Şimdi Ara

Üniversite için Fransa’ya gitmeyi düşünüyorum 🇫🇷 🇫🇷 (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
158
Cevap
5
Favori
11.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer aileni maddi zorlukta bırakmayacaksan gidebilirsin fakat euro her geçen gün yükseliyor. Ne olacağı belli değil yani. En kötü ihtimale göre hazırlanmanı tavsiye ederim. Çok tanıdığım oldu 1. sınıfta geri dönmek zorunda kalan.

Onun dışında şu konuya açıklık getirmek lazım. Türkiyedeki üniversiteler kötü değil. QS veya THE sıralamaları popülisttir ve yeni kurulan atılım üniversitesini QS sıralamaları 2016'da dünyada ilk 400'de(boğaziçi,odtü vb.'den daha iyi) göstermiştir. Sıralama dikkate alacaksanız URAP'a bakın derim ben. Ayrıca üniversitelerin sıralamaları bölüme göre değişkenlik göstermekte. Örneğin İTÜ Mühendislikte 176. olurken hebe-hübe bölümünde 600. olabiliyor.

Dünyadaki tüm üniversitelere bakarsak Türkiye'nin üniversiteleri gayet iyi durumda. En iyisi değiliz zaten o kesin. Rönesansta kurulmuş köklü üniversitelerle yarışıyoruz sonuçta(o ünilere girmek için de yüklü miktarda para ödemeniz lazım).

Sonuç olarak, yeterli miktarda paran yoksa bu işe asla bulaşma. Oradaki ünilere girmek kolaydır ama çıkmak zordur. Dersler bayağı zordur yani ben part-time iş bulurum vb. demeyin, bu hayal. Kar-zarar bakımından bu işe bak ve gideceğin zaman gelecek hayatında zarardan çok yarar sağlar mı ona bak. Ona göre karar ver. Duygusal düşünme derim.

Bu arada Şengör bu konuda haklı değil zaten. Kendisi baba parasıyla gidip İsviçrede okumuş, oğlu da orada okuyor. 100k gibi yüklü bir parayla okutuyor çocuğunu. İzleyicilerine "Törkiyede önüverisite yöğh moruq" demek gerizekalılıktır. Para olsa herkes en iyi yerde okur.

• david12 D kullanıcısına yanıt
    Bana para lazım iban atsam yollar mısın 50 kağıt? Dalga geçmiyorum Fransa'da başarılar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • K.Dot kullanıcısına yanıt
    abi bu ne
  • Peki yüksek lisans hakkında bilginiz var mı ? İstanbul siyasalda okuyan bir öğrenciyim ve y.lisansı fransada yapmayı düşünüyorum. Fransızcam ana dil seviyesinde sayılır ( Kursa gitmedim küçüklüğümde orada okuduğum için biliyorum). Tavsiyeniz hangi okulda ve ücretlendirme vs nasıl oluyor ?
    Birinde bi hedef görünce dadanır bunlar hemen takma

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Fiyatlar ne peki fransada her hangi bir şart var mı

• Burdada toplam 83 bin miş.Ingilterenin fiyatina bakmadim almanyanin daha ucuzmus 35 40 bin

Üniversite için Fransa’ya gitmeyi düşünüyorum 🇫🇷 🇫🇷

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre35 -- 26 Temmuz 2018; 19:5:43 >
  • Araştırmanızı beğendim ama sanki fransa kucak açmış gibi yazmışsınız biraz. Ben bir frankofon olarak bu yazınızı görünce ben de mi yapsam diyr düşündüm açıkcası. Bu arada marmara hukuktayım. Marmaraya gelirseniz bi çay ısmarlayabilirim size :)

• egecano kullanıcısına yanıt
    Hocam fransızca öğrenmeye dair verebileceğiniz bir tavsiye var mı? Fransads nerede yaşamıştınız acaba? Fransaya özel bir ilgim var da :)

• Abdülhak Hamit Tarhan kullanıcısına yanıt
    Almanya’da hangi bölümü okumak istiyorsan Türkiyede o bölümü kazanmalısın ve C1 seviyesinde almanca bilmelisin.Test-Daf diye bir sınavı geçmelisin.
    Türkiye’de 7-8 ilde testdaf sınavı yapılıyor.Tarihlerini google’dan bulabilirisin.

• egecano kullanıcısına yanıt
    Yüksek lisans hakkında hiçbir bilgim yok hocam.Fransızcanızın olması büyük avantaj.

• Dabster kullanıcısına yanıt
    Evet bayağı iyimser yaklaşmışım konuya ama bulduğum bilgiler bunlar şu an.

Tabii ki marmaraya gelirsem haber ederim size,teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: david12

Evet bayağı iyimser yaklaşmışım konuya ama bulduğum bilgiler bunlar şu an.

Tabii ki marmaraya gelirsem haber ederim size,teşekkür ederim.
    Pm attim bak fransada okudum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Mesela ben Almanyada hukuk okumak istiyorum. Burada da kazanmalıyım ve sonra orada başvuru vs. ancak dil işini oraya gitmeden burada kursa giderek mi halledeceğiz yoksa oradaki üniversiteye başvurunca onlar bize gerekli dil eğitimini vs. sağlayacak mı?

Almanyada okuyabilmek için hesabınızda belirli bir miktar para olması gerekiyor diye duymuştum. Doğru mu?

Fransa ve Almanya (İngiltere de dahil edilebilir), geçinmek için (Sigara, alkol vs olmadan) baz alınarak kıyaslandığında çok fark var mı? Hangisi daha pahalıya patlar?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abdülhak Hamit Tarhan -- 26 Temmuz 2018; 19:30:50 >
  • TÜM MASRAFLAR GÜNCEL VE DETAYLI OLARAK OKUYANA REFERANS OLSUN DİYE!!!

Okula seçim yapacaksın kabul alırsan okulun belirlediği bir ücret oluyor aylık 700euro mesela bunu kabul mektubuna yazıyorlar vize sırasında konsolos görebilsin diye. Okul süresi boyunca o kadar paran olduğunu göstermen gerekecek vize işlemleri için. 12ay x 700 euro bunun haricinde okula vereceğin para ve tek yön uçak biletini karşılayacak parayı da görmek isteyecekler.

Ayrıca bu paralardan önce okul tercihi yapabilmek için 165euro ve vize başvurusu için 100euro vereceksin.
    Bir de devlet yurdu aylık bedeli minimum 250euro civarı aylık.
    Tek yön aktarmasız uçak bileti 1.500-2.000TL.

Dil konusunda hiç bir sorunun olmadığını varsayarak yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fifo -- 26 Temmuz 2018; 20:35:26 >
  • nickiolmayann N kullanıcısına yanıt
    Hocam "şlaks" diye ses duydum yeminle o nasil kapaktir.

• Fransaya kabuller kolaydır kardeşim aksini söyleyen yurtdışı üniversite işlerini bilmiyordur net. Yolun açık olsun şimdiden.

1. Si ve en onemlisi fransiz degilsin. Fransizlar milliyetcidir. Hem oyle beyaz irkcisi falan da degil. Adam fransizca aksanini begenmez takar sana.

Ayrica Turk universitelerine laf etmissin de, seni kabul edicek okul Insead,ecole polytechnique falan olmayacak buyuk ihtimal. Fransa'da da ilk 500e giremeyen okullar var.

Eger gercekten hevesliysen ve imkanin varsa; ingiltere,abd gibi daha multikulturel ulkelere gitmeni oneririm.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.