Xp için her zaman en ideal dosya sistemi NTFS dir... 1.Dosya sıkıştırma özelliği fat32 nazaran daha iyidir. 2.Keyberos desteği vardır.. 3.Veri yükleme fat32 'deki gibi 4 gb ile sınırlı değildir. 4.Daha güvenli ve stabildir.
FAT32 çünkü yanında ME Linux gibi işletim sistemleri de kullanıyorum
aynen...fat32 çünkü beraberinde win98 var...
fat 32 daha hızlı çalışır arkadaşlar. büyük disklerde yer kaybına neden olur. kabul ama closter boyu fat 32'de 4KB olduğundan büyük 4KB'den daha büyük dosyalar daha hızlı açılıp kapanır. NTFS'de ise closter boyu 512 byte olduğundan her dosya için kullanılan closter sayısı daha fazladır. bu da o dosyaayı açıp kapatırken HDD'ye daha fazla iş düşmei demek. her closterin adresine bakacak datayı lacak sınraki closter'a gidecek. teker teker closter sayacak. o hoo ooo. zaman kaybı. sunucu V.S durumları için ve güvenlik için tabiiki NTFS. ama ev kullanıcısı için FAT32'den şaşmayın
NTFS forever [clps] Ayrıca NTFS daha hızlıdır.
ryilmazz +1 sisoft hdd teslerindede fat32 nin ntfs den daha hızlı olduğu görülüyor zaten...
fat 32. çünkü w98 ve bunun üzerinede xp kurup kullanıyorum.sadece 64 bit ntfs kullanırsam w98 kullanmam mümkün olmaz.halen bir çok programda xp sorununun yaşandığı bir dünyada sadece ntfs kullanmak zor oluyor.hem w98 herkesinde tanıyıp bildiği bir sistem.bir çok insan xp de alışma sorunu yaşıyor.fakat dosya sistemi ve stabilite açısından ntfs daha iyidir.tabiki anakartını değiştirmediğin müddetce.anakart değiştimi xp çöküyor. saygılarımla.