Şimdi Ara

USB havyalar iş görür mü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://urun.n11.com/lehim-ve-havya/usb-kalem-havya-8-watt-zd-20u-akalite-urundur-P82630184

Linkteki gibi bir ürün almak istiyorum.Normal 8-9 tl ye topraksız havya aldım patladı.USB de hiç yoktan doğru akım ve aşırı ısınıp patlama olayı olmaz.

Ayrıca telefon anakartı,laptop gibi ufak cihazlar tavsiye edeceğiniz için ince uçlu havya var mı ?

• Bana pek mantıklı gelmedi, 8w güç üretmesi için 5v 1,5a akıma ihtiyaç duyar o da usb üzerinde yok. Anca 2a şarj cihazlarına bağlanır desek 8w ne kadar sürede lehimleme sıcaklığına ulaştırır hadi ulaştı diyelim kart üzerine değdiğinde sıcaklık hızla düşer ve soğuk lehim oluşturur gibi...
    Kaliteli 40-60w civarı bir havya alın bence uzun ömürlü kullanın. Çeşitli tipte uçlar da alırsınız ihtiyaca göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    30-40 tl ye bulamadım.Şöyle düzgün ince uçlu elektronik için olsa alacağımda, yok.Ayda yılda bir hobi zevk amaçlı kullanacağım,ticaret için değil.Gittim marketten 8 tl ye set aldım daha 5 dk sında patladı,yarın fişiyle götürüp iade edeceğim.
  • usb üzerinden o kadar güç çekilirse pcyi yakarsın
  • Daha 2 sene önce weller sp25 - sp40 lar 40-50tl di. Ne ara 80-90tl oldular

Bende çok havya eskittim bıktım artık. Bu da bozulacak , düzgün çalışmayacak emin ol yine yenisini alacaksın. Bunlara para verip duracağına ben gibi istasyon al. 2 sene önce 80TL civarında CYBER 936 aldım. Yanında iki yedek uç geldi. 20tl ye de soldex 200gr lehim teli aldım. Hala ilk gelen ucu ile kullanıyorum, İstediğim sıcaklığa getiriyorum. Lehim teli daha %85-90 civarında var. Yani o telin bitmesi için bayağı seneler geçmeli. Tabi hobi amaçlı kullanım ise.

Sana tavsiyem bi istasyon al arkana bakma , Bi de bulaşık teli al her kullanımda temizlemek için batır çıkar. Eskimeyen uzun ömürlü ucu olur. Garantili olmuş olur sıkıntı çekmezsin. Bunlarla uğraşma

• havya ucunu temizlemek için, nişadırdan daha iyisi yoktur. boya malzemesi satan yerlerden temin edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dergul -- 12 Kasım 2016; 14:17:44 >
  • dergul D kullanıcısına yanıt
    Toz olarak mı ? Bu arada cevapla butonuna basarsanız sevinirim.

Bulaşık teli veya lehim temizlemek için aynı telden satılan şeyler var. Maksat havyanın ucundakileri giderip parlak olmasını sağlıyor. Telin yumuşak olması sebebiyle zarar da vermiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • beyaz sabuna benzer bir kalıptadır. nişadırı soldex'te satıyor. ama boyacılarda da bulabilirsin.

USB havyalar iş görür mü ?
    Teşekkür ederim. Zaten kalay kaplama yaparken kullanılıyormuş biraz araştırdım.
  • En temizi bulaşık teli. Havya ucunu 1-2 daldır, çıkar uç tertemiz, pırıl pırıl...

Koku yok. Duman yok.

• PC nin anakartını yakmak istemiyorsanız uzak durun böyle şeylerden.
  • Bu tip (usb havya) cinden aldım bir tane ve işe yarayacağına pek inanmıyordum ama gelince beni gerçekten şaşırttı.Pc de ve power bankta denedim harika işler çıkartıyor.Pc ye takma olayına bende sıcak bakmıyorum ama denememde hiç bir sorunla karşılaşmadım.Daha çok mobil amaçlı tabi yanınızda powerbank varsa kullanılabilir bir ürün.Isınınca kendiliğinden duruyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tecman

Bu tip (usb havya) cinden aldım bir tane ve işe yarayacağına pek inanmıyordum ama gelince beni gerçekten şaşırttı.Pc de ve power bankta denedim harika işler çıkartıyor.Pc ye takma olayına bende sıcak bakmıyorum ama denememde hiç bir sorunla karşılaşmadım.Daha çok mobil amaçlı tabi yanınızda powerbank varsa kullanılabilir bir ürün.Isınınca kendiliğinden duruyor.

Merhaba. Hala çalışıyor mu? İş görür mü? Tavsiye eder misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

quote:

Bu tip (usb havya) cinden aldım bir tane ve işe yarayacağına pek inanmıyordum ama gelince beni gerçekten şaşırttı.Pc de ve power bankta denedim harika işler çıkartıyor.Pc ye takma olayına bende sıcak bakmıyorum ama denememde hiç bir sorunla karşılaşmadım.Daha çok mobil amaçlı tabi yanınızda powerbank varsa kullanılabilir bir ürün.Isınınca kendiliğinden duruyor.

geçenlerde oto çakmak şarj adaptörüne taktım bozuldu.Üstelik adaptörüde bozdu.Aslında pek kullanışlı değilmiş onun yerine gazlı olanları tavsiye ederim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: karadvt

quote:

geçenlerde oto çakmak şarj adaptörüne taktım bozuldu.Üstelik adaptörüde bozdu.Aslında pek kullanışlı değilmiş onun yerine gazlı olanları tavsiye ederim.

Anladım hocam. Teşekkürler

Havya ucunu temizlemek için pamuk da çok iyi oluyor. Kalaycılar nişadır yanında pamukta kullandığını görmüştüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.