Şimdi Ara

Üniversite kaydımı sildirmeden kazandığım başka bir bölüme kayıt yaptırmam sorun olur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
22.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Bölüm # Muhasebe
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İki yıllık muhasebe bölümü okuyordum iki yılı doldurdum alttan derslerim var haliyle mezun görünmüyorum ama devam etmek istemiyorum,
    Bu yıl sınava girdim ve tercih yaptım kazandığım bölüme kayıt yaptırırken sorun olur mu?
    Kaydımı sildirmedim ve dondurmadım, sildirmem gerekiyor mu?
    Ve kaydımı sildirirsem diplomamı geriye alabilir miyim?
    Birde sdü de okuyordum ve tercihlerimde sdü var yani aynı üniversiteye kayıt yaptırıcam yinede sildirmem gerekir mi ıspartanın ilçesinde okuyordum bu sefer merkezde olacağım.
    Birde son kez kayıt sildirmek uzun bir işlem midir?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Kaydını Sildirmeden Başka Bir Bölüme Kayıt Yaptırma

Bir üniversiteye kayıtlıyken başka bir üniversitedeki bir bölümü kazanmak mümkündür. Ancak, bu durumda kaydınızı sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt yaptırmanız yasal olarak sorunludur.

Kayıt Sildirmeden Başka Bir Üniversiteye Kayıt Yaptırma İşlemi

Kaydınızı sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt yaptırmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz:

• İkinci üniversitede kazandığınız bölüme kayıt yaptırın.
    • İlk üniversitenize kayıt sildirme başvurusu yapın.
    • Kayıt sildirme işleminiz tamamlandıktan sonra, ikinci üniversiteye kayıt işlemlerinizi tamamlayın.

Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

• Kayıt sildirme işleminizi, ikinci üniversiteye kayıt yaptırmadan önce tamamlamalısınız.
    • Kayıt sildirme işlemi, üniversitelerinizin ilgili birimlerine başvuru yapılarak gerçekleştirilir.
    • Kayıt sildirme işlemi sırasında, kalan derslerinizi veya borçlarınızı tamamlamış olmalısınız.
    • Bazı üniversiteler, kayıt sildirme işlemi için ek ücretler talep edebilirler.

Yasal Sonuçlar

Kaydınızı sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt yaptırırsanız, aşağıdaki yasal sonuçlarla karşılaşabilirsiniz:

• Kayıt sildirme işleminiz geçersiz olabilir ve ilk üniversitenize yeniden kayıt yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.
    • Kayıt sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt yaptırdığınız tespit edilirse, cezai yaptırımlara tabi tutulabilirsiniz.

Bu nedenle, kayıt sildirmeden başka bir üniversiteye kayıt yaptırmayı düşünüyorsanız, öncelikle ilgili üniversitelerinizin yönetmeliklerini dikkatlice incelemeniz ve yasal prosedürleri eksiksiz bir şekilde yerine getirmeniz önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sildirmen lazım , aynı anda 2 programa kayıtlı olamazsın aöf hariç
  • Selam dostum. Ben de aynı problemle uğraşıyordum birkaç gündür nihayete ulaştı hemen anlatayım. Eğer lisans öğrencisiysen ve önlisans tercih ettiysen sorun yok sildirmeden önlisans programına kayıt olabiliyorsun. Eğer önlisans öğrencisiysen ve yine önlisansa kayıt olacaksan sildirmen şart. Aynı anda iki önlisans programına kayıt olamıyorsun. Kayıt sildirmek epey dertsiz. Yarım saat falan sürüyor lakin internet üzerindeki sistemde silinmiş olarak görünmesi bir bazen de iki günü alabiliyor. Yani tercihler açıklandıktan sonra sildirmen de en garanti yol. Herhangi bir sıkıntı yaşamazsın yeni üniversiteye kayıt olurken.
    Sevgiler.
  • Marlaasingeer M kullanıcısına yanıt
    merhaba, pazartesi günü dilekçemi verip kaydımı sildirdim (lisans programı 4 yıllık ). e-devlette öğrenci belgesi sorgulattığımda aktif öğrenci gözükmüyorum sanırım kaydım silinmiş fakat kazandığım üniversitenin ( e- kayıt yaptım) öğrenci bilgi sisteminde yöksis bilgilerinde bir uyarı çıkıyor. sanırım kaydımı sildirdiğim üniversite yöksis'e bildirmemiş. sizce kaydımı sildirdiğim üniversite'deki ilgili öğrenci işlerini arayayım mı yoksa 1-2 içinde yöksis'e kaydımı sildirdiğim düşer mi ? Cevaplarsanız sevinirim.
  • Arkadaşlar 2 yıllık önlisans kaydım ama gitmiyorum bu yıl girdm 4 yıllık bi bölüme gideceğim 2 yıllık kaydı sildirmem lazım mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende iki yıllık bı bölüm icin kayıt yaptırsam ne kadar sürede geri sildiririm eğer gelirse DGS den 4 yıllık okumak istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.