Şimdi Ara

Üniversitede bölüm değiştirme (mühendislik) ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
12.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bizim dersanede Kocaeli üni.den mezun olmuş bir arkadaş var. Anlattıklarına göre ktü gibi üniv.lerde orman mühendisliği seçsende 2. sınıfın başında bilgisayar müh.e geçebiliyormuşsun. Çünkü 1.sınıfta derslerin %90 ı aynı diyor. Ama biliyorsunuzki orman müh. 250 küsürle , pc mh. 335 küsürle alıyor. Sizce bunun doğruluğu var mıdır?

Orijinalden alıntı: cobra 2

Arkadaşlar bizim dersanede Kocaeli üni.den mezun olmuş bir arkadaş var. Anlattıklarına göre ktü gibi üniv.lerde orman mühendisliği seçsende 2. sınıfın başında bilgisayar müh.e geçebiliyormuşsun. Çünkü 1.sınıfta derslerin %90 ı aynı diyor. Ama biliyorsunuzki orman müh. 250 küsürle , pc mh. 335 küsürle alıyor. Sizce bunun doğruluğu var mıdır?

bence olmaz öyle birşey biri orman fakültesi bünyesinde biri mühendislik fakültesi bünyesinde yalnız öss yoluyla olur yatay geçiş olamaz bu bölümler arasında bende ktü inşaat mühendisliği mezunuyum 5 yıl okudum üni çok iyi biliyorum.
  • bende bazı özel üniversitelerde bölümler arası yatay geçişi duymuştum.. ilk yılında geçiş yapılabiliyormuş sadece.. belki bununda dogruluk payı vardır.. ama her isteyenin geciş yapacagını zannetmiyorum ortalamanın cok iyi olması lazımdır..

kolay bişey degil yani
  • quote:

bunun için ortalama ilk sene 3,00 olacakmış. şimdi ortalama 3,00 olursa su ürünlerinden bile geçiş olabiliyor dedi diyorlar.?

3 olması başvuru için gerek yeter koşuldur. 3 ün altındaysan başvuru bile yapamazsın. eğer üstündeyse de başvurursun, birkaç üstteki arkadaşın da dediği gibi en yüksek 2-3 kişiyi (kontenjan kaçsa) alırlar. Yani mümkün olmayan bişey değil tabiki. Ancak ona güvenip istemediğin bir bölüme girmek yapabileceğin en büyük hatalardan biri olur. Onun yerine öss den şansını denemeni tavsiye ederim.

Arkadaşlar bizim dersanede Kocaeli üni.den mezun olmuş bir arkadaş var. Anlattıklarına göre ktü gibi üniv.lerde orman mühendisliği seçsende 2. sınıfın başında bilgisayar müh.e geçebiliyormuşsun. Çünkü 1.sınıfta derslerin %90 ı aynı diyor. Ama biliyorsunuzki orman müh. 250 küsürle , pc mh. 335 küsürle alıyor. Sizce bunun doğruluğu var mıdır?

var arkadasım var bal gibi var. ktu de de . benim arkadasım jeolojiden elektrik elektronige gecti.
    ilk yıl notların cok iyi olcak. daah vizelere yeni basladı otur calış sık dişini bi yıl gerisi kolay.
    ama sen ole her bolume gecemiyosun okul sana belli bolumler sunuyo listeler asılır donem sonunda dogru. basvuranlar arasından objektif olarak not ortalamsı sırasına gore ilk bi kac kişi alınır. 2-3 kontenjan vardır. bunlarada cogu insan ragbet gostermez. uzaktan cazip tir ama okula baslayıp fineller kotu gecince cazip gelmez:))

ha baktın olmadı yan dal için basvurursun , san okul bitiminde bu cocuk su bolumde yan dal yapmıştır diye sertifika verirler.
    bide cift anadal var en babası odur. ben bi kac kişi tanıdım ole . aynı anda 2 bolum okuyosun. alttan dersin kalırsa byeee diyosun istersen 4 un 4 u ol:))

bahsettigin puan olayı geride kalıyo. sen artık universitede okuyosun.kendi basına özerk bir kurum istedigini yapar. kimsede bi halt diyemez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @ octopusokan

@ fizisyen

sağolun arkadaşlar. ben zaten sınava girdim bu sene pc. müh. istiyordum olmadı yeniden hazırlanıyorum şimdi. bunları duyunca biraz pişman oldum jeolojiye falan gitmediğime ama iş işten geçti. gerçi o da zor iş tabi...

Arkadaslar ktu de okuyorum muhendıslık.Elbette bolum değiştirebılıyorsun tabıkı not ortalamana bakıyolar. ormandan bilgisayara gecıs var mı bılmıyorum,ama metalurjı malzeme makına insaat elek-elekt. bilgisayar bolumlerı arasında gecıs var .1 yada 2 kısı alıyolar en fazla 2 dır sayıyı tam bılmıyorum.geçmek o kadar kolay degıl.can egrısı yok burada gecme notu 50(cogu unı de 70) ama vizelerde dırek kazık gıbı sorular soruyolar.sadece mukavemetden 150 ogrencı falan altdan ders alıyoar makınada :D

Ayrıca mesela 1 sene jeo fızık okudun sonra tekrar oss gırdın makına kazandın o zaman 2. sınıftan baslıyorsun .
  • sa arkadaslar bu böüm değişikliği yalnızca aynı fakülteler arasımı oluyo mesela yalnızca mühendislik bölümleri kendi aralarında ya da fen-edebiyat bölümleri kendi arasında bilen varsa yardım ltfn.. ben ytü fizik ya da marmara kimya yazıp elektrik-elektronige gecebilirmiyim???
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.