Şimdi Ara

Upload Hızı Neden 4Mbps?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
51
Cevap
1
Favori
4.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 50Mbps tarifesindeyim upload hızı 4mbps internetten yayın yaparken sıkıntı çekiyorum bu yüzden neden 4Mbps veriyorlar? 50Mbps hıza 4mbps upload yakışıyor mu? Maksimum bu kadar mı verilebiliyor acaba hattan bilemiyorum ama 4mbps gerçekten çok komik bir hız.. Buna bir çözüm var mı?

• twitch'den 720p 60fps yayın yapabilmek için 3mbps yeterli aslında, problem yaşamadan yapabiliyor olman lazım, tabi 1080p yayın yapıyorsan durum farklı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çözümü var hoca online müşteri hesabınla bu konu hakkında şikayetçi ol..tanıdık insanlardan rica et onlarda mail atsın.emin ol zamanla istediğini alırsın.düşük olma sebebi kötüye kullanım(ticari amaçla kullanım)superonline bu sebeble kısıtlamıştı.ilk zamanlar çok yüksek upload veriyormuş kötüye kullanımı fark edince yeni abonelere için 5mbps upload düşürmüşler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

twitch'den 720p 60fps yayın yapabilmek için 3mbps yeterli aslında, problem yaşamadan yapabiliyor olman lazım, tabi 1080p yayın yapıyorsan durum farklı.

720P yapıyorum fakat oyunum 1080p ama çıkış 720p görüntü akıcı yayında takılma yok fakat oyunda ping yükseliyor baya..
  • quote:

Orijinalden alıntı: KacaKTV

quote:

twitch'den 720p 60fps yayın yapabilmek için 3mbps yeterli aslında, problem yaşamadan yapabiliyor olman lazım, tabi 1080p yayın yapıyorsan durum farklı.

720P yapıyorum fakat oyunum 1080p ama çıkış 720p görüntü akıcı yayında takılma yok fakat oyunda ping yükseliyor baya..

Alıntıları Göster
    Haline şükret.Benim 0.6 mbps.Malesef türkiyede internet sağlayacıları bize ne verirse onu kullanıyoruz.

• quote:

quote:

ben 25 mbps kullanıyorum upload 2 mbps. hocam 100 mbps bile upload 4 mbps.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serdar_ayberk -- 5 Aralık 2014; 22:10:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar_ayberk

quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Türkiye şartlarında 4 mbps upload çok iyi hız... Çoğu internet kullanıcısı 800 kb üzerine çıkamıyor bile...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Superonline download hızı sorunu
    14 yıl önce açıldı
    PS5 Upload hızı sorunu
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Evet o çok saçma işte

25mbps için up 4mbps
    50mbps için 8mbps
    100mbps için 10mbps gibi bir düzenleme gelmeli..

• quote:

quote:

quote:

quote:

Evet o çok saçma işte

25mbps için up 4mbps
    50mbps için 8mbps
    100mbps için 10mbps gibi bir düzenleme gelmeli..

Öyle birşey kısa vadede mümkün değil. Daha 2 down 2 up ı 100 küsüre veriyordu uydunet. 4 mb çok ii değil öevcut şartlarda harikulade hız upload için.

• KacaKTV kullanıcısına yanıt
    kullanıcı olarak çok sıkıntı yaşamıyorum ama internet yayını için sıkıntı olabilir. tabi ki upload hızları artsa güzel olur. maille bir şey gönderirken daha iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: matai

çözümü var hoca online müşteri hesabınla bu konu hakkında şikayetçi ol..tanıdık insanlardan rica et onlarda mail atsın.emin ol zamanla istediğini alırsın.düşük olma sebebi kötüye kullanım(ticari amaçla kullanım)superonline bu sebeble kısıtlamıştı.ilk zamanlar çok yüksek upload veriyormuş kötüye kullanımı fark edince yeni abonelere için 5mbps upload düşürmüşler.

Elemanlar zaten bana göre şahsi kulanımlar için Türkiye'deki en iy uploadı veriyorlar.Şimdi kalkıpta daha iyisi varsa git onu kullan derse ne diyeceğim?
    Superonline hızını alamamış uploada bile AKK (50 GB) koymuş bir firma o yüzden hiçbir söz ve vaatlerine itibar edemiyorum.
    Ancak bir duyumua göre yılbaşından sonra Kablonet paketlerde birkaç değişiklikliğe gidecekmiş.Bende zamanında çok mesaj attım UL/DL olayları ile ilgili ama bir gelişme olmadı malesef.Umarım UL konusunda bir iyileştirmeleri olur.Aslında onlara 30 Mbits simetrik kotasız bir interneti piyasaya sürerlerse piyasanın altına üstüne getirebilecekleri tavsiyesindede bulundum ;)

quote:

UL ve DL aynı anda yüklendiğinden ve hat simetrik olmadığında ping değerlerinin 30-35'lere hatta 50'lere bile dayanması gayet normaldir.Çünkü bende evdeki NAS sunucuyu ne zaman kullanıma açsam Pingler tavan yapıyor.Bu bana aslında birazda modemler ilgili gibide geliyor, tamamen internet hattına bağlamamak lazım.Zaten bendeki Netmaster modem sabıkalı.

• hızları 25/4, 50/10, 100/20 şeklinde düzenleyip, 50mbps için 500gb akk çıkartıp fiyatını 99tl yaparlarsa piyasayı domine ederler

• quote:

hızları 25/4, 50/10, 100/20 şeklinde düzenleyip, 50mbps için 500gb akk çıkartıp fiyatını 99tl yaparlarsa piyasayı domine ederler
    O dediğin asla mümkün olmaz çünkü upload hızları bilerek düşük tutuluyor ; film zorent falan filan paylaşmayı azaltmak için mazallah web server kurar millet diye...
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

O dediğin asla mümkün olmaz çünkü upload hızları bilerek düşük tutuluyor ; film zorent falan filan paylaşmayı azaltmak için mazallah web server kurar millet diye...

Alıntıları Göster
    Bu upload hızını niye bu kadar düşük tutuyorlar ki ne kaybederler 4mbps yerine 10mbps upload verseler? Hadi vermiyolar isteğe bağlı ücretli upload versinler mesela?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SysEdit

Bende zaten web-sunucu kurulu evde.Kendime göre gayet güzel kullanıyorum hiç bir problem olmadan ve kimsenin nazını çekmeden.(yes.cx)
    Bence Türkiye'deki asıl problem torrent paylaşım, yayın, web-sunucu ve saire değil bunları nasıl önleyebileceklerini bilemeyen internet servis sağlayıcaları.
    Onlarda teknoloji var hertürlü..Zaten her daim reklamlarında bahsedip duruyorlar..Fiber - Işık hızı, çift katmanlı vb. ama asıl sorun bu kontrol edebilecek yetenekli, kafası basan, yeter artık diyebilecek elemanları yok.
    Eee teknolojiyi kontrol edecek eleman olmayınca tabiki teknolojininde bir anlamı olmuyor.
    Türkiye'nin aslında internet altyapısı olarak hiçbir sorunu yok..
    Asıl sorun üst (!) yapıda ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 8 Aralık 2014; 2:02:16 >

• quote:

Bu upload hızını niye bu kadar düşük tutuyorlar ki ne kaybederler 4mbps yerine 10mbps upload verseler? Hadi vermiyolar isteğe bağlı ücretli upload versinler mesela?

Upload demek özgürlük demek, upload demek bağımsızlık demek, upload demek kişinin kendini ifade edebilme yeteneği demek.
    Tüketmeye alıştırılan bir topluma, nasıl üretmenin faydalarını ve yöntemlerini anlatamazsanız , karşılığında sürekli nasıl film izlerim ve facebook'ta nasıl ilk ben haberdar olurum tarzında sürekli download düşünen bir toplumada kucak açmış olursunuz.

Kısacası UPLOAD demek üretmek demek...Bu durum ise bizim İnternet Servis Sağlayacılarına ters bir konu..Onlar ne satarımın peşindeler..

Onların düşüncesi 50 GB kotan var , hızın benim için farketmez... Sonuçta varacağın yer belli 50 GB, bana fazla sorun çıkarma, herkes işine baksın gibi...

Gün gelecek kendi ağlarımızıda kuracağız, bu kurumsal firmalara ihtiyaç duymadan.

Yine tekrarlıyorum Upload demek bence herzaman özgürlük demek ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Charmlander -- 8 Aralık 2014; 2:04:12 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

quote:

Upload demek özgürlük demek, upload demek bağımsızlık demek, upload demek kişinin kendini ifade edebilme yeteneği demek.
    Tüketmeye alıştırılan bir topluma, nasıl üretmenin faydalarını ve yöntemlerini anlatamazsanız , karşılığında sürekli nasıl film izlerim ve facebook'ta nasıl ilk ben haberdar olurum tarzında sürekli download düşünen bir toplumada kucak açmış olursunuz.

Kısacası UPLOAD demek üretmek demek...Bu durum ise bizim İnternet Servis Sağlayacılarına ters bir konu..Onlar ne satarımın peşindeler..

Onların düşüncesi 50 GB kotan var , hızın benim için farketmez... Sonuçta varacağın yer belli 50 GB, bana fazla sorun çıkarma, herkes işine baksın gibi...

Gün gelecek kendi ağlarımızıda kuracağız, bu kurumsal firmalara ihtiyaç duymadan.

Bu yazı çok güzel olmuş. Oyun videoları ve yayın yapma niyetim vardı sırf bu up sorunu yüzünden yapmıyorum. Adam akıllı bir video en aşağı 4-5 GB oluyor onuda upload et edebilirsen.

• quote:

Orijinalden alıntı: ø

quote:

Orijinalden alıntı: Charmlander

quote:

Bu yazı çok güzel olmuş. Oyun videoları ve yayın yapma niyetim vardı sırf bu up sorunu yüzünden yapmıyorum. Adam akıllı bir video en aşağı 4-5 GB oluyor onuda upload et edebilirsen.

Alıntıları Göster
    Uydunet'e attığım mesaj ve gelen sıradan bir cevap..
     Upload Hızı Neden 4Mbps?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KacaKTV -- 15 Aralık 2014; 3:01:16 >

• quote:

Uydunet'e attığım mesaj ve gelen sıradan bir cevap..
     Upload Hızı Neden 4Mbps?

Alıntıları Göster
    Toplanmış yine fakirler.

Parayı veren düdüğü çalar.

Superonline bireysel evlere verdiği tarife; 1000Mbit Down / 20 Mbit Upload AKK yok ilk 3 ay 499tl sonrasında 999 tl.

işinize geliyorsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: Okumadı Sürünüyo

Toplanmış yine fakirler.

Parayı veren düdüğü çalar.

Superonline bireysel evlere verdiği tarife; 1000Mbit Down / 20 Mbit Upload AKK yok ilk 3 ay 499tl sonrasında 999 tl.

işinize geliyorsa.

2713 mesaj hepsi boş

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.