Şimdi Ara

USB 3.0 Aktarım Hızı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
280
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bilgisayarın usb 3.0 hub aracılığı ile Seagate 1tb harici hard diske yine usb 3.0 destekli olan kendi kablosu ile aktarım yapıyorum. 30 ögeden oluşan 50gb boyutundaki klasörü aktarım hızı 30-40mb/saniye şeklinde. Bilgisayar kablo ve harici usb. 3.0 uyumlu peki aktarım hızı neden düşük ?

Hp Pavilion
    AMD Ryzen 7 3750H İşlemci
    8x2 : 16gb ram
    Seagate Mobile ST1000LM035 1TB 2.5" SATA HDD (Bu hdd den hariciye aktarım yapıyorum)

USB 3.0 Aktarım Hızı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi myuksel_ -- 5 Haziran 2020; 9:58:52 >

• hız fena degil gene ben usb 3.0 HDD ye 200 e varan hızlarla ata biliyorum usb taktıgınız portun 3.0 oldugundan eminmisin eski lebtoplarda genelde 1 tana 3.0 olur gerisini 2.0 koyarlar

HDD parça sayısıda boyutuda önemli 3 mb düştügüde oluyor 250 mb çıktıgıda oluyor hızların
  • hdd eski ise, sürücüler yüklenmemişse veya hdd kutusu dandik ise olabiliyor.

bu üçünden biri büyük ihtimalle.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usb 3.0 sürücüleri yüklemediğinizde bu usb ler usb 2.0 olarak çalışırlar.
  • Bu olay bir sürü nedene bagli olabilir. yanlis driver kablo hatası bağlantı noktası hatası ve disk hızları. usb 3.0 diskin içinde kullanılan disk yavaş bir disk ise yada çalıştırdığınız ana diskin hızı yavaş ise bu aktarım diskin yavaş olacaktır.
  • Aygıt yöneticisi > Evrensel Seri Veri Yolu denetleyicilerinden "USB 3.0 eXtensible Host Controller" ve "USB Kök Hub USB 3.0" için ayrı ayrı, Özellikler > Güç Yönetimi kısmında "güç kazancı sağlamak için bilgisayar bu aygıtı kapatsın" seçeneğindeki işaretleri kaldırın.

Aygıt yöneticisi > Disk sürücüleri kısmından ilgili diske tıklayın, İlkeler kısmından "Daha iyi performans"ı seçin, yazma önbelleğini de etkinleştirin.

Aktarım-okuma hızının 100 MB/s civarına yükselmesi lazım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.