark bulmak samanlıkta iğne aramaya benzer..

örneğin görüntü kalitesi bozuk, cözünürlüğü düşük bir video madvr ile daha iyi upscale yapılacagından fark edilmesi daha kolay bir görüntü elde ediliyor..ancak kaynak bir bluray ise burda tv/pj nin kalitesi devreye girer, herhangi bir upscale olmayacagından, cihazınızın kalitesine baglı olarak chroma upscale de fark olur ama buda cihazınızın kalitesine baglı birsey...

bence fark pioneer tv de fark edilebilir düzeyde iken pj de fark etmek pekte mümkün değil...ancak belki sony de fark edebilirsiniz siz...

ben sadece hepsi tek bir media playerdan yapılsın diye elimde sadece pc tutuyorum, yoksa dedigim gibi aradaki farkları anlaması zor, kaynagın ne kadar kaliteli oldugu, tv nin nekadar performanslı oldugu vs vs değişir...

• quote:

Orijinalden alıntı: sakgoz79

Çok şık olmuş gerçekten güzel günlerde kullanın, ben bu resimleri çektiğiniz fotoğraf makinesinin marka modelini öğrenebilirmiyim acaba ? :)

Tesekkur ederim, fotograflari Panasonic Lumix dmc-lx3 ile cektim.
  • üstad çok zevkli döşenmiş bir ortam yaratmışınız keyifli seyirler evde çocuk yok değilmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: tema59

üstad çok zevkli döşenmiş bir ortam yaratmışınız keyifli seyirler evde çocuk yok değilmi

Cocuk var hocam, calisma odamda yatiyor :) Fotograflar odalarin cocuktan onceki hallerine ait. Tum odalar cocuga uygun hale getirildi, bu halleri fotograflarda yasiyor artik :)

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

• quote:

Orijinalden alıntı: ohbenezor

quote:

Orijinalden alıntı: tema59

üstad çok zevkli döşenmiş bir ortam yaratmışınız keyifli seyirler evde çocuk yok değilmi

Cocuk var hocam, calisma odamda yatiyor :) Fotograflar odalarin cocuktan onceki hallerine ait. Tum odalar cocuga uygun hale getirildi, bu halleri fotograflarda yasiyor artik :)

Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

Rabbim size en tatlı nimetlerinden birini vermiş. Varsın o hatıralar fotoğraflarda yaşasın...

• tahmin etmiştim üstad Rabbim analı babalı büyütsün çocuk olan bir ortam bukadar derli toplu kalamaz çünki yeni nesil düz duvara tırmanıyor yinede keyifli seyirler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tema59 -- 4 Kasım 2014; 19:57:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: turuncu55

Bunlar benim sehpanın resimleri ve marangoza verdiğim çizim.

Ben de sehpayı yaparken Tamer Beyin sehpasından yola çıkmıştım. Kendisinin sehpası çok şık durmasına rağmen AVR, hoparlör ve diğer cihazlar yan yana olmayınca daha güzel gözükür diye düşünmüştüm. Fakat fotolara tekrar bakınca sanki öyle daha şık olurmuş Gerçi eve gelen herkes çok beğeniyor ama şu an yapacak da birşey yok.

Bu arada mecidiyeköy'de evimin neredeyse yanında 2 tane marangoz var. İkisi de hiç mırın kırın etmedi. Çizimi gösterdim fiyat aldım, ucuz olana yaptırdım, işçiliği de fena olmadı. Benim sehpa 1 sene önce 500 TL'ye mal oldu. Malzeme olarak mdf kullandım. Gerçek ahşap kullanınca fiyatlar uçuyor. Bizim gibi 2-3 bin TL'lik sistemi olan adama da 2000 TL sehpa hali ile pahalı geliyor. Bu sebeple mdf f/p ürünü olacaktır.

Bu konuda yakın çevrede marangoza ihtiyacı olan biri varsa benim marangozun telefonunu verebilirim. Hatta bana çizimi atarsanız Cumartesi adama gösterip fiyat da alabilirim. En azından Kocaeli'nden gelmesinden kolay olur Ayrıca başlığı açalım da, adı ne olacak? Tv ve ses sistemi sehpaları mı ?

Tamer Bey selamlar
    Foto"ları mesaj yazarken en sondaki resimde kırmızı ile işaretlediğim kısımdan 480p ön izlemeli seçeneğinden yüklerseniz dana gibi çıkmaz Hem de tıklandığında büyük açılır.
     Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar) Üyelere Ait Ses ve Görüntü Sistemleri Galeri Başlığı (Resimler ve İnce Detaylar)

dostum teşekkür ederim, nasıl bir körgözlük ise bizimki cevap linkinin altında "DANA" kadar resim ekle yazıyor ve bizde onu görmüyoruz.
    uzun zamandır foruma pek bir şey yazmadığım için olan bu değişiklikleride fark etmemişim, hala dışarılardan ekleme yapılıyor zannediyordum.

• bu arada buradaki muhabbet çok keyifli Allah hiç birinizin ağzının tadını bozmasın, bir dönem sıkıntılı ve abuk subuk tartışmalar ve
    bazı kendini bilmez kişiler yüzünden forumdan epeyce uzaklaşmıştım, bir kaç gündür yine eve gelince ilk iş forumu açıp hararetle
    sohbetlere ortak olmaya başladım, hepinize teşekkürler.
  • Amin üstad evet başlığı hangi arkadaşımız açıyor merakla bekliyorum inaniyorumki çok güzel paylaşımlar olacak

• @tamerege üstad eğer renkli lambalar ile ilgileniyorsanız burada kampanyası varmış.
  • philips hue kullanan yada tecrübe edinen varmı?
  • Ben yeni aldım hocam.Eskiden film pc den izliyordum artık dayanamadım gittim bu aleti aldım.. İyikide almışım...Film izleyecekken tv nin yanında avr nin üstünde duruyor , Flac dinlemek istediğimde hifi ın üstüne alıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devian -- 5 Kasım 2014; 21:53:30 >

• Bir dönem hd base 3d kullanmış ve çok memnun kalmıştım, bana göre sınıfının en iyi cihazı, güle güle kullanın

• Yanlış anlaşılmasın, işlevsellik açısından çok iyiydi,dac'ı için iyi yorum yapamayacağım, harici dac kullanıyorsanız transport olarak beğenirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: basis35

philips hue kullanan yada tecrübe edinen varmı?

Yaklaşık 1 senedir evimde kullaniyorum, amerika apple dan almistim,3 adet led ampul ve istasyon adi verilen bir aletle calisiyor.kullanimi gayet kolay ve keyifli,evin wi fi agina dahil edip isterseniz farkli odalarada kurulum yaparak gayet guzel ambiyanslar olusturulabiliyor.isterseniz extra ampuller alarak kuruluma dahil edebiliyorsunuz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 143144145146147
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.