Şimdi Ara

Üniversite son sınıf öğrencisiyim AÖF'ye yazılabilir miyim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
2.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu dönem okul bitiyor 4 yıllık mühendislik okuyorum. Babamın üzerinden Yeşil pasaport'tan yararlanmak için AÖF'ye başlamak istiyorum. AÇF nin herhangi bir bölümüne başlayabilir miyim ? Ya da okul bittikten sonra direk yazılabilir miyim yoksa ÖSS ye tekrar mı girmem gerekir ?

• İkinci üniversite için öğrenci olman lazım 1 dönem uzat okulu Ya da sınava gir tekrar gerçi artık geç olmuştur onun için seneye anca.
  • Sınava girmen gerekiyor. Direk kabul etmiyolar diye biliyorum. Eğer kabul ediyolarsa alıntı yapar mısın, ben de kayıt yaptırayım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • makina müh okuyorum bende okul bittikten sonra direk açık öğretim işletme 3 sınıftan başlama gibi bişey duydum bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
  • var mezun olunca diplomanla gidip devam edebiliyorsun 2 yıllıktada vardı hem burda sormak nasıl bir mantık gidin aöf büraya sorun burası danışma bürosumu
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

var mezun olunca diplomanla gidip devam edebiliyorsun 2 yıllıktada vardı hem burda sormak nasıl bir mantık gidin aöf büraya sorun burası danışma bürosumu

buraya bilgi amaçlı sormuyoruz. Tecrube amaçlı soruyoruz bizde farkındayız kimsenin yetkili ya da kesin bir bilgisinin olmadığını ama adam daha önce aynısı başından geçmiş ben böyle böyle yaptım oluyor tarzı şeyler yazıyor pazar günü kime soralım yani merak ettiysek
  • anadolu Üniversitesi’nden İkinci Üniversite Okuma İmkanı

Yükseköğretim Kurulunun 02.07.2012 tarihinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği 4180-28559 sayılı Yükseköğretim Kurulu kararı yazısı ile “… açıköğretim sistemi ile öğretim veren önlisans ve lisans programlarının kontenjanlarına bakılmaksızın” ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabileceğine karar verildiği bildirilmiştir.

Bu karar uyarınca 2012-2013 öğretim yılından itibaren herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile ( açıköğretim mezunları dahil ) örgün lisans veya önlisans ile açıköğretim lisans ve önlisans programlarında halen kayıtlı öğrenciler istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin, lisans bölümlerinin veya ön lisans programlarının birinci sınıfına sınavsız olarak kayıt olabilirler.

Yani bir üniversitenin örgün/açıköğretim bölümünde okuyor veya mezunsanız, kontenjanlı veya kontenjansız olan bütün açıköğretim bölümlerine sınavsız olarak ikinci üniversite kapsamında kayıt olma imkanınız bulunmaktadır. Böylelikle sınavsız ikinci üniversite imkanından yararlanarak kontenjanlı durumda olan Sosyal Hizmetler gibi, Coğrafya gibi, Türk Dili ve Edebiyatı Gibi, Adalet Gibi, Sosyoloji gibi tüm aöf bölümlerine kayıt olabilirsiniz.

Bu karar Anadolu Üniversitesi açık öğretim bölümleri, Atatürk üniversitesi açık öğretim bölümleri ve İstanbul Üniversitesi açık öğretim bölümlerini kapsamaktadır.

Yalnız ; Başvuracağınız Üniversitenin Açıköğretim Bölümlerinden Birisinde Zaten okuyorsanız, o Üniversiteye Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Başvuramazsınız. Örnek; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İşletme Okurken, Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne Kayıt Olamazsınız. Ama Diğer Üniversitelerin Açıköğretim Bölümlerine Kayıt Olabilirsiniz. Aşağıya açıköğretim eğitimi verenüniversitelerin açıköğretim bölümlerinin listesini ekliyorum. Eğer örgün bir üniversite okuyor veya mezunsanız yada açıköğretim okuyor yada mezunuysanız YGS sınavına girmeden bu imkandan yararlanabilir ve ikinci üniversitenizi okuyabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trakyAli-1986 -- 24 Mart 2013; 14:39:42 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: trakyAli-1986

anadolu Üniversitesi’nden İkinci Üniversite Okuma İmkanı

Yükseköğretim Kurulunun 02.07.2012 tarihinde Anadolu Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’ne gönderdiği 4180-28559 sayılı Yükseköğretim Kurulu kararı yazısı ile “… açıköğretim sistemi ile öğretim veren önlisans ve lisans programlarının kontenjanlarına bakılmaksızın” ikinci üniversite kapsamında kayıt yaptırılabileceğine karar verildiği bildirilmiştir.

Bu karar uyarınca 2012-2013 öğretim yılından itibaren herhangi bir yükseköğretim kurumundan mezun olanlar ile ( açıköğretim mezunları dahil ) örgün lisans veya önlisans ile açıköğretim lisans ve önlisans programlarında halen kayıtlı öğrenciler istedikleri takdirde, okumakta veya mezun oldukları alanlarda olmamak üzere açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelerin, lisans bölümlerinin veya ön lisans programlarının birinci sınıfına sınavsız olarak kayıt olabilirler.

Yani bir üniversitenin örgün/açıköğretim bölümünde okuyor veya mezunsanız, kontenjanlı veya kontenjansız olan bütün açıköğretim bölümlerine sınavsız olarak ikinci üniversite kapsamında kayıt olma imkanınız bulunmaktadır. Böylelikle sınavsız ikinci üniversite imkanından yararlanarak kontenjanlı durumda olan Sosyal Hizmetler gibi, Coğrafya gibi, Türk Dili ve Edebiyatı Gibi, Adalet Gibi, Sosyoloji gibi tüm aöf bölümlerine kayıt olabilirsiniz.

Bu karar Anadolu Üniversitesi açık öğretim bölümleri, Atatürk üniversitesi açık öğretim bölümleri ve İstanbul Üniversitesi açık öğretim bölümlerini kapsamaktadır.

Yalnız ; Başvuracağınız Üniversitenin Açıköğretim Bölümlerinden Birisinde Zaten okuyorsanız, o Üniversiteye Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Başvuramazsınız. Örnek; Anadolu Üniversitesi Açıköğretim İşletme Okurken, Sınavsız İkinci Üniversite Kapsamında Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümüne Kayıt Olamazsınız. Ama Diğer Üniversitelerin Açıköğretim Bölümlerine Kayıt Olabilirsiniz. Aşağıya açıköğretim eğitimi verenüniversitelerin açıköğretim bölümlerinin listesini ekliyorum. Eğer örgün bir üniversite okuyor veya mezunsanız yada açıköğretim okuyor yada mezunuysanız YGS sınavına girmeden bu imkandan yararlanabilir ve ikinci üniversitenizi okuyabilirsiniz.

çok sağolasın dostum.

• Bende 2 yıllık makine okuyorum direk işletme 3.sınıftan başlanıyor diye duydum mezun olunca doğrumu bu?..
  • hocam senin durumun biraz daha farklı yanlışım yoksa eğer, şöyleki; 2 yıllık makina bölümünden mezun olduktan sonra ''lisans tamamlama'' amacıyla aöf'ye başburabilirsin.. bu şekilde 3.sınıftan başlayablirsin diye biliyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.