Şimdi Ara

Ünivesitesi de çektiğiniz sıkıntılar ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
3
Favori
2.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değerli arkadaşlar üniversite eğitiminizde çektiğiniz maddi ve manevî sıkıntılarınızi bir kaç cümle ile anlatabilir misiniz? Ne beklerken ne gördünüz ? Sizi en çok zorlayan ne oldu? Perişan olduğunuz durumlar...

Öğrencilere yönelik bir yazı dizisi yazıyorum, sizin de görüşlerinizi almak istedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Karaktersiz hak hukuk edebiyatı yapıp kendi ideolojilerine adam devşirmeye çalışan samimiyetsiz solculardan başka birşey zorlamadı çok şükür, onların da zorlayan kısmı bu şekildeki bencilce düşüncelerini anlamlandırmaya çalışmak oldu. Neticede yine mânâ veremedik ama yapacak birşey yok, onların kayıp nesil olduğunu realize edebildik.
  • Beklentilerimi düşük tutarak gidince bekledigimden güzel oldu

• Maddi olarak hiç sorun çekmedim , fakat üniversite öğrencisi kalitesi aşırı düşüktü , adeta oksijen israfı gibi yaşıyorlar . Cinselliğin gani gani olduğu . Deliler gibi sevdiğin kızın başka birileri ile yatağa girmesi mi dersin , bunun çok normal karşılanması mi dersin . Ahlak fazlasıyla kötü , kapı komşum zevkine ayakkabilarimi çalıyor . Sınav zamanı alt komşum sabaha kadar eğleniyor . Empati saygı hoşgörü sorunları var . En önemlisi ise nereden geldiğini önemsemeyen bir gençlik var .bir kafede çaya 3tl veriyor fakat ne zorluklarla ailesi çalışıp para yolluyor bunu önemsemiyor . Üniversite o kadar iyi bir yer değil kısaca , bu sene son senem 9 eylül de iktisat öğrencisiyim . Diyeceklerim bu kadar hakim bey

• kendi ahlaki değerlerini unutanlar...
    üniversiteyi ailesinden uzaktan bir yerde okuyup rahat rahat her haltı yiyebilen insanlar..
    Ben özgürüm artık kimse bana karışmazcılar...
    üniversiteye gittiği için kendini bir halt sanan insanlar...
    yata yata okul okuyup çıkınca 5 milyar maaşla işe başlamayı düşünenler..
    sabah 5-6 da uyuyup akşam 7-8 de uyanıp gezenler tozanlar hiçbir sorumluluğu olmadıgını düşünen insanlar...
    sınav zamanı ah vah eden insanlar ki bu zzaman sadece 2 hafta...
    kızların, erkeklerin aşk-ı memnuya dönüştürdüğü ilişkiler...

en önemlisi de bu tarz insanlara muhatap olmak.
  • Yukarıdaki iki arkadaşa ek olarak:

Şehir dışında okuyanların bir kısmı hem bu kadar ahlaksız rahat ve düşüncesiz oluyor hem de ben gurbetteyim ehe ühü diye acitasyon yapıyor. Şehir dışında okuyanlara güven olmaz kolay kolay ben onu öğrendim. Gidicem nasılsa diye sizi somururler.

• Maddi sıkıntı çok yaşadım, çalışmak zorunda kaldım.

Eğitim hayatımda tek hatırlamak istemediğim yıllar üniversite yılları..
  • Parasızlık
    Arkadaşlarımın karı karı diye ağlaması
    Üni okuyor diye kendini halt sananlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yalandan arkadaslıklar,sinif arkadaslarinin kuyusunu kazmak

• Surekli borc isteyen tipler

Karı kız peşinde kosanlar

Peynir kızlar

Yasuo mainler

• trafik. trafik ve dersten baska bişeye zaman kalmadığından bilmiyorum
  • Slayt üzerinden ders anlatıp günü kurtaran akademisyenler.

Hele bir tanesini profesör, düşman başına. Dersi AA ile geçenin de FF ile kalanında bilgi seviyesi aynı.

• Karaktersiz hak hukuk edebiyatı yapıp kendi ideolojilerine adam devşirmeye çalışan samimiyetsiz solculardan başka birşey zorlamadı çok şükür, onların da zorlayan kısmı bu şekildeki bencilce düşüncelerini anlamlandırmaya çalışmak oldu. Neticede yine mânâ veremedik ama yapacak birşey yok, onların kayıp nesil olduğunu realize edebildik.

• benim de en zoru maddiyat olmuştu. kyk bursuyla ( 260 tl ) geçiniyordum, her gün okula toplu taşımayla git gel yapmama rağmen. zordu ama atlattık şimdi durum iyi şükür.
  • Awendel kullanıcısına yanıt
    Yasuo main ne alaka xd

• İki gün samimi oldun diye tepene çıkan seni maddi manevi kullanmaya çalışan insan tipleri ile karşılaşmak.

Arkadaşlıkların tamamen çıkar ilişkisine dayalı bir biçimde kurulması.

Hocaların aşırı kendini beğenmiş olması ve seni sürekli ezmeye aşağılamaya çalışması.

Sevmediğin ve istemediğin bölümü bitirmeye çalışmak ve akabinde her gün okula gitmenin eziyet haline gelmesi.

Sonunda üniversitenin bitmesi ve 1 aydır iş aramama rağmen bulamam.

• yürüyenmerdiven kullanıcısına yanıt
    Hangi bölüm ? Hangi üniversite ?

• bütün derslerinden geçsen bile seni sınıfta bırakabilecek kompleksli hocalar var.sadece zeki olmak yetmiyor yalaka da olman lazım ünide
  • Odtü de ilk yılım bitti

Öncelikle ortam çabasında oluyor çoğu insan sırf yalnız kalmamak uğruna iğrenç ilişkiler kuran insanlar çok

Aşk sevgi sanki değeri azalmış yerlere düşmüş şeyler en yakın arkadaşım sevdiği kızdan red yedi yanımda ağladı sabaha kadar 3gün sonra sarhoştum diyerek başka bir kızla öpüştü partide 1 hafta sonra evde arkadaşın kuzeniyle takıldı boğazı mosmor nerde 3 gece ağladığın aşkın diyor insan benim adıma bunlar değerli şeylerdir.

Arada borç isteyen sigara dilenenler borç isteyen daha hiç dek gelmedi çok yakın arkadaşım istedi onada 200 liraydı zatem verdim memlekete dönünce eft yaptı ama sigara abi işte bu sorun ben öyle 3ü 5ü takmam hele yakın arkadaşlarımla sigaram birdir git odaya al geçerken derim hep kapı kilitli bile olmaz ama bazıları var ki hem arkadaşım değil hem yılışık hemde dilenci ya abi sigara ya ağbi bi sigara annah içim şişiyor kak s...tir diyorum bir süre sonra

Para cidden sıkıntı oluyor günde 1 paket parliament zaten 13.5 e daha ne ama şükür nafakasıydı kredisiysi bursuydu yettiriyoruz olmadı dede falan atıyor haklarını ödeyemem asla hatta daha ucuz bir yurda geçti burs alabilmek için özel yurta kaldıkça okul burs vermiyor...

Bide genel insanlar aileleri yanında yapamadıklarını burda çok cıvığını çıkartarak yaşıyor içki içmek gezmek tozmak kızların üstünde ki aile baskısı biraz kalkıyor.

Son olarak odtü olduğundan mı nedir insanlar aşırı rahat her alanda bunuda sevmiyor değilim şimdi memleketinde olduğu gibi olmuyor okula gelince iyi kötü bir açılıyor bunuda sevmiyor değilim

Bide çoğu insana çok güvenmeyeceksin bu benim hayat felsefemdir şuana kadar kazık atan öyle arkadan vuran biri olmadı ama noldu zamanla muhabbet açmayınca daha az görüştük sonra pek konuşmaz olduk ara açıldı yeni insanlar girdi araya falan kimsenin sırrını kimseye demem ondan içki masasında kimin nesi var artık öğrenir oldum bi süre sonra kız meseleleri falan vız geliyor insanlar neler yaşadığını öğrenince (ki benimde hayatım hiç kolay geçmedi)

Aslında etrafımda ki insanları seviyorum ya beni vururlarsa ne diyim canları sağolsun kimseyede kendimi sonuna kadar bağlamıyorum 1 adıma 1 adım ama sert çizgiler koymakta fayda var yoksa çok üzülenler olabiliyor.

Biraz tavsiye biraz da olanları anlatma niteliğinde bir yazı oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metufkcr -- 17 Haziran 2017; 1:8:23 >

• 1. sınıfın sonunda yurt yerine eve çıkmak çok istedim eve çıkmanın bu kadar zor olacagını
    bilmiyordum kimi bulduysak sattılar üniversitede bir iş yapacaksan en son katılan sen olacaksın
    eve çıktık 2 gün sonra çıktığım arkadaş ben evde yapamıyorum dedi çekti gitti internet aboneiği eşyasıydı
    malasef bana hasırt , kızların arasında kalmak 2 önemli nokta kızlar birbirine not vermezler benden isterlerdi
    kabak benim başıma patlardı
  • Maddi sıkıntı çok olumsuz etkiliyor açıkçası. Ne hedeflesek maddi sıkıntıya takılıyor mübarek
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.