Şimdi Ara

Üniversitede dersler çok mu zor ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
31.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • herkes aynı şeyi söylüyo üniversitede olsanız kaç gece uykusuz sınava girdiğinizi bilmeyeceksiniz tarzı söylemlerle çok karşılaştım yada çalışmama gibi bir seçenek yokmuş hiç çalışmayan bile çalışmak zorunda kalıyomuş doğru mu bunlar?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Dersleri Zor mu?

Üniversiteye adım atacak olan öğrencilerin en çok merak ettiği soruların başında "Üniversite dersleri zor mu?" konusu gelmektedir. Bu sorunun cevabı, seçilen bölüme, öğrencinin çalışma alışkanlıklarına ve beklentilerine göre değişebilmektedir.

Genel olarak üniversite dersleri, lise müfredatına göre daha zorlayıcı ve kapsamlıdır. Dersler daha derinlemesine işlenir ve öğrencilerden daha fazla okuma, araştırma ve eleştirel düşünme becerisi beklenir. Ayrıca, üniversite sınavları da lise sınavlarına göre daha zordur ve daha çok bilgiyi kapsar.

Özellikle ilk yıl dersleri, öğrenciler için zorlu bir geçiş süreci oluşturabilir. Lisede başarılı olmuş olsanız bile, üniversitenin farklı bir çalışma ortamı ve beklentileri olduğunu unutmamalısınız. Dersler daha hızlı işlenir, sınavlar daha sık yapılır ve öğrencilerden bağımsız çalışma becerileri beklenir.

Bununla birlikte, üniversite derslerinin zorluğu yalnızca akademik yönüyle sınırlı değildir. Öğrenciler, üniversite hayatında ders yüklerinin yanı sıra sosyal ve kişisel sorumluluklarla da karşı karşıya kalırlar. Bu nedenle, zaman yönetimi ve stres yönetimi becerilerinizi geliştirmeniz önemlidir.

Sonuç olarak, üniversite derslerinin zorluğu, seçilen bölüme ve öğrencinin çalışma alışkanlıklarına göre değişse de, genel olarak lise müfredatına göre daha zorlayıcı olduğunu söylemek mümkündür. Ancak, iyi bir çalışma programı, düzenli ders çalışma ve öğretim görevlilerinden yardım alma gibi stratejilerle üniversite derslerinde başarılı olabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Doğru; ek olarak son dakikacılar içinde ezberi iyi olanlardansan iyi ortalama yaparsın. Düzenli çalışanları son dakikacıların dışında tutuyorum genel olarak onların ortalamalar iyi olur zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wristcutter

Doğru; ek olarak son dakikacılar içinde ezberi iyi olanlardansan iyi ortalama yaparsın. Düzenli çalışanları son dakikacıların dışında tutuyorum genel olarak onların ortalamalar iyi olur zaten.
    Valla Bölüm okuyorsan baya zor.Hele matematik bölümü öğrencisiysen ilk seneden istisnasız saçların dökülür
  • quote:

Orijinalden alıntı: mainstorm

Benim saçlarımın yarısı elime geldi bile. 2.sınıftan fizik bölümünü terk ettim. Bakalım bu sene ne olacak ?

Hangi Üniversite ?..İyi dayanmışsın valla
  • quote:

Orijinalden alıntı: phantasy*

quote:

Benim saçlarımın yarısı elime geldi bile. 2.sınıftan fizik bölümünü terk ettim. Bakalım bu sene ne olacak ?

Alıntıları Göster
    Bölümler gerçekten daha zor oluyor sanırım. Kendi okulumdan örnek veriyim. Kocaeli ünide mühendislik öyle aman aman derecede zorlamıyor. Düzenli çalışan veya vizelerden 1 hafta önce başlayan birisi tüm derslerden çok ço rahat geçer. Tabiki istisnalar da var. Bazı bölümlerde bazı hocalar uyuzluk yapınca bir dersten 400 kişi de kalabiliyor. Ama genel olarak şöyle diyeyim zor diyenlerin % 80 i son gün çalışarak geçmek isteyenler böyle olunca da tabi ki başarısızlık ve sonucunda da zor diyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: RSnazdrovia

Bölümler gerçekten daha zor oluyor sanırım. Kendi okulumdan örnek veriyim. Kocaeli ünide mühendislik öyle aman aman derecede zorlamıyor. Düzenli çalışan veya vizelerden 1 hafta önce başlayan birisi tüm derslerden çok ço rahat geçer. Tabiki istisnalar da var. Bazı bölümlerde bazı hocalar uyuzluk yapınca bir dersten 400 kişi de kalabiliyor. Ama genel olarak şöyle diyeyim zor diyenlerin % 80 i son gün çalışarak geçmek isteyenler böyle olunca da tabi ki başarısızlık ve sonucunda da zor diyorlar.

Alıntıları Göster
    Düzenli çalışırsan zor değil.150 sayfalık notu olan bir dersi son 1-2 gün çalışsan bile birşey yapamazsın.Seyir gibi bir dersi son gün çalıştım sınavda herşey birbirine girdi hiçbirşey yapamadım.

• quote:

quote:

quote:

Anadolu Üniversitesi

İyi yapmışsın hocam ya.Fen-edebiyat sadece teknik ünilerde okunur bana göre
  • quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    söz konusu inşaat mühendisliğiyse, 3. sınıfın 1. dönemine geldik zor ders görmedim
    eğer bu dönem dersim kalırsa ki pek sanmıyorum, benim mallığım olur.
    zor diyenler biraz abartıyor ya da çalışmıyor bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hashus1099

söz konusu inşaat mühendisliğiyse, 3. sınıfın 1. dönemine geldik zor ders görmedim
    eğer bu dönem dersim kalırsa ki pek sanmıyorum, benim mallığım olur.
    zor diyenler biraz abartıyor ya da çalışmıyor bence.

Alıntıları Göster
    Bence tamamen bölümle alakalı sayısal bir bölümdeysen zordur ve çok çalışman gerekir.Sözel bölümdeysen üniversitede yatarsın genelde.Bazı bölümlerde okula hiç gelmeyip sadece notlara çalışıp sınava girersin.Bu dediğim olay üniversiteye göre değişebilir ama genel durum böyledir.Bence sözel bir bölüme gidersen liseden daha kolay gelecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Investigator

Bence tamamen bölümle alakalı sayısal bir bölümdeysen zordur ve çok çalışman gerekir.Sözel bölümdeysen üniversitede yatarsın genelde.Bazı bölümlerde okula hiç gelmeyip sadece notlara çalışıp sınava girersin.Bu dediğim olay üniversiteye göre değişebilir ama genel durum böyledir.Bence sözel bir bölüme gidersen liseden daha kolay gelecektir.

Alıntıları Göster
    Çalıştıktan sonra zor değil,adamakıllı takip edersen dersleri,kolay.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dentex Dentex

Çalıştıktan sonra zor değil,adamakıllı takip edersen dersleri,kolay.

Alıntıları Göster
    Mimarlıkta uykusuz sınava girmenin yanında uykusuz yaşamayı öğrenirsin.
  • Bunlar bana çok saçma geliyor. ÖSS'ye çalıştığın yoğun tempodan sonra her gün yan gelip yatmayı bekliyorsan, evet öyle olmuyor, ama düzenli çalışırsan "sabahlama" fantazisiyle hiç ama hiç işin olmaz!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yoney -- 22 Kasım 2010; 19:41:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yoney

Bunlar bana çok saçma geliyor. ÖSS'ye çalıştığın yoğun tempodan sonra her gün yan gelip yatmayı bekliyorsan, evet öyle olmuyor, ama düzenli çalışırsan "sabahlama" fantazisiyle hiç ama hiç işin olmaz!
    Çok zor.
  • quote:

İyi yapmışsın hocam ya.Fen-edebiyat sadece teknik ünilerde okunur bana göre

Fen fakültesinde okuyacaklar için Türkiye'de belki de en iyi imkanları sağlayan üniversite Bilkent Üniversitesi. Kaç tane fizik bölümü öğrencisi daha okuyorken nanoteknoloji merkezlerinde projelerde yer alabiliyor? Bilkent Üniversitesi İleri Araştırma Laboratuvarı ve kampüsündeki 2 tane nanoteknoloji merkezi ile Türkiye'de bilim denince ilk akla gelen üniversitelerdendir.
  • quote:

Bana kalırsa Boğaziçi dışındaki hiç bir üniversitede okunmaz

boğaziçinde tıp yok

napim , okumayayım mı ?

• quote:

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Üniversite üniversite gezme şansım olmadı.
    Kendi adıma söylüyorum.
    Çok zor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: holyjohn

Kendi adıma söylüyorum.
    Çok zor.

Alıntıları Göster
    zor olan üniversite değil bitirdikten sonrasıdır zor olanı atanamamak zor olanı o kadar emeğin karşılığını tam alamamaktır zor olan öğretim görevlilerin menfaate bakmasıdır zor olan her üniversiteye girenin mezun edilmesidir zor olan bir üniversite bitirdim iş var fakat bir üniversite mezunu olarak tok karnına neden ezileyim ki şuan ikinci üniversite okuyorum
  • quote:

Kendi adıma söylüyorum.
    Çok zor.

Alıntıları Göster

sory bro
  • quote:

Bana kalırsa Boğaziçi dışındaki hiç bir üniversitede okunmaz

Okuma o zaman.
  • quote:

Kendi adıma söylüyorum.
    Çok zor.

Hocam daha 1.sınıfsın böyle diyorsan.Lipitler tıpta çok zormuş üst kat komşum cinnet geçirdi vizeden sonra
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.