Şimdi Ara

KÖKLÜ ORTALAMA BİR ÜNİVERSİTEDE İKTİSAT OKUMAK?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba. Boğziçini maalesef kazanamadım, bu başka bir yazımın konusu. Ortalama ama köklü bir üniversitede iktisat okuyorum. Millet iş bulamayacaksın iibf/iktisat okunmaz tarzı yorumlar yapıyor. Bu bölümden mezun olan büyüklerimden veya bilgisi olanlardan yardım istiyorum. Üniversite dönemimi en efektif olarak nasıl geçirebilirim? Kendime neler katabilirim? Ne yapmam gerekir ki kendimi ön plana atabilirim? İktisat bölümünün iş olanakları ve yapılabilecek şeyler hakkında yardım istiyorum. Teşekkür ederim.

• Selamlar hocam, iktisat değil ama iibf mezunu olarak aklıma ilk gelen özel sektörde (özellikle bankacılık ve finans) müfettiş yardımcılığı ya da uzman yardımcılığı gibi unvanlarla çalışmaya başlayarak ileride şirket içerisinde yönetici pozisyonlara yükselmeniz söz konusu olabilir. Aynı durum kamu kurumları için de geçerli ama orada KPSS hazırlığı, dil sınavı gibi ekstra faktörler daha fazla efor anlamına geliyor. Köklü bir okulda okuyorsanız okulun adından ötürü ilgi de çekersiniz diye düşünüyorum (aklıma gelen birkaç okul var onlardan bir tanesinde olduğunuzu varsaydım, doğrudan belirtirseniz daha iyi olur ama tabii  ).

Şimdiden yapabileceğiniz şey de bu sektörde yer alan şirketlerin web sayfalarına bakın, her zaman İK süreçleri için bir sayfaları olur oralardan staj programlarını araştırın, LinkedIn veya e-posta üzerinden İK görevlileriyle iletişime geçerek ilginiz olduğunu ilerisi için neler beklendiğini doğrudan sorabilirsiniz. Her zaman dönüş olma garantisi yok elbette ama iletişim kurabilmiş olmak akılda kalmanızı sağlayabilir.

Bu arada şöyle bir not da düşeyim, hangi okulu/bölümü seçerseniz seçin ister istemez işsiz kalma olasılığınız bir süre hep olacak. Benim gözlemlediğim kadarıyla da bu riskin minimal seviyede olduğu bir bölüm okumuyorsanız işsiz kalma konuşmasına çevrenizden maruz kalıyorsunuz genelde.   O yüzden canınızı sıkmayın, eğer bölümünüzü severek okuyorsanız ve okuldan memnunsanız iktisat mezunu olarak birçok fırsat yakalayabilirsiniz. Süreç tozpembe ve kolay değil, biraz sabır ve psikolojik güç gerektirebiliyor ama tamamen karalar bağlamaya da gerek yok diye düşünüyorum.  

• The Faithful Lover kullanıcısına yanıt

Çok teşekkür ederim hocam, aslında sizin gibi düşünüyorum ama çevremdeki insanlar işsiz kalacaksın şöyle olacak böyle olacak tarzında konuştuğu için ister istemez karamsarlığa kapılabiliyordum. Bölümümü isteyerek ve severek okuyorum, o halde yola devam.  

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.