Şimdi Ara

utanç verici anılarım aklıma geliyor sonra kendimi tokatlıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bu durumu engellemek için ne yapabilirim sizce yakında şamar oğlanı olmaktan korkuyorum sürekli gözümün önüne geliyor o an veya anlar

• Konunun uzmanı değilim ama şöyle düşünüyorum:

Bu süreci tetikleyen beynin mantıksal düşünen tarafı olmasa gerek. Böyle bir ruh haline girdiğinde kendine utanç verici anılar yaşamanın, yaşamın bir parçası oldugunu; bunları yaşamış olmanın seni dğerlerinden daha farklı ve aşağıda yapmayacağını; en gösterişli hayatlar yaşayanların bile hayatlarında sürekli böyle şeyler yaşadıgını (dikkat edersen çevrenden kişilerden de böyle örnekler bulabilirsin); böyle şeyler yaşamış olmandan dolayı çevrendeki kişilerin sürekli bunları düşünerek sana acıdığı düşüncesinin çok saçma olduğunu telkin edebilirsin.

Mesela lisede aklıma gelen bir örnek, lisede bir arkadaşım beden dersinde mekik çekerken gürültülü bir şekilde gaz çıkarmıştı. O zaman bunun dalgasını geçmiştik ama bakınca o zaman da şimdi de gaz çıkarmamış olanlarla gözümde değerleri eşit ve ona gaz çıkarmış oldugu için zavallı gözüyle bakmıyorum. BUNLAR HAYATIN BİR PARÇASI VE ÇEVRENDEKİ KİŞİLER EMİN OL BUNLAR SEBEBİYLE KİŞİNİN KENDİNİ YARGILADIGININ YÜZDE BİRİ KADAR BİRBİRİNİ YARGILAMIYOR. Eğer öyle olsaydı dünyadaki herkes birbirine zavallı gözüyle bakardı.

Kendimden milyonlarca örnek verebilirim. Bir kızın benimle flört ederken mala bağlamalarımdan, arkadaş ortamlarında konuşamaya düşünmeden atlayarak sergilediğim aptallıklara kadar. Ama hepsi benim için tatlı birer anı. Hayat dizilerdeki ve filmlerdeki gibi değil.

Bundan sonra böyle ruh haline girdiğinde derin bir nefes al ve beyninin rasyonel tarafının kontrolü ele almasını sağla. Umarım işine yarar
  • Konunun uzmanı değilim ama şöyle düşünüyorum:

Bu süreci tetikleyen beynin mantıksal düşünen tarafı olmasa gerek. Böyle bir ruh haline girdiğinde kendine utanç verici anılar yaşamanın, yaşamın bir parçası oldugunu; bunları yaşamış olmanın seni dğerlerinden daha farklı ve aşağıda yapmayacağını; en gösterişli hayatlar yaşayanların bile hayatlarında sürekli böyle şeyler yaşadıgını (dikkat edersen çevrenden kişilerden de böyle örnekler bulabilirsin); böyle şeyler yaşamış olmandan dolayı çevrendeki kişilerin sürekli bunları düşünerek sana acıdığı düşüncesinin çok saçma olduğunu telkin edebilirsin.

Mesela lisede aklıma gelen bir örnek, lisede bir arkadaşım beden dersinde mekik çekerken gürültülü bir şekilde gaz çıkarmıştı. O zaman bunun dalgasını geçmiştik ama bakınca o zaman da şimdi de gaz çıkarmamış olanlarla gözümde değerleri eşit ve ona gaz çıkarmış oldugu için zavallı gözüyle bakmıyorum. BUNLAR HAYATIN BİR PARÇASI VE ÇEVRENDEKİ KİŞİLER EMİN OL BUNLAR SEBEBİYLE KİŞİNİN KENDİNİ YARGILADIGININ YÜZDE BİRİ KADAR BİRBİRİNİ YARGILAMIYOR. Eğer öyle olsaydı dünyadaki herkes birbirine zavallı gözüyle bakardı.

Kendimden milyonlarca örnek verebilirim. Bir kızın benimle flört ederken mala bağlamalarımdan, arkadaş ortamlarında konuşamaya düşünmeden atlayarak sergilediğim aptallıklara kadar. Ama hepsi benim için tatlı birer anı. Hayat dizilerdeki ve filmlerdeki gibi değil.

Bundan sonra böyle ruh haline girdiğinde derin bir nefes al ve beyninin rasyonel tarafının kontrolü ele almasını sağla. Umarım işine yarar

• Good_Library kullanıcısına yanıt
    öncelikle vaktinizi ayırıp böyle güzel bir yazı yazdığınız için teşekkür ederim haklısınız, dediğiniz gibi beynimin mantıksal tarafı bunu günün herhangi bir vaktinde sizin bahsettiğiniz şekilde yorumlarken bir iki saat sonra bu anıların tekrardan gözümün önüne gelmesine engel olamıyorum

aslında düşündüm de bu durum hayatımda bir yıldan uzun bir süredir yeni bir şey yaşamamamdan ötürü olabilir. beynim sürekli eski yaşanmışlıklara gidiyor ve eminim ki bir çoğunun beyninden bile silinmiş olan durumlar (unutmasalar bile dediğiniz gibi umursamayacağı durumlar) benim beynimde vızır vızır dönüyor

sorunlarımı ve sorunlarımın çözümünü fark etmeme yardımcı olduğunuz için sağ olun, umuyorum ki güzel bir gün geçirirsiniz

• Hepimizin zamanında yaptığı, şimdilerde ise aklımıza geldiğinde utanç duyduğu bir anısı illa ki vardır. Bu gayet normal bir şeydir. O anı şimdi aklımıza geldiğinde "Ben cidden böyle bir şeyi yapmış mıyım?" diye sormadan da edemiyoruz.

• Benim 17-18 yaşlarımda yaptığım şeyler aklıma gerdikçe utançtan yerin dibine giriyorum ama yapacak birşey yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: InspiredTiger

Benim 17-18 yaşlarımda yaptığım şeyler aklıma gerdikçe utançtan yerin dibine giriyorum ama yapacak birşey yok.

Al benden de o kadar! Özellikle ergenlik yaşlarımızda yaptıklarımızı millete anlatsak, bizim yerimize onlar utanır yeminle..  

• Mesela ne o aklına gelenler?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Malesef öyle.

• O anıların tekrar yaşanmaması için kendini tokatlayarak istemsizce totem gibi bişey yapıyor olabilirsin .
    Bu çaresizliğe karşı elinden bişey gelmemesi seni bu noktaya getirmiş olabilir .
    Yalnız değilsin bunu bil .
  • quote:

Orijinalden alıntı: SuKurgusu

O anıların tekrar yaşanmaması için kendini tokatlayarak istemsizce totem gibi bişey yapıyor olabilirsin .
    Bu çaresizliğe karşı elinden bişey gelmemesi seni bu noktaya getirmiş olabilir .
    Yalnız değilsin bunu bil .

su kurgusu ne demek hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: izayoi

su kurgusu ne demek hocam

Alıntıları Göster
    Psikolojik sorunlarım olduğu dönemde kendimce kodlamıştım .Şimdi pek bi anlamı kalmadı .
    Sorduğun için sağol :)
  • SuKurgusu kullanıcısına yanıt
    teşekkür ederim sağ olun
  • utanç verici anın aklına gelir gelmez geçmişi arkada bırak diye telkinde bulun kendine ellerine kollarına hakim olmaya çalış ve o anı zihninde gelip geçsin takılma

• İdiyotloji İ kullanıcısına yanıt
    o anda resmen düşüncelerim tarafından eziliyorum gibi hissediyorum fakat güçlü kalıp takmamak için gayret edeceğim, fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.