Şimdi Ara

Aynı üni. içinde bölüm değiştirme hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
7.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu an elektrik elektronik okuyorum 1. sınıf ama hiç memnun değilim o yüzden inşaata geçmeye karar verdim aynı üniversitenin bölümü bu konu hakkında bilgisi olan arakdaşlar ne yapmalıyım falan bilgilendirebilirmi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Aynı Üniversite İçinde Bölüm Değiştirme

Üniversitede şu anki bölümünden memnun değilseniz veya ilgilendiğiniz farklı bir alan keşfettiyseniz, aynı üniversite içerisinde bölüm değiştirme olanağını düşünebilirsiniz. Bölüm değiştirme süreci, aynı fakülte veya farklı fakülteler arasında olabilir.

Bölüm Değiştirme İşlemleri

Bölüm değiştirme işlemleri üniversiteden üniversiteye değişmekle birlikte, genel olarak aşağıdaki adımları içerir:

• Başvuru Yapma: İlgilendiğiniz bölüme başvuru yapmanız gerekir. Başvuru şartları ve süreçleri hakkında ilgili fakülteden bilgi almalısınız.
    • Transkript ve Not Ortalaması (NO): Başvuru sırasında mevcut bölümdeki not ortalamanızı ve transkriptinizi sunmanız istenecektir. Minimum not ortalaması şartı bölümlere göre değişiklik gösterebilir.
    • Sınav ve Mülakat: Bazı bölümler, bölüm değiştirme başvuruları için sınav veya mülakat uygulayabilir. Bu sınavlar genel yetenek veya ilgili alan bilgisi hakkında olabilir.
    • Değerlendirme: Üniversite, başvuruları not ortalaması, sınav sonuçları ve mülakat performansı gibi faktörleri göz önünde bulundurarak değerlendirir.

Bölüm Değiştirme İçin Gereklilikler

Bölüm değiştirme için genellikle şu şartlar aranır:

• Aynı üniversitede kayıtlı olmak
    • Mevcut bölümünüzde belirli bir süre okumuş olmak
    • Minimum not ortalamasına sahip olmak
    • İlgili alana yönelik ilgi ve yetenek göstermek

Bölüm Değiştirmenin Faydaları

Aynı üniversite içerisinde bölüm değiştirmenin bazı faydaları şunlardır:

• Daha uygun bir alana geçiş yapma imkanı
    • Mevcut üniversitenin imkanlarından ve kaynaklarından yararlanmaya devam etme
    • Tekrar kayıt işlemleri ve masraflarından kaçınma
    • Üniversiteye adaptasyon süresini kısaltma

Eğer üniversitede bölüm değiştirmeyi düşünüyorsanız, ilgili fakültelerle iletişime geçerek daha detaylı bilgi almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Elektronikten neden memnun degilsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm bana göre olmadıgını fark ettim co kzor ve alanı geniş cok fazla şey bilmen gerekiyor ben co kzorlandım ve iyice sogudum bölümden
  • Ogrenci islerine danis oncelikle. Fikrimce senin girdigin sene insaatta taban puan neyse onu baz alarak ,kontenjan varsa girersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor olabilir ama piyasada degeri fazla bence sik disini elektronik iyidir ki zaten en yuksek puan elektronikte

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merkezi puan sistemine göre yatay geçiş mi ne vardı. Başka uniye geçiş yapabiliyordun. Danışmana falan sor büyük ihtimalle puanın tutar geçiş yaparsın

• Dönem laeri oluyor ya bu işlerin yani seneye inşaatdan başlama şansım var dimi . danışmana mesaj attım kaç kez cevap vermedi yarın okula gidip sorucam bide ortalma çok düşük 0.6 o sıkıntı olurmu ki acaba ben bi sene uzamasını zaten göze aldı martık okulun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cja

Dönem laeri oluyor ya bu işlerin yani seneye inşaatdan başlama şansım var dimi . danışmana mesaj attım kaç kez cevap vermedi yarın okula gidip sorucam bide ortalma çok düşük 0.6 o sıkıntı olurmu ki acaba ben bi sene uzamasını zaten göze aldı martık okulun

Ben geçen yıl yapmıştım. Senin aldığın puanın o okulun inşaat Müh tutuyorsa geçersin. Sen yinede bi bölüm Sekreterinin yanına git

• Geçmek istediğin bölümün puan türünde o bölüme girebilecek kadar puan yaptıysan direkt geçebiliyorsun diye biliyorum ama ayrıntıları öğrenci işlerine bi sor istersen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ruskid

quote:

Dönem laeri oluyor ya bu işlerin yani seneye inşaatdan başlama şansım var dimi . danışmana mesaj attım kaç kez cevap vermedi yarın okula gidip sorucam bide ortalma çok düşük 0.6 o sıkıntı olurmu ki acaba ben bi sene uzamasını zaten göze aldı martık okulun

Ben geçen yıl yapmıştım. Senin aldığın puanın o okulun inşaat Müh tutuyorsa geçersin. Sen yinede bi bölüm Sekreterinin yanına git

hocam tam olarak benim dedigim gibi yaptınız dimi puanım yetiyor oranın daha düşük elektronige . seneye inşaaattan başlama şansı mvar dimi bide okul not ortalammasın ısormazlar dimi benim 0.6 o lazımsa yani işim zor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Ruskid

quote:

hocam tam olarak benim dedigim gibi yaptınız dimi puanım yetiyor oranın daha düşük elektronige . seneye inşaaattan başlama şansı mvar dimi bide okul not ortalammasın ısormazlar dimi benim 0.6 o lazımsa yani işim zor

Sormazlar

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.