Şimdi Ara

Uydunete abone olmak istiyorum. Bahçelievler yenibosnada abone var mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ben BAhçelievler yenibosnada oturuyorum.ttnet 8 mbit kullanıcısıyım ama hat zayıflamasında dolay görüdğüm hız 4 mbit upload ı hiç sormayın 30 kb/sn de zor yapıyorum yukarı çıkmadı downloadda 380-400 kb yi görmüşümdür. Şimdi uydunetin 69 tl lik 5mbit tarifesine geçicem. Lütfen yardım edin geçiyimmi geçmiyimmi önerileriniz nelerdir illaki geçen arkadalşar vardır upload hızıda benim için çok önemli ne kadar olur bu hızlar .Komşu ile interneti ortak kullanıcaz şuan ethernet kablosuyla çekiyorum uydurnette bu varmıdır .. Cevap yazan arkadaşlara sonsuz teşekkürler.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Uydunet'te 5mbps ile 640'ı görürsünüz.. Uydunet'te hat zayıflaması diye bir olay yok. Sadece internetin yoğun olduğu anlarda hız düşebilir oda geçicidir. En düşük olduğu anlarda bile 400kb'nin altına düşmez (Yani ben öyle tahmin ediyorum). 5mbps'nin upload hızı sanırım 1mbps idi. Upload hızını tam olarak alırsınız, o konuda bir sıkıntının olacağını sanmıyorum.

Sadece 2 bilgisayar paylaştığı zaman bir sorun yok ama işin içine 3. bilgisayar girdiğinde ortalık karışıyor.

ADSL'de servis sağlayıcısı size bir tane IP veriyor, bu nedenle ADSL modemlerin içerisinde router özelliği mevcut oluyor ve ucuz switch veya hub ile paylaştırabiliyorsunuz. Uydunet'te ise Turksat direk 2 adet IP adresi veriyor. Tek port veya 1usb+1ethernet çıkışlı modemlerin içerisinde router olmuyor. Bu nedenle 2den fazla bilgisayara paylaştırılacaksa router özellikli bir modem veya ek olarak router alınması gerekiyor.

Yani 2 kişi kullanıyorsanız bir USB 1 ethernet çıkışlı modem alın, usb den siz kullanın ethernetten komşunuza verin bir problem olmaz. Ama 3. bilgisayar bağlarsanız aynı anda en fazla 2 bilgisayar internette olur, 3. bilgisayar bağlanmak istediğinde IP adresi alınamıyor gibi bir uyarı verir.

• Bahçelievlerde oturuyorum. Yaklaşık bir aydır uydunet kullanıyorum. Tek problemim video sitelerinde sorun yaşamam. Ama o da bilgisayarımla ilgili olabilir. Download ve upload hızlarından çok memnunum. Ttnet sonrası ilaç gibi geldi diyebilirim.
  • Şuan ki modemim airties 5020 1 usb+1 ethernet zaten ikimiz kullanıyoruz komşuyla net onun üzerine ait zaten uydunet oluncada direk bu bağlantıyı kurabilirmiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: hellstrom

Şuan ki modemim airties 5020 1 usb+1 ethernet zaten ikimiz kullanıyoruz komşuyla net onun üzerine ait zaten uydunet oluncada direk bu bağlantıyı kurabilirmiyim

Modem komşuda duracağına göre. Siz ethernet ile bağlanırsınız. Komşunuzda usb ile bağlanır. Usb bağlantısı sorun çıkarırsa bir adet hub alın, modemden çıkan etherneti hub a girin. Daha sonrada hubun uçlarından birini komşunuzun bilgisayarına diğerini de sizin bilgisayara bağlayın.
  • Selam,

Ben de ay basi itibariyle bahcelievlerde yasamaya basliyacagim ve uyudunet almayi dusunuyorum ? Gordugum kadariyla da Uydunet'in durumu bolgelere gore degisiyor kimisi cok sikayetci kimisi cok memnun vs. Ben ve esim islerimizden dolayi devamli internet ihtiyaci duyan insanlariz bu yuzden Bahcelievlerde'ki durum nedir ona gore abone olacagim. Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.
  • ben yenibosnada oturuyorum bölgesel sorunlar haricinde bir sorun olmuyor pek gayet hızlı ve normal özellikle indirme 130 kb/s ye kadar çıkabiliyor.İnternette film,dizi izlerken dolmasını beklemeden izleyebiliyorum ama youtube ta takılmalar oluyor nedenini bilmiyorum.

Not:1 mb kullanıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi *DavidCaine -- 28 Kasım 2011; 0:39:56 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.