Şimdi Ara

Uydunet | Sizden bi fikir almak istiyorum! (2 Tarife)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Sizden sadece fikir almak istiyorum. Ne zaman ikilemde kalsam buraya yazarım çünkü Şimdi ben uydunet'e geçicem ve kısaca İnternet kullanımımı anlatmam gerekirse;

Arada bir fps oyun oynarım. Youtube'ta hergün 1-2 saatlik 720p video izlerim. İnternetten herhangi bir indirme/download yapmam. Skypa'ta 4-5 kişi Akşamları muhabbet ederiz. Çoğunlukla surf ve youtube kısacası.

Türksat Uydunet Sitesinde Bakındım ve Şöyle 2 Tarife buldum;

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,356,internetsiz-olmaz-kampanyasi-2016

Burdaki Tarife Listesinde 25 Mbps’ye kadar 150 GB Ekosınırsız (54,99 TL)

https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Tarifeler

Bu Sayfada Eko Sınırsız Tarifeler Listesinde 10 Mbps'e kadar 25 GB Ekosınırsız (29,99 TL)

Şimdi arkadaşlar diyeceksiniz ki biri 150 GB kotalı Biri 25 GB kotalı bu nasıl iş. Şöyle açıklayayım. Benim düşündüğüm olay şu;

> 25 Mbps 150 GB benim Söylediğim kullanıma çokmu fazla gelir yani 55-70 TL gereksiz boşu boşuna para vermiş mi olurum bu konuda şüphe var. Çünkü yaptığım şeyler belli sadece surf ve youtube.

> Diğer tarifede ise 25 GB kota anında bitecek ve Ekosınırsız olmasından faydalanarak Her ay gerçekten sınırsız olan 3 Mbps interneti kullanacağım ve pahalı tarifelerden ziyade sadece 30 tl vereceğim. Zaten daha ucuz tarifede yoktu.

Sizce 25 Mbps 150 GB Bana Fazla mı Gelir? Yoksa 2. Seçenekteki Gibi Sadece 3 Mbps mi Kullanmalıyım?

Evet Kabul Ediyorum Biraz Saçma Bir Soru Ama Şu AKK'den Gerçekten Sıkıldım. 70 GB Kota Böyle Düşük Bir Kullanımda Nasıl Bitebiliyor Hala Anlamış Değilim. 70 GB Ayın Yarısında Bitiyor. O Yüzden 2. Seçeneği Düşündüm. 25 Mbps lik İnternetimin 25 ini 17-18 Gün Kullanıp Kalan 12-13 Günüde 3 Mbps Kullanıyorum ve 3 Mbps'te Bana Bi Hayli Yetiyor (Tabi Youtube'tan 720p Video İzlemede Biraz Sıkıntı Yaratabilir ) Bu Yüzden Biraz Kafam Karışık. AKK Tam Bir Baş Ağrısı

Fikirlerinizi İletirseniz Minnettar Kalırım. Teşekkürler Şimdiden

• Edmir kullanıcısına yanıt
    BTK AKK hızlarında değişikliğe gidecek Temmuz ayı diye biliyorum.
    Biraz daha bekleyip daha yararlı bir öneri yapabiliriz.
  • Btk vatandasin yararina birsey yapmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Edmir kullanıcısına yanıt
    ilk yazdığınız kampanya 67,98 TL değil mi hocam???uydunetin yanında kablo tv yede üye olmak mecbur değil mi???
  • Öncelikle Cevaplarınız İçin Teşekkür Ederim,

BTK'nın AKK'ye El atacağını tahmin etmezdim. Dediğiniz gibi AKK'ye Yeni Düzenleme Geliyormuş. Fakat Bu Düzenleme 3 Mbps'in Biraz Daha Artacağı Yönündeymiş. Burda Öyle Yazıyor;

http://www.webtekno.com/internet/btk-dan-adil-kullanim-kotasi-na-yeni-duzenleme-geliyor-h14296.html

http://www.chip.com.tr/haber/adil-kullanim-kotasi-degisiyor_60938.html

Peki kafama takılan birşey var. NitroNos kardeşimiz "Temmuz'u bekle, getirilecek düzenlemeden sonra öneri yapabiliriz" demiş. Eyvallah 'da ben bu 10 Mbps 25 GB Kotalı İnterneti aldığımda ve Temmuz - Ağustos ayına geldiğimizde benim internetiminde AKK hızı -sallıyorum- 3'ten 5 mbps'e çıkmayacakmı? (Çünkü Yazılanlar 3 mbps üstü olacağı yönünde az bi miktar olsada artacakmış. Eğer BTK bize bi süpriz yapmazsa) 1-2 ay önceden Taahhütüm bitti ve Ortalama 60-70 TL ödüyorum. Ne kadar erken bi sonuca varabilirsem o kadar iyi benim için

• quote:

Orijinalden alıntı: Edmir

Öncelikle Cevaplarınız İçin Teşekkür Ederim,

BTK'nın AKK'ye El atacağını tahmin etmezdim. Dediğiniz gibi AKK'ye Yeni Düzenleme Geliyormuş. Fakat Bu Düzenleme 3 Mbps'in Biraz Daha Artacağı Yönündeymiş. Burda Öyle Yazıyor;

http://www.webtekno.com/internet/btk-dan-adil-kullanim-kotasi-na-yeni-duzenleme-geliyor-h14296.html

http://www.chip.com.tr/haber/adil-kullanim-kotasi-degisiyor_60938.html

Peki kafama takılan birşey var. NitroNos kardeşimiz "Temmuz'u bekle, getirilecek düzenlemeden sonra öneri yapabiliriz" demiş. Eyvallah 'da ben bu 10 Mbps 25 GB Kotalı İnterneti aldığımda ve Temmuz - Ağustos ayına geldiğimizde benim internetiminde AKK hızı -sallıyorum- 3'ten 5 mbps'e çıkmayacakmı? (Çünkü Yazılanlar 3 mbps üstü olacağı yönünde az bi miktar olsada artacakmış. Eğer BTK bize bi süpriz yapmazsa) 1-2 ay önceden Taahhütüm bitti ve Ortalama 60-70 TL ödüyorum. Ne kadar erken bi sonuca varabilirsem o kadar iyi benim için

BTK 5 mbps yapar ise senin hızında otomatik 5 mbps olucaktır taahhüt olsa taahhütte 3 mbps'e düşer yazsa bile hızın artıcaktır. Önerim Türknet geç 3-4 ay takıl taahhütsüz 60 tl 16 mbps sırf taahhüt yok diye geçtim efsane bir kampanya olursa kaçırmayız.

• mvlt42 kullanıcısına yanıt
    Benimde aklıma o takılmıştı da zorunlu olduğu yazmıyor lakin genede o parayı ödemek için zorlayabilirler. Yinede Mühim değil 55 yerine 68 veririm. 55-68 arası 13, 30-55 arası 25 TL fark var ki zaten benim gördüğüm en uygun ve hesaplı tarife buydu (Uydunette). Kota ve hız derdi olmaz, sıkıntısız bi tarife bence. Tabi kişiden kişiye kullanım açısından değişiyo tabi, dediğim gibi. Ben bi tek akşamları işten eve geçtiğimde kullanırım bilgisayarı, birde haftasonu boş oldukça.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dogan Umut kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. Taahhüt dahilinde bile yönetme kararı hızım artacağını bilmem iyi oldu ve Türknet konusunda da haklısınız. Benimde ilk gördüğümde kanıma girdi. Fakat ben 2 senedir Uydunet kullanıyorum ve inanmazsınız 2 senedir tık demedi. Servisle 1 kere görüşmüşlüğüm vardır. Oda İnterneti Ortak kullandığım zamanlar çok kurcalamıştık işin içinden çıkamayıp bozmuştuk. 5 saat içinde gelip hallettiler. Türknet 'te bu verimi alır mıyım alamaz mıyım bilemiyorum vallahi. Yoksa kendimi frenlemeseydim ("acele karar verme, belki daha iyi tarifeler vardır" diyerekten) bende şimdi Türknette takılıyodum . Siz memnun musunuz şuan Türknet'ten ? Belki kararım değişir. Biraz araştıriyim bu konuyu ne olur ne olmaz

Dediğim gibi biraz araştırdım ve bu konuyu buldum;

http://forum.donanimhaber.com/m_33776676/tm.htm

Yine Donanım Haber Ailesi birbirlerine danışmış ve Türknet'in binbir türlü sorun çıkarttığını söylemişler. Ben şahsen böyle şeylerle uğraşmak istemem. Ama cevabınız için minnettarım. Görüşünüzü, tavsiyenizi dile getirmişsiniz. Yinede Uydunet'ten vazgeçebileceğimi pek sanmıyorum
  • quote:

Hocam öncelikle cevabınız için teşekkürler. Taahhüt dahilinde bile yönetme kararı hızım artacağını bilmem iyi oldu ve Türknet konusunda da haklısınız. Benimde ilk gördüğümde kanıma girdi. Fakat ben 2 senedir Uydunet kullanıyorum ve inanmazsınız 2 senedir tık demedi. Servisle 1 kere görüşmüşlüğüm vardır. Oda İnterneti Ortak kullandığım zamanlar çok kurcalamıştık işin içinden çıkamayıp bozmuştuk. 5 saat içinde gelip hallettiler. Türknet 'te bu verimi alır mıyım alamaz mıyım bilemiyorum vallahi. Yoksa kendimi frenlemeseydim ("acele karar verme, belki daha iyi tarifeler vardır" diyerekten) bende şimdi Türknette takılıyodum . Siz memnun musunuz şuan Türknet'ten ? Belki kararım değişir. Biraz araştıriyim bu konuyu ne olur ne olmaz
    quote:

Orijinalden alynty: Edmir

Hocam öncelikle cevabynyz için te?ekkürler. Taahhüt dahilinde bile yönetme karary hyzym artaca?yny bilmem iyi oldu ve Türknet konusunda da haklysynyz. Benimde ilk gördü?ümde kanyma girdi. Fakat ben 2 senedir Uydunet kullanyyorum ve inanmazsynyz 2 senedir tyk demedi. Servisle 1 kere görü?mü?lü?üm vardyr. Oda Ynterneti Ortak kullandy?ym zamanlar çok kurcalamy?tyk i?in içinden çykamayyp bozmu?tuk. 5 saat içinde gelip hallettiler. Türknet 'te bu verimi alyr myyym alamaz myyym bilemiyorum vallahi. Yoksa kendimi frenlemeseydim ("acele karar verme, belki daha iyi tarifeler vardyr" diyerekten) bende ?imdi Türknette takylyyodum . Siz memnun musunuz ?uan Türknet'ten ? Belki kararym de?i?ir. Biraz ara?tyriyim bu konuyu ne olur ne olmaz

Hocam hepsinin Allah belasyny versin Türkiyede kaliteli internet hizmeti almak tamamen ?ansa kalmy? durum Uydunet olsa dü?ünmeden uydunete geçerim ben kendi altyapylary taahhütleri 12 ay ise hiç dü?ünmeyin kalyn uydunette servisleride güzel Türknetten ?uan memnunmuyum dersen de?ilim ama bunun sebebi bizim buranyn santrali aryza yapmy? santral düzeltilmesini bekliyoruz internet habire kesiliyor normalde standart 13-16 mbps arasy hizmet alyrsynyz.

Edit : Son mesajı şimdi gördüm hocam binbir türlü sorun çıkarmayan internet firması yok Ttnet - Vodafone - Superonline hepsinin şikayetlerine bakarsanız hertürlü sorun var dediğim gibi Türkiye'de kaliteli internet yok. Uydunete devam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dogan Umut -- 5 Haziran 2016; 19:56:16 >

• https://www.turksatkablo.com.tr/internet-Kampanyalari,384,aramiza-hosgeldin-kampanyasi

Bundan 20,99 tl ye 10 mbps 15 gb internet alıp

Eğer isterseniz bazı aylar 100 gb ek kota alırsınız 20 tl idi galiba
    https://www.turksatkablo.com.tr/int-servisler-aknpaket.aspx
    3 tl modem ücreti var

24 tl ye kulanırsınız
    100 gb alırsanız 44 tl olur
    Size yeterli olacaktır dediğiniz gibiyse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• alimmm78 kullanıcısına yanıt
    Hocam sanırım ilk mesajtan bi yanlış anlaşılma oldu. E tabi benim hatam kusura bakmayın. Uydunet'e geçicem yazmışım. Doğan Umut kardeşimize de dediğim gibi 2 senedir Uydunet kullanıyorum. Taahhütüm bitti ve başka internet sağlayıcıları aradım ve aradığımı bulamayınca tekrar Uydunette kalmaya karar verdim. O yüzden kendimi yanlış ifade etmişim tekrar kusura bakmayın

Hocam bu arada Allah siz ve sizin gibileri başımızdan eksik etmesin. Yardımcı olmak için üşenmeyip bakmışsınız ne var ne yok diye. Ben 2 sene Uydunet kullanmama rağmen AKN Kotasının Paket olarak satıldığından haberdar bile değildim. Sizin sayenizde öğrenmiş oldum. Söylediğiniz tarifede tam istediğim gibi fakat Hoşgeldin Kampanyası olduğu için doğal olarak ben faydalanamam bu tarifeden. Ama yinede Uydunet'i arayıp konuşucam ve aslı astarı neymiş bi öğrenicem. Oluru varsa buna geçerim, olmazsa da buna benzer başka tarifelere bakarım. Uğraşınız, cevabınız için sağolun Allah razı olsun

Vallahi hocam çok doğru dediniz. Şu İstanbul'un trafiği kadar İnterneti de bi ayrı dert. TTNET'i 5-6 seneden fazla kullanmışımdır servisle en haşır neşir olduğum İnternet Sağlayıcısıda oydu . 2010-2011 yıllarıydı sanırsam 16 Mbps internet almıştım ve bana çok yüksek geliyodu o zamanlar. Parasını verdiğim tarife 16 Mbps aldığım hız 7-8 Mbps ve 1 sene boyunca çözemediler. Hatrı sayılır bi abimin "Kablonet'e geç kafan rahat olsun" diyişiyle buralara kadar geldik. Rahat mıyım? Fazlasıyla . İşimi şansa bırakmadan aynen dediğiniz gibi Uydunet'e devam hocam. Saygılar

• quote:

Vallahi hocam çok doğru dediniz. Şu İstanbul'un trafiği kadar İnterneti de bi ayrı dert. TTNET'i 5-6 seneden fazla kullanmışımdır servisle en haşır neşir olduğum İnternet Sağlayıcısıda oydu . 2010-2011 yıllarıydı sanırsam 16 Mbps internet almıştım ve bana çok yüksek geliyodu o zamanlar. Parasını verdiğim tarife 16 Mbps aldığım hız 7-8 Mbps ve 1 sene boyunca çözemediler. Hatrı sayılır bi abimin "Kablonet'e geç kafan rahat olsun" diyişiyle buralara kadar geldik. Rahat mıyım? Fazlasıyla . İşimi şansa bırakmadan aynen dediğiniz gibi Uydunet'e devam hocam. Saygılar

Keşke bizim de uydunetimiz olsa evde başka biri üstüne yeni abonelik açtırıp yeni üyelere özel kampanyalardan yararlanabilirsiniz.

Haklısınız. Öyle yapmak gerek. Valla hocam başından beridir çok yardımcı oldunuz Allah razı olsun
  • quote:

Haklısınız. Öyle yapmak gerek. Valla hocam başından beridir çok yardımcı oldunuz Allah razı olsun

Estafurullah hocam forumlarım amacı zaten yardımlaşmak lafı bile olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.