Şimdi Ara

Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
15
Favori
81.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Selamlar, ben 8 yıldır kablonet abonesiyim. Şu anki tarifem 24 Down- 2 Upload şeklinde, Bugün 24 saatliğine nitro hizmeti satın aldım, yani 100 download -5 upload. Günlük 3,9 TL ve ayda 5 kez satın alabilirsiniz.

    2 yıldır kullanımım şu şekilde; modem : netmaster CBW-383Z4 , kablosuz özelliği kapalı durumda, ethernet çıkıştan bir adet TP-Link Archer C20 AC 750 Mbps bağlı ve Routuer modunda çalışıyor. 2.4 ve 5.2 Ghz üzerinden tüm cihazlarım sorunsuz şekilde bağlı ve gayet düzgün çalışmaktadır.

    Dairem dar uzun şekilde olduğu için ortaya noktaya yine 2.4 VE 5.2 Ghz'e sahip bir adet TP-Link RE200 AC750 Wi-Fi Range Extender yerleştirdim.

    İki adet resim paylaşacağım, ilk resim salonda bulunan modeme bağlı TP-Link Archer C20 AC 750'nin 100/5 Mbit hız testi (90.5/4.88 Mbit).

    İkinci resim menzil genişletici TP-Link RE200'ün dairenin arka tarafındaki 100/5 mbit hız testi(63.7/4.95 Mbit).

    Aralarında 30 mbit'e yakın fark olması doğaldır. Her iki test de iphone 7 üzerinden kablosuz 5.2 Ghz olarak yapılmıştır.

    Hızımın 24/2 olduğu standart zamanlarda ise salonda 23 mbit, arka odada 16-17 mbit hız almaktayım.

    Forumda arkadaşların da değindiği üzere netmaster modemlerin wi-fi sorunu dışında bir sorunu yok, ben 2 yıldır bu şekilde sıfıra yakın sorunla kullanıyorum. Kablolu bağlanıp da sorunu olan arkadaşlar tesisatlarına, bağlantı konnektörlerine baksınlar, modemleri de bozuk olabilir. Ben yıllardır tek modem kullanıyorum.

    Bilgilerinize..




    netmastere kurban olun yeni iş yerimize bağlantı yaptırdık ubee modem getirdiler allah belasını versin devamlı kopup duruyor diğer işyerideki netmaserde sadece wireless atma sorunu oluyor ama kablolu bağlanınca beton gibi sorunsuz çalışıyor. ubee modemde hem kablolu hemde kablosuz bağlantı kopuyor rezil bir alet kullanıcı adını ve şifresini hiçbir yerde bulamadım arayüze giremedim



    edit:

    arayüze giriş;

    192.168.100.1
    admin
    password
    Arkadaşlar merhaba.

    Şu modem işlerinde yetkin biri değilim. Anlaşılan o ki, bu durumda olan sadece ben değilim. Yıllardır uydunet abonesi olduğum için netmaster'ın bütün modemlerine sahibim. Malumunuz her abonelikte ve/veya hız artışında xxx mbps hız alabilmeniz için üst modem modelinden almanız lazım şartıyla yıllarca bizi sövüşledikleri için. Velhasıl şu an elimde 383ZN modeli var ve yine taahhüt sürem bitmek üzere. Piyasada infinity'den çok ümitliyken (ac desteği olması nedeniyle) şimdi bir de görüntü olarak çok da farklı olmayan UBEE modemi çıktı.

    Aslında uydunet internet servis sağlayıcıları arasında en makul olanı. Diğerlerinin eline düşünce anlarsınız farkını (Çevremden biliyorum). Uydunetin sorunu, modemleri yetersiz, router bağlamak çzöüm değil. Anladığım kadarıyla onun da teknik gerekçeleri var, biz kullanıcılar biraz imkansızı istiyoruz. Aslında fiber bir altyapı, üst seviye modem +router bulmadan, ikisini bir arada yapan netmaster ile fibere yakın bir sonuç bekliyoruz.

    Uydunet'in ana sorunlarından bir tanesi birden fazla cihazı, hele ki aralarında iptv benzeri cihazlar da varsa, bağlayıp internetin kopmamasını umuyoruz. Mümkün değil. Teknik olarak yetkin değilim ama yıllarca çok deneme yaptım. Son kurgum şu şekilde. Evdeki tüm ortalama cihazları (TV, ipad, telefon) ana modem kanalına, bana her zaman sorun çıkartan nvidia sield tv'yi ise GUEST (kendim tanımladım) kanalına bağladım. Diyeceksiniz ki, ne fark eder, ikisi de 2,4GHZ'den yayın yapıyor. Ama bağlantı kopma ve hız düşme sorunumu çözdü. Özetlersem, sorun uydunet veya netmaster modeminden değil, kullandığım cihazların protokollerinden kaynaklanıyor. Uydunet kullanıcılarının %70'i bir tane laptop ile internette sörf yapmak için kullanıyordur. Geri kalan siz ve ben gibi cihaz çeşitliliği olan grup ise sıkıntı yaşıyor.

    NVİDİA SHİELD TV dediğim cihaz, modemi kilitliyor, modem arayüzünü bile işlevsiz hale getiriyordu. UYdunet servisi bile konuyu çözemedi, abi bu cihazdan kurtul dediler. Ama vazgeçmem mümkün değil, o cihaz benim hayatım. Ben kendi çözümümü şimdilik yukarıda anlattığım gibi buldum. Yeni döneme ilişkin hayalim; netmaster infinitiy veya UBEE modemi alıp, sorunlu cihazlarımı 5GHZ'den ac destekli yayın yapan kanala bağlarsam maksimum fayda elde ederim. Eğer işe yaramazsa süpersonline'ın fiber çözümüne bakarım. VDSL değil bu arada, fiber çözümüne. Zaten hiçbir yerde altyapısı yok, çok nadir, bizim oraya da yeni döşediler ama hayata geçiremediler.

    BİRAZ fazla uzattım. Sizlerle paylaşmak istediğim konuyu özetlersem: Uydunet modemlere router (zaten çalışmaz), köprü vb çözümler getirmeyiniz, bağladığınız cihazları gözden geçiriniz, sorun çıkartabilecek olanları Ethernet ile bağlayınız. Alternatiflerin hepsinde veriminiz düşer.

    BİR DE SORUM VAR: Netmaster İnfinity kullanan ve bu konulardan anlayan birisi, ac destek konusu ile 5GHZ yayın tarafındaki verim tecrübesini biraz paylaşabilir mi?

    Teşekkürler,
  • Güzel gelişme. Olması gereken buydu. Her modeli ayrı bir facia olan Netmaster çöpünden sonra Ubee gibi global bir modem firması KabloNet kullanıcılarına ilaç gibi gelecektir.

    Ubee modemler amazon.com dahil her yerde satılıyor. Netmaster gibi Çin de kiloyla satılan noname modem devrelerine yerli firma etiket basmıyor. Gerçek bir ağ ürünleri üreticisidir Ubee.

    İyidir kötüdür tartışılır. Kullandıkça belli olur. Her yönden Netmaster çöpünden iyidir diye düşünüyorum.

    Sözde Tp-Link Türkiye de Türksat A.Ş. ile anlaşıp kablo modemlerini ülkemizde satışa çıkaracaktı. Yalan oldu.
  • Kullanan arkadaş varmı?
  • Dünde KabloNet başlığında yeni modemi başlamıştım. Modemin satışa sunulup sunlumadığı konusunda bilgi sahibi değilim. Çekim gücü iyi bir modem olursa çok iyi olacak. Anten gücü daha düşük gözüküyor. Fakat Netmaster'lar yüksek gözükmesine rağmen çekim güçleri sar değerlerini düşük tutmak için iyi çekime sahip değillerdi.

    Güncelleme konusunda sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Netmaster'da satın aldığı firmaldan yazılım desteği sağlıyordu. Ubee Tayvan firmasıymış. Firma kendi adıyla satışa sunacağı için Türkiye distribütörü de Türksat sistemi yeniledikçe ya da güvenlik açığı bulundukça güncelleştirmesi yapılacaktır. Zaten Türksat tarafından modemler otomatik güncelleştiriliyordu.
  • Modemi kullanan ve modem değerlerinden anlayan kişilerden bir ricam olacak;

    1. Modemin arayüzünün ekran görüntülerini alıp paylaşabilir misiniz?
    2. Wi-Fi performansı nasıl? Netmaster gibi birden fazla cihaz aynı anda kullanmaya başlayınca 3mbit'e düşme gibi bir problem yaşanıyor mu? Netmaster'ın çekmediği bir odaya gittiğinizde bu modem orada çekiyor mu?

    Çok şey istedim ama isteyenin bir yüzü, istemeyenin iki :)
  • modemlerin taşeron firmalara dağıtımı şehirlerden şehirlere göre değişiklik göstermektedir, ortalama 1 haftadır modemler piyasada.

    modemler ilk geldiğinde bi kısmı çalışmadığından dolayı, yeni yazılım yüklemesi yapılmıştır. hatta şehrinizden şehrinize değişiklik göstermekte olup, modeminize yeni yazılım yüklemesi yapılmamışsa durup dururken kapanabilir, ya da çalışmayabilir.


    Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ByBaterist

    modemlerin taşeron firmalara dağıtımı şehirlerden şehirlere göre değişiklik göstermektedir, ortalama 1 haftadır modemler piyasada.

    modemler ilk geldiğinde bi kısmı çalışmadığından dolayı, yeni yazılım yüklemesi yapılmıştır. hatta şehrinizden şehrinize değişiklik göstermekte olup, modeminize yeni yazılım yüklemesi yapılmamışsa durup dururken kapanabilir, ya da çalışmayabilir.


    Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)Kablonet İçin Yeni Docsis 3.0 Kablosuz VoIP Modem: Ubee - EVW32C (Konu Dışı Yazmayınız)

    Siz firmadan mısınız?
  • birde arkadaşlar bu modemden dns cıkısı verip istedigim sitelere bağlanamıyorum
  • Teknik konulardan anlayan arkadaşlardan biri modem ayarlarıyla ilgili resimli bir rehber hazırlasa çok güzel olur aslında.

    Eski modemden sonra bu modeme geçince bunda farklı bir kaç seçenek olduğunu gördüm ve biraz bocalıyorum. Bu modemde 2 ayrı wifi seçeneği var 2.4G ve 5G. Bunlara ait 802.11 modeları var ama bunlar eskiye göre değişik hangileri seçilmeli?
    File Sharing seçeneğini de ilk defa görüyorum. Onun ayarları nasıl olacak ve ne şekilde kullanabilirim dosya paylaşımı için?
  • ayarlarına nasıl giriyoruz

    http://192.168.0.1
    den sonra user ve pass ne bilen varmı?
  • Az önce teknik ekip gelerek kablolamayı yaptılar. Modem de ubee getirmişler
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    İyi günlerde kullanın. Birkaç gün kullandıktan sonra kablosuz performansı hakkında bilgi verebilir misiniz? (Çekim gücü, hız düşümü vb.) Duruma göre router almak yerine bunu almayı düşünebilirim. Teşekkürler.
  • netmastere kurban olun yeni iş yerimize bağlantı yaptırdık ubee modem getirdiler allah belasını versin devamlı kopup duruyor diğer işyerideki netmaserde sadece wireless atma sorunu oluyor ama kablolu bağlanınca beton gibi sorunsuz çalışıyor. ubee modemde hem kablolu hemde kablosuz bağlantı kopuyor rezil bir alet kullanıcı adını ve şifresini hiçbir yerde bulamadım arayüze giremedim



    edit:

    arayüze giriş;

    192.168.100.1
    admin
    password



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tamircihasan -- 9 Aralık 2017; 21:20:45 >
  • şimdi bu bağlandı bağlanalı ev telefonunu kullanamıyorum ben yokken gelen bir kablonet görevlisi birşeyin güncellendiğinde düzeleceğini söyleyip gitmiş ama yaklaşık 3 gündür ev telefonu yok evi arayıp ulaşamayanlarda çoğalıyor.Yardım edebilecek kimse yokmu ???
  • okircali O kullanıcısına yanıt
    Dün tesisatı kurduktan sonra modemden sinyal alınamadı. Hatta modemi fişten çıkartıp kutunun oradaki fişe takıp denediler ama nafile. 1 saat sonra başka bir personel geldi. O da kontrol etti ama yine sinyal alamadık. Yarın gelişmelerden haberdar ederim sizi
  • JaCKiE_BrOwN kullanıcısına yanıt
    yeni modem de mi bu problemi yaşadınız ?
  • ByBaterist kullanıcısına yanıt
    Evet yeni, sıfır modem. Ama hizmet vermediklerinden olabilir. Bugün belli olacak
  • Bende yeni kablonete geçtim 7-8 gündür sorunsuz kullanıyordum oyundayken lag oldu ping yukselip alcalıyordu daha sonra reset atım internette
    tamamen giti.internet geri geldiginde modem ayarlarım değişmiş wlan ayarları değişmiş kullanıcı adım admin olmuş ara yüz ingilizceydi türkçe olmuş vs
    ayarları tekrar yaptım bağlandım internete ping biraz yüksekti Bridge modda bağlanıp deneyeyim dedim fazla bir şey değişmedi.Neyse nat da tekrar çalıştırayım dedim 192.168.0.1 den bağlanamıyorum arayüze reset atım modeme gene olmadı 192.168.100.1 den girdim arayüze açıldı nat moduna geri getirdim modemi.192.168.0.1 den tekrar bağlandım wlan ı acmak için fakat wlan seçeneğine giremiyorum sayfaya erişilemiyor diyor modemdeki tuştanda açılmıyor yani anlicanız wlan tamamen gitti.Yazılım Versiyonu 2.2.1006-NCS şuan sizdeki nedir ve ne önerirsiniz olmadı sabah arızayı aricam.
  • 1 oda öteden çekmeyen 401 netmasterdan daha kötü olamaz diye düşünüyorum
  • Evde başarılı şekilde netmaster ile kablonet kullandığımız için ofise de abonelik aldık.
    Telekom'dan kurtulduk derken kablonetin bu modemi ile sorun yaşamaya başladık.
    Açıkçası normal kullanıcı için sorun olmayabilir ancak ofiste birkaç cihaz birden bağlandığı ve halihazırda tüm cihazlarımız 192.168.1.1 aralığında ayarlı olduğundan, modem ip'sini 192.168.0.1 den 192.168.1.1 aralığına almak istedik. Fakat modeme bu hafta yüklenen güncelleme ile ip aralığı seçilemez duruma geldi.
    Teknik destek bizi modem sağlayıcı firmaya yönlendirdi, üreticinin teknik destek zayıf bilginiz olsun. yurtdışına yazdık vs. denildi ancak şu an cihazların çoğu internet çıkışı alamıyor.

    Göreceğiz bakalım.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.