Şimdi Ara

Üniversitede dersler çok mu zor ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
31.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    bzı yrde zor olan ders bazı yerde çok kolay olabiliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: mainstorm

quote:

Orijinalden alıntı: yoney

quote:

Bana kalırsa Boğaziçi dışındaki hiç bir üniversitede okunmaz

Okuma o zaman.

Yaşına, heyecanına ve içinde bulunduğun dönem nedeniyle kendini zeytinyağı gibi hissetmene veriyorum.

yanlış hatırlamıyorsam gs-hukuk ta arkadaş en kral yerde yani

• Anadolu lisesinde okuyorsan üniversitede oh lan dünya varmış diyeceksin, lisede egoist hocaların sırf özel ders aldırmak uğruna ağır sınavlar basıp nasıl zorla öğrenciye sıfır aldırdıklarını üniversitede farkedeceksin. Lisede aslında herşeyin formalite olduğunu farkedeceksin. Bütün yaz tatillerini çürüten, sorumluluk sınavlarının ne kadar saçma kaldığını göreceksin.
  • gittiğin üniversiteye göre değişir.
  • quote:

quote:

quote:

Okuma o zaman.

Yaşına, heyecanına ve içinde bulunduğun dönem nedeniyle kendini zeytinyağı gibi hissetmene veriyorum.

Merak ediyorum, ne varmış yaşımda, neymiş şu heyecanım? Durup dururken alakasız bir konuda bu mesajı yazıyorsun, ne demeliyim "Ya evet, haklısın" mı demeliyim? Boğaziçi'nde olmayan bölümler de var, bilmem farkında mısın, zeytinyağı olmaya gerek yok bunu fark etmek için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoney -- 23 Kasım 2010; 20:48:32 >

• Üniversitesine,bölümüne ve hocasına göre degisir.

Lisedeki mantık burda da geçerli. Günde 1-2 saat çalısmayla vize haftasında sabahlamana bile gerek kalmaz.

Ama eger sen lisede de yazılılara son gün çalısanlardansan (benim gibi) vize haftası mecbur sabahlayacaksın konular yetismiyo çünkü son 1-2 günde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Halleluja

Anadolu lisesinde okuyorsan üniversitede oh lan dünya varmış diyeceksin, lisede egoist hocaların sırf özel ders aldırmak uğruna ağır sınavlar basıp nasıl zorla öğrenciye sıfır aldırdıklarını üniversitede farkedeceksin. Lisede aslında herşeyin formalite olduğunu farkedeceksin. Bütün yaz tatillerini çürüten, sorumluluk sınavlarının ne kadar saçma kaldığını göreceksin.

Aynen katılıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Okuma o zaman.

Merak ediyorum, ne varmış yaşımda, neymiş şu heyecanım? Durup dururken alakasız bir konuda bu mesajı yazıyorsun, ne demeliyim "Ya evet, haklısın" mı demeliyim? Boğaziçi'nde olmayan bölümler de var, bilmem farkında mısın, zeytinyağı olmaya gerek yok bunu fark etmek için.

Durup dururken alakasız bir konuda mesaj yazmıyorum. Konunun tamamını okumadan yorum yazıyorsun ve suçlu ben oluyorum.
    @KARAKAYA'nın yaptığı hatayı yapıyorsun sende. Birisi "bana kalırsa fen-edebiyat fakültesi teknik üniversiteler haricinde hiç bir üniversitede okunmaz" dedi.
    Ben de "bana kalırsa Boğaziçi haricindeki hiç bir üniversite de fen-edebiyat okunmaz." dedim.

Senin yazdığını fen-edebiyat bazlı düşünmemiştim, yukarıdaki netlikte yazmamışsın sonuçta, yukarıdaki arkadaş da benim gibi anlamış anlaşılan. O zaman kabul ediyor, görüşüne saygı duyuyor ve kırıcı olduysam özür diliyorum.

• "Senin yazdığını fen-edebiyat bazlı düşünmemiştim, yukarıdaki netlikte yazmamışsın sonuçta, yukarıdaki arkadaş da benim gibi anlamış anlaşılan. O zaman kabul ediyor, görüşüne saygı duyuyor ve kırıcı olduysam özür diliyorum. "

• Hazırlık okuyorum. Mis
  • quote:

Orijinalden alıntı: m.ali20

Hazırlık okuyorum. Mis

;)
  • quote:

Bana kalırsa fen-edebiyat Boğaziçi dışındaki hiç bir üniversitede okunmaz

Edit: Anlatım bozukluğu.

Hiçbir ayrı değil bitişik yazılır.Yazım yanlışlığı
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: phantasy*

quote:

Bana kalırsa fen-edebiyat Boğaziçi dışındaki hiç bir üniversitede okunmaz

Edit: Anlatım bozukluğu.

Hiçbir ayrı değil bitişik yazılır.Yazım yanlışlığı

Ahahahah... Nokta koymayı unuttuğumu söylememişsin @phantasy*

Hocam dikkat etmek lazım yazım kurallarına.1 soru 1000 kişi demek..

• Sosyolojideyim fen edebiyattayım.İlk sene zorluk yok.Diğer seneler saha araştırması köye gitmeler vs. var belki o zamanlar zor olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogzgunner23 -- 24 Kasım 2010; 21:51:07 >
  • Merhaba,

Öncelikle belirtmek isterim ki forumlarda bu gibi konuları danışırsan kendini bıyıkları yolunmuş bir kedi gibi hissedersin.
    Bunca kafa karıştırıcı çelişki dolu cevapların arasına kendi zırvalarımıda eklememe izin ver. Her bölümün demiyorum, her dersin zorluğu farklıdır. Bir ders vardır ki 5 dk bile çalışmana gerek kalmaz, bir ders vardır ki 15 gün de çalışsan "acaba şu teori,şu deney, şu formülün şurası nasıldı" gibi sorular beynini kemirir. Eğer bir şeyleri ezberlemek zorunda olmak sana acı veriyorsa, benim gibi vizelere boş bir levha olarak girebilirsin. Bunun yanında okuduğun bölüme ilgin varsa hiç çalışmasan bile önceden edindiğin bilgiler ile vizede bir şeyler de yapabilirsin. Vizeler yaklaşmaya başlayınca sınıfa girdiğinde göreceksin ki herkes bir panik içerisinde, herkes bir yerleri ezberliyor. Ranza arkadaşına bakacaksın ki ranzasının üzerine ders notları yazıyor. Şaşıracaksın. Dehşete düşeceksin. En azından ben düştüm. Kimi ders olacak, 15 gün çalışacaksın ve aldığın not 10'u geçmeyecek. Muşmula suratlı bir Prof. karşına geçip sana geri zekalı muamelesi yapacak. Zira kendileri bilim insanlarıdır(!)
    Üniversite babadır,zordur,süründürür gibi düşüncelerin varsa terk et. Yok öyle bir üniversite. Lisede yaşadıklarının evrim geçirmiş halini yaşayacaksın. Göreceğin insanlar seni dehşete düşürecek. Yeri gelecek diyeceksin ki bilim,ilim,sanat yuvası mıydı burası? Özetleyecek olursam, sevdiğin bir bölümse senin için konular ne zor olacaktır ne de çekilmez. Aksine zevkli ve kolay olacaktır. Arkadaşların o bölümü zengin(!) olmak adına bilmeden tercih ettikleri için kafalarını duvarlara vuracak, hiç ezberlenmeyecek yerleri ezberlemeye çalışacaklar. Sen hiç bir filozofun eserini açıp ezberlemeye çalışan bir insan gördün mü? Ben gördüm. Üstelik ezberledikleri yerde filozof o gibi insanları aşağılamakta :)

Bir arkadaş demiş ki üniversite yalnızca boğaziçinde okunur. At gözlüklerini çıkar sayın boğazımsı.
    Üniversiteye girecek arkadaşlara tavsiyem, üniversite değil bölüm tercih edin. Odtü'de ki bir bölüm derece yapanları alıyor olabilir ancak araştırın hocalarını,ders programını, nasıl ders işlediklerini. En iyi üniversitelerden birinde kendi bölümümün derslerine katıldım misafir olarak acıdım öğrencilere. Hocanın suratsızlığımı desem, öğrencilerin ahmaklığımı desem... Ne bir ruh, ne bir enerji var sınıfta. Öyle bir ortam Harvard bile olsa OKUNMAZ. Hedeflerinizi belirlemezseniz yukarıda saydığım örneklerden olursunuz. Ben boğaziçinde okuyacağım deyip 30 tercihi de o bölüme yapan adama AHMAK derim. Bir bölüm belirleyin ve o bölümü doğuda dahil olmak üzere tüm üniversiteleri araştırın. Dersler nasıl işleniyor, hocalar nasıl insanlar, burada bu bölümü okumak bana ne katar gibi sorular sorup cevaplarını bizzat ilgili kişilerden öğrenin. Forumlardaki karamsar ülke gençliğinden değil. Geçen yaz mühendislik okunmaz, ODTÜ'de okunmaz, bilgisayar okunmaz,uzay okunmaz diyenler vardı bu forumda.

Hatalar için üzgünüm.

• Çok zor ders yoktur, kıl hoca vardır.
    Çok zor ders yoktur, tembel öğrenci vardır.
    .
    .
    .
    .
    .
    ....
    Güzel kızlar kimyadadır.

• Suana kadar hiç kimse universiteden mezun olamadı.
  • Liseden daha kolay dersem inanırmısın? Yemin ederim öyle, lise hayatım boyunca sadece bir kere teşekkür getirdim, oda mezun olduğum sene herkese verdikleri teşekkür

Şu an üniversitedeyim ve not ortalamam 3.40/4

Bir sürü arkadaşım zorlanıyor üniversitede, bazıları ise zorlanmıyor, önemli olan sevdiğin bir bölüme gitmek, eğer ilgili olduğun bir bölümde okursan mutlaka çok başarılı olursun. Ben mesela 11-12 yaşından beri ekonomi ve parasal piyasalara ilgim var, lisede fizik, kimya derslerim hep zayıf gelirdi, 10. sınıfı tekrar etmek zorunda kaldım bunun yüzünden.

Sen sen ol, puanım yazık olmasın diye istemediğin bir bölüme gitme Benim mesela puanım Bilkent , Ankara bilgisayar mühendisliğine tutuyordu, çevremde herkes abartısız orayı yazmamı istedi, ama direndim, bilgisayarlara ilgiliyim, ama fizik derslerim berbat, kendimi biliyorum, girseydim şu an çok zorlanıcağımdan eminim.

Mutlaka sevdiğin bir bölüme gir, gerisi gelir, ilgili olduğun dersleri alcağın için lise yıllarına göre çok daha başarılı olursun, tecrübeyle sabittir

• İngilizce öğretmenliği çok zor lanet olsun böyle bölüme 20 li yaşlarda saçlarıma ak düştü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iwanthidan

İngilizce öğretmenliği çok zor lanet olsun böyle bölüme 20 li yaşlarda saçlarıma ak düştü.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.