Şimdi Ara

Üniversiteyi bırakmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
2
Favori
4.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dumlupınar üniversitesinde okuyorum lanet olsun bu okula kütahyaya gittiğim günden beri mutlu değilim 2009 girişliyim.Elektrik-Elektronik MYO okuyorum.Bu sene tekrar 1. sınıfı okudum gano yetmediği için zaten okulu sevmediğimdende maximum 10 kez derse gitmişimdir yıl boyunca.Ve sene sonu yine geldi çattı 2. sene bitti ve sınıfı geçebileceğimi düşünmüyorum çünkü sevmediğim bir şehir sevmediğim bir okul bırakın dersin aklıma gelmesini her an nasıl kaçabilirim diye düşünüyorum eğer bu senede geçemezsem 2. sınıfa okulu bırakıp bir yandan çalışıp bir yandan tekrar ygs ye çalışacağım artık bölümünde bir önemi yok fazla benim için uludağ üniversitesi olsun ne olursa olsun diye düşünüyorum çünkü farklı şehir olunca daralıyorum 2 senedir ölü gibiyim.Kendi şehrim(BURSA) da yaşasam üniversitem 15 dakika uzağımda olucak aileme maddi konuda yük olmayacağım bunlar aklıma geliyor neler düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PATEVRA -- 24 Mayıs 2011; 10:11:38 >

• Üni mezunlarının bile zor iş bulduğu bu devirde ne halt yiyeceksin merak ettim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Chucky_31

Üni mezunlarının bile zor iş bulduğu bu devirde ne halt yiyeceksin merak ettim ?

Konuyu okudun mu ?
  • Zararın neresinden dönersen kardır. Şu hayatı mutsuz yaşamaya deymez ayrıca yaş konusunu falan dert ediyorsan hiç dert etme.
  • Sevmediğin bir yerde okumanın yine sevmediğin bir yerde çalışmaktan bir farkı yoktur bence. Çalışıp yeniden girip istediğin yeri tutturmak yerinde bir tercih olucaktır senin için fakat boşa giden 1 sene senin için maddi anlamda kayıp olur mu bilemiyorum. (Manevi anlamda her türlü oluyor çünkü )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MinusHuman -- 24 Mayıs 2011; 10:25:29 >
  • Bende kutahyadayım gayette memnunum hayatımdan. Sen yaşamasını bılmıyosun demekkı. Bıldıgın asosyalsındır galıba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: .TheGamE.

Sevmediğin bir yerde okumanın yine sevmediğin bir yerde çalışmaktan bir farkı yoktur bence. Çalışıp yeniden girip istediğin yeri tutturmak yerinde bir tercih olucaktır senin için fakat boşa giden 1 sene senin için maddi anlamda kayıp olur mu bilemiyorum. (Manevi anlamda her türlü oluyor çünkü )

Hocam böyle 2 senem maddi ve manevi olarak boşa gitti dahada gideceğe benziyor.O yüzden okulu bırakıp işe dahi girmesem aileme maddi zararım dokunmaz çünkü en azından harç parası,her ay 750-800 tl göndermek zorunda oldukları biri olmaz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Eczacılığı bırakmak
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: seerekeane

Zararın neresinden dönersen kardır. Şu hayatı mutsuz yaşamaya deymez ayrıca yaş konusunu falan dert ediyorsan hiç dert etme.

Ailem 2 sene boyunca maddi manevi destek oldular bu 2 senenin hesabını nasıl vereceğim onu düşünüyorum
  • aynen bende eskisehirde sozde anadolu universitesine bagli porsuk meslekteyim.
    lanet olsun ole hocalara derslere koca sene teknok olarak ne gordun desen hicbisey derim lisede bile daha fazl bilgi ogrendim teknikte.

hocalar derslerden anlamiyor photoshoptur c# gibi dersleri kitaptan okyur anlatmaya caliyior kimisi dior %85iniz kaldi bu dersten

bende birakicam bakalim pedere nasil soluycem onu dusunuyorum
  • Okadar nefret ettimki o şehirden ve okuldan bıraktığımı düşününce bile mutlu oluyorum.Şu okulu bırakacağımı söyleyeceğimde ailem üzülmese ders çalışmayı sevmeyen ben istediğim üniversiteyi kazanmak için 7/24 çalışırım o dereceye geldim.

• hocam memnun değilsen tekrar gir üniversite sınavına. ama tekrar gireceksen çok sağlam çalış derim.

çünkü iki arkadaşım var, o okul senin bu okul benim gezdiler, her gittikleri okulu yarıda bıraktılar. şimdi yaşları ilerledi ve çok mutsuzlar. yani geç kalmamak gerek. sen şimdi fazla kasmadan sınava tekrar girip yine menun olmayacağın bi bölüme gidersen ozaman daha kötü çünkü iki yıl daha kaybetmiş olacaksın. ve bi bakmışsın yaşıtların okulu bitirip iş hayatına başlamışlar.

ben derimki memnun değilsen bırak okulu ama ilerisi için eşşeği sağlam kazığa bağla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 24 Mayıs 2011; 11:40:27 >
  • Ben de şu anda Hacettepe Jeoloji Müh. okuyorum ve okulda 3. senem. (Ne kadar okuduğum tartışılır gerçi) Bu sene LYS'ye girip başka bir okula ve bölüme geçmeyi düşünüyorum. Aileni ve yaş farkını da çok takma derim kafana. Benim çok tanıdığım kişi var ailesine karşı kendini bu konuda suçlu hissedip sevmediği bölümü okumaya devam eden. Ki bu insanlar hayatları boyunca istemedikleri işi yapıp, hak etmedikleri bir hayatı yaşayacaklar. Ve bundan da önemlisi hayatları boyunca "keşke" ile başlayan lanet kelime peşlerini bırakmayacak. Ben bile zaman zaman keşke en başında girmeseydim diyerek 3 yılımı nasıl çöpe attığımı düşünüp kafayı yiyorum. Bunu bir de 40 yaşına geldiğinde ve geriye dönüş şansının olmadığı bir zamanda düşün. Şahsen ben düşünemiyorum. Ayrıca ailenin bu konuda destek verip vermeyeceğinden emin değilsen, okula devam eder gibi takılıp gelecek sene de LYS'de istediğin bir bölümü kazandıktan sonra ailene söyle derim ben. Eminim ki sevdiğin bir bölüme devam edeceğin için sevineceklerdir ve destek vereceklerdir. Şu anda söylemen ise güvensizlikten dolayı hem sende hem de ailende bu sorunu daha ciddi hale getirebilir. Tabii tam tersi de olabilir, aileni en iyi sen tanıyorsun. Ama bölüm değiştirmek istiyorsan ve bu konuda eminsen, hiç düşünmeden bu kararını uygula derim ben. Ki ilerde pişman olma.

• Ailemin kendi ağzından çıktı bu fikir,bu senede olmuyorsa kaydını sildir dediler.Ama bunu söylemelerine rağmen rahat hareket edemem çünkü biliyorum çok üzülecekler.Düşünüyorum seneyede devam etsem boşu boşuna maddi yük olacağım ve yine mutsuz olup okula ayda yılda bir gideceğim o yüzden zararın neresinden dönersen kardır deyip son final sınavlarıma girip yaz sonuna doğru okulu bırakmalıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PATEVRA -- 24 Mayıs 2011; 11:44:52 >
  • Paşa bende Trakya Üni.'de çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri okuyorum. İlk dönem boyunca alışamadım , sıkıldım , olmadı vs vs problemler yüzünden okula gitmedim sınavlara ara sıra gittim çalışmak zaten yok ama yavaş yavaş ısındım okula artık derslere gelmeye karar verdim ki okula geleli 4 gün oldu finaller başlamış hiç bir bilgi , belge bende yok zaten ilk dönem de Türkiye'yi gezmekten derslere girememiş 10 dersten 6 sını bırakmıştım bu donem de öyle şeyler olacak gibi ama şimdi alıştım biraz daha iyi bu final haftasında da 10 dersten 5 tane bırakırım diye düşünüyorum. Oldu bir kere yapacak bir şey yok ileriyi düşünmek çalışmak düzeltmek lazım eğer ileri de bu diploma bana lazım olacaksa 4-5-6 sene neyse artık bu okul okunacak diye düşünüyorum paşam sende salma kendini ortama uy ama kesinlikle her ortama gir kesinlikle bir kere dene illa ki birisi ilgini çekecektir .

• quote:

Orijinalden alıntı: Method Man

Paşa bende Trakya Üni.'de çalışma ekonomisi ve endüstri ilişkileri okuyorum. İlk dönem boyunca alışamadım , sıkıldım , olmadı vs vs problemler yüzünden okula gitmedim sınavlara ara sıra gittim çalışmak zaten yok ama yavaş yavaş ısındım okula artık derslere gelmeye karar verdim ki okula geleli 4 gün oldu finaller başlamış hiç bir bilgi , belge bende yok zaten ilk dönem de Türkiye'yi gezmekten derslere girememiş 10 dersten 6 sını bırakmıştım bu donem de öyle şeyler olacak gibi ama şimdi alıştım biraz daha iyi bu final haftasında da 10 dersten 5 tane bırakırım diye düşünüyorum. Oldu bir kere yapacak bir şey yok ileriyi düşünmek çalışmak düzeltmek lazım eğer ileri de bu diploma bana lazım olacaksa 4-5-6 sene neyse artık bu okul okunacak diye düşünüyorum paşam sende salma kendini ortama uy ama kesinlikle her ortama gir kesinlikle bir kere dene illa ki birisi ilgini çekecektir .

Hocam 2. senem bitti bu sene.Her türlü ortama emin ol girdim 1. sene evde kaldım ev hayatını her anlamda yaşadım.Bu sene yurtta kalıyorum birsürü arkadaşım var sevdiğim ama olmuyor hoca daralıyorum o şehirde

• olmuyosa bırakaccaksın. ilk defa üniversite bırakan sen olmayacaksın ya. ama birdaha sınava girerken sınavı ciddiye almaz ve yine istemediğin biyere girmek zorunda kalırsan ozaman kafanı duvarlara vur mutlaka çok sağlam çalışıp seni tatmin edecek biyere girmen gerek. sonra gerisi gelir zaten.
  • Hocam benim için bölüm sıkıntı değil mekan sıkıntı çok takıntılı biriyim kurduğum bi düzenim var burda,uludağ üniversitesini kazanırsam aynen düzenime devam edicem ne bölüm olursa olsun çalışır geçerim o bölümü evime 15 dakika uzaklıkta olucak okulum mutlu olucam doğal olarak ders çalışma isteğim okula gitme isteğim artacak.Kütahyaya ayak bastığım andan itibaren hiçbirşey yapmak istemiyor canım.

Edit : ama tabiki elektronik değilde bilgisayar programcılığı okumayı yeğlerim o yüzden okulu bırakırsam bunun için kasacağım ki başarmak çok zor değil hukuk istemiyorum sonuçta istese istese kaç puan isteyecek.Yapamayacağımı kesinlikle düşünmüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PATEVRA -- 24 Mayıs 2011; 11:59:48 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: PATEVRA

Arkadaşlar dumlupınar üniversitesinde okuyorum lanet olsun bu okula kütahyaya gittiğim günden beri mutlu değilim 2009 girişliyim.Elektrik-Elektronik MYO okuyorum.Bu sene tekrar 1. sınıfı okudum gano yetmediği için zaten okulu sevmediğimdende maximum 10 kez derse gitmişimdir yıl boyunca.Ve sene sonu yine geldi çattı 2. sene bitti ve sınıfı geçebileceğimi düşünmüyorum çünkü sevmediğim bir şehir sevmediğim bir okul bırakın dersin aklıma gelmesini her an nasıl kaçabilirim diye düşünüyorum eğer bu senede geçemezsem 2. sınıfa okulu bırakıp bir yandan çalışıp bir yandan tekrar ygs ye çalışacağım artık bölümünde bir önemi yok fazla benim için uludağ üniversitesi olsun ne olursa olsun diye düşünüyorum çünkü farklı şehir olunca daralıyorum 2 senedir ölü gibiyim.Kendi şehrim(BURSA) da yaşasam üniversitem 15 dakika uzağımda olucak aileme maddi konuda yük olmayacağım bunlar aklıma geliyor neler düşünüyorsunuz?

2008 girişliyim.Üni'de 3. senem.
    2012 ygs-lys ne ise işte gireceğim.
    Bir sıkıntı yok sen istedikten sonra.
    İnsanlar 40 yaşından sonra başlıyor.
    Ama bence Uludağ olsun hangi bölüm olursa olsun deme.
    Madem bir daha gireceksin, kas dersleri sağlam bir bölüme gir.

• İmkanın varsa kaydını dondur sınava hazırlan,baktın iyi bir yer kazanamadın devam edersin.Bende Konya'dayım.Gezilecek,gidilecek yer yok,2.sınıf istatistik bölümündeyim,geçen sene her akşam bir arkadaşın evindeydim,Konyayı sevmiyorum memleketim Kocaeli,bölümün iş olanakları var mecbur okuyacağım.Bildiğin asosyal oldum bu sene,uyku sorunları başladı.Ygs'ye girdim 200 küsür puan aldım anladım ki ben Konyada okumaya devam.
  • Bende senin durumundaydım uludağ orhangazi myo da okuyodum 2 sene sınıfı geçemedim günlük 10 tl veriyodum hergün yol parası baktım olmıcak bıraktım okulu geç olmadan bırak bence.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.