Şimdi Ara

Üniversiteler 80 yıl önce özelleştirilseydi Türkiye çok daha ileride olacaktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 80 darbesinden önce üniversiteler anarşi yuvasıydı, üniler abd’deki gibi paralı olsaydı öyle sağ sol boş muhabbetlere girilmez darbe vs olmazdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Olm hangi kafa ve özgüvenle bu konuları açıyorsunuz ?

1. 80 yıl önce kaç ünü vardı ?
    2. Eğitim kalitesinin özelleştirme ile ne alakası var ?
    3. Özelleştirme diye yıllarca konuştunuz özelleştirilen kurularımların ülkeye verdiği katkı ortadan kalkınca şeker bile 50 TL oldu
    4. Sanki ülkedeki özel üniler çok kaliteli eğitim veriyor, eskiden dershane olan binalar tabela değiştirip üniversite oldu
    5. Çok değil 20 yıl önce TR nin devlet ünileri, sıralamalarda ilk 100 içinde bulunuyordu ? şimdi 200 de yoklar
    6. Özelleştirme falan diye boş muhabbet yapacağınıza, ülkenin insanının eğitim seviyesini ilk okuldan itibaren neden kaliteli bir eğitim ile yükseltilmediğini sorgulayın.

Daha yazmamı istersen cevap ver devam edeyim çünkü, sağ sol kavgasının bedava öğrenim hakkına bağlayan birisine gerçekleri anlatmak gerek diye düşünüyorum.

Kişisel not : bu konuyu açarken siz hangi öğrenim seviyesindesiniz ?

• Olm hangi kafa ve özgüvenle bu konuları açıyorsunuz ?

1. 80 yıl önce kaç ünü vardı ?
    2. Eğitim kalitesinin özelleştirme ile ne alakası var ?
    3. Özelleştirme diye yıllarca konuştunuz özelleştirilen kurularımların ülkeye verdiği katkı ortadan kalkınca şeker bile 50 TL oldu
    4. Sanki ülkedeki özel üniler çok kaliteli eğitim veriyor, eskiden dershane olan binalar tabela değiştirip üniversite oldu
    5. Çok değil 20 yıl önce TR nin devlet ünileri, sıralamalarda ilk 100 içinde bulunuyordu ? şimdi 200 de yoklar
    6. Özelleştirme falan diye boş muhabbet yapacağınıza, ülkenin insanının eğitim seviyesini ilk okuldan itibaren neden kaliteli bir eğitim ile yükseltilmediğini sorgulayın.

Daha yazmamı istersen cevap ver devam edeyim çünkü, sağ sol kavgasının bedava öğrenim hakkına bağlayan birisine gerçekleri anlatmak gerek diye düşünüyorum.

Kişisel not : bu konuyu açarken siz hangi öğrenim seviyesindesiniz ?

• O dönem kim üniversite okumak için para verirdi ki?

• OptikForm kullanıcısına yanıt

Lol lise mezunu bile şimdinin odtü mezunundan iyi yaşıyordu tabi ki verirlerdi.

•  

• ABD'de hangi üniversite paralı?

Batı ülkelerinin çoğunda üniversite parasız ve sınavsız. Diploma bir statü veya rütbe değildir.

ABD'deki paralı olan okulların çoğu zengin lobisine ait ve vatandaş olmayanları kapsıyor. ABD vatandaşı ya da Greencard sahibiyseniz sınav olmadan istediğiniz bölüme kayıt olup okuyabilirsiniz.

Ayrıca eğitim süresi bazı okullarda 2 yıl 3 yılda lisans diploması alabilirsiniz. Aldığınız bu diplomanın Türkiye'deki değeri Boğaziçi gibi üniversitelerin Doçentliğine denktir.

Gerisini siz hesaplayın..

• Üniversite devri bitti. Üniversiteyi artık bazı mesleklere girmek için basamak olarak görürüm. Mesela gemici olacaksın zabit olacaksan denizcilik okumak zorundasın.

Mühendis olacaksın mecbursun mühendislik fakültesine. Unvan almak için, meslek sınavlarına girmek için yeterlilik veriyor sadece.

Ancak iibf, fen edebiyat falan zarar ziyan fakülteler. Eğitim falan demeyin o kadar kafa yorup okuduktan sonra iş yoksa yemişim eğitimi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Universite kalitesinde olay ozellestirme degil. Devlet uygun politika izlerse, tamamen olay liyakat olursa, standartlari yuksek tutarsa is degisir. Sadece universite degil, egitimin geneli de benzer olmali tabi.

Ama akp ve benzeri partiler icin cehalet olmasi daha onemli. O yuzden egitimi anaokulundan itibaren kendilerine gore ayarladilar.

• trde paralı olsa üniler yine parayı veren düdüğü çalacak yine akıllanmayacaksınız

• Devletin en buyuk hatasi universitelere fazla ozerklik tanimak oldu. Uyarisiz atilmayla sonuclanacak sekilde siyaset yasagi getirilmesi gerekiyordu.

• sscb gıbı ıhtıyaclar lıstesıne gore bırey yetıstırmelıydıler, keşke askeri okullar ortaokuldan ıtıbaren baslasaymıs ve bunu çeşitlendirmeliydiler

• Bu gözler sınavsız askeri liselere alım yapanları gördü koç

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.