Şimdi Ara

Üniversitede Bölüm Seçimi[CİDDİ]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
362
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Selçuk,Anadolu,Gazi gibi üniversitelerin işletme, iktisat, kamu yönetimi bölümleri tutuyor.(Gazi kamu yönetimi hariç) Ancak Ankara'da özel üniversitede Hukuk okumakta içimden geçiyor. Ama hukuk ders olarak zaten zor bir bölüm bir de özel üniversitede bu daha da zorlaşacaktır bunu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Ciddi tavsiyelerinizi bekliyorum sizce hangisi ilerisi için daha iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

• Özel nversitede neden daha da zorlasın ki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tutar, önlerden takip.
  • Özelde daha da zorlanırsın bursum gitmesin diye uğraşıp durursun.Özellikle bursluysan kimseyle paylaşma gideceğin okulda zaten yoksa derslerden kolay kolay geçemezsin.
    Hukukta sanıldığı kadar zor bir bölüm değildir.Sadece ezberinin iyi olması gerekir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ray Kurzweil -- 1 Temmuz 2013; 23:19:05 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lastshadow5

Arkadaşlar Selçuk,Anadolu,Gazi gibi üniversitelerin işletme, iktisat, kamu yönetimi bölümleri tutuyor.(Gazi kamu yönetimi hariç) Ancak Ankara'da özel üniversitede Hukuk okumakta içimden geçiyor. Ama hukuk ders olarak zaten zor bir bölüm bir de özel üniversitede bu daha da zorlaşacaktır bunu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Ciddi tavsiyelerinizi bekliyorum sizce hangisi ilerisi için daha iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

neden işletme iktisat veya kamu yönetimi istiyorsun hocam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mikacan

Özel nversitede neden daha da zorlasın ki

Parasal açıdan baskı altında olmak, kalma korkusu vb...
  • Özel üni. ler sanıldığı kadar kasmıyor yani paran varsa kesinlikle oku iş bulur paşa paşa parayı telafi edersin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: sseerrddaarr

Özel üni. ler sanıldığı kadar kasmıyor yani paran varsa kesinlikle oku iş bulur paşa paşa parayı telafi edersin

Kesinlikle Herkesin düşündüğü bişey var Üniverstede bursun kesilsin diye zorlaştırırlar mı diye Saçmalık yok öyle bişey

• quote:

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Arkadaşlar Selçuk,Anadolu,Gazi gibi üniversitelerin işletme, iktisat, kamu yönetimi bölümleri tutuyor.(Gazi kamu yönetimi hariç) Ancak Ankara'da özel üniversitede Hukuk okumakta içimden geçiyor. Ama hukuk ders olarak zaten zor bir bölüm bir de özel üniversitede bu daha da zorlaşacaktır bunu kaldırabilir miyim bilmiyorum. Ciddi tavsiyelerinizi bekliyorum sizce hangisi ilerisi için daha iyi olur. Şimdiden teşekkürler.

neden işletme iktisat veya kamu yönetimi istiyorsun hocam?

Hocam aslında iktisatı da pek istiyorum denilemez çünkü matematikle pek uğraşmak istemiyorum, ileride seveceğim işi yapmak istiyorum. Avukatlığı hep istemişimdir ama banka müfettişliği vb. mesleklerde severek yapabileceğim mesleklerden. Bu yüzden istiyorum

• Aga elimizi sallasak iktisat işletme mezununa carpiyo ekonomi felan yok mi hic aklinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi araştırıp araştırmadığına bakmak istedim bilinçsiz tercihler insanı çok yerlerden döndürüyor umarım gidince sürprizle karşılaşmazsın
  • Çok detaylı araştırma fırsatım olmadı hocam ama şu anda bildiklerim bunlar. Üniversiteler hakkında bir fikriniz var mı?
  • Ben selçukta okuyorum, burayı yazarsan sakın ama sakın hazırlık okuma. Hiç bir katkısı yok, bir senen heba olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akçalı.

Ben selçukta okuyorum, burayı yazarsan sakın ama sakın hazırlık okuma. Hiç bir katkısı yok, bir senen heba olur.

Hocam bölümünüz nedir? Mümkünse okulun avantajlarından, dezavantajlarından biraz bahseder misiniz?
  • quote:

Çok detaylı araştırma fırsatım olmadı hocam ama şu anda bildiklerim bunlar. Üniversiteler hakkında bir fikriniz var mı?

tavsiyem var. Böyle bir konuda fikir almak için burda açmanın sebebi çok fazla kişinin vurda takılması ise bunların bütük çoğunluğu daha lise son bile değil..

üniversiteler veya ygs lys konusunda açarsan bu bölümlerde okuyanları bulma imkanın da olur. tabi bir de bu işin içinde tanıdığın varsa onları aramalısın ama mutlaka aramalısın
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Akçalı.

Ben selçukta okuyorum, burayı yazarsan sakın ama sakın hazırlık okuma. Hiç bir katkısı yok, bir senen heba olur.

Hocam bölümünüz nedir? Mümkünse okulun avantajlarından, dezavantajlarından biraz bahseder misiniz?

Bölümüm Gazetecilik, zorunlu olmadığı halde isteğe bağlı olarak hazırlık okudum. Okulun avantajlarından şöyle bahsedeyim: Kampüs çok büyük (Türkiyenin en büyük 2. kampüsüymüş galba), büyük bir kütüphanesi ve bilgisayar merkezi var, Avm var, kampüs içi tramvaylı ulaşım mümkün ücretsiz olarak. Bu tramvaylar aynı zamandada şehir içi ulaşım aracı olarakta kullanılmakta, kampüsün bulunduğu bosna hersek mahallesi şehir merkezinden biraz uzak olup kendide bir merkez gibi, Türkiyenin en büyük mahallelerinden biri ve %90ı öğrencidir, hareketli sayılır. Dezavatanj olarak büyükşehirlerden gidiyosan, İstanbul, İzmir gibi, alışmakta sıkıntı çekebilirsin şehire, çünkü hayat buralara göre biraz daha yavaş, iç anadolu haliyle, ne kadar hızlı bi yapın varsada, seni frenliyor şehrin basıklığı, insanların yaşam biçimleri vs. diyeceklerim bu kadar. (Ankara, Eskisehir biraz daha yakın hadi hızlı tren vs.) Ben de İzmirden gittim, bir sene kaldım bu kadar gözlemleyebildim.

• Kardesim hukuk zor bir bölüm onu öncelikle söyleyeyim.Zaten ufak bir azınlığın 4 senede bitirebilmesinden anlaşılıyor.Öyle sanıldığı gibi Anayasa,CMK,TCK vb ezberleyip iş bitmiyor.Hoş belli başlılarını ezberlesen yetiyor zaten.Bunları uygulamada,somut olaylarda kullanabilmek asıl mesele.
    Maddi durum özel üni.yi ucu ucuna çıkarıyorsa hiç o işe bulaşma derim.Çünkü okulun uzamasını göz önünde bulundurmalısın kesinlikle ayrıca bunun yaz okulu var(özellerin çoğunda mevcut) kredi başına para alacaklar.
    Maddi durumun iyiyse amenna.
    Yardımcı olabileceğim bi durum varsa haber edersin.

Edit:Selçuk Hukuk'tayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eldarion -- 1 Temmuz 2013; 23:45:26 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Özel üni. ler sanıldığı kadar kasmıyor yani paran varsa kesinlikle oku iş bulur paşa paşa parayı telafi edersin

Kesinlikle Herkesin düşündüğü bişey var Üniverstede bursun kesilsin diye zorlaştırırlar mı diye Saçmalık yok öyle bişey

O işler öyle yürümüyor.Öyle bi zorlaştırırlar ki sınav kağıdını bile okumadan çizer
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

quote:

quote:

O işler öyle yürümüyor.Öyle bi zorlaştırırlar ki sınav kağıdını bile okumadan çizer

Bizim üniversitede kim burslu kim değil kimse bilmez bile Ben de tam bursluyum Hocalar farkında bile olmaz

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PeşimizdeBiriVar

quote:

quote:

Bizim üniversitede kim burslu kim değil kimse bilmez bile Ben de tam bursluyum Hocalar farkında bile olmaz

Hangi üniversite ?

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.