Şimdi Ara

Üniversite için Fransa’ya gitmeyi düşünüyorum 🇫🇷 🇫🇷

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
5
Favori
10.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Türkiye’de üniversite olmadığının farkına vardım.Dünya’da ilk 500’de üniversitemiz yok.Boğaziçi eğitim kalitesinde dünyada 893.sırada.Bilim adamı Celal Şengör’ün de dediği gibi;Türkiye’de üniversite yok!Bu yüzden bir karar aldım;Türkiye’de ticarethane olan özel üniversitelere para bayılacağıma,Üniversiteyi Fransa’da okumanın daha faydalı olacağını düşünüyorum ve birkaç gündür bu konuyu epeyce araştırdım,birçok kişiye sordum ve her şeyini öğrendim.

Peki neden Fransa:

1-Eğitimin ücretsiz olması.(Sadece 300 Euro harç ücreti var)

2-Çok kaliteli eğitimi olması.Top 100’de birçok Fransız üniversitesi var.

3-Fransızca gibi dünyada İngilizceden sonra en etkin dili öğrenmek ve konuşmak.

4-Üniversitelerde sınıfta kalma olmaması.Üniversite istediğimiz gibi uzatılabiliyor,okuldan atılma yok.

5-Bölümümüzden memnun kalmazsak sadece 1 dilekçe yazıp bölümümüzü değiştirebiliyoruz.Türkiye’deki gibi yatay geçiş için bir ton prosedür yok.Dgs diye bir sınav yok.

6-Özgür bir ülkede yaşamak.

7-5 yıl yaşadıktan sonra Fransız vatandaşlığı hakkı.

8-Birçok ülke,yabancıların üniversiteye kabulü için C1 seviyesinde dil yeterliliği isterken Fransa’nın B2(Orta seviye) dil yeterliliği istemesi.(Tıp gibi bölümlerde C1)

Peki Fransa’da üniversite için neler gerekli:

1-Fransa’da gitmek istediğimiz bölümü Türkiye’de kazanmak.Herhangi bir üniversite olabilir,özel veya devlet farketmez.

2-B2(Orta seviye) dil yeterliliği

3-Türkiye’de lise diploma notumuzun 70 ve üzeri olması(Kesinlikle 70 üzeri olacak diye bir şart yok ama genellikle 70 üzerini kabul ediyorlar)

Şu ana kadar öğrendiklerim bunlar.Ben de bu yüzden Marmara Üni Fransızca Kamu Yönetimi veya Yeditepedeki Fransızca Siyaset bilimi ve kamu yönetimini yazıp 1 sene hem üniversitenin hazırlığında hemde bir Fransızca kursuna gidip Fransızca öğreneceğim.Sonra tası tarağı toplayıp doğru Fransa’ya.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?Sizce yapılır mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi david12 -- 26 Temmuz 2018; 16:3:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sen celal şengör'den alıntı yapmışsın ben de ilber ortaylı'dan yapayım;
    "sen yurtdışına gitmek istiyorsun da sor bakalım yurt dışındakiler de seni mi bekliyormuş"
  • Maddi imkanın varsa yap

• quote:

Orijinalden alıntı: nickiolmayann

sen celal şengör'den alıntı yapmışsın ben de ilber ortaylı'dan yapayım;
    "sen yurtdışına gitmek istiyorsun da sor bakalım yurt dışındakiler de seni mi bekliyormuş"
    Beni beklemediklerini elbette biliyorum.Fransa’da 100.000’den fazla yabancı öğrenci var,her ülkeden öğrenciler orada öğrenim görüyor.Benim onlardan eksiğim ne?

• ben de Tarkan’dan alıntı yapayım

“Yoksa gurbetin o yalan kucakları seni de mi uyuttu?”

• Bir arkadaşım kazak bilmem ne dili edebiyatı kazandı. İtalya da gemi tasarım bilmemne mühendisliği okuyor. Turistik yerde olduğundan iyi para kazanağını ön görüyor. Burada sadece yunanistan dan bir adam yapıyormuş bu işi adam da iyi kazanıyor. Gittiği üniversite de bölüm dünya da 1. Sırada. (Aynı bölüm üniversiteler arası)

Paran varsa durma

• O zaman sana bir tavsiye vereyim Fransa yerine Avusturya'ya git

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    a
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maddi imkanların varsa güzel plan, para her şeyin kapısını açıyor

• Fapstronot kullanıcısına yanıt
    Sağol yorumun için.Maddi durumum yeterli,Umarım başarabilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: aidenholmes19

Maddi imkanların varsa güzel plan, para her şeyin kapısını açıyor
    Dorğu para her şeyin kapısı açar ama pekte malsraflı bir iş değil Fransa’da okumak.

• Haklısın çoğu bölümde ama neye dayanarak Ingilizceden sonra en etkin dil Fransızca dedin ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Rolls Royce ll

O zaman sana bir tavsiye vereyim Fransa yerine Avusturya'ya git
    Aslında Almanya ve Avusturya’yı uzun zamandan beri düşünüyorum.Daha önce Almanya’da bulundum ancak çok sıkıcı ülkeler.Bizim gibi kaotik yaşama alışmış insanlar Almanya’da yapamaz diye düşünüyorum.Fransa’nın,özellikle Paris’in karışıklığı beni cezbediyor.

Ayrıca Avusturya’da üniversite okumak çok zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi david12 -- 26 Temmuz 2018; 16:14:2 >
  • david12 D kullanıcısına yanıt
    Doğrudur hocam, yıllık giderin tahmini ne kadar olur? 5 yıl önce olsa çok sıkıntı değildi de malum şimdi Euro 5.63

Ben de GS PC yazabilirim gelirse, Fransa konusunda baya avantaj sağlar sanırım?

• david12 D kullanıcısına yanıt
    Ne kadar gidr var ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-CE8D4B1E7

Haklısın çoğu bölümde ama neye dayanarak Ingilizceden sonra en etkin dil Fransızca dedin ?
    Dünya'da yaklaşık olarak 200 milyon insan Fransızca bilmektedir. 128 milyon insan Fransızcayı anadili veya ikinci dili olarak konuşurken, 54 ülkede 72 milyon insan tarafından da bilinmekte ve konuşulmaktadır.

İngilizce’den önce dünya dili Fransızcaydı.Türkiye’de bile 2000’li yıllara kadar okullarda yabancı dil Fransızcaydı.

• quote:

Orijinalden alıntı: aidenholmes19

Doğrudur hocam, yıllık giderin tahmini ne kadar olur? 5 yıl önce olsa çok sıkıntı değildi de malum şimdi Euro 5.63

Ben de GS PC yazabilirim gelirse, Fransa konusunda baya avantaj sağlar sanırım?
    Evet galatasaray üniversitesi bir Fransız üniversitesiyle eş tutulur orada.

Masraf şehre göre değişir.Pariste çok fazla olur.Ayda 700 euro civarı olur,ama birçok burs var.Örneğin Türkiye yurtdışında okuyan Türk vaandaşlarına burs sağlıyor aylık 100 euro civarı.

Tabi bu 700 euro sosyal aktivite harici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi david12 -- 26 Temmuz 2018; 16:19:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: david12

Dünya'da yaklaşık olarak 200 milyon insan Fransızca bilmektedir. 128 milyon insan Fransızcayı anadili veya ikinci dili olarak konuşurken, 54 ülkede 72 milyon insan tarafından da bilinmekte ve konuşulmaktadır.

İngilizce’den önce dünya dili Fransızcaydı.Türkiye’de bile 2000’li yıllara kadar okullarda yabancı dil Fransızcaydı.

Alıntıları Göster
    Fransizca ingilizceden zor söyliyeyim.Gidip orada suriyeli gibi olursun derslerde başarisiz olursun benden söylemesi.

Ingiltereye gidin bence.

Bu arada yillik gideri 30 bin 35 bin tl arkadaslar yeme icme kalma icinde her sey anlasmali siteler şirketler var arastirabilirsiniz.

Tıp bile okuyabilirsiniz..

Bende bu sene aciklansin puanima bakayim düşünmüyor değilim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deliemre35 -- 26 Temmuz 2018; 16:20:25 >

• deliemre35 kullanıcısına yanıt
    Doğru ama her dil ingilizceden zor.Bu giden yabancılar nasıl öğreniyorsa bende öyle öğreneceğim.Kendi ülkemizde Suriyeliler bizden üstünler.Biz 2.sınıfız.Kendi ülkemde 2.sınıf vatandaş olacağıma Fransa’da olurum daha iyi

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.