Şimdi Ara

2 yıllık M.Y.O'dan Açık öğretime geçiş

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
11.052
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba arkadaşlar ben şu anda meslek yüksekokulu 2. sınıftayım(makine-resim-konstrüksiyon) ve 1991 doğumluyum.askerliğimi mümkün olduğunca uzun süre tecil ettirmem gerekiyor. bunun için açık öğretime geçmek istiyorum ancak;
    1- M.Y.O. mezunu biri için açıköğretime sınavsız geçiş var mı?
    2- eğer varsa kaçıncı sınıftan başlıyor ve kaç yıl öğrenim görüyorum?
    3- tecilimin bozulmaması şartıyla kaç dersten,kaç defa kalma hakkım var?

    bunları acilen öğrenmem benim için çok önemli çünkü güzel bir teklifi aldım ve askerliğimi en az 3 yıl tecil ettirmem gerekiyor..yardımlarınızı bekliyorum, ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum..



  • Yapay Zekanın Yanıtı

    2 Yıllık Üniversiteden Açıköğretime Geçiş: Kapsamlı Bir Kılavuz

    2 yıllık bir meslek yüksekokulundan (MYO) açıköğretime geçiş, akademik hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilecek önemli bir karardır. İster çalışma saatlerinizi eğitiminizle dengelemek, ister farklı bir alanda uzmanlaşmak isteyin, açıköğretim size esneklik ve fırsatlar sunabilir.

    2 Yıllık Üniversiteden Açıköğretime Geçiş Nasıl Yapılır?

    2 yilliktan açık öğretime geçiş süreci genellikle şu adımları içerir:

    1. İstediğiniz Açıköğretim Fakültesini Seçin: Türkiye'de birçok üniversite açıköğretim programları sunmaktadır. İhtiyaçlarınızı ve ilgi alanlarınızı karşılayan birini araştırın.
    2. Başvuru Yapın: Açıköğretim fakültesinin belirlediği başvuru tarihleri ve prosedürleri hakkında bilgi edinin. Gerekli belgeleri toplayın ve başvurunuzu zamanında yapın.
    3. Ön Koşul Derslerini Tamamlayın: Bazı açıköğretim programları, ön koşul derslerinin tamamlanmasını gerektirebilir. Bunları yerel bir açıköğretim merkezinde veya başka bir üniversitede tamamlayabilirsiniz.
    4. Kayıt Olun: Başvurunuz onaylandıktan sonra üniversiteye kayıt olmanız gerekir. Kayıt işlemleri ve ücret ödemeleri hakkında bilgi alın.
    5. Ders Seçiminizi Yapın: Açıköğretim sistemi, derslerinizi kendi hızınızda ve zaman çizelgenizde tamamlamanıza olanak tanır. Ders seçiminizi yapın ve çalışma planınızı oluşturun.
    6. Sınavlara Katılın: Açıköğretim derslerinde sınavlar genellikle merkezlerde veya çevrimiçi olarak yapılır. Sınav tarihlerini ve yerlerini takip edin.

    Açıköğretime Geçişin Faydaları

    • Esneklik: Açıköğretim, iş, aile veya diğer taahhütlerle eğitiminizi dengelemenize olanak tanır.
    • Erişilebilirlik: Açıköğretim merkezleri genellikle ülkenin her yerinde bulunur ve çevrimiçi öğrenme seçenekleri mevcuttur.
    • Maliyet Etkinliği: Açıköğretim programları genellikle geleneksel üniversite programlarına göre daha uygun maliyetlidir.
    • Çeşitlilik: Açıköğretim fakülteleri, çeşitli alanlarda lisans ve yüksek lisans programları sunar.

    Dikkat Edilmesi Gereken Önemli Hususlar

    • Kendini Disiplin: Açıköğrenim, kendi kendini disiplini gerektirir. Çalışma planınıza bağlı kalmalı ve hedeflerinize ulaşmak için motive olmalısınız.
    • Zaman Yönetimi: Açıköğretim esneklik sağlasa da, zamanınızı verimli bir şekilde yönetmeniz gerekir.
    • Öğrenme Kaynakları: Açıköğretim öğrencilerine genellikle sınırlı öğrenme kaynakları sağlanır. Kütüphanelere, çevrimiçi kaynaklara ve çalışma gruplarına erişiminiz olduğundan emin olun.

    2 yıllık bir üniversiteden açıköğretime geçiş, hayatınızda önemli bir dönüm noktası olabilir. Yukarıda özetlenen adımları ve hususları göz önünde bulundurarak, bu geçişi başarıyla tamamlayabilir ve akademik hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrex_06

    merhaba arkadaşlar ben şu anda meslek yüksekokulu 2. sınıftayım(makine-resim-konstrüksiyon) ve 1991 doğumluyum.askerliğimi mümkün olduğunca uzun süre tecil ettirmem gerekiyor. bunun için açık öğretime geçmek istiyorum ancak;
    1- M.Y.O. mezunu biri için açıköğretime sınavsız geçiş var mı?
    2- eğer varsa kaçıncı sınıftan başlıyor ve kaç yıl öğrenim görüyorum?
    3- tecilimin bozulmaması şartıyla kaç dersten,kaç defa kalma hakkım var?

    bunları acilen öğrenmem benim için çok önemli çünkü güzel bir iş teklifi aldım ve askerliğimi en az 3 yıl tecil ettirmem gerekiyor..yardımlarınızı bekliyorum, ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum..


    1- MYO mezunları aöf'ye dikey geçiş yaparak sınavsız olarak lisans eğitimine devam edebiliyor.
    2- Bitirdiğin bölüme göre ya direk olarak 3.sınıftan başlarsın, yada 4 derslik intibak sınıfından başlarsın bi nevi hazırlık sınıfı. İntibaktan sonra 3'ten devam edersin. Hangi bölümlerin direk 3 olacağı hangilerinin intibaktan başlayacağı klavuzlarda yazar.
    3- Eğer intibak okursan intibak süresince tecil hakkın yok. İntibak sınıfınıda en fazla 2 sene okuyabilirsin. 2 senenin sonunda askere alırlar. İntibakı geçtikten sonrada paranı yatırdığın sürece öğrencisin. Ve bu süre zarfında da askerliğin tecil olur. Sınıf geçmek için alttan 2 ders bırakma hakkın var her sınıf için. Alttan aldığın dersleri vermeden bir üst sınıfa geçemezsin.




  • ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eudomania -- 7 Mayıs 2010; 9:05:36 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eudomania

    Bence 2 yıllık üniversiteye ne yap et geç. Kendi kardeşimden örenek vereyim. Bilgisayar donanım mezunu oldu 2 senede. Sonra dgsde çok iyi puan yapamadı ama bilgisayar mühendisliğine geçiş yaptı ve şu anda gayet memnun


    Arkadaş zaten 2 yıllık myo okuyor!
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rádèøή


    quote:

    Orijinalden alıntı: eudomania

    Bence 2 yıllık üniversiteye ne yap et geç. Kendi kardeşimden örenek vereyim. Bilgisayar donanım mezunu oldu 2 senede. Sonra dgsde çok iyi puan yapamadı ama bilgisayar mühendisliğine geçiş yaptı ve şu anda gayet memnun


    Arkadaş zaten 2 yıllık myo okuyor!

    pardon arkadaşım değiştiriyorum yazdıklarımı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.