Şimdi Ara

UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
3
Favori
5.387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • @MysticDesign, Lumen GI'da güzel iş çıkarıyor, sadece sample oranı düşükse leke bırakıyor yükseltmek lazım iyi bir görüntü için. Yansımalar açısından bazen patlıyor evet, o yüzden başta da söylediğim gibi RTX'in yerini tutmuyor aslında hala. Ama aradaki performans farkını düşününce Lumen'e Fiyat / Performans ürünü yakıştırması yapabiliriz rahatlıkla. UE5 geliştikçe Lumen'in ufak tefek isabetlilik sorunları da düzeltilecektir tahminimce. Buna rağmen RTX saf ışın izleme yöntemi olduğundan her daim en iyi sonucu vermeye devam edecektir kanaatindeyim.


    @xhacker09x - Minimum GTX1080 veya AMD kanadında RX Vega 64 istiyor, ekran kartı olarak. Ben RTX 3080ti kullanıyorum.

  • sandalye dışında çok iyi :D o sandalyeyi gören net sandalye oldugunu anlamaz :D

  • Elinize sağlık hocam güzel görünüyor. Fakat siz oyunu yaparken rtx belki farkettiriyordur ama mesela oyun deneyimi açısından fark olmuyor bende. Herhalde şu ana kadar böyle düzgün bir oyun oynamadigimdan emin değilim. Musadenizle birkaç sorum olacak.

    - bu hologram yaparken yazıları siz mi koyuyorsunuz yoksa ue5 te kalıp olarak mı geliyor?
    - nesnelerin hareket edip etmemesi özelliği render için ek bir yük oluşturuyor mu acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S -- 16 Ocak 2022; 19:42:3 >
  • malatya6089 M kullanıcısına yanıt

    Evet bunlar zaten müşteri bazlı özel projeler olduğu için herhangi bir kalıp kullanmamız mümkün değil. Oyun motoru içerisinde buna uygun bir kalıp zaten mevcut değil default olarak. Hologramlardaki yazıları, ışıklandırma biçimini vs. ben ayarladım. Bu aşama ile alakalı bir görsel:


    UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı


    • Evet nesnelerin hareketi de işlem sürecinin bir parçasıdır. Hareket eden nesnelerin ışığa vereceği tepki, ışığında nesnelere vereceği tepki de yine aynı şekilde işlem sürecinin bir parçasıdır. 3D bir ortamda yaşanan zerre miktarı dahi her olay, bütün bir render süreci için ayrı ayrı yük oluştururlar. Ölçeğine ve önem sırasına göre optimize edilmeleri gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 16 Ocak 2022; 20:3:50 >




  • pek bi sci-fi havası hissedemedim. Mobilyalar sırıtıyor, poster de dikkatimi çekti.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt

    Hmm anladım, çok teşekkürler cevap için. Peki eğer ue4 kullandiysan eğer, ue5 ile çok yeni şeyler var mı ve kullanım kolaylaşmış mı acaba?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kullandığın sistemi merak ettim. Kısaca grafik kartını vs yazabilir misin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lumen sistemini hiç deneyimlemedim.. Görseller direk realtime ışıklandırma değil mi? Baked ve lightmap yok değil mi modellerde? Ben beğendim eline sağlık.Ekleme olarak corridor tavan çok boş olmuş sanki ızgaralı bir texture kullanabilirsin tavan için havalandırma kanalı gibi. Texture lar için substance mı kullanıyorsun?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cyraxus -- 17 Ocak 2022; 3:58:6 >
  • Her işiniz bir öncekinden daha iyi oluyor gerçekten içten tebrik ederim, umarım istediğiniz projelerde istediğiniz şekilde çalışma fırsatı yakalarsınız.

  • cyraxus kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler, evet her şey gerçek zamanlı ışıklandırmalardan oluşuyor. Bu proje prodüksiyon render sınıfında olduğu için bake edilmiş ışık bilgisi kullanmadık. Ancak ben kişisel olarak ortama daha fazla derinlik katmak ve objelerin üzerindeki 3D detayların ayrımı açısından insanların gözlerine keskin bir ayrım sunmak için ekstradan AO Map'leri model bazında bake ettim. Normalde ortam genelinde RTX AO kullandım, ancak bu model bazındaki Lokal AO'dan farklı bir metod, ikisini bir arada kullanınca daha keskin bir derinlik elde ediyorum.


    Daha açıklayıcı olması için bir obje üzerinden örnek paylaşıyorum. Aşağıdaki ikinci resimde objenin üzerine bake ettiğim lokal AO map'i tekil bir şekilde görebilirsiniz. Birinci resimdeki render ise lokal AO'suz normal render, son hali ise ilk mesajımdaki paylaşımlarda mevcut, Lokal AO'suz halinde bir tık daha az derinlik var mesela bu şekilde bakınca. Tabi çoğunlukla son kullanıcının çok farkına varmayacağı ince ayrıntılar bunlar. Ben işi biraz detaya inerek yapmayı seviyorum sadece. Ekleme yapmak suretiyle Bake ettiğim tek ışık/gölge verisi bu yani kısacası.


    UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı
    UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı


    ===================================================


    Evet kaplama işlerinin bütünü için Substance Painter ve Substance Designer kullanıyorum. Yardımcı olarak Photoshop tabi. Procedural / tekrarlanabilir texture alanları için S. Designer daha kullanışlı bir tercih oluyor. Oyun motoruna shader parametresi export etmeye olanak sağlayan bir ortam sunuyor aynı zamanda.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 17 Ocak 2022; 4:39:28 >




  • @malatya6089 - UE4 ile 5 zaten neredeyse tamamen aynılar. 5 sürümü sadece köklü bir güncelleme. Elbette 5 ile gelen pek çok yenilik var, listelemesi uzun olur açıkçası. Şuradan bakabilirsin:

    UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı
    UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamıdocs.unrealengine.com
    Unreal Engine 5 Early Access Release Notes
    https://docs.unrealengine.com/5.0/en-US/ReleaseNotes
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    GPU RTX 3080ti, CPU Ryzen 5800x, 64 gb ddr4 Ram, 970 Evo plus Nvme M2 SSD, temelde sistemim bu şekilde. Görsel bakımdan şu şekilde:




    UNREAL 5 ile Sci-Fi Oyun Ortamı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Metal-Gear

    GPU RTX 3080ti, CPU Ryzen 5800x, 64 gb ddr4 Ram, 970 Evo plus Nvme M2 SSD, temelde sistemim bu şekilde. Görsel bakımdan şu şekilde:




    Ne işle meşgulsunuz hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Illusive Man kullanıcısına yanıt

    3A Oyun geliştiren firmalara verdikleri sipariş üstüne iş yaptığımız yabancı bir şirketle uzaktan çalışıyorum hocam. Sözleşmeli freelance çalışan olarak.

  • Hocam seni tebrik ederim. Yıllardır bu konuya odaklandığını görüyorum forumda ve sürekli üzerine ekleyerek ilerliyorsun. Başarılarının devamını dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt
    Bana da mass effect hatırlattı hocam :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Metal-Gear kullanıcısına yanıt

    Sistemin gerçekten sağlammış. Bu iş için böyle yüksek sistemler zorunlu sanırım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kartal Göz kullanıcısına yanıt

    Allah'a çok şükür kısmet oldu bize de bu tip şeyler.


    Minimum gereksinim bu değil tabi, örneğin gtx 1080, ryzen 3600 vs. gibi sistemlerle de çalışılabilir. İş yüküne göre daha düşüğüyle de çalışılabilir ama maksimum verim için ne kadar yüksek sistem olursa o kadar iyi elbette.

  • Çok güzel gözüküyor gerçekten hocam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.