Şimdi Ara

Üniversitede tükenmezle not almanın önemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
2.299
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok büyüktür. Zaten erkek adamın silgiyle falan işi olmaz. Erkek adam hatasız kul olmaz der ve geçer

Gerçekten önemlidir şaka bir yana, ta lisedeki defterlerime bakıyorum. Kurşun kalem silinmiş, defter okunmuyor. Tükenmezle yazınca silinmiyor, sonradan okurken gözlerin yorulmuyor. Çalışırken daha rahat çalışıyorsun. Hatta daha ileri giderek diyorum ki beyaz kağıtta da çalışılmıyor, çünkü göz yoruyor beyaz tüm ışığı göze yansıtıyor. Eskiler bilir, eskiden saman kağıdı diye bir şey vardı beyaz kağıt yoktu. Ben de sarı kağıtlı defter aldım mesela, bunların hem yazımı rahat, sürtünme de düşük insanın elini yormuyor. Hem de göz yormuyor, hem de daha estetik duruyor. Kağıdın doğal boyanmamış hali zaten kahverengi sarı rengidir.

Tükenmez mutlaka mavi renk olmalı ama, siyah tükenmezler inanılmaz kötü kokuyor boğazını yakıyor adamın. Kalem olarak bic in round stic güzel mesela. Kağıdın da iyisi, bu sarı teksir kağıdıdır, biraz yumuşak olanları var en iyisi onlar, bunlara yazmak çok çok rahat oluyor, ama bulmak çok zor. Şimdilerde bunun geri dönüştürülmüş kağıttan halini yapıyorlar, gri renkli. Bu da güzel.

Bir çeşit daha sarı kağıt var, o daha sert ama kaliteli değil pek, galiba kraft kağıdı diyorlar. O da fena değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:42:29 >
  • Hukukçular kullanıyormuş, tükenmez kullanmak zorunluymuş.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:42:34 >
  • üniversitede not tutan var mı ya
  • G3gg kullanıcısına yanıt
    Kardeşim zaten not tutarken diyoruz.

G3gg, not tutmak her zaman işine yarar, ileride işte çalışırken bile yarayabilir. Evet internette çok bilgi var, ama işine yarayan bilgiyi şaaak diye ortaya koymak zaman ister. Notlar 10-20 yıl boyunca işine yarayabilir, üniversitedeki notlarını hala kullanan çok çalışan insan gördüm ben. Benim için zevk meselesi herkesi bilmem. Herkes böyle yapacak diye bir şey yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 21 Temmuz 2019; 13:55:27 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:42:40 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 1 tane daha kalem alıyorsun altı üstü. Gören de diyecek eşek ölüsü taşıyor. Bu forumda herkes her şeye muhalif zaten. İstersen sen taşıma kimin umrunda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CSB yazmayan adam -- 21 Temmuz 2019; 13:57:14 >
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:42:46 >
  • Boş yapıyorsun sadece ne alınganlığı. Boş yapanları sevmem.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-86G53N200 -- 23 Eylül 2020; 10:42:50 >
  • Katılmıyorum. Bi ara denemiştim tukenmezle not tutmayi ama hem elim yoruldu hem de aldigim notlari okurken gozlerimin yorulduğunu farkettim. Ben oldukça küçük yaziyorum, kursun kalemle yazdigimda önemli yerlere unlem isareti vs koyarak dikkat cekebiliyorum o konuya. Ama tukenmezle hem oyle yazamiyorum hem de kagidin her yeri mavi olduğu icin neresi onemliydi neresi gereksizdi yakalayamiyorum. Sayfaya baktığımda gozum de yoruluyor ayrıca.

Rotring rapid 0.5 uçlu kalemimle çatır çatır not tutuyorum ve böyle mutluyum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Heyea kullanıcısına yanıt
    Bana da kursun kalemler sert geliyor iste. Ve de cok soluk geliyor. Sen nasil bir uc kullaniyordun ki bendekiler hep soluk yaziyor, ben standart 2b uc kullaniyordum.

Ama gecen bir tane scrikks kalem buldum evde, cok agir galiba bronzdan yapilma, disi beyaz ama soyulmus ici bronz rengi. Ucu bildigin tahta kursun kalem gibi kalin. Ama nasil rahat. Zaten agir oldugu icin senin basmana gerek kalmiyor. Cok kallavi bir seye benziyor mesela bunu matta soru cozerken kullaniyorum.

Tombow'un uclarini kullaniyorum 0.5. Soluk falan da degil bence. Asil cok kalin oldugunda sikinti oluyor, yanlislikla elin parmağın falan degdiginde yazi kayiyor, arka sayfaya geciyor vs. Bu sekilde not aliyorum mesela, bunu tukenmez kalem ile yapamam.

Üniversitede tükenmezle not almanın önemi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel bi sohbet.

Üniv.de hem kurşun hem uçlu hem tükenmez kullanmıştım. Hangisi en iyi denirse hepsi güzel. Bazı dersler vardır tek kalemle idare edebilirsin bazı derslerimiz vardı, vurgu ve grafikler bakımından çeşitli kullanmak zorunda kalıyordum. Birisi uçlu 0.5, birisi mavi tükenmez diğeri kırmızı oluyordu ekseri. Siyah da kullanmışlığım vardı. Ders notları için özel olarak gidip teksir kağıdı (sarı saman kağıt) alıyordum göz yormasın diye. Not alması daha bi zevkli oluyordu. İki gün sonra yırtıp atmak istesem A4 kağıdına kıyamam, ona kıyıyordum.

Askerde ise ful siyah tükenmez kullandırdılar bize. Mavi ve kırmızı kullanmak yasaktı. Her askerin cebinde siyah tükenmez, yoksa siyah pilot mutlaka vardı. Taşımayan da vardı ama askeri kurallar gereği siyag taşıyorduk. Kurşun kalem hemen hiç lazım olmuyordu.

Hey gidi günler hey... Ulan köftohor herif duygulandırdın beni. Nerden aklına geldi şimdi bu başlık...

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-86G53N200

.
    üniversitede hangi bölümde test soruyorlarmış?

ben öğrenciyken özellikle ingiltere'de doktora yapmış hocalarım her zaman tükenmez kalem kullandırırdı. yanlış olursa karala, yanına yaz. tekrar değiştireceksin, çizgi çek tekrar yaz. derste'de hep tükenmez kullandığımdan yazım yanlışı pek yapmıyordum.

yukarıda biride demiş testte nasıl yapacaksın diye. gerçi hangi üniversitede okuyorsunuzda test ile sınav oluyorsunuz bilmiyorum ama diyelim sınavdaki sorudan emin değilsiniz sorunun yanına bir işaret koyarsın, diğer sorular bitince en son işaretli sorulara dönüp bakarsın, ha olduda işaretledikten sonra değiştirdiysen onuda yanına açıklarsın. mesela A olan şıkkı karalayıp B olanı işaretledin, yanına cevap B şıkkıdır diye not düşmen yeterli olacaktır. bunu yapmak zor olmasa gerek.

• Yani babam diyordu hep tukenmez kullan daha iyidir diye, ben de inat ediyordum Sonra baktim, daha iyi oldu sanki. Ben de paylasayim dedim.

Ben ergonomik acidan bakiyorum daha cok. Tukenmez rahat geliyor hocam o baglamda. Aslinda en iyisi dolma kalem diyorlar ama cok pahali onlar.

• Odev falan tukenmezle yapilir elde yazilacaksa da bence not alirken cok anlamsiz, sonra uzerini karaliyorsun daha kotu oluyor.

Zaten universitede not almis olup da suan tekrar bakmak isteyebilecegim cok cok az sey var, ailemin evinin derinliklerinde duruyor eski defterlerim. Kaldi ki bir seyi merak etsem internetten bakarim, pek bir degeri yok o notlarin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yahu hocam dedikkeriniz mantikki gekmedi
    Siyah deftere beyaz yazi yazmak en iyisi
    Oyle hatira defteri gibi bi defterim var

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Erasmus yaptığım okulda kurşun kalem ne bilmiyorlardı
    Herkes tükenmez kalem kullanıyordu. Sınavlar dahil

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.