Şimdi Ara

Üniversiteyi Sakın Bitirmeyin[ABİ TAVSİYESİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
39
Cevap
8
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
20 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Üniversiteye gitmeyi düşünen liseli arkadaşlar bence okumalı yazıyı okuduktan sonra hayata bakış açıları değişecektir garanti veriyorum

Üniversitenin son yaz dönemi bir sıkıntı basıyor bitirince ne yapacam bu ortamı bir daha nerde bulacam diye son günlerde arkadaşlarınız bir bir evden, yurttan valizini eşyalarını topluyor götüremedikleri fazlalıkları kalıyor o an yalnızlığı hissediyorsunuz o eğlenceler maceralar geçirdiğiniz güzel günler gözlerinizin önünden film şeridi gibi geçiyor sonra beyler bağlantıyı koparmayalım ayda 1 arayalım birbirimizi felan diye anlaşılıyor bir kaç kez aradıktan sonra sen arıyorsun bir kaç kere seni kimse aramıyor bende aramıyorum ulan diyorsun sonra facede bir kaç resim beğenmekten ileri gitmiyor o evde aynı sofrada ekmek yediğin aynı odada yattığın hastalıkta sağlıkta beraber yaşadığın insanlar
    sonrasında okul bittiğinde eve dönüyorsunuz ohh bütleride verdim diyorsunuz artık yatacam diyorsunuz ilk haftalar kimse bir şey demiyor sonra bütün gözler artık ne olacan diye bakıyor ailen komşuların arkadaşların aile dostların ee senin oğlan şimdi ne oldu ne yapacak diyorlar çünkü ülkenin işsizlerine +1 oluyorsunuz piyasanın durumu okuldaki hocaların anlattığı gibi çıkınca en kötü 2000 tl ile işe başlarsınız gazı özel sektörde çalışmıyor tabi sonra baktınız olacağı gibi yok önlisans okuyanlar özel sektörde çalıştığı yerdeki kapıdaki bekleyen bekçi köpeğinden daha değersiz olduğunu anlayınca ve asgari ücret olunca tabi okulun tadına doyamıyor işi bırakıp dgs kursuna yazılıyor biraz daha zaman kazanmak hemde dış dünyadan yediği tokadın salaklığını atmak için lisans kazanmaya çalışıyor tabi kazanamıyor ve çünkü dgs çok zor sonra gidip açıktan lisans tamamlamaya çalışıyor ve olacak gibi değil okuldaki yediği kredi paralarıda gözünün önüne geldimi bu özel sektördeki kurtlar sofrasına alışıyor kabulleniyor tecavüz artık kaçınılmaz bari zevk alıyım diyor
    Gelelim lisanslara onlar biraz daha doymuş oluyor okul hayatına yeter artık bu çile bitsin diyor çünkü önlisanstaki gibi salla başı al maaşı olayı yok fakültedeki proflar doçlar kimseyi şeyine takmaz direk bırakıverirler tabi lisansın dersleri önlisansa göre kat kat daha zor olduğu için bitsin artık bu çile diyor ve memlekete döndüğünde geçmişe baktığında bir rüyaymış hiç yaşanmamış gibi eski ailesi ile olan yaşamına alışmak yemeği çayı annesinin getirmesine sevineceğinemi üzüleceğinemi bilemiyor çünkü kendi demlediği arkadaşlarıyla evde içtiği çayın keyfini vermiyor tabi gözlüklü en ön sırada oturan asosyal inek gibi ders çalışanlar alesten birazdan hocadan torpili kaptımı okulda araştırma görevlisi olarak kalmayı başarıyor başlangıç 2600 Allah bereket versin
    iyi bir üniversite ve bölüm okuyan birazda eşi dostu dayısı olan iyi bir şirkette fabrikada güzel pozisyonda işe başlıyor ama lise sonda çamurdan olsunda 4 yıllık olsun deyip jeoloji mühendisliği okuyanlar sap gibi kalıyor pomem alımları ne zaman diye hergün memurlarnete giriyor artık
    lisedeyken beğenmediği polisliği mum gibi arıyor kpssdende ala ala 65-70 puanı alıp hiç bir yere atanamayınca polis oluyum yeter derdine düşüyor tabi yaş olmuş 25 civarı askerlik yan cepte duruyor piskolojik baskı artıyor aileden hadi evlenme vaktin geldi diye arkadaşlarından maddi durumu iyi olanlar babasının gölgesinde yeni bir hayat kuruyor evleniyor aile kuruyor olmayanlar facebooktan boş beleş bakınıyorlar
    üniversitede o kadar iyiymişiz ki keşke bitmeseymiş keşke o günlere dönebilsem keşke o sınav stresini yaşasamda o günlere dönsem diye arıyor benden size abi tavsiyesi lisede olsanızda üniversitede olsanızda anın keyfini çıkarmaya başlayın hiç bir şeye kafayı takmayın hayattaki en verimli zamanlarımı dolu dolu geçirdim diyebilin
    Haydi kalın sağlıcakla

• Haklısın

Okumadım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İleride değerlendir burası

• okumadım durumumuz yoktu
  • Üniversite sınavı hazırlık zamanı ilk yılında kötü bölüme gidip 22-23 yaşında mezun olmaya çalışmak marifet değil.Türkiyede yaşıyoruz ve buranın şartları en iyi okulları gerektiriyor.O yüzden iyi bir okula kapak atabilmek her zaman iyidir.
  • Okumalısın

Haklamadım

• Sen birde lise mezunu askerden geldigi dusun o zaman ne yapicaksin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • reklam

• burası uçar
  • durumumuz yoktu okuyamadık
  • Şimdi ben Edebiyat okuyorum,öğretmen olmak istiyorum

Sıkarım iki üç yıl dişimi ne polisliği
  • her yaşın ayrı bir güzelliği vardır, anı yaşamak iyidir tabi ki. ama anı yaşayacağım diye sarıp savurup, kafanıza göre takılıp yarını hiç düşünmezseniz 30unuzdan sonra sizden daha alt seviye insanların altında çalışırsınız. sizde daha fazla potansiyel olsa bile ileriye yatırım yapmadığınız için vasat insanlara hizmet edersiniz. anı yaşayın tabi ama yarınıda düşünmeyi unutmayın.

nacizane tavsiyem; üniversite okuyarsanız part time da olsa çalışmaya başlayın, iş ne olursa olsun. liseli kardeşlerimde yazları boş geçirmesin, erken yaşta iş tecrübesine başlarsanız ileride çakala karşı kurtluk yapabilirsiniz.
  • Ama bu cok uzun ya böyle olmaz ki . Burasi DH okunmaz bu

• Öyle bir karmaşaki, , ucu başı karışıyo neyi okuyom nerde bitiyo nerde başlıyo karıştırıyom, bir iki denedim olmadı okumadım.
  • Editliycem.
    Edit:okudum arkadaş kısaca lise ve unv. anlık tadını çıkarın bida bunları bulamıycaksınız diyor ve haklı 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HDogus -- 22 Aralık 2014; 22:23:33 >
  • suan ne yapiyor peki ?

• Çok iç karartıcı konuşmuştun herkes senin gibi negatif değil bu ülkede hala geleceğe umutla bakan idealist Türk gençleri mevcut üniversitelerde. 2010 senesinde girdim üniversiteye şu an 3. Sınıfım hazırlığı şusu busu derken 1 yıl da kayıpla 5 seneye mal oldu 3. Sınıfa gelebilmem. 1. Sınıfta tanıştığım kız arkadaşımla hala beraberiz. Bir aksilik çıkmazsa eğer seneye mezun Olacağım inşallah. Üniversiteyi bitirmek bana 6 seneye mal olmuş olacak yani öğrenciliğe doydum. Ama kız arkadaşımla sorgusuz sualsiz gezip tozmayı kafamız estimi atlayıp Güneye bir kaç haftalık tatile gitmeyi özleyeceğim en çok. Senin bahsettiğin ev Arkadaşı muhabbetlerini 2 yıl önce kapadım şu an yalnız yaşıyorum şikayetçide Değilim açıkçası. Bu yaz da öğrenci olarak geçireceğim son yaz tatili olacak o Yüzden şöyle stajdan fırsat ve yeterli para bulursam eğer bir kaç aylık tatil yapmak istiyorum. Iş hayatına atılınca kafeler, barlar, tatiller hayal olacak. Düşünsene 1 yıl boyunca sadece 10 gün bilemedin 15 gün yıllık izne çıkıyorsun. Öğrencilik biterse özgürlük de biter. Daha devam ederim ama bu kadar yeterli :))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Askerden kaçmak için üniversite okuyan nesilin ödüllendirildiği zamanda yaşıyoruz.

• okudum ama bilindik şeyleri yazmış.. okumuş olmak için gidip duyulmadık edilmedik bi ünide su ürünleri vs okuyacağınıza hiç okumayın daha iyi....
  • Ben bu yaşta geleceği düşünüyorm da ne oluyor hiç birşey gelmiyo elden

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.