M

Yarbay
11 Haziran 2005
Tarihinde Katıldı
Takip Ettikleri
13 üye
Görüntülenme
Toplam: 122 (Bu ay: 0)
Gönderileri
Arkadaşlar hepinize merhaba, aslında konu dışına açmayı düşündüm bu konuyu fakat oraya daha çok işin sosyal yönünü içeren bir konu açarım artık gidince. Boş yere ceza yemeyelim şimdi

Amerika'da yüksek lisans için geçen yılın son ayında başvuru yapmıştım, yaklaşık 2 hafta önce de kabulümü almış bulunmaktayım, biraz geç açtım konuyu. Bazı temel bilgileri madde madde verip, sorular vs. olursa yanıtlamaya çalışacağım.

-> Öncelikle şu an İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde İngilizce Mütercim Tercumanlık son sınıf öğrencisiyim, bu dönem de okuldaki son dönemim. Genel not ortalamam 3.80 civarında, başvuruda önemli bir etken olduğu için yazmak istedim.

-> Kabul aldığım okul Iowa State University. (Sitesihttp://www.iastate.edu ) Yüksek lisans bölümüm İkinci Dil Olarak İngilizce Öğretimi / Uygulamalı Dilbilim üzerine olacak. (Teaching English as a Second Language / Applied Linguistics, kısaca TESL/AL) Aslında 2 okula daha başvuracaktım, Penn State dahil olmak üzere. Fakat bu üniversiteyi hocam çok tavsiye etmişti, kendisi de oradan doktorasını almış. Buradan kabul alınca diğer okulların başvuru ücretini yatırmadım bile.

Meraklısına kabul mailimi de şöyle göstereyim, ekte de gönderilen kabul mektubunun dijital hali var:
 Amerika'da Yüksek Lisans için Kabul Aldım (Yeni haberler son mesajda)

-> Başvuru sürecinden biraz bahsedeyim. Amerikada'ki çoğu okul (Türkiye'de de olduğu gibi) üniversite son senesindeyken yüksek lisans başvurusu kabul ediyor. Ben de 3. sınıfın sonunda YL yapmaya karar verip, 4. sınıf ilk dönem bitimi başvurdum. Başvuru süreci hem zor hem kolay oldu aslında, kolay kısımları gerekli belgeleri toplamaktı. Transkript, writing sample denilen yazım örneğiniz (genellikle İngilizce yaptığınız bir proje ödevi veya tezi sisteme upload ediyorsunuz) ve hocalardan aldığım 3 adet referans mektubunu sisteme yükledim. Referans mektupları için tüm işlemler tamamen online olarak yürütülüyor, yazılı bir kağıtta birşey alıp vermenize gerek yok yani, sanıyorum çoğu okul bu sisteme geçmiş artık. Önce hocalarınızın mailini giriyorsunuz, gerekli talimatlar onlara gidiyor. İşlemleri tamamladıklarında da siz doldurduklarını yine başvuru sistemi üzerinden görüyorsunuz.

-> Zor olan kısmı TOEFL ve GRE'ye girmek oldu. TOEFL'da benim için zor birşey yoktu, zaten İngilizce'yle çok haşır neşir olduğumdan rahatlıkla geçebildiğim bir sınav oldu. Fakat gerçekten pahalı bir sınav, yanlış hatırlamıyorsam 460 lira gibi bir rakam ödedim o dönemin kuruyla. Benden istenen puan 100'dü (IBT TOEFL aldım, tavan puan 120), benim aldığım puan ise 101. GRE zor olan kısımdı aslında, çünkü Verbal ve Writing kısımları epey zordur GRE'nin. Şöyle ki Verbal'da ana dili İngilizce olan birini koysanız o bile tökezler eminim. Fakat az çok iyi bir puan alarak hallettim. Diğer zor bir kısım ise bir niyet mektubu (statement of purpose) yazmak, kesinlikle dünyanın en zor işi olabilir bu mektup. Hocalardan aldığım desteklerle, internetten araştırmalarla vs. bir mektup yazdım.

-> Okula aynı zamanda öğretim asistanlığı için de başvurmuştum fakat pek ümitli değildim, çünkü genellikle doktora öğrencilerine veriliyor bu asistanlıklar. Ki öyle de oldu, asistanlığın en azından ilk senem için verilmediği iletildi. Asistanlığın verdiği olanaklar gerçekten harika, okul ücretinizden yarı yarına kesinti ve aylık maaş şeklinde güzel imkanlar elde ediyorsunuz. Okuldan okula değişebilir tabii bu anlattıklarım.

-> Her neyse, başvurumu gönderdikten yaklaşık bir buçuk ay sonra bölümün koordinatöründen mail geldi. Mailde başvuranlardan bazılarıyla (muhtemelen ilgilendikleriyle) Skype üzerinden görüşme yaptıklarını söyledi. Ertesi gününe de Skype üzerinden 15 dakikalık bir görüşme yaptık, aslında çok heyecanlanmıştım görüşme öncesi ama endişe edilecek bir şey yokmuş. Tamamen havadan sudan, yaptıkları faaliyetlerden bahsetti. Bana bu okulu niye tercih ettiğimi, şu an neler üzerinde çalıştığımı sordu. Zaten niyet mektubumda da belirttiklerimi daha sade bir dille aktardım.

-> Burs için herhangi bir kuruma başvurmadım, çünkü hem benim alanım için Türkiye'de doğru düzgün burs yok hem de burs veren kurumlar benim düşüncelerime ters düşen kısıtlamalara gitmekteler. (Fulbright gibi) Artık gittikten sonraki yıllarımda asistanlık veya Amerika içi uygun burslara başvuracağım. İlk yıl baya bir masrafa gireceğiz mecbur, şimdiden para biriktiriyorum

-> Bir aksilik olmazsa (vize işlemleri vs.de) önümüzdeki Ağustos ayının 2. haftası gibi yolculuğum başlayacak gibi duruyor.

Evet arkadaşlar şimdilik aklıma gelenler bunlar, sizin de sorularınız varsa seve seve yanıtlamak isterim. Maksat bilgilenmek, konuşmak. Aksilik olmaz da seneye Amerika'da olursam aynı konu altından daha geniş bilgiler vermeye devam edebilirim.

Hepinize iyi forumlar.
Herkese selam arkadaşlar.

Harıl harıl Kinect arıyorum One için ama bulamadım, forumdan da ikinci el bölümünü kovalıyorum ama satan arkadaş çıkmadı henüz. Bildiğiniz, güvendiğiniz ve temin edebileceğimiz (genelde 2. el sitelerinde oluyor şu an sanırım) bir yer var mıdır? Forumdan satan varsa ordan da alabilirim tabii
.
Merhaba arkadaşlar.

Yapacağım başvuruda pasaporttaki isimle verdiğim ismin eşleşmesi gerekiyor, fakat pasaport daha elime geçmedi. Sorum şudur; pasaportunuzda isminizde olan Türkçe karakterler işlenmiş durumda mı? Yoksa "Ö" yerine "O" gibi karakterler mi kullanılmış?
Merhaba arkadaşlar. 2 kişi adam akıllı bir klan arayışı içerisindeyiz, malum herkese açık (invitation isteyen) clanların da çoğu ya vasat ya da invitation isteklerine bakmıyorlar bile. Forum ahalinin üyesi olduğu bir klan varsa (ya da forumun klanı varsa) iletirseniz memnun olurum.
Vlad hala OP beyler.

 Plat Oldum Qnqlar Konusu Vol. 213123
Izmir, sicaktan kan ter icinde kaldim adam akilli 1 dakika uyuyamadim. Var mi baska benim gibi cile ceken?
Evet beyler kabus geri döndü Kanal D'ye. Kalite bir karış artmıştı yine düşecek.
Evet arkadaşlar bakalım DH ne dinliyor ne yapıyor, kim hangi türün hastası görelim. (Ufak bir düzeltme.)


Evet arkadaşlar malum vize haftaları çalışmalar tavan.

Arkadaşlar elimde çevirmem gereken bazı cümleler var fakat edilgen oldukları için zorlanıyorum bazılarında. Cümlelerden birkaçı şunlar:

Ata her zaman sol taraftan binilir.
Bu sıcakta zor nefes alınır.
Nemrut Dağı'na arabayla çıkılmaz.
Otobüs şöförleriyle konuşulmaz.

gibi... Bilgi de eksik verildi nasıl ne şekilde çeviricez onu da bilmiyorum. Teşekkürler şimdiden.
Hakkında
Konum: İzmir,Konak
Forum İmzası:
Iowa State University PSN ID = TheOutlawTorn39
Sistem ve Tercihleri
Oyun Platformu
Xbox One
Steam
gametoover
Tablet
IPad 2. Nesil 32 GB Wi-Fi
Notebook
Apple MacBook Air 13.3"
Xbox Live GamerTag
TheOutlawTorn39
Temel Bilgiler ve İstatistikler
Aktiflik: Şu anda DH'de değil
Son Giriş: 2 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 4 yıl
Mesaj Sayısı: 3.135
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 7.175
İkinci El Bölümü Mesajları: 25
Konularının görüntülenme sayısı: 10.973 (Bu ay: 216)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.460 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun
Mesajları
İkinci El Referansları
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.