Şimdi Ara

USB BELLEK Windows XP Kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
23.898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

http://bilgisayardestek.com/makale/kurulum/usbwin/usbwindowskurulumu.htm
    yukarıdaki linkten ayrıntılı şekilde windows kurmak için 4gb usb bellek için gerekli olan her şeyi yaptım (Video ile ayrıntılı anlatımı mevcuttu)

2. İşlem olarak first boot device seçeneğini USB yaptım ,
    ancak karşıma siyah bir ekran çıkıyor

2. Gui Mode Setup ....
    1. Txt mode Setup ....

Bunlardan 1. Txt mode Setup .... seçiyorum yüklemeyi başlatamıyorum ,
    Böyle hata alıyorum ,
    " NTLDR Missing ..... Hatası veriyor "

Yardımcı olursanız sevinirim .
    İyi akşamlar .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dazed -- 13 Ekim 2009; 23:59:50 >

• " NTLDR Missing ..... Hatası veriyor "
    bilgisayar herhangi bir şekilde açılmıyor ayrıca DVD*-CD Sürücüsüde yok ,
    Ne yapacağımı bilemiyorum ,
    Yardımcı olursanız sevinirim .
  • konu hakkında bilgisi olan yok mu
  • bir de şunu dene ben uyguladım başarılı çalışıyor...
    birtek modifiyeli xp'lerin extra menülerini dikkate almıyor...
    standart kurulum dosyalarını görüyor...

http://wintoflash.com/download/en/
    ftp://wintoflash:bqCSghVh@downloadserver1.wintoflash.com/distributions/Novicorp%20WinToFlash%200.4.0021%20beta.zip

1- usb belleğinizi ve windows kurulum cd'nizi yerlerine takın...
    2- programı çalıştırın,sağ alt köşeden lisanı Türkçe yapın...
    3- yeşil renkli ok. tuşuna basın...
    4- sonraki tuşuna basın...
    5- windows cd'sinin bulunduğu sürücüyü ve usb belleğin takılı olduğu sürücüyü gösterin...
    kaynak dosya olarak cd sürücü yerine cd sürücü içeriğini masaüstüne bir klasör içine düz kopyalayabilirsiniz...
    6- lisans sözleşmesini kabul edip devam deyin...
    7- tamam deyince yükleme başlayacaktır...
    8- ben denedim gayet başarılı...
    9- windows kurarken iki seçenek geliyor, alttaki 1. seçenek ile kuruluma başlayın...
    10- biçimlendirme ekranı gelince tek seçenek var ise "esc" deyin...
    seçenekler artınca kurulum alanını belirleyin...
    11- kurulum gereği restart yapınca hiç ellemeyin veya üstteki 2 nolu seçenekten devam ettirin...
    12- sonrası malum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 14 Ekim 2009; 10:20:41 >

• çok teşekkürler , sorun yine aynı ..
  • usb belleği fat32 ile biçimlendirin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 14 Ekim 2009; 14:07:23 >
  • en başta yapmıştım ,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SATA DİSKE XP KURULUMU
    7 yıl önce açıldı
    USB Bellek ile BIOS Update!
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Elimde toshiba 4 gb usb bellek var ilk önce fat32 olarak biçimlendirdim sonra yukarıda belirttiğin işlemleri tek tek yaptım ancak , Yine aynı NTLDR is missing hatası veriyor
  • acaba ben 4 gb bellek ile denedim bunla alakalı mı ?
    1 gb yada 2 gb mı kullanmak gerekli ,
    Farklı xp cdleri ile usb xp de hazırladım sorun yine aynı
  • anakart uyumsuz olabilir....
    hp dx6100 ve biostar ta790gx anakartlarda denedim başarılı oldu....
    asus p4p800se anakartta denedim olmamıştı...
    kullandığım bellek ise sandisk microcruser 4gb.

usb den boot olayı güzel bir şey...
    herkesin bir defa denemesi lazım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vtnsvr -- 15 Ekim 2009; 9:29:48 >
  • çok sağol beni bu konularda bilgilendirdin
  • İstersen birde Grub4dos ile usb flash diskine multiboot menüsü oluşturmayı deneyelim. Eğer olur ise xp yi nasıl kurabileceğini yazarım.

quote:

Grub4Dos ile USB Diskler için MultiBoot Yapımı

Paket içeriği - Yaklaşık 12 MB

quote:

http://www.4shared.com/file/121009444/3ecc5ed1/USB_BOOT.html

Ne Işime Yarar
    Kısaca usbmize ekleyeceğimiz bu multiboot menüsü ile yapabileceklerimiz;
    Çeşitli disket veya CD imajlarını çalıştırabiilriz
    Linuxun bir çok sürümünü ekleyeceğimiz kodlar ile çalıştarabiliriz.
    Windows kurulumu gerçekleştirebiliriz. (Win98 - XP - Vista - Win7 vs vs.) ; Bir ara nasıl yapılacağını ayrı bir konuda anlatmayı düşünüyorum.
    Büyük ihtimal Linux kurulumuda yapabiliriz. (Hiç denemedim)
    Live sistemleri çalıştırabiliriz....
    vs. vs. gibi bir çok örnek vermek mümkün.

Kısa Anlatım
    İlk önce anakartımızın boot bölümünde usb diskimizi veya flash diskimizi HDD olarak görmemiz gerkiyor. Aksi taktirde bu boot menüsü çalışsa bile sorunlu olacaktır.
    Ama önce programı format atmadan deneyip, sorun ile karşılaşırsanız format atmayı deneyebilirsiniz..
    Usb diskler için formata büyük ihtimal gerek olmayacaktır. Ama aktif bir bölümünüzün olması gerekiyor. Grub4dos mbr bilgisi aktif bölüme yazılacak.
    Aktif bölümü disk yönetiminden atayabilirsiniz.
    Eğer usb diskinizde aktif bölüm yok ise MB_USB.exe çalıştırdığınızda diskiniz programda gözükmez.

Flash diskinize format atmak isterseiniz USB Disk Storage Format programını kullanabilrisiniz.

Gerekiyorsa Format:

MB_USB.exe çalıştırdıktan sonra ilgili kutuyu işaretleyip USB Disk Storage Format tuşuna tıklayarak flash diskimize format atacağımız programımızı çalıştırıyoruz.

Format atacağımız program çalışınca Device kısmından ilgili sürücümüzü seçiyoruz.
    Ardından File System kısmından dosya sistemimizi belirliyoruz.
    Eğer Fat veya Fat32 seçerseniz dos ortamında bu sürücü ulaşıp sürücüde bulunan istediğiniz programı çalıştırabilirsiniz.
    Tercih sizin. Ben NTFS seçiyorum genelde.
    Volume Label kısmından ise sürücünüz için bir isim belirleyip Start tuşuna basarak format işleminin bitmesini bekliyoruz.
    Format işlemi bitince Usb Disk Storage Format programını kapatıyoruz.

Önemli Not:Bu tarz programları sadece tek bölümü bulunan usb diskleriniz üzerinde kullanın.
    Eğer birden fazla bölümü bulunan disklerde kullanırsanız disk üzerindeki tüm bölümler silinir ve tek bölümlü bir diskiniz olur.
    (Tabi büyük kapasiteli USB Disklerde sorun da verebilir.)

Kurulum:

Multiboot menüsünü kurmak istediğimiz sürücümüzü seçip Başlat tuşuana basıyoruz.
    Once gerekli mbr bilgisi yazılacak ve Root klasöründeki dosyalar hedef sürücüye kopyalanacaktır.
    Root klasörünü çok fazla şişirmeyin. :)

İşlem başarıyla tamamlandı. Evet tuşuna tıklayarak Qemu ile menümüze bir bakalım.

Bir Hiren için ekleceğim alt menüye bakalım.

Eğer sürücünüzün dosya biçimi NTFS ise Hiren'deki dos programları çalışmayacaktır.
    Çalıştırmak için pakete koyduğum disk imajını kullanabiliriz.

Kısaca HIREN.DSK dosyasının hazırlanması:
    Internetten indirdiğiniz Hiren'in v9.9 BootCD sinideki HBCD klasörüne ulaşıyorsunuz. (Winrar ile HBCD klasörüne ulaşana kadar masaüstüne çıkartabilrisiniz.)
    Sonra paketteki Root\USBMENU\HIREN.DSK dosyasını UltraIso programıyla açıyorsunuz. HBCD klasörene tıklatıyorsunuz.
    Masaüstüne çıkarttığınız HirenCD sindeki HBCD klasörünü açıyorsunuz.
    Klasördeki WinTools ve XP ile başlamayan tüm dosyaları seçip UltraIso daki HBCD klasörüne boca ediyorsunuz.
    Ardından save ile kayıt edip işlemi tamamlıyorsunuz.

Kingston 4 GB flash diske bu disk imajının açılması yaklaşık 90 saniye civarı sürdü. Tabi bu imajı harddiskte kullanırsanız çok kısa sürede açılacaktır.

Artık bilgisayarınızı yeniden başlatıp BootMenüsünün çalışp, çalışmadığını kontrol edelim.

• çok sağol
  • ilk kurulumda 2. seçeneği seçiceksin pc restart yaptıktan sonra 1. seçeneği seçiceksin
  • ilginiz için teşekkür ederim ancak sorunum şu işyerimdeki bilgisayarın dvd ve cd sürücüsü bozuk ,
    Bilgisayarı açıncada windows xp logosu geliyor ve hemen reset atıyor ,
    Bende usbden format atmayı denerken 2 . seçeneği seçiyorum sizinde belirttiğiniz gibi ancak "NTRLD is missing " hatası veriyor ve bir tuşa basınca tekrar bilgisayar reset atıyor ,
    Sizce bu sorunu çözebilir miyim ?

RAM ler arızalı desem ancak biostan iki takılı ramide görüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dazed -- 15 Ekim 2009; 15:48:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blue_life

İstersen birde Grub4dos ile usb flash diskine multiboot menüsü oluşturmayı deneyelim. Eğer olur ise xp yi nasıl kurabileceğini yazarım.

quote:

Grub4Dos ile USB Diskler için MultiBoot Yapımı

Paket içeriği - Yaklaşık 12 MB

quote:

http://www.4shared.com/file/121009444/3ecc5ed1/USB_BOOT.html

Ne Işime Yarar
    Kısaca usbmize ekleyeceğimiz bu multiboot menüsü ile yapabileceklerimiz;
    Çeşitli disket veya CD imajlarını çalıştırabiilriz
    Linuxun bir çok sürümünü ekleyeceğimiz kodlar ile çalıştarabiliriz.
    Windows kurulumu gerçekleştirebiliriz. (Win98 - XP - Vista - Win7 vs vs.) ; Bir ara nasıl yapılacağını ayrı bir konuda anlatmayı düşünüyorum.
    Büyük ihtimal Linux kurulumuda yapabiliriz. (Hiç denemedim)
    Live sistemleri çalıştırabiliriz....
    vs. vs. gibi bir çok örnek vermek mümkün.

Kısa Anlatım
    İlk önce anakartımızın boot bölümünde usb diskimizi veya flash diskimizi HDD olarak görmemiz gerkiyor. Aksi taktirde bu boot menüsü çalışsa bile sorunlu olacaktır.
    Ama önce programı format atmadan deneyip, sorun ile karşılaşırsanız format atmayı deneyebilirsiniz..
    Usb diskler için formata büyük ihtimal gerek olmayacaktır. Ama aktif bir bölümünüzün olması gerekiyor. Grub4dos mbr bilgisi aktif bölüme yazılacak.
    Aktif bölümü disk yönetiminden atayabilirsiniz.
    Eğer usb diskinizde aktif bölüm yok ise MB_USB.exe çalıştırdığınızda diskiniz programda gözükmez.

Flash diskinize format atmak isterseiniz USB Disk Storage Format programını kullanabilrisiniz.

Gerekiyorsa Format:

MB_USB.exe çalıştırdıktan sonra ilgili kutuyu işaretleyip USB Disk Storage Format tuşuna tıklayarak flash diskimize format atacağımız programımızı çalıştırıyoruz.

Format atacağımız program çalışınca Device kısmından ilgili sürücümüzü seçiyoruz.
    Ardından File System kısmından dosya sistemimizi belirliyoruz.
    Eğer Fat veya Fat32 seçerseniz dos ortamında bu sürücü ulaşıp sürücüde bulunan istediğiniz programı çalıştırabilirsiniz.
    Tercih sizin. Ben NTFS seçiyorum genelde.
    Volume Label kısmından ise sürücünüz için bir isim belirleyip Start tuşuna basarak format işleminin bitmesini bekliyoruz.
    Format işlemi bitince Usb Disk Storage Format programını kapatıyoruz.

Önemli Not:Bu tarz programları sadece tek bölümü bulunan usb diskleriniz üzerinde kullanın.
    Eğer birden fazla bölümü bulunan disklerde kullanırsanız disk üzerindeki tüm bölümler silinir ve tek bölümlü bir diskiniz olur.
    (Tabi büyük kapasiteli USB Disklerde sorun da verebilir.)

Kurulum:

Multiboot menüsünü kurmak istediğimiz sürücümüzü seçip Başlat tuşuana basıyoruz.
    Once gerekli mbr bilgisi yazılacak ve Root klasöründeki dosyalar hedef sürücüye kopyalanacaktır.
    Root klasörünü çok fazla şişirmeyin. :)

İşlem başarıyla tamamlandı. Evet tuşuna tıklayarak Qemu ile menümüze bir bakalım.

Bir Hiren için ekleceğim alt menüye bakalım.

Eğer sürücünüzün dosya biçimi NTFS ise Hiren'deki dos programları çalışmayacaktır.
    Çalıştırmak için pakete koyduğum disk imajını kullanabiliriz.

Kısaca HIREN.DSK dosyasının hazırlanması:
    Internetten indirdiğiniz Hiren'in v9.9 BootCD sinideki HBCD klasörüne ulaşıyorsunuz. (Winrar ile HBCD klasörüne ulaşana kadar masaüstüne çıkartabilrisiniz.)
    Sonra paketteki Root\USBMENU\HIREN.DSK dosyasını UltraIso programıyla açıyorsunuz. HBCD klasörene tıklatıyorsunuz.
    Masaüstüne çıkarttığınız HirenCD sindeki HBCD klasörünü açıyorsunuz.
    Klasördeki WinTools ve XP ile başlamayan tüm dosyaları seçip UltraIso daki HBCD klasörüne boca ediyorsunuz.
    Ardından save ile kayıt edip işlemi tamamlıyorsunuz.

Kingston 4 GB flash diske bu disk imajının açılması yaklaşık 90 saniye civarı sürdü. Tabi bu imajı harddiskte kullanırsanız çok kısa sürede açılacaktır.

Artık bilgisayarınızı yeniden başlatıp BootMenüsünün çalışp, çalışmadığını kontrol edelim.

" İşlem başarıyla tamamlandı. Evet tuşuna tıklayarak Qemu ile menümüze bir bakalım. "

buraya kadar başarılı bir şekilde geldim . Şimdi Hiren's BootCD 9.9 + Keyboard Patch indiriyorum indirme bittikten sonra ne yapmam gerekli .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dazed -- 19 Ekim 2009; 12:25:53 >

• Qemu ile işlem başarılı olabilr. Ama kendi bilgisayarında da bunu test etmek zorundasın.
    Yani pc yi ilgili usb aygıt ile başlatıp menünün çalışıp çalışmadığını kontrol et...

Hirene gelirsek...
    Indirdiğin iso içindeki HBCD klasörünü sürücüne kopyala...
    Sürücün Fat32 ise direkt hepsi çalışacaktır....

Tekrar yazarsın......
  • " İşlem başarıyla tamamlandı. Evet tuşuna tıklayarak Qemu ile menümüze bir bakalım. "

buraya kadar geldim ve ekrandaki boot menülerini görüntüledim .
    Daha sonra kendi pc mi kapattım arızalı pc yi açtım ve aşağıdaki adımları yaptım

arızalı pc nin boot menüsünden usb yi seçtim yeniden başlatınca
    Şöyle bir uyarı mesajı aldım
    Siyah bir ekranda
    Searching For boot Record from USB RND FDD.. OK
    NO USBDR

Uyarısı veriyor

Ancak Hiren's Boot olayını yapmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dazed -- 19 Ekim 2009; 13:34:46 >
  • Bunu deneyiniz

UltraIso programı >>>< http://www.ezbsystems.com/ultraiso/

Usb belleğinizi pc ye takın

UltraIso kısayoluna sağ tıklayıp "Yönetici olarak çalıştır"

Menü " File"ı seçin ve " Open" deyin

Windows xxx ISO dosyasını bulun ve alttaki aç(Open) butonuna basın

Usb belleğinizi seçin.Bootable menüsünden "Write Disk image"i seçin

Yolun doğru olduğundan emin olduktan sonra önce " Verify" sonra da " Write "

butonuna basın

uyarı penceresine onay verin

Bittiğinde "kapat"butonuna basın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi computeron -- 19 Ekim 2009; 14:45:58 >

• Heralde flash disk ile deneme yapıyorsun..

Sorun şu. Senin biosta bu flash disk disket sürücüsü olarak tanımlanıyor.
    Mümkünse paketteki program ile flash belleğine fat32 şeklinde format at ve tekrar dene.
    Kurulumdan sonra yine aynı hatayı alırsan, tekrar ntfs veya fat biçiminde format atıp denemeler yapabilirsin.

Hiç bir şekilde olamasa bile farklı yöntemler ile usb den xp kurabilrisin......

http://forum.donanimhaber.com/m_31848986/tm.htm

http://209.85.129.132/search?q=cache:Xy5AsaI7eYIJ:www.tnctr.com/index.php%3Fshowtopic%3D67563+u3+bellekler+ve+sitem+a%C3%A7%C4%B1l%C4%B1%C5%9F%C4%B1&cd=1&hl=tr&ct=clnk&gl=tr&client=firefox-a

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.