bilğisayarın kendi lan çıkışı bir sisteme bağlı ve sabit ip si var 192.168.1.17 diye
bilgisayarda başka lan girişi olmadığı için usb wifi aldım internet vermek için. driverlarını tanıttım bağlandı ama internet bir türlü gelmiyordu sonra ev agı seçeneklerinden işaretledim hangisini seçtim hatırlamıyorum bu bilğisayar dogrudan internete bağlanır gibi bir iki seçenekle ev ağını kurunca internet geldi sayfalar açıldı
ama bu sefer sabit ip li normal lan ağ bağlantısı yok hatası verdi. bir biriyle çakıştı sanırım bu ikisini çakıştırmadan nasıl kurarız. saygılarımla
forumsadF
kullanıcısına yanıt
Merhaba,
Bir bilgisayarda iki ağ geçidi olamaz. Eğer ip yapılandırmalarınızı yaparken her iki ethernete de ağ geçidi veriyorsanız sistem çalışmaz. Sabit ip kullanan lan bağlantınızdaki ağ geçidini kaldırın internet vereceğiniz wifi ağına ağ geçidi verin. Probleminiz çözülecektir.
ttnet modemin setup ip si 192.168.1.1
pc eternet kartının (pc lan) ip sini değiştiremiyorum özel program o ip üzerinden çalışıyor.
usb wifi ye aynı şekilde ip ler verdim ama sonuç aynı wifi modeme bağlanıyor ama veri akışı olmuyor usb wifi ye otomatik ip al desemde veya ek resimdeki gibi ip versemde sonuç değişmiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forumsad -- 16 Aralık 2015; 13:13:26 >