Şimdi Ara

Üniversite okuyacağım ancak birkaç bölüm arasında kararsız kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bilgisayar çok seven biriyim ama maalesef matematiğim pek iyi olmadığından YGS-1 tercihi yapamıyorum.

Ancak YGS-5 (2 yıllık) uygun olan bazı bölümler için tercih yapabilirim.

Bunlar arasında İç mekan tasarımı, Mimari restorasyon (bu iki ayrı bölümden birini seçersem 2 yıl sonra DGS ile mimarlığa geçiş mümkün) Grafik tasarım, Görsel iletişim, Basım teknolojileri (matbaa) (bu bölümlerde DGS ile geçiş sanırım reklamcılık, gazetecilik gibi şeylerdi)

En çok iç mekan tasarımı düşünüyorum ama iş imkanlarına baktığımda mimari bürolar, mobilya sektörlerinde falan çalışabileceğimi söylüyor yani bu demek oluyor ki iş bulmak zor olacak.

Sizce maaş ve iş bulma bakımından en iyisi hangisidir? yukarıdakilerden hangi bölümü seçmeliyim ve neden?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversitede Bölüm Seçimi: Kararsız Kalmak

Üniversite hayatına adım atmak, heyecan verici olduğu kadar kafa karıştırıcı bir deneyim olabilir. Çeşitli bölüm seçenekleri karşısında kararsız kalmak, birçok öğrencinin karşılaştığı yaygın bir durumdur.

Bölüm seçimi, gelecekteki kariyer yolunuzu şekillendirecek önemli bir karardır. Bu nedenle, alanlarınızı iyice araştırmak ve kendinize uygun olanı belirlemek çok önemlidir.

Eğer mimari restorasyon konusuna ilgi duyuyorsanız, bu alanda eğitim almış kişilerin yorumlarını değerlendirmek faydalı olacaktır. Mimari restorasyon okuyanlar genellikle tarihsel yapıların korunması ve onarımı konusuna tutkulu kişilerdir.

Mimari Restorasyon Okuyanların Yorumları:

• "Mimari restorasyon, tarih ve mimariye olan ilgimi birleştiren mükemmel bir alandı. Tarihi yapıların özgünlüğünü korurken modern teknolojileri entegre etmeyi öğrenmek çok heyecan verici."
    • "Restorasyon projelerinde yer almak, tarihi binaların korunması ve gelecek nesiller için korunması konusundaki önemi bizzat görmemi sağladı."
    • "Mimari restorasyon, teknik beceriler geliştirmenin yanı sıra, tarihi önemi ve estetik değerleri anlamamı sağladı."

Bölüm seçimi yaparken, kişisel ilgi alanlarınıza, becerilerinize ve kariyer hedeflerinize dikkat etmeniz önemlidir. Mimari restorasyon, tarih, mimari ve korumaya ilgi duyanlar için tatmin edici bir kariyer yolu sunabilir.

Kararsız kaldığınız takdirde, üniversitelerin danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilir ve farklı bölümler hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Ayrıca, sektör profesyonelleriyle görüşmek ve alanla ilgili birinci elden deneyimler edinmek sizin için faydalı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ayrıca iç mekan tasarım mı mimari restorasyon mu daha iyi sizce?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: TcetveL

bu tamamıyla sana bağlı .bana göre iç mekan tasarımından ilerleyip yolunu açabilirsin ama ilgin ve yeteneğin var mı bu alana

Evet hocam. Bilge Adam'dan sertifikalarım var. AutoCAD,3ds Max,vRay,Photoshop,Adobe Illustrator,Adobe Flash,Dreamweaver,inDesign ne varsa öğrendim yani Grafik Tasarım da İç Mekan da biliyorum gibi bir durum var. Heyecan olacak mı bilmiyorum ama bilgisayar programcılığı alabilseydim ne mutlu bana.. Olmadı işte en azından bir üniversite mezunu olayım diye şu saydığım bölümlerden birini okuyacağım.

Şöyle düşündüm; ben zaten o sertifikalarımla grafik tasarım işlerinde çalışırım o halde mimar olayım başka bir meslekten de bilgiler edinmiş olayım. Neticede üniversite mezunu olduktan sonra grafik tasarımda da mimarlıkta da iş arayabilirim.

İç mekan tasarımı düşünmeye devam o halde..

Bu arada fikirlerinizi alabilir miyim Gelişim üniversitesi mi Esenyurt Üniversitesi mi daha iyi? Esenyurt bize çok yakın minibüsle gidebilirim ama İstanbul Gelişim Üniversitesi bir marka gibi .. Yani daha başarılı bir üniversite gibi görülüyor Esenyurt Üniversitesi ise 2013'te açılmış. Fakat ben bu konuda pek anlamıyorum hangi üniversite olduğu sizce önemli mi yoksa ulaşıma en yakın olanını mı tercih etmeliyim? Gelişim üniversitesi de pek uzak sayılmaz aslında. Metrobüsün hemen karşısı olması bir avantaj ama Esenyurt daha yakın kalıyor.

• Bence iki üniversitenin de eğitim kadrosuna bak .Hangi hoca nerden mezun ne alanda uzman .Orada okuyanları bulabilirsen onlarla konuş karşılaştır ona göre seç.

Bu arada gerçekten o saydığın programları biliyo musun .Ağzım açık kaldı :D Sen o kadar program biliyosan okuma render işi yap

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.